'Geef AZ gelijk, maar snap niet dat ze Ajax niet informeerden'

BartVeenstra, 31-07-2020 om 08:35, 15186 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

AZ-icoon Barry van Galen kan goed begrijpen dat AZ er alles aan doet om alsnog het beste Europese ticket van Nederland te bemachtigen. Wel is de voormalig middenvelder van mening dat Ajax geïnformeerd had moeten worden over de vervolgstappen van AZ, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Eerder noemde Van Galen de actie van AZ nog 'een luizenstreek', maar inmiddels lijkt hij van gedachten veranderd. 'Ik geef ze groot gelijk in hun protest bij de UEFA en de KNVB over de eindstand van vorig seizoen. Als het seizoen niet voorbij is, dan is het doelsaldo niet objectief. Dat had nog kunnen veranderen. Het onderlinge resultaat stond al wél vast. Dat lijkt me dan een objectiever criterium.'

Wel vindt Van Galen, die in april als scout vertrok bij AZ, dat AZ de manier van protesteren anders had moeten aanpakken. 'Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd. Terwijl ze regelmatig samen aan tafel zaten. Ik had tegen Edwin van der Sar gezegd: Misschien lullig voor jullie, maar we gaan het bij AZ wel gewoon proberen. Dan had je het open gespeeld. Dat past meer bij mijn karakter.'

In het nieuwe seizoen denkt Van Galen dat AZ wederom mee gaat doen om de titel. 'Als de huidige selectie bij elkaar blijft, geef ik ze een goede kans. Bij Ajax moet ik nog maar zien hoe ze het vertrek van Hakim Ziyech gaan opvangen. Hij voorzag ze van goals, assists, strijdlust en technische klasse. De aankopen moeten zich nog bewijzen. Bij AZ staat de ploeg nu als een huis.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Hoevewl van die droeftoeters gaan we nog horen?
1 0
AjaciedForLive
Waarom staat hij op de grote markt in haarlem met een AZ shirt
1 0
Boer Gijs
onderling resultaat, maakt Heracles dan ook nog een kans of Groningen
1 0
Ajax34
En het punten aantal had ook nog kunnen veranderen. dan kunnen nummers 3 ,4 en 5 ook gaan protesteren. Alsmaar Zeveren
0 0
dennisindoor
Het meest objectief is over de wedstrijden kijken waar beiden 2 keer tegen hebben gespeeld in het seizoen. Dan gaat het over meerdere wedstrijden, uit en thuis, en dan nog staat Ajax eerste.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Meest objectieve is betere doelsaldo is gelijk aan één punt voorsprong dus we waren en zijn kampioen.
1 0
Kuningast
Onderling resultaat is nog het minst objectieve criterium van allemaal.
Vorm van de dag en blessures spelen een grote rol. Ajax trof az een keer met een half geblesseerd elftal en daarna toen we compleet uit vorm waren.

En dan vergeten we die andere 32 wedstrijden maar even? Totale onzin natuurlijk

Het is te hopen dat het doelsaldo ook in de toekomst doorslaggevend blijft.
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Ben geen fan van onderling resultaat en ook niet van EU regel van uitgoals maar dat is een andere discussie. ;-)
Moet er toch niet aan denken, Ajax verliest op een onnodige manier door een pingel of eigen goal in Eindhoven.
In Amsterdam ben je ook beter maar speel je 0-0 omdat die lafaards weer eens zijn gekomen om niet te voetballen.
Dan eindig je beide met 83 punten op slotdag en zelfs met een beter doelsaldo maar Ajax is dan toch de grootste verliezer.

Kan me herinneren dat Twente ook een veel minder doelsaldo had maar wel 1 of 2 punten meer.
Tuurlijk punten bepalen het maar heb al jaren gevoel dat Ajax de enige topclub is die ook echt mensen wil vermaken.
Iets dat in het buitenland wel gerespecteerd wordt.
Daarom moet doelsaldo altijd doorslag geven, als het kan wereldwijd.
Maakt voetbal alleen maar spectaculair.
0 0
3*stars*3
Az is echt desperate, logisch dat hij begrip heeft voor Az natuurlijk want hij bekijkt het met een clubbril.
Az kent de regels maar probeert als een rat toch om een gaatje te vinden.
Het gaat in NL al jaren om doelsaldo, punt.

