Van Egmond heeft zijn twijfels bij nieuwe wisselsysteem

BartVeenstra, 31-07-2020 om 07:20, 3221 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hoofd Scheidsrechterszaken Dick van Egmond heeft zo zijn twijfels bij de regel dat er in het komende seizoen vijf spelers (in plaats van drie) gewisseld mogen worden, zo laat hij blijken in De Telegraaf. Enerzijds kan hij het goed begrijpen, maar de voormalig arbiter is geen groot voorstander.

De Eredivisie begint het komende seizoen een maand later dan gebruikelijk en zodoende volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. De KNVB nam om bovenstaande reden het besluit om een regel toe te passen waarbij teams vijf spelers per wedstrijd mogen wisselen. Van Egmond kan die redenatie goed begrijpen, maar een groot voorstander is hij verder niet. 'Een belangrijk aspect van het voetbal is ook dat goede teams de mindere teams fysiek kunnen stuk spelen.'

Zodoende zou een club als Ajax er nadeel van kunnen ondervinden in de Eredivisie. 'Het zou jammer zijn als dat facet teniet wordt gedaan door extra wisselen. Ik ben er nieuwsgierig naar of het invloed gaat hebben op het verloop van de wedstrijden', aldus Van Egmond.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Denk dat de na- en voordelen elkaar opheffen. Je kan in elk geval veel rouleren en dat doet Ten Hag graag. Jeugdspelers inpassen is één daarvan.
0 0
OpNaarNummer4
Aan de andere kant kan je ook 2/3 spitsen inbrengen als je nog iets moet forceren als grote club. Persoonlijk ben ik er wel blij mee, want dat betekent hopelijk ook dat we meer jeugdspelers gaan zien.
1 0
Jayq
Tja, de 5 wissels kan voordelen en nadelen hebben voor zowel de grote als de kleinere clubs.

Ik snap niet waarom een scheidsrechtersbaas zijn voorkeur of afkeur over een spelregel geeft, met betrekking tot wat voor invloed dat mogelijk heeft op het wedstrijdbeeld.

Het spel wordt toch niet eerlijker of oneerlijker door? Het veranderd alleen de mogelijkheden, voor beide teams.
0 0
Ajax27
Wel eens, vaak zie je dat ploegen tegen Ajax in de eerste helft nog sterk spelen. Dan geven ze alles, maar dat kunnen ze geen 90 minuten. De spelers van Ajax zijn echter 9/10 keer een stuk fitter, houden dat wel vol en juist dan denderen ze eroverheen.

In de eredivisie kan het voor Ajax zelf misschien nog wel een voordeel zijn in termen van kwaliteit, omdat zij een sterke bank hebben tegenover de meeste clubs en hierdoor meer talenten minuten kunnen laten maken. Maaaaarrr... Europees, mocht dat de volgende stap zijn, dan ga je echt ondersneeuwen.
0 0
M.Olsen
Ik zie het juist als een voordeel voor de grotere clubs.

Vaak hebben grotere clubs een bredere selectie, en kunnen niet dus meer kwaliteit inbrengen tijdens de wedstrijd.
3 -1
Sanalologo
Nu hebben grotere clubs in Nl nou meestal geen geweldige bank

Denk dat de kleine clubs er voordeel van hebben. Anderzijds hebben zij er weer last van dat er geen tot weinig publiek zal zitten.
1 -1
Ajax27
wtf heeft het pubbliek nou weer met de wissels te maken? Niveautje hier hoor...
0 -6
Sanalologo
Heb je een klap van de molen gehad?

Gaat over ergens voordeel of nadeel van hebben tijdens een wedstrijd.
4 0