'Niet waar dat De Ligt zich niet heeft verbeterd'

ArthurV, 31-07-2020 om 17:00, 6610 views, TuttoJuve |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ruud Krol kan zich niet vinden in de kritiek die Marco van Basten had geuit op Matthijs de Ligt, zo vertelt hij tegenover TuttoJuve. San Marco liet namelijk weten van mening te zijn dat de verdediger het afgelopen seizoen niet veel beter was geworden bij Juventus.

'Ik ben het met hem eens dat het niveau van de Serie A lager ligt dan toen wij er speelden', stelt Krol, die zelf vier jaar voor Napoli speelde. 'Maar het is niet waar dat De Ligt zich niet heeft verbeterd. De Italiaanse competitie blijft de ideale leerschool voor verdedigers en in mijn ogen is Juventus de juiste keuze geweest. Dit was voor iedereen een heel bijzonder jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat we Sarri's echte verdedigingsmechanismen volgend jaar gaan zien.'

Krol benadrukt dat De Ligt tijd nodig had om zich aan te passen aan de Italiaanse manier van spelen. 'Het kostte hem een paar maanden, maar hij is erin geslaagd om Juventus beetje bij beetje voor zich te winnen. In mijn ogen heeft Sarri een fout gemaakt door hem niet op te stellen als rechter centrale verdediger, zoals bij Ajax. Dan had hij meer zelfvertrouwen gehad, maar in plaats daarvan zette hij Bonucci daar neer.'

Van de Beek

De oud-Ajacied wordt ook gevraagd of hij Van de Beek een goede optie vindt voor de kampioen van Italië. 'Hij is een uitstekende speler, maar voor het Italiaanse voetbal denk ik dat een middenvelder over andere kwaliteiten moet beschikken. En dan heeft Juventus al spelers die dat kunnen invullen, zo explodeerde Bentancur dit jaar en deed Rabiot het ook erg goed tijdens de laatste fase van het seizoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Punt is ten eerste dat de Ligt;s huidige vorm niets te maken heeft met een zogenaamd typisch Italiaanse leerschool. Dat duurt langer zoals Krol zelf eigenlijk ook erkent.

De Ligt laat juist zijn eigen spel weer zien, wat al aantoont dat hij zich helemaal geen andere stijl heeft toegemeten.

Ten tweede goed om te zien dat Krol erkent dat het echte Italiaanse verdedigen en denken dat iedere club daarin een traditie heeft een gedateerde gedachte is. Nationale speelstijlen zijn verwaterd, zoals je helaas in de eredivisie al decennia zag - al wordt een deel daarvan misschien hersteld door goeie jonge trainers - maar ook in de PL speelt men niet enkel kick & rush meer, in Duitsland is het geen realistisch resultaatsvoetbal meer, maar vaak ook aanvallend, etc etc.

Ten derde: ik zie het niet met Sarri hoor. Maar los daarvan is Sarri geen coach die het Italiaanse verdedigen erin slijpt. Hij is juist gebracht door Nedved om Juve aanvallend en dominant te laten spelen. Zo denken ze enkel de CL weer te kunnen winnen. Dus waar Krol het over heeft...Ik denk dat hij zelf ook nog in zijn Napolitaanse tijd verkeert. Was wel een echte Italiaanse held toen en in zijn tijd werd er nog echt Italiaans verdedigd. Ik denk dat in de tijd van het grote Milan je daar nog wel een voorbeeld van zag: Baresi, Maldini, Costacurta, Ancelotti, Tassotti. En die gingen onder Sacchi al gefaseerd druk zetten. Dat haalde het echte Italiaanse er al langzaam uit.

Dan kan De Ligt natuurlijk nog leren van individuele spelers, maar dat kun je net zo goed bij andere grote clubs. Nogmaals: bij Juve gaat hij geen CL winnen.
0 0
insectenverdelg
De ligt is nog steeds jong en in een andere omgeving leer je sowieso. Zowel op als buiten t veld. Daarnaast heeft hij wederom laten zien mentaal ijzersterk te zijn. Na een lastige peroide waar hij veel over zich heen heeft gekregen heeft hij zich heel sterk herpakt. Daarvoor moet je stabiel zijn en sterk in je schoenen staan.