V Galen was trouwens wel een leuke momentenvoetballer (met een kort lontje) voor Az.
Maar zegt genoeg dat Barry van Galen een icoon is van dat clubje.
Maar ze zien zichzelf graag als topclub...
1 0
JesusZoonVanGod
Heerlijk om dat omhoog gevallen clubje zich te zien gedragen als een kind van 5 dat geen speelgoed mag uitzoeken in de winkel. Als ze dan vervolgens ook nog komen met uitspraken als 'onze spelers mogen niet naar Ajax', dan is het spektakel compleet. Dat komt allemaal voort uit een minderwaardigheidscomplex. AUB, meer van dit!
6 0
3*stars*3
Ik liep de Feyenoorders afgelopen seizoen te pesten en zei dat noord Holland de Eredivisie domineert en dat het nog een aantal jaar kan duren.
Nou laat Noord Holland maar weg en maak er maar Amsterdam van.
Gewoon domineren als Bayern en Juve, dan maar een saaie competitie en moet het spannend worden voor strijd om plek 2 en degradatie.
Na Ajax gun ik alleen Sparta en Heerenveen wat maar de rest kan echt de pest krijgen.
2 0
Redrum
Het is een bepaald fenomeen dat je wel vaker ziet. Je altijd minderwaardig gevoeld hebben en dan bij een klein succesje direct naast je schoenen gaan lopen. Vrij treurig om te zien gebeuren. Ajax wordt vaak arrogant genoemd, maar het verschil met Ajax en clubs als AZ is dat ze daadwerkelijk een reden hebben om zichzelf beter te voelen dan anderen. Ze zijn namelijk letterlijk ook beter dan anderen.
1 0
Gronkjaer
Met een AZ shirt op de grote markt van Haarlem staan is pas een luizenstreek. Ga terug naar je dorp Barry.
4 0
Frank1978
Hij kijkt op die foto ook nog als een echte stiekemerd. Wat dat betreft past hij wel perfect bij het huidige AZ.
0 0
Redrum
Viel mij ook al op ja, heel apart.
0 0
Mokum2018
Wat nu als de competitie wel was afgemaakt? En Ajax en az waren gelijk geëindigd en Ajax op doelsaldo kampioen, hadden we dit gezeur dan ook gehad?
0 0
Bjorn
Doelsaldo over 25 wedstrijden kan je ook objectiever beschouwen als een onderling resultaat, immers zeggen 25 potjes meer dan 2 potjes die beslist kunnen worden door een bal die verkeerd valt of vorm van de dag.

Zo lust ik er nog wel een paar.

