'Denk dat Veltman in Engeland gaat opbloeien'

BartVeenstra, 01-08-2020 om 13:00, 4803 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Keje Molenaar denkt dat het vertrek van Joël Veltman een aderlating is voor Ajax. De voormalig Ajacied sluit niet uit dat de Amsterdamse club de ervaren en multifunctionele verdediger gaat missen, al zal Veltman zelf wellicht wel profiteren van zijn transfer naar Brighton & Hove Albion.

'Voor de breedte van je selectie was Veltman wel belangrijk. Hij kan rechtsback en centraal spelen', zegt Molenaar bij NH Radio Sportcafé. De oud-voetballer denkt dat Veltman bij Ajax nooit echt het werkelijke niveau heeft gehaald wat in hem zit. 'Er zit meer kwaliteit in dan hij heeft laten zien. Hoe het komt dat het er niet uitkwam? Ik denk door de kritiek die hij kreeg...door de stress heeft hij minder laten zien dan hij werkelijk kan. Ik denk dat hij in Engeland gaat opbloeien.'

Ajax begon zaterdag aan de officiële voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar volgens Molenaar is de club nog niet klaar voor de competitie. 'Als je Ziyech en Veltman kwijt bent...en als ik zie wat de aankopen zijn...ik weet niet of Ajax er klaar voor is. En als Onana, Tagliafico en Van de Beek nog vertrekken, moet je investeren', aldus Molenaar, die later in de uitzending bijval krijgt van oud-Ajacied Gerard van der Lem. 'Van de top vier staan AZ en Feyenoord er nu het beste voor.'

Denk jij dat Aubameyang scoort en Arsenal de FA Cup wint van Chelsea? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnTB
Joel Veltman is intern gewaardeerd bij Ajax maar de meeste mensen vinden het niet veel. Ik ben bang dat ie nergens meer in de basis komt behalve als ie terugkeert naar een eredivisie club. Net als Urby Emanuelson. Intern door trainers van Ajax gewaardeerd, na Ajax nergens meer in de basis. Veltman mag heel blij zijn geweest met de waardering van Ajax.
0 0
Liam
AZ en Feyenoord zijn het beste ingespeeld. Dat is zeker zo. Ajax bulkt nu weer van de jonge talenten maar of ze al meteen zo sterk zijn om alles te winnen in de Eredivisie, wat nodig is om kampioen te worden in deze matige klasse, is maar de vraag.
0 0
LL
Keje volgt Timber niet? Keje heeft nog niet vernomen dat Antony ajacied is? Keje heeft nog nooit van Kudus gehoord? Keje denkt dat Marc geen plan heeft als Ajax Donny, Onana en/of Taglia verkoopt? Keje heeft iets tegen Ajax! Maar dat moet Keje dan gewoon eerlijk zeggen. Of... Keje heeft geen flikker verstand van voetbal. Dat kan ook...
0 0
louis60
Marc koop nu eens een paar spelers die meteen top zijn. Blind, Tadic en Zyech gaven Ajax vleugels. Neres Onana en Nico natuurlijk ook geweldig. Maar zijn Antony en Kudus er al klaar voor? En heb je nog tijd spelers te kopen wanneer Onana, Van de Beek en Nico weggaan? Neres is ook een vraagteken. Zijn knie is nog niet top. Of moeten Huntelaar en Stekelenburg de kar trekken?
0 0
JCr14
De manier van spelen in Engeland past wel bij hem.
Kort zitten. Ballen weg rammen maakt niet uit of ze in de voeten zijn.
0 -1
OdjePils
Keje is tegen een paaltje gereje!
0 0
Rockpotje
AZ en Feyenoord staan er beter voor? Ik neem aan dat dat relatief is dan.
0 0
PierreHeno
Qua verdediging is het allemaal erg marginaal voor CL/EL. Meedoen voor plek 2 poulefsde CL kun je wel vergeten met de huidige verdediging en zonder Nico en Andre al helemaal.
1 -1
BillSplate
Eens
0 0
RuffRhythim
"Er zit meer kwaliteit in hem dan hij heeft laten zien"

Ah ok...maar dat dus 8 jaar lang maak ik daaruit op?
1 -3
Schip
En die kritiek en stress wordt minder in de PL...Molenaar echt nog nooit kunnen betrappen op een zinnige opmerking.
1 0
jutter
Molenaar was in zijn tijd ook allerminst een topback. Is wel opmerkelijk vriendelijk voor Veltman, die zal van harte welkom zal zijn op de verjaardag van de Volendammer, denk ik. Ik denk dat Molenaar jarenlang met een forse duikbril naar Ajax heeft zitten kijken, iemand die blijkbaar iedereen te vriend wil houden, want zijn opmerkingen zijn dus ver bezijden de waarheid/realiteit.
1 0
Knalpot
De druk bij een club als Brighton is wel heel anders dan de druk bij Ajax. Bij laatsgenoemde voelt elk puntverlies als een blammage zeker nationaal, bij Brighton doen ze daar wel wat luchtiger over.
0 0
Schip
We zullen het zien, maar ik denk dat het juist makkelijker spelen is in een ploeg als Ajax dan bij Brighton...

En als rechtsback heeft hij echt niet zoveel druk gehad, dat hij lamgelegd is hoor. En in oranje zou dan hetzelfde gelden?

Ik hoop dat ik ernaast zit en dat Veltman weer een niveau doorgroeit. Zou alleen maar mooi zijn.
0 0