Van Hanegem wil Ziyech als controleur zien

FinnDekker, 30-07-2020 om 21:00, 5352 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem heeft een ietwat gekke positie in gedachten voor Hakim Ziyech bij Chelsea. De ras-Feyenoorder ziet de linkspoot in Londen namelijk het liefst spelen als centrale middenvelder. Ziyech moet de verbinder worden, vindt De Kromme.

'Ik heb Chelsea van de week zien spelen. Chelsea komt mensen tekort die een verbinding maken. Tussen de middenvelders, voorhoede en achterhoede. Natuurlijk kun je zeggen: ja, maar die Fransman deed niet mee', doelt Van Hanegem in het gesprek met FOX Sports op N'Golo Kanté. 'Maar dat is niet zo’n verfijnde voetballer als Ziyech.'

Verslaggever Hans Kraaij jr. is verrast. 'Je zou hem als één van de voetballende controleurs neerzetten?' Van Hanegem knikt. 'Ja, omdat hij dat vermogen in zich heeft. Alleen, het is op het middenveld wel wat drukker. Dan moet je nog sneller leren handelen. Maar dat vermogen heeft hij wel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Van Hanegem dacht ook dat Mokotjo de Europese top ging halen. Ik vind het een sympathieke vent, maar serieus kan je hem niet nemen. Daarnaast is hij natuurlijk fan van Feyenoord en tegelijkertijd noemt hij zichzelf een voetballiefhebber. Ja, hou maar op hoor.
0 0
NotForSale
Willem volgende week: "Van de Beek moet op doel"
0 0
ajax_janneman
Toch baal ik er zo ontzettend van de beste man niet voor het Nederlands elftal heeft gekozen. Dan kan je hem tenminste nog potten zien spelen waarbij je enigszins betrokken voelt. Daarnaast zou Promes ook veel beter renderen bij het Nederlands elftal. Toch een genot om dan af en toe nog de connection te kunnen zien. Het mocht helaas niet zo zijn
0 0
Ajax27
Als Chelsea net zo speelt als Ajax met 2 controlerende middenvelders waarbij hij op de positie van Donny staat, er een echte 6 naast 'm staat die de boel opruimt... ja, dan geef ik van Hanegem gelijk. Bij Ajax vond ik het vaak ook erg jammer om Ziyech als rechtsbuiten daar maar te zien hangen aan de zijkant... weinig bij het spel betrokken. Zodra hij aan de bal kwam ontstond er weer iets. En dan die lange passes, heerlijk. Dus hoe meer hij in het spel kan worden betrokken, hoe beter. Of dat nu als 10 is, of als CM in een iets controlerende rol. Als ie maar veel in het spel betrokken wordt en z'n geniale passes en acties kan maken.
1 0
ArthurG
Eens, zoals Ajax speelde met Martinez, van de Beek en Ziyech was Ziyech ook heel belangrijk met het brengen van de bal van de verdediging naar de aanval. Als dat is wat Willem bedoelt, dus met een echte verdedigende middenvelder naast hem en een lopende middenvelder à la van de Beek op 10, dan ben ik het met hem eens. Ik zie ook liever Ziyech op het middenveld, maar verwacht dat hij voor de rechterflank is gehaald helaas.
0 0
Mark03
Dat zou zonde van zijn aanvallende kwaliteiten. Ziyech is nu nog te goed om hem een linie te laten zakken. Ik denk wel dat hij het zou kunnen, maar zou hem daar pas voor gebruiken als hij 34 is. Lekker á la Pirlo prachtige passes van achteruit versturen.
0 0
Web
Hier geef ik Willem geen gelijk in, omdat Ziyech helemaal niet positioneel kan verdedigen
Ziyech is wel iemand die zijn verdedigende taak uitvoert, en bij balverlies de bal weer wil veroveren, maar dat is heel wat anders
1 0
DS
Ziyech vind ik het allerbest als pure spelmaker op 10.
Als je dan zorgt dat er een paar goeie diep gaande spelers om hem heen lopen is hij geniaal.
0 0
fanforeffer
Als coach heb ik Willem niet zo hoog. weinig van gezien.
0 0
AFCA-B93
Ziyech zou dat makkelijk aan kunnen, maar nadeel gaat dan zijn dat hij te veel mee naar voren gaat, waardoor er gaten gaan vallen die hij vervolgens niet op kan vullen.
1 0
Schip
Van Hanegem opperde dit idee ook over Theo Janssen toen die als aanvallende middenvelder furore maakte bij Twente. Pakte niet zo best uit. Maar goed, Theo was lui en deed niets aan controlerend werk.

Ziyech is zijn tegenpool en zou daar ook excelleren: controlerend vermogen, loopvermogen, slim in duels, kan ballen afpakken, uitstekend overzicht en sublieme passing.

Maar Kanté is wereldtop. Die maak je dan overbodig. Zou Ziyech lekker voorin laten spelen.
0 0
Mentir
probleem was theo kon niet veel sneller en vooral in het veel eisende voetbal van Ajax, ben benieuwd wanneer ie in blauw is te zien
0 0
Schwalbino
Ja. Maar doe maar niet. Zijn extra zit er in dat hij met zijn ingevingen een wedtrijd kan openbreken en zulke spelers moeten rondom de 16 spelen en niet rondom de middellinie.
1 -1
AlexIbarra
Chelsea heeft Kanté en Jorginho als controleurs.
Lijkt me niet echt nodig om Ziyech dan ook om te scholen.
3 0
trooop
Vergeet kovacic niet, die is stiekem echt heel goed geworden. Wat mij betreft zelfs een van de beste middenvelders van de premier league.
4 0
AlexIbarra
Oh ja, die loopt er ook nog..

Des te meer reden voor Lampard om Ziyech niet een halfjaar te laten 'wennen' als VM. :)
0 0
ArthurG
Op zich, toen we met Martinez, van de Beek en Ziyech op het middenveld speelde was Ziyech wel zeer betrokken bij de opbouw. Meer dan van de Beek, terwijl op papier Ziyech op 10 stond en van de Beek daar achter. Maar ik verwacht dat ze hem bij Chelsea voor de rechterflank hebben gehaald.
0 0