Beslissing KNVB gaat niet meer veranderd worden. Ook niet door de UEFA.
2 0
Bjorn
KNVB heeft besloten en de UEFA zal dit steunen.
1 0
Van Reenen
Uefa heegt de zaak al terug verwezen naar de KNVB. De Azijn Zeikerds zijn buiten de rug van KNVB en Ajax naar het CAS gestapt. Ik vermoed dat CAS spijkers op laag water vermoed en de zaak teruggeeft aan KNVB met de aantekening om dat kaaskopclubje te informeren niet lastig gevallen re willen worden door zo'n stelletje minkukels die hun verlies niet kunnen dragen. NOG beter zou zijn om ze een jaar uit te sluiten van internationaal voetbal omdat ze er niets te zoeken hebben met hun aso gedrag.
0 0
FTS95
Ik vind het ook een schijt streek, maar dat het doelsaldo verre van objectief is bij een onvolledig seizoen is een keihard feit.
0 -2
Redrum
Waarom is dat niet objectief? De ploeg die aan het eind van de rit bovenaan staat heeft meestal ook het beste doelsaldo. De beste ploeg scoort over het algemeen de meeste goals en krijgt de minste tegengoals. De ploeg die na 25 wedstrijden met afstand het beste doelsaldo heeft wordt 9 van de 10 keer ook kampioen.
1 0
FTS95
Omdat je niet uit en thuis tegen dezelfde tegenstanders hebt gespeeld, dat maakt een wereld van verschil. Ik snap de hele grote AZ haat die er opeens is ook niet zo goed. Ze spelen leuk voetbal, hebben veel eigen jeugd en een goede jeugdopleiding. Daarnaast doen ze het heel aardig in Europa. Ik heb liever AZ achter ons in de vCL, dan PSV of de kakkerlakken
0 -3
Van Reenen
PSV in de voorronde CL heb je veel meer aan dan die kaaskoppen. Hebben nog nooit wat gepresteerd in de CL.
0 0
Frank1978
AZ wordt zo gehaat omdat ze op een luizige, achterbakse en schaamteloze manier Ajax proberen te bestelen. Op het moment dat de competitie noodgedwongen moest worden beëindigd, stond AZ tweede achter Ajax, punt. AZ was NB één van de clubs die er als eerste mee wilden stoppen. Dat ze maar door blijven drammen hierover maakt dat steeds meer Ajacieden het wel gehad hebben met deze zichzelf schromelijk overschattende club. Oh en zo bijzonder vind ik het niet wat AZ in Europa laat zien de laatste jaren. Het had heel weinig gescheeld of niet AZ maar Royal Antwerp was de EL in gegaan. Gelukkig voor AZ was een speler van Antwerp zo vriendelijk om een compleet onnodige rode kaart te pakken.
3 0
FTS95
Vriend en vijand is het er over eens, dat het een NSB actie was van AZ, maar voor de rest slaat je reactie nergens op. Het is een provincie clubje, wat het gewoon prima doet. Kampioen geworden, op een haar na 2x zelfs, leuk voetbal, veel jeugd. Niks mis mee. Wij zijn Ajax en zullen altijd de beste blijven, maar ik heb veel en veel meer sympathie voor een club als AZ (uiteraard los van het kut geintje ) dan voor de rest van de eredivisie
0 -3
Frank1978
Dat mag, maar ik moet inmiddels weinig meer van AZ hebben. En wat slaat er verder niet op aan mijn reactie? Noem eens die geweldige internationale prestaties van AZ dan de laatste tijd?
3 0
Joseph
Onderling resultaat is ook niet objectief om te bepalen wie de beste van Nederland is. Er is gekozen om eerst naar punten te kijken voor een objectief beeld en daarna naar het doelsaldo.. is allemaal heel simpel.
1 0
Ferd
Onderling resultaat idem dito, dat zijn momentopnames.
1 0
Frankey78
En dan zeggen ze dat Ajax zo'n arrogante club is, de arrogantie druipt daar in Alkmaar inmiddels al van de kaas af. AZ is een soort van klein duimpje die zich een grote reus voelt, maar eigenlijk nooit die reus zal worden. Ze noemen zichzelf een topclub en willen bij de grote jongens horen, maar ze weten dondersgoed dat ze kansloos zijn in de CL. En volgens Barry van Galen is AZ een 'titelkandidaat'? Mzzz waar heb ik dat toch eerder gehoord? De laatste paar jaren gaat de titelstrijd voornamelijk tussen Ajax en PSV met hier en daar een uitschieter mischien. Dus Barry bij deze: 2 landstitels een Johan Cruijff schaal en een paar bekers maken je nog geen TOPclub. En als je club dat zonnodig wil zijn zorg dan dat als TOPclub je stadion veilig is, en ook niet van die achterbakse rattenstreken flikt omdat ze een keer 2x van een Ajax uit vorm winnen. Het is een harde feit maar AZ zal altijd in de schaduw van het grote Ajax blijven staan. Dus blijf vooral dromen daar bij AZ Barry van Galen.

