Bastien: 'Denk dat Marin alsnog slaagt bij Ajax'

ThijsZwagerman, 02-08-2020 om 12:55, 14046 views, Het Nieuwsblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Samuel Bastien, speler van Standard Luik en voormalig ploeggenoot van Razvan Marin, verwacht dat de Roemeense middenvelder alsnog gaat slagen bij Ajax. Marin kende een moeizaam debuutseizoen in Amsterdam, maar Bastien heeft nog altijd veel vertrouwen in zijn oude teamgenoot. 

‘Het is natuurlijk ook niet vreemd dat hij veel op de bank heeft gezeten bij Ajax. Ajax is een Champions League-waardig team, vergeleken met Standard Luik is dat een groot verschil’, is Bastien eerlijk tegenover Het Nieuwsblad. ‘Ik denk dat Razvan afgelopen jaar nodig had om te wennen bij Ajax’, vervolgt de middenvelder.

Bastien heeft Marin dan ook nog lang niet afgeschreven bij Ajax. ‘Met zijn talent en mentaliteit verwacht ik nog altijd dat hij zal slagen bij Ajax.’ Marin speelde in zijn eerste seizoen voor Ajax zeventien wedstrijden. Dit deed hij echter voornamelijk als invaller. Marin ligt bij Ajax nog vast tot medio 2024. 

Denk jij dat het Genoa van Schöne het cruciale duel met Hellas Verona met 2-1 wint? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Denk het ook niet...
0 -1
DT10
Denk het niet...
1 -1
Ansjo
Was alweer bijna vergeten dat hij er ook nog was. Hij heeft volgens mij de mentaliteit niet om boven zich uit te steigen of wat aan zijn zelfvertrouwen te doen.
2 -1
mistermiyagi
Dit denk ik niet.
Zeker niet met een Gravenberch op 6 en een nieuwe nummer 8/10 Kudus.

Leuke speler, maar niet het niveau waar Ajax naar streeft. (subtop spelers die mee kunnen in Europa)
Komt handelingssnelheid te kort.
Wel een prima bank speler, heeft een goede trap.
0 0
PJK54
Het zal mij benieuwen wat onze professor uit zijn hoge hoed gaat halen als opstelling zeker een vaste basis waaraan gewerkt moet worden. Oké 90% staat waarschijnlijk al vast nu de overige invulling nog en daar zal hij misschien bij horen.
0 0
ram
De enige manier waarop Marin zou kunnen slagen is als we met de punt naar achter gaan spelen en hij dus als box-to-box speler kan gaan spelen. Maar mocht dat gebeuren, dan zal Ten Hag hem dit jaar nog geen basisplek toevertrouwen. Dan zou het scenario moeten zijn dat hij de back-up is van Van de Beek. En dan moet hij het goed doen als invaller dit seizoen zodat Ajax hem het seizoen erop wel durft te vertrouwen als Donny dan vertrekt.

Volgens mij is dat de enige manier waarop hij zou kunnen slagen. Veel mitsen en maren dus. Kleine kans.
1 -1
Adam24
Ik mag toch hopen dat we met de punt naar achteren gaan spelen. Ajax heeft een gebrek aan verdedigende middenvelders, eigenlijk al sinds het vertrek van Schone en De Jong. Waarom we vorig seizoen ook nog met die zogeheten dubbele zes moesten spelen is mij echt een raadsel.
1 0
ram
Ja, daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Ik vind het ook logischer om met de punt naar achter te spelen, in deze situatie.

Belangrijker vind ik het echter dat je een voetballende bijter (Martinez) hebt, een creatieve passer (?) en een loper (Donny). Als je dat allemaal hebt op een middenveld, kun je ook de punt naar voren wel verantwoorden.