Maar ql die italiaanse drama hrb ik ook moeite mee. , na een paar ongelukkige handsballen was hij ongeveer al een miskoop, en nu heeft Juve m onvlgeveer zelf opgeleid en alle slechte training van Ajax teniet gedaan. Maar bij Ajax en Oranje is hij al 2 jaar een eenmans muur. Blijf erbij dat hij met twle weinig rust bij Juve begon.

Overigens als je ziet wat voor carriere de Ligt al heeft gemaakt op deze leeftijd, zijn er maar heel weinig verdedigers die m dat nadoen. Ook in het verleden.
0 0
3*stars*3
De Ligt was al geweldig bij ons maar had gewoon tijd nodig om aan te passen in een nieuw land, nieuwe club, systeem etc en dat op jonge leeftijd.
Cannavaro was de (1e?) verdediger die een gouden bal won, De ligt heeft alles om de 2e te worden.
Goede leerschool bij Ajax en Italië, gaat hem compleet maken.
Alleen Mbappé kan de komende 14/15 jaar roet in het eten gooien.
0 0
AFCA1510
Als Van Dijk 'm niet wint, zie ik De Ligt 'm niet snel winnen. Maar wie weet heeft die minder concurrentie over X-aantal jaar.
0 0
3*stars*3
Voordeel voor De Ligt is dat Virgil bijna 30 aantikt.
De ligt heeft nog 13/14 jaar voor de boeg.
0 0
Ajax27
Zolang Mbappé bij PSG blijft spelen gooit ie bij niemand roet in het eten. Echt doodzonde dat spelers zoals hij en Neymar in zo'n lelijke nietszeggende competitie jaren blijven spelen. Spanje of Engeland, dat is gewoon de absolute top.
0 0
3*stars*3
Mbappé speelt binnen paar jaar in een echte topcompetitie en waarschijnlijk bij zijn droomclub Real.
0 0
FTS95
De ideale leerschool is het volgens mij, als je tegen de beste aanvallers ter wereld speelt, in een gedurfd aanvallend systeem, zodat je echt getest wordt in het positie kiezen en snaarstrakke timing dient te ontwikkelen. 80 minuten van de wedstrijd in het achterste kwart veld blijven hangen , tot er een keertje iemand op je af komt kan nooit de ideale leerschool zijn..
0 0
Redrum
Ik word wel een beetje moe van die verheerlijking van de Italiaanse competitie. Het stelt echt niet zo heel veel voor meer. Juventus steekt er met kop en schouders boven uit. Niet omdat ze zelf zo briljant zijn, maar meer omdat ze geen enkele concurrentie hebben. De Ligt moest zogenaamd gaan leren verdedigen bij het grote Juventus, maar dit was toch echt de ploeg die hij vorig jaar zelf nog verslagen heeft. Met een vorm van voetbal die ze bij Juventus nog nooit gespeeld hebben, namelijk aanvallend voetbal. Bij Juventus moest hij puur wennen vanwege het feit dat ze daar schijterig pisvoetbal spelen. Alles vanuit de omschakeling. Terugzakken en wachten op een foutje van de tegenstander. Als Ajacied moet je hier niet eens willen spelen, maar Matthijs zag die 12 miljoen per jaar wel zitten natuurlijk.
1 0
jutter
Ik ben het daar grotendeel mee eens. Als je het Italiaanse voetbal volgt, wat ik overigens steeds minder doe, zie je steeds weer dat laffe reactievoetbal wat die gasten spelen. Na ook nog eens een duidelijke dip de laatste jaren mede door geldgebrek bij veel clubs, is er wat dat betreft een kentering zichtbaar omdat diverse clubs zich hebben ingelaten met buitenlandse investeerders. Echter die kopen alles wat los en vast zit en alleen maar aan de hele korte termijn denken om succes te kunnen kopen om nog wat van hun investeringen terug te kunnen zien, dat werkt dus slechts zelden, in Italie dus ook niet ,Inter met name is daar een voorbeeld van met Eriksen, Sanchez, Lukaku, Godin etc die bovendien stuk voor stuk al een beetje op hun retour zijn en nog een financieel graantje willen meepikken. Van een goed beleid is dus nauwelijks sprake, net zoals bij Napoli bijv. het geval is