Wij zijn Ajax.
Geen club die ons kan evenaren.
6 0
Redrum
Goed verwoord. Een status als topclub moet je verdienen. AZ is nog niet eens op 20 % om die status te verdienen. Daarvoor moeten ze nog heel veel prijzen winnen en ook nog een hoop meer fans verzamelen.
1 0
Redrum
Iedereen lijkt ook al weer lang en breed te zijn vergeten dat AZ als enige club niet op kwam dagen bij het laatste collectieve overleg. Ze durven de confrontatie gewoon niet aan met de andere clubs en met name Ajax, omdat ze dondersgoed weten dat ze smerig bezig zijn. Dan ben je echt gewoon een heel laf smerig pisclubje. Maar ja, ook aan dit incident is uiteraard geen enkele aandacht besteed in de media.
3 0
Frank1978
Ik kan eigenlijk best begrijpen dat sommige mensen uit pure wanhoop ergens inbreken en voor tienduizenden euro's buit maken, maar ik snap alleen nooit dat ze nooit open en eerlijk vooraf aankondigen waar en wanneer ze gaan toeslaan, dat zou ik wel zo netjes vinden.
1 0
JariJari
Punten kon ook nog verandering in komen Barry. Zullen we het dan maar op alfabet doen? ADO CL in. Top idee
2 -1
Frank1978
Ik word zo langzamerhand echt doodmoe van al die berichten over deze subtopper uit Alkmaar...
5 0
Redrum
Die topclub AZ heeft me toch potverdikkeme ook een zooi grootheden voortgebracht he. Barry van Galen, Olaf Lindenbergh, Michael Buskermolen, Kees Kist en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tel daarbij op dat ze de laatste 11 seizoen ergens in de buurt van Ajax zijn geëindigd en afgelopen jaar zelfs 2 keer van ons hebben gewonnen en we hebben het hier over een hele grote club.
1 0
Frank1978
En zeker niet te vergeten, Fred Friday heeft er gespeeld!
0 0
Redrum
Hoe kan ik dat fenomeen vergeten? Wat een wereldspits was dat haha. Het kan echt niet op bij AZ.
1 0
Frank1978
Ze schijnen destijds ook heel concreet te zijn geweest voor Robinson Crusoe, maar die was toch bang voor heimwee als hij zijn eiland zou verruilen voor Alkmaar... ;-)
0 0
Redrum
Haha :p Fredje Friday lijkt trouwens serieus bizar veel op de acteur die Friday speelde in tvserie Crusoe.
1 0
Bennyben
Doelsaldo stond toch ook vast na 25 wedstrijden ??

Armstrong zijn titels zijn ook afgepakt, als men er achter komt dat AZ doping heeft gebruikt en ze waren als 1e bekroond. Had dat achteraf ook nog afgepakt kunnen worden een beetje slap argument van Barry.
0 0
Ajaxxxisdebeste
AS stap eens over op een nieuwe website met betere trol en fake news controle. Is tijd voor vernieuwing, website heeft zijn tijd gehad.
0 0
Bennyben
De aarde is plat, maar hij zou ook rond kunnen zijn aldus volgens Barry van galen.
0 0
ghouleseddik
Jep, en laten we Zwitserland met terugwerkende kracht de wereldbeker van 2010 geven.
0 0
Raoul14
Nu nog graag de mening van de buurman van de kleinzoon van Kees Kist en de materiaalman van de D pupillen. Dan hebben we het hele dossier rond :-)
1 0
fanforeffer
juist ja ,As plaatst graag stukken van iedereen die iets negatiefs over Ajax wil zeggen .
0 0
AlexIbarra
Als ik de ambitie had om mijn buurman vast te binden en in zijn reet te naaien, zou ik hem ook niet eerst informeren Barry...

