'Bakker was de beoogde linksback voor Ajax 1'

NielsOpdam, 24-07-2020 om 17:45, 10575 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Gery Vink was Mitchel Bakker de beoogde linksback voor het eerste elftal van Ajax. Dat vertelt zijn voormalig jeugdtrainer aan het Algemeen Dagblad. De linksachter verliet Ajax vorig seizoen en vertrok naar de Franse topclub Paris Saint-Germain. 

'Echt zonde', opent Vink, die in de Ajax-jeugd twee jaar trainer was van Bakker. 'Hij was de beoogde linksback voor Ajax 1, hij had het zeker in zich om dat te bereiken. Het was fantastisch om met hem te werken.' Volgens Vink is de oud-Ajacied 'fysiek ijzersterk, snel en goed aan de bal'. 'Het enige probleem was dat hij wat rommelig was. Licht chaotisch, noemde ik het altijd. In tactisch opzicht blokkeerde hij snel en moest hij een hoop leren.'

Toch was Bakker volgens Vink een belangrijke schakel in zijn team. 'Een zeer gewaardeerde kracht die bulkte van het talent. Hij heeft alle ingrediënten om door te breken in de top. Daarom vind ik het zo jammer dat hij niet meer voor Ajax speelt. Maar als PSG komt... Dat is toch ook geweldig?' De linksachter speelde dit seizoen drie officiële wedstrijden, maar mag vrijdagavond hopen op een basisplek in de bekerfinale tegen Saint-Étienne. 

Denk jij dat Schöne namens Genoa scoort tegen het Inter van Eriksen? Zet in en krijg 5,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Linksback is al jaren (decennia?) een slecht bezette positie bij Ajax en deze jongen werd duidelijk vooruitgeschoven als iemand met potentie voor het eerste.
Dat hij wilde vertrekken ipv hier voor zijn kansen te gaan, snap ik dus al niet.

Maar als je zo nodig weg wilt naar een sjeikenclub, vertrek dan op z'n minst door de voordeur zodat je club nog iets vangt voor je opleiding. In plaats van een halfjaar te lopen etteren op het moment dat wij alle neuzen één kant op moeten hebben voor het zwaarste seizoen ooit.

Ik weet natuurlijk niet precies wat er achter de schermen speelde maar ondanks de zwak bezette LB-positie in Oranje, mag deze bekerfinale van mij voorlopig het hoogtepunt in de carriere van Bakker blijven.
Veel mensen noemen Kristensen of Alvarez miskopen maar ik ben veel meer teleurgesteld in jongens als Gudelj, Younes of Bakker. Tonnen of miljoenen verdienen met lekker voetballen als jong pikkie en dan werk weigeren en / of je club naaien. Heel treurig.
2 0
FTS95
Basis bij PSG, gewoon 90 minuten vol gemaakt, bekertje gepakt. Nier slecht...Hebben wij hier een fout gemaakt?
1 0
Ajaxxxisdebeste
Één zwaluw maakt nog geen zomer. Maar het is geen koekenBakker...
0 -1
PierreHeno
Wat een ophef vanavond in die Franse bekerfinale na het inversietrauma van MBappé...zie de beelden en constateer dat het gewoon omgelukkig was... de verdediger gaat vol voor de bal maar mist die op 1 cm en glijdt door waardoor de schoen+voet van MBappé's standbeen wordt weggeveegd maar door de noppen ook wil blijven staan en de enkel dubbelklapt. Na het zien van de VAR beelden besluit de scheids de verdediger met rood van het veld te sturen. Tja......geel was terecht geweest maar rood is dus weer absurd want het was gewoon een strijd om de bal. Mitchel kreeg o.a. ook geel door het deelnemen in die vechtpartij.
4 -1
JariJari
Dit vond ik ook toen ik het zag.
0 0
fc Barcelona_ke
Ajax wil hem ook graag behouden, maar hij heeft keuze gemaakt om de club rugkeren. Het komt vast door pizzaMONEY Mino Raiola!
0 -1
PierreHeno
...maar speelt vanavond wel de Franse bekerfinale in de basis. Niet slegggt/
1 0
jutter
Dat had ik zelf absoluut niet verwacht, maar het bewijst eens te meer dat er af en toe een speler doorbreekt die zich positief en tamelijk onverwacht goed ontwikkeld, en dan in dit specifieke geval ook nog eens bij een absolute Europese topclub. Beste voorbeeld wat dat betreft is toch ene Virgil van Dijk.
4 -1
MosesD
Is toch n heel ander voorbeeld? Bakker 19 en uit de jeugd naar het buitenland. Van Dijk juist hét voorbeeld van de geleidelijke weg.
1 0
7172AFCA7395
Staat daar vanavond wel mooi in de basis bij PSG.
4 0
Ar
Zonde, want was de beoogde opvolger van Tagliafico. Al betwijfel ik wel of ie nu al zo ver zou zijn en of ie tactisch mee kon in het spel van TH. Maar leuk dat ie toch drie keer heeft mogen spelen. Ik verwacht er in ieder geval meer van dan van Kluivertje.
1 0
036AFCA97
Ach, deze jongen heeft een goede basis. Ajax jeugdopleiding en PSG op zijn CV. Zelfs al verknald hij het nu bij PSV zal die ergens in de subtop van Europa nog wel een kans krijgen en anders kan je altijd nog naar PSV of Feyenoord als te vroeg vertrokken Ajax jeugdspeler.


