Snoeks: 'Had Kudus geadviseerd even te wachten'

ArthurV, 20-07-2020 om 17:00, 12339 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de NOS Voetbalpodcast is men erg benieuwd naar de kwaliteiten van Mohammed Kudus. Hoewel Ajax gezien de transfersom erg veel vertrouwen lijkt te hebben in de jongeling, is het nog altijd de vraag op welke positie Erik ten Hag hem precies wil laten spelen.

'Het is geen pure spits', benadrukt Jeroen Grueter. 'Hij kan op de flanken en op tien spelen, dus eigenlijk zoekt Ajax voortdurend naar spelers die multi-inzetbaar zijn in dat aanvalskwartet. Zoals Ten Hag eigenlijk ook voortdurend heeft gerouleerd met spelers. Op die manier probeert Ajax een soort contingent op te bouwen met talenten, op het moment dat er iemand vertrekt staat er alweer een ander klaar. Dus ik snap het wel.'

Gezien het prijskaartje van Kudus heeft Frank Snoeks het idee dat Ajax heel veel in de nieuwe aankoop ziet. 'Met negen miljoen euro is hij in één keer de duurste speler van Ghana geworden. Er is negen miljoen betaald voor een jongen van negentien, die pas achttien volledige wedstrijden heeft gespeeld in het eerste van FC Nordsjaelland. Dat is niet veel...'

'Wij zouden aanraden om nog even te wachten, als iemand achttien wedstrijden in Ajax 1 had gespeeld en naar een grote club gaat', vervolgt Snoeks. 'Zorg dat je op z'n minst een wedstrijd of vijftig, zestig hebt gespeeld. Dat zou je deze jongen ook hebben willen adviseren. Ik weet niet of hij nu in het eerste elftal gaat spelen of dat ze hem een jaar bij Jong Ajax laten spelen. Maar voor negen miljoen ga je normaal gesproken niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen.'

Spitspositie

Ook de spitspositie van Ajax komt ter sprake, waarbij Arno Vermeulen vooral het enorme leeftijdsverschil opvalt. 'Ze hebben een spits van 36 en de rest zit ongeveer op de helft van die leeftijd', doelt de sportverslaggever op Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré, Sontje Hansen en Brian Brobbey. 'Er zit een leeftijdsgat in, normaal wil je spelers van 26, 27 jaar hebben. Maar ze hebben of een oude of een jonge speler voor die plek.'

Jeroen Grueter ziet het echter niet meer gebeuren dat Ajax alsnog een nieuwe spits aantrekt. 'Het zegt ook alles wat Erik ten Hag wil met dit elftal. Hij wil gewoon multifunctionele spelers die verschillende posities kunnen bekleden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
milanafca
‘Met negen miljoen euro is hij in één keer de duurste speler van Ghana geworden’

Wat slecht zeg, beetje research leert dat Essien ooit voor 38 miljoen en 11 miljoen transfers heeft gemaakt.
0 0
mvdk
De NOS is de weg kwijt. Trouwens, die hele zooi daar is de weg kwijt. Kijk maar eens naar Nederland 1, 2 en 3. Wat een onzin zenden ze op die kanalen uit. NPO spant de kroon.
0 0
off
Begrijpend lezen is niet voor iedereen weg gelegd. In het voetbal roepen we altijd dat jongens niet te snel uit Nederland weg moeten gaan. Waarom zou je een jongen uit een ander land dan niet hetzelfde advies geven. Als een journalist een enigzins kritische opmerking over Ajax maakt wordt hij afgefakkeld zonder naar de inhoud te kijken.
1 -1
Saanchez
Er is een groot verschil tussen een kritische opmerking maken en valse 'feiten' presenteren zoals Snoeks hier meerdere keren doet. Voor iemand die al zo lang in het voetbal- en journalistieke wereldje zit, mag je toch verwachten dat hij op zn minst een klein beetje onderzoek doet voordat hij dit soort onzin verkondigd.
Je hoort hier ook niemand klagen dat hij ongelijk zou hebben over het vinden dat jonge spelers niet te snel naar het buitenland moeten gaan, dus geen idee waarom je die opmerking gepost hebt
2 0
ram
Ja... even wachten. En dan gaat ie naar een andere topclub. Wat een bullshit. Als Ajax overtuigd is van een talent, moet je hem zo snel mogelijk halen. Dan is ie op z'n goedkoopst, is er minder concurrentie en heb je hem eerder bij de club zodat ie zich kan aanpassen en je aan hem kunt schaven.
2 0
Warrior
Het ging hierbij niet om Ajax, maar om de speler. Hoe vaak hebben we hier iet kunnen lezen, dat spelers te vroeg Ajax verlieten