En als ik hem wel zou informeren zou hij waarschijnlijk niet zeggen: Dank je voor dit nieuws.
Hoewel je het nooit zeker weet, hier in A'dam-Centrum. ;)
1 0
Redrum
Ja er zullen buurmannen zijn die zeer verheugd op deze mededeling zullen reageren en zich vast op zullen frissen, maar ik begrijp je punt. Wat AZ doet is gewoon een achterbakse dievenstreek en dat weten ze zelf ook dondersgoed. Blijkbaar zijn ze echter zo wanhopig dat ze bereid zijn hun goede reputatie op het spel te zetten. Aan de andere kant, ze lijken ook hier weer heel makkelijk mee weg te komen als je naar het totale gebrek aan kritiek kijkt vanuit de rest van Nederland.
2 0
Rick65
Wanneer houdt het gezeik van die kutclub eens op!

Sinds jaar en dag geldt bij een gelijke eindstand het doelsaldo. Het achteraf, kinderachtig, je gelijk willen halen kan schijnbaar alleen als het ten koste gaat van Ajax!
6 0
Frank1978
Ik heb het hier al vaker gezegd, maar stel je de situatie eens voor dat wij tweede waren geworden achter AZ op doelsaldo, maar wel de twee onderlinge duels hadden gewonnen. En vervolgens proberen het CL ticket van AZ af te pakken. Heel het land zou in rep en roer zijn geweest en er schande van hebben gesproken (en terecht overigens), maar AZ wordt nauwelijks aangepakt. Dit zegt alles over de status van de club uit Alkmaar, een aardige subtopper, meer niet.
2 0
Redrum
Absoluut, ik ben eigenlijk verbijsterd over het totale gebrek aan kritiek dat AZ nu krijgt. Het is gewoon bizar hoeveel die club kan flikken zonder afgemaakt te worden. Stel je ook eens voor dat er een gedeelte van het dak van de Arena was ingestort. Dan stond de club nu landelijk bekend als een club die moeiteloos het leven van honderden supporters op het spel zet om een paar miljoen te besparen. We hadden ons nooit meer hersteld van dit drama. Wat is er met AZ gebeurd na dit drama? Niets, helemaal niets. Er is amper aandacht aan besteed, er wordt amper onderzoek gedaan naar wie de schuldige is en de gemeente is zelfs bereid om ze te ondersteunen bij het realiseren van het nieuwe dak. Krankzinnig is het gewoon. En dat clubje probeert nu krampachtig bij de grote jongens te horen. Nee, ze zijn niveau Utrecht, Heerenveen, Groningen en dat zullen ze altijd blijven. Topclubs komen niet weg met de dingen die zij geflikt hebben.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Het ontgaat hen één ding ofwel 1 punt, Ajax stond met een punt voor en niet gelijk op AZ, doelsaldo wordt in de statuten gerekend als een punt voor. Het heeft dus never nooit gelijk gestaan en moet Ajax kwaad zijn dat het geen schaal uitgereikt heeft gekregen.
3 0
Bapinho
Kan niet wachten tot dit seizoen weer begint en Ajax de eredivisie kapot speelt met Anthony, weer een fitte Neres hopelijk, Promes, Tadic vd Beek Kudus, dit keer hopelijk niet 9 geblesseerde krijgt vlak voor en na de winterstop en dan gewoon met Pasen kampioen is en dit soort mensen die az of feyenoord (heb ik ook laatst gehoord whahah) als "titelkandidaat" bestempelen weer lekker gewoon hun mond kunnen gaan houden