Juventus is niet bepaald populair bij Ajax door bepaalde zaken in het verleden iedereen kent ze ondertussen wel, maar is ook geen ploeg waarbij het water je uit de mond loopt van extase. Weiliswaar nu 8x op rij kampioen, maar dat komt dus ook voor een groot deel door de genoemde mindere periode in het Italiaanse voetbal. Baas Agnelli van die club is overigens een luis in de pels van de UEFA (Ceferin) door steeds als eerste met voorstellen te komen die weiliswaar hervormend lijken te zijn maar in allereerste instantie met name gunstig zijn voor zijn club, plannen die indruisen tegen de wensen van de UEFA , wat overigens een vastgeroeste organisatie is en nog een tijdje zal blijven. Ik ben benieuwd wie uiteindelijk de winnaar in deze wordt.

De Ligt speelde een paar ongelukkige wedstrijden en werd daar meteen als een miskoop bestempeld, ook typisch Italiaans. Maar het is voor een jonge speler als de Ligt niet makkelijk om te integreren in een ploeg en systeem wat hij helemaal niet gewend was. Hij mag dan zeggen dat hij daarheen verkast is omdat hij een betere verdediger wilde worden, is wat voor te zeggen, maar alles wordt daar op een goudschaaltje gelegd omdat Italie nu eenmaal een land is waar verdedigen met hoofdletters wordt geschreven, wat wij dan weer verafschuwen. De Ligt zal nu inmiddels wel een beetje gewend zijn aan dat destructieve voetball daar en de leefomstandigheden. Lijkt mij ook een hele verstandige jongen, dus dat komt wel goed.
0 0
FTS95
eens
0 0
DonQ
Juventus is inderdaad een schijt team en misschien wel één van de slechtst voetballende ploegen uit het linkerrijtje van Italië, maar de Serie A als geheel is wel echt een leuke competitie geworden om naar te kijken waar ook goed voetbal wordt gespeeld. Lazio, Sassuolo en met name Atalanta zijn puur entertainment en zeer aanvallend ingestelde teams. Helaas hebben Lazio en Atalanta door een combinatie van blessures, minder brede selecties en controversiële penalties voor Juve de titelrace verloren.
0 0
Redrum
Dat Lazio en Atlanta nu aantrekkelijk voetval spelen is eigenlijk vrij uniek. Het valt compleet uit de toon met hun spel van de afgelopen jaren. In Italië wordt over het algemeen gewoon geen leuk voetbal gespeeld.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Redrum

Mee eens, vind het verschrikkelijk om naar te kijken, en ik geef het af en toe wel eem kans, maar er zitten zoveel zaadpartijen tussen met verschrikkelijk slecht voetbal niet normaal.
0 0
DonQ
Atalanta en Lazio zijn al een paar jaartjes bezig hoor. Ook teams als Fiorentina, Napoli en AS Roma spelen genoeg leuke wedstrijden met veel goals.
Ik denk dat jij zoals veel mensen nog een behoorlijk negatieve beeldvorming hebt van de Serie A, maar het type spel is echt aan het veranderen.
0 0
DT10
Eigenlijk ben ik het wel met Marco eens. Het niveau dat Mathijs nu bij Juventus heeft, had hij ook al bij Ajax.

Daarentegen heeft hij zich wel verbeterd ten opzichte van zijn begin bij Juventus.
0 0
Tscheu
Marco staat al jaren stil.
0 0