'Verdedigend stond Veltman zijn mannetje'

FinnDekker, 30-07-2020 om 23:05, 3029 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman speelde afgelopen seizoen zeer verdienstelijk, zo concludeert het Algemeen Dagblad uit cijfers van Opta. De verdediger, die deze zomer transfereert naar Brighton & Hove Albion, was 'een even belangrijke als betrouwbare kracht' bij de Amsterdammers.

'Zo was hij de speler met de hoogste passnauwkeurigheid bij de Amsterdammers. Van zijn passes kwam 88,3 procent aan. Net meer dan Lisandro Martínez (87,2 procent) en Daley Blind (85,9 procent).' Maar ook zonder bal stond de ras-Ajacied zijn mannetje. 'Verdedigend stond hij ook zijn mannetje, want van alle persoonlijke duels die hij aanging, won hij er procentueel het meeste (69 procent). Veel meer dan Nicolás Tagliafico (59 procent) en Perr Schuurs (57 procent).'

'En terwijl hij slechts 1 meter 84 meet, won Veltman ook 103 van zijn 147 kopduels. Alleen Martínez won er meer (106), maar die ging ook beduidend meer luchtduels (206) aan dan Veltman', zo besluit de krant. Deze week kwam een einde aan achttien jaar Ajax voor de rechtspoot. Voor Veltman wordt naar verluidt zo'n één miljoen euro betaald door de Engelsen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Harrie Nak
Geen wonder die passnauwkeurigheid, de bal ging 90% van de keren tikkie breed.
0 -1
Radikaal
Erg "gemiddeld" talent maar met een heel goede kop, realistische blik en top instelling. Een leven lang Ajacied gebleven, jarenlang basis onder 4 verschillende trainers, Oranje, halve finale CL, finale EL. Aanvoerder in de tijd van het drama rond Nouri. Ondanks de onophoudelijke kritiek stug volgehouden en daardoor knap ver gekomen. Die laat zich niet zo snel meer gek maken. 't is m gegund, dit avontuur in de PL. Ik denk dat Brighton zich in hun handjes mogen knijpen, voor 1 miljoen een koopje. Hij maakt zowiezo de selectie breder daar.
1 0
wendoo9
19 jaar Ajacied iets om in te lijsten man ! Waar hoor je dit nog dat een speler zolang bij een club is gebleven. Dit verdiend een waardig afscheid van een echte Ajacied, jongen van de club in hart en nieren. Chapeau ! Vind het wel jammer dat je altijd de gebeten hond was voor sommigen. Hij gaf altijd 150 % waar sommigen soms maar wat deden op het veld. Ben benieuwd of het Overmars nog zal gaan lukken om een speler te gaan halen met dezelfde kwaliteiten als die van Veltman. Sommigen zullen er anders over denken dan ik over die kwaliteiten maar dat terzijde. Alles lijkt allemaal zo makkelijk om in zo een systeem te voetballen, maar niets is minder waar. Waarom bakken goeie voetballers er niks van daar achterin bij Ajax en worden gelijk bestempelt als miskopen ?? Vul maar zelf in zou ik zeggen. Ajax gaat jou zeker missen Joel. Ik heb wel van jou genoten !
1 0
Ar
Die gaan we nog missen, denk ik. Onderschatte verdediger. Heeft beeldvorming wat tegen.
3 0
Henkjanklaas
De kop van dit artikel klopt natuurlijk niet. Veltman is geen toptalent maar heeft met de juiste instelling en hardwerken het eerste van Ajax bereikt. Knap gedaan. Veltman heeft ons soms geholpen en soms zaten er dalen in zijn spel. Een speler die er binnen zijn mogelijkheden alles aan doet, verdient mijn sympathie maar een topper is het niet. Hij gaat nu nog even wat extra geld ophalen tot zijn dertigste en een mooi avontuur tegemoet hoewel hij aan het niveau van het elftal van Brighton enigszins zal moeten wennen. Hij krijgt daar in ieder geval genoeg te doen :-)
1 -1
Soccerskins
Tja, soms wel soms niet is eigenlijk het beste wat je hierover kunt zeggen. Af en toe briljant maar af en toe maakte hij fouten die je in de A al niet meer hoort te maken.
1 0
Bjorn
Veltman heeft door de jaren heel hele matige momenten afgewisseld met geweldige optredens. Op sommige momenten leek hij echt te pieken en was hij wedstrijden op rij top: na de winterstop van 2016 toen hij rechtsback kwam te spelen, 2017 idem en in de herfst van 2019 terug in het centrum naast Blind.
2 0
Oliveira
Veltman heeft af en toe echt het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald, maar ik moet zeggen dat hij naast deze ervaring ook heel veel goede dingen heeft gedaan en boven alles was hij loyaal naar de club en zijn teamgenoten en heeft nooit staan zeiken. Brighton heeft echt een hele goede speler gehaald. Ik weet zeker dat Veltman gaat slagen in de Premier League.
8 0