3 0
Redrum
Ja het is natuurlijk wel begrijpelijk dat ze hier vrolijk mee verder gaan. Ze kunnen nu niet opeens stoppen met dit smerige spelletje dat ze spelen, dan zijn ze al helemaal hun geloofwaardigheid kwijt (voor zover ze die nog hebben). Nu hebben ze weer een oudgediende geronseld, iemand die het nota bene eerst zelf nog zwaar afkeurde wat 'zijn' clubje probeerde te doen. Opeens lijkt bij Barry echter ook het kwartje te zijn gevallen en begrijpt hij eindelijk ook de gedachtegang van AZ. Het doelsaldo kan nog veranderen, maar het onderling resultaat niet! Klopt natuurlijk helemaal. Maar weet je wat er nog meer kan veranderen? Het puntenaantal. En het onderling resultaat zit al verwerkt in zowel het puntenaantal als het doelsaldo. Op basis van het puntenaantal en doelsaldo staat Ajax bovenaan. Maar in de wereld van AZ zijn 25 gespeelde wedstrijden minder objectief dan 2 gespeelde wedstrijden (waarin AZ een zwaar gehavend Ajax trof). De kaas in Alkmaar is aangevroten door een dikke grote kakkerlak en nu is deze niet meer te eten.
6 0
LeslyDeSa
Spijker op zn kop
0 0
ProfessorX
zo simpel dus en logisch.
0 0
Yo
Maar het is nu al veel te laat om het nog te veranderen ook. De voorrondes beginnen al 25/26 augustus. Ajax heeft dan een trainingskamp in Oostenrijk gepland. Dan zou Ajax opeens alles moeten omgooien
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als dit wordt omgegooid dan wordt het oorlog!
1 0
Redrum
Daar zal AZ niet wakker van liggen. Maar uiteraard gaat dat niet gebeuren. De UEFA heeft sowieso ook liever Ajax dan AZ in de CL en de KNVB gaat ook echt niet meer toestaan dat die schaamteloze dieven het ticket van Ajax jatten. Verder is er niemand die ze kan helpen, want de KNVB heeft gewoon alles eerlijk laten verlopen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
We zijn wel eens op het veld flink genaaid in CL dus ben er niet helemaal zeker van soms. Wordt oorlog dan.
0 0
Redrum
Ik ben er ook pas echt gerust op wanneer we dat ticket officieel in handen hebben, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit nog wordt omgedraaid. De bonden van de competities die niet zijn uitgespeeld hebben al maanden de tijd gehad om de tickets te verdelen. Op het moment dat die tickets op 3 augustus officieel verdeeld worden is het te laat voor AZ om daar nog iets tegen te doen. Ze hebben al pogingen gedaan en die zijn allemaal mislukt. Op 3 augustus staat het gewoon vast.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ik hou je eraan ;-)
0 0
Redrum
Is goed :)
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hahaha. Doelsaldo kon nog veranderen, maar het stond vast dat AZ de rest winnend afgesloten had? Even creatief met de feiten omgaan zoals AZ al tijdje doet.
0 0
Schip
Barry heeft zich kennelijk om laten lullen door dat HBO juristje van ze. Wat deze jongen niet begrijpt, is dat je niet jarenlang je bek kunt houden over het hanteren van doelsaldo als maatgevend voor de stand, om achteraf je daarover te gaan beklagen wanneer daar gevolgen aan worden verbonden.