Aan de andere kant. Als je met de punt naar achteren gaat spelen, moet je een topaanvaller op de bank houden. Je kunt Tadic, Promes, Neres of Antony niet als half gebruiken. Dan denk ik dat Antony supersub wordt; wat op zich niet zo verkeerd hoeft te zijn in zijn 'wenjaar'.
1 0
Freddy
Ergste is nog dat ik hem nog negens op hebben betrappen waarvan ik denk dat is echt een kwaliteit. Taylor gaat hem als een raket voorbij.
3 -1
Lazell
Hij heeft 1 kwaliteit die geweldig is voor Ajax. Hoog slagingspercentage passing en bijna altijd naar voren. Hij moet wennen aan de intensiteit en een nieuwe positie (is nooit een 6 geweest), dan snap ik dat zijn handelingssnelheid laag ligt. Als Ajax hem besluit te behouden en hij kan zich dit jaar aanpassen, kon hij nog wel eens redelijk goed uitpakken.
1 0
WZAWZDB14
Marin heeft wel een goede trap in zn poten, maar je verwacht toch echt wat meer van zo'n dure speler.
0 0
MosesD
Nog zo eentje met een even onzinnige als domme vergelijking. Taylor is een linksbenige controleur. Een totaal ander type speler en op een totaal andere positie. Marin is een rechter aanvallende middenvelder of een 10. Ja, Onana is ook beter dan Marin.......
4 -4
Lazell
Helemaal geen domme vergelijking. Ze spelen allebei op de controleurspositie.
0 -1
MosesD
Marin is helemaal geen controleur, wat een dom gezwets.
1 0
Freddy
Dus omdat het een ander type speler is, is het een domme vergelijking? Martinez is ook een ander type maar staat ook als controleur. Marin is ook gehaald als controleur alleen bleek hij dit totaal niet te kunnen en na Eiting, Gravenberch gaat Taylor hem ook voorbij komend seizoen. Marin is helemaal geen aanvallende middenvelder of een 10. Hij is hooguit een 8 die er tussen in hobbelt. Hij is al helemaal geen aanvallende middenvelder voor het Ajax spel.
1 -1
MosesD
Ja, dan is het een domme vergelijking. Hij vergelijkt een aanvallende middenvelder, een loper, een rechtspoot, met een passende speler, een controleur, een linkspoot. Slaat dus helemaal nergens op. Marin is dus geen controleur, ik weet niet wie dat verzonnen heeft.
0 -2
insectenverdelg
Hij heeft in zoverre gelijk, dat Ajax de hoofsprijs voor m betaald en vervolgens als verdedigende m8ddenvelder meer zet. Daar wordt hij tot nu toe dus op beoordeeld. Zelfde geld voor Alvarez. Dat is ook duidelijk gewn Ajax middenvelder, maarcwordt daar wel neergezet. Dit begkn destijds ql met Theo Jansen. Die zou opeens in zijn eentje als stozuiger voor de verdediging moeten spelen. Dat kon hij natuurlijk nooit belopen.
0 0
MosesD
Alvarez speelt in Nationale elftal vaker wel dan niet als verdedigende middenvelder. Maar het Ajax spelletje verlangt meer. Dat was ook weer zo'n wonderlijke kronkel van de Boer idd. Theo Janssen is natuurlijk totaal geen stofzuiger. Pas toen onze spits geblesseerd raakte, de Jong in de spits ging spelen en Anita ipv Janssen de stofzuiger werd, ging het lopen.
0 0
Schip
Gaat toch niet zozeer om een vergelijking van spelers, maar van de positie waarvoor ze in aanmerking komen. En Taylor kan ook achter de spitsen uit de voeten.
1 -3
ram
Taylor achter de spitsen? Kom op... Als je zo gaat redeneren kan iedereen, behalve Onana, wel achter de spitsen.

Moses heeft gelijk; dit soort vergelijkingen slaan nergens op.
En Marin is trouwens ook geen speler voor achter de spits; het is een echte '8' en niet veel anders. Dat is intussen wel duidelijk toch...
2 0
MosesD
Nou Taylor is toch echt een heel ander type. Komt best tot zijn recht controlerend aan de linkerkant. Marin is een rechtspoot, een loper en zeker geen controleur. Appels met peren imo.
2 0
3*stars*3
Marin is idd een andere type.
Doet me beetje denken aan Demy De Zeeuw in zijn goede fase.
Althans dat gevoel kreeg ik toen ik Marin bij Standard bezig zag.