Off topic:

De Boer weg bij Atlanta United
0 0
Van Reenen
Klopt, las het ook net.
0 -1
MankeNelis
Je werd al tureluurs van al die beweginkjes. Goed voor hem als hij af en toe bij die Fransozen aan de bak komt.
0 0
Martano
Deze jongen had bij Ajax een ietwat te frivole speelstijl, vond ik. Hij ging bij Jong te vaak voor een te moeilijke oplossing. Leuk voor hem dat hij bij PSG een kans krijgt.
0 0
Babangida83
Dat heet jeugdigheid?
2 0
Redrum
Rommelig aan de bal, tja, dan hadden we net zo goed Dijks kunnen houden. Bakker had het niet gered bij Ajax en bij PSG gaat hij het uiteraard ook niet redden.
0 -4
PeterVKV
TIPS, de I ontbrak...
1 0
Schip
Geen enkel geduld. Het komt je vorming gewoon ten goede als je bij Ajax speeltijd krijgt. Daar kun je fouten maken. Bij PSG niet. En dan kun je in een tweede team spelen daar, maar dan speel je geen Europees, wat je leercurve versnelt. Het is gewoon een domme keuze geweest. Zou hij zijn doorgebroken, dan had hij gelijk de vacature bij oranje ingevuld, omdat Koeman daar ook geen echte back voor kan vinden.
2 0
Kokakola
Hij had één van de beste linksback van Europa voor zich..
1 0
Schip
Die ook zijn schorsingen meepakt. En wie staat er dan? En meestal worden goede backs verkocht bij Ajax. Dus ook dan blijf je gewoon als stand in keihard trainen.
0 0
trodat4030
Nico is geen Europeaan.. ;-)
0 -4
Ozymandias
Bakker is pas een maand geleden twintig geworden. Als hij bij Ajax was gebleven had hij (ervan uitgaande dat Tagliafico deze zomer vertrekt) het komende seizoen waarschijnlijk een vaste basisplaats gehad.
5 -2
3*stars*3
Klopt maar seizoen duurt lang en iedereen pakt minuten.
Daarnaast zit hij nu bij een club, die vooral door kopen een EU topper is geworden.
Als die Sjeik chagrijnig is, kan hij zomaar 50mil voor een linksback neerleggen...
2 0
Mentir
inderdaad maar je weet dat die max 2-3 jaar bij Ajax zou blijven omdat ie dan word weggekaapt dat ie al wat aan de oudere kant is dus graag nog stap wil maken. En als je dan blijft en goed mee draaid krijg je die kans als ie rustig nodig had dat je dan minuten maakt.

dus inderdaad gewoon geen geduld gehad
3 0