De redenering dat wanneer iets kan veranderen, dat dit niet objectief genoeg is, is ronduit kinderlijk. Het doelsaldo is keihard en een feit. Ja, het kan nog wijzigen. Net als het puntensaldo. Dat maakt het echter niet minder objectief. Het kan namelijk ook nog nadeliger worden voor AZ. Daar gaat het niet om. Het gaat om de FEITELIJKE eindstand en of je die objectief kunt vaststellen, niet om de hypothetische eindstand die anders had kunnen zijn. En die is onveranderlijk.

Als je de redenering van AZ doortrekt, betekent dit dat zelfs het puntenaantal niet doorslaggevend kan zijn. Dus zelfs als Ajax 2 punten voor zou hebben gestaan, zou dat geen objectieve maatstaf zijn geweest. Want dat had - net als het doelsaldo - nog kunnen veranderen in de uiteindelijke eindstand. Wat niet had kunnen veranderen, is het feit dat AZ twee keer van Ajax gewonnen heeft. Dus daarom is AZ kampioen, zelfs als Ajax twee punten voor zou hebben gestaan.
0 0
Frank1978
In Alkmaar moeten ze dringend eens leren dat een competitie als de Eredivisie iets heel anders is dan een bekertoernooi.
0 0
atalantanio
Ga toch weg man Van Galen met je ‘’titelkandidaat’’, ze hadden gewoon geluk dat bij Ajax op een gegeven moment de geest uit de fles was na anderhalf jaar doorvoetballen en dat PSV voor geen meter liep. Zodra ze zometeen afgaan als een gieter in de voorrondes kraait er geen haan meer naar die “topclub” uit Alkmaar.
0 0
ProfessorX
je bedoelt tobclup
0 0
Redrum
Klopt, ze moeten zich bij AZ beseffen dat dit een seizoen was dat alles goed viel voor ze. Heel bijzonder voetbal hebben ze ook niet gespeeld. Maar het is ze opeens volledig naar de bol gestegen. Zonder blessures bij Ajax had er nu een gat van 15 punten geweest en hadden ze deze strijd waarschijnlijk met Feyenoord gevoerd om plek 2 te pakken.
1 0
MPAjax
Uhuh Barry maar de KNVB en UEFA hadden al beslist wat de eindstand is dus dit is een gesloten boek
1 0
Joseph
Onderling resultaat staat onder doelsaldo en gescoorde doelpunten, dat zijn simpele regels. Voor onderling resultaat hebben we in Nederland de beker. Barry is duidelijk een simpele jongen die zich om heeft laten praten door de onzin uit Alkmaar.

Zal AZ een hoop geld kosten deze onzin, maar dat is dan weer mooi. Prutsclub.
1 0
Saanchez
Oke dus eerst vind hij het een luizenstreek en nu geeft hij ze groot gelijk? Past dat soort onzin ook bij zijn karakter dan? Komt bij mij over alsof hij wat boze reacties heeft ontvangen en nu met de staart tussen de benen excuses maakt. Ze roepen de hele tijd dat doelsaldo objectiever is maar vergeten dan weer heel gemakkelijk dat het meerekenen van alle wedstrijden die beide teams gespeeld hebben, met afstand het meest objectief is. En drie keer raden wie er dan ook eerste staat.
1 0
trodat4030
Wanneer is die rechtszaak nou? Het zou op korte termijn moeten, want die EU plaatsen moeten maandag toch definitief zijn? Schiet op, stel AZ ff in het ongelijk, dan kan iedereen nog 1x dáár zn poep weer overheen sproeien en zijn we van het kansloze gejank en geëmmer af.
1 -2
Web
Wat had ik altijd een respect voor die ploeg, met weinig middelen toch altijd weer leuk voetbal spelen, maar dat is helemaal weg, ze mogen van mij wekelijks op de bek gaan
Ik had die Huiberts ook best hoog zitten, maar is een sprekende pop van Eenhoorn.
2 0
Jayq
Er komt geen rechtzaak. Het enige wat een rechter zou kunnen beslissen is dat de procedure (in het toekennen van Europese tickets) die de KNVB heeft gevolgd niet eerlijk is verlopen en opnieuw moet gebeuren. De rechter zal nooit beslissen of er op basis van doelsaldo of onderling resultaat beslist moet worden.

Overigens denk ik dat er aan de procedure van de KNVB ook niets mankeert, ze hebben gewoon open gecommuniceerd dat ze op basis van het advies van de UEFA (verdeel de tickets op basis van sportieve gronden) de ranglijst van het moment gebruiken om de tickets te verdelen.

Ik denk niet dat AZ ergens steun gaat vinden, ook niet bij de UEFA, dat er andere sportieve gronden gebruikt moeten worden.
3 0
Web
Vertrekt er niemand bij AZ, zijn ze gewoon titel kandidaat
Niet dat ze beter zijn dan Ajax, maar winnen kunnen zij ook van iedereen
Zouden ze beide in een betere competitie spelen, dan zou Ajax veel meer punten pakken
Ben ook benieuwd naar PSV, want die trainer gaat vol voor de aanval
Moet het nog wel zien met die verdedigers daar, vooral het centrum
Feyenoord zal ongetwijfeld lang mee kunnen doen in deze slechte competitie, maar die krijgen ook wel een periode dat ze het even laten liggen
0 -1