Heb oa Telegraaf nooit begrepen want die riepen voor zijn komst dat dit opvolger van Frenkie is.
Dan is Gravenberch meer een type die Frenkie kan opvolgen maar Marin (en Alvarez) echt niet.
2 0
Schip
Dat heeft de TG niet bedacht, zo is Marin ook binnengehaald. Het zou ook bizar zijn als Ajax helemaal geen opvolger zou hebben gehaald.

Overigens kan een aankoop een keer mislukken, maar ik snap ook niet waarom ze dachten dat deze speler op 6 kon. Pas dan je systeem aan en laat hem renderen. Maar dat deed TH ook weer niet.
1 0
MosesD
Eens. Demy de Zeeuw vond ik een onderschatte speler bij Ajax. Kon ook best als controleur uit de voeten. Marin is idd totaal geen controleur, is ook verkeerd gebruikt. Oké maakte geen verpletterende indruk als hij speelde. Het moet zich in de voorbereiding snel laten zien anders kan hij beter zijn heil elders zoeken.
0 0
Schip
Zou enkel nog kunnen op de plek van Donny. Dus als lopende speler achter de spitsen. Hij mist controlerend vermogen en komt als controleur niet uit de verf, omdat zijn passing diepte mist.

Een brede bank hebben we nodig, maar het lijkt mij dat jongens als Taylor, Unuvar en Hansen ook hun kansen zullen krijgen dit jaar. En Lang wellicht, als TH hem met een schone lei laat beginnen.
1 -1
FiberPaste
Laten we het hopen. Nog meer hoop ik dat Alvarez gaat knallen dit jaar. RCV is niet echt lekker bezet..
1 0
Marcus
Hij heeft wat mij betreft ook wel een gun-factor. Laten we hopen dat hij deze "wen periode" nodig had en dat hij nu gaat vlammen.
Ik heb ook het idee dat wanneer hij zijn goaltje gaat meepikken, hij dan los gaat komen. Want hij heeft echt een fenomenale trap en schot, maar nog niet kunnen laten zien.
2 0
Drukwerk1968
Ik denk ook dat hij gaat slagen dit jaar. Voetballen kan hij wel.
1 -1
Ar
Heb er weinig vertrouwen in, maar laat me graag verrassen.
3 -2
ajaxwestland09
Had in zijn tijd bij Luik een aardige vrije trap en goede steekpas, hopelijk kan hij het waarmaken en gaat ons toch verassen
9 0
RuffRhythim
Dit seizoen of anders helemaal niet...
6 0
Bky
Dat betekent dus dat hij nog een heel seizoen een jeugdspeler in de weg staat.
0 -5
Drukwerk1968
Tja, iedereen van buiten maar vervangen. Alleen jeugd, dan klagen dat we geen CL halen.....
1 0
Bky
Lekker makkelijk weer. Spelers als Marin, maar ook Labyad en Alvarez hebben vaak genoeg laten zien dat er geen aanknopingspunten zijn om ze langer bij Ajax te houden. Nu staan ze alleen maar spelers in de weg die mogelijk wel goed genoeg zijn, de basistechniek bij Ajax hebben aangeleerd en in ieder geval de Ajax filosofie hebben meegekregen (denk aan Lang, Timber, Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting en Hanssen).

Aankopen zijn prima, miskopen zijn ook prima, die heb je namelijk altijd. Krampachtig vasthouden aan miskopen is een doodzonde bij Ajax. Zeker als je levensader de jeugd is.
1 0
Kingoffdatoilet
Je kan wel zeggen dat Labyad en Alvarez mooie dingen hebben laten zien, waaruit blijkt dat het niet gek is dat Ajax ze heeft gehaald. Vooral Labyad heeft het in zijn spaarzame minuten echt heel goed gedaan.

Marin heeft minder laten zien. Gebaseerd op zijn wedstrijden bij luik durf ik wel te zeggen dat hij goed kan voetballen.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik hoop het. Hij kan echt wel voetballen. Hopelijk past hij dit jaar beter in het elftal
9 0
Bky
HIj kan niet voetballen. Hij kan nog niet eens een bal fatsoenlijk aannemen.
1 -16
Toby1900
fijn altijd die inhoudelijk sterke reacties, thanks!
10 -1
ram
Mwah, dat was juist wel redelijk inhoudelijk. Kort en krachtig maar wel inhoudelijk.

Ik ben het inhoudelijk niet helemaal met Bky eens, maar dat is weer een ander verhaal.

Marin kan echt wel wat. En een bal aannemen lukt ook wel. Zijn probleem is dat hij nooit op 'zijn' positie en in zijn rol heeft kunnen spelen. Het is een bescheiden jongen die duidelijk vertrouwen nodig heeft. In zijn situatie van vorig jaar, zag je aan alles dat hij in zijn broek kakte op het veld. Dat maakt de simpelste dingen in het voetbal heel moeilijk.
1 0
Bky
Het is heel inhoudelijk ja, we hebben hem vaak genoeg gezien. Zijn eerste aanname is van een belachelijk laag niveau, waar opeens weer de hoop wegkomt dat hij "mogelijk wel kan voetballen" is mij een raadsel. Marin is geen Ajax voetballer, hij mist essentiële basistechniek.

Van spelers zoals Marin moet je zsm afscheid nemen, hij staat jeugd in de weg.
2 -3
Danos
Nou laten we het hopen dat het dit jaar wel goed komt met die jongen
7 0
Adam24
Ik denk dit ook. Heeft nauwelijks tijd gekregen om zich aan te passen, mocht een paar wedstrijden meespelen met een slecht draaiend Ajax. Ik vind het echt een goede voetballer, die ik graag in een gebalanceerd elftal zou willen zien. Daarnaast is zijn vrije trap echt een wapen en de vrije trapnemer is vertrokken.
3 -1
DeMeervanweleer
Weet ook niet waar hij nou in uit zou blinken, wat voor type speler het nou precies is, komt op mij tamelijk kleurloos over, oogt ook traag, Maar wie-weet gaat hij ons nog verassen.
2 0
jutter
Zou mij hooglijk verbazen als Marin alsnog gaat slagen bij Ajax. Hij wordt bovendien nu al voorbijgestreefd door enkele jonge gasten zoals Gravenberch, Eiting die duidelijk wat meer in hun mars hebben, dus de kans op speelminuten lijkt mij erg gering, met misschien toch hier en daar nog een invalbeurtje. De reden dat Marin überhaupt nog bij Ajax speelt komt n.m.m. omdat hij een nogal fors prijskaartje om zijn nek heeft hangen, en dergelijke dure klanten serveer je normaliter na één jaar al weer af. En dat dus na een seizoen waarin zijn transferwaarde behoorlijk gedaald zal zijn, en men wellicht ook mede daardoor bij Ajax hoopt dat hij wat zal opbloeien. Tegen beter weten in, vrees ik.
1 -1
MosesD
Wat een even zinloze als domme vergelijking. Zowel Eiting als Gravenberch zijn totaal andere type spelers voor totaal andere posities. Je gaat Marin toch ook niet vergelijken met Onana? Marin is een aanvallende middenvelder die op rechts en op 10 het beste tot zijn recht komt. Ik heb m'n twijfels, maar echt een eerlijke kans op zijn positie heeft ie nu ook weer niet gehad.
3 0
insectenverdelg
im verwqcht het niet. Niet omdat Marin niet kan voetballen, want dat kan hij best. Wel omdat hij totaal niet bij het Ajaxspel past. Dat was vorig jaar duidelijk. Hij wilde zo graag meedoen in het Ajax spel, maar dat ging allemaal net iets te snel voor hem. Als hij het simpel houdt en op zijn favoriete positie komt te staan, kan hij best iets. Aleen zou Ajax dan haar speelstijl moeten wijzigen, zodat Marin in een soot Siem de Jong rol kan spelen zoals onder de Boer. Dat zie ik niet gebeuren. Conclusie niet goed gescout. Had je kunnen zien aankomen.

Net zoals Alvarez. Als CV kan ik het nog ergens begrijpen, maar als middenvelder past hij totaal niet bij de speelstijl die Ajax nastreeft. Vreemd dus dat hij vooral daar minuten is gaan maken.
5 -1
Babayaka
Geef hem een knappe kans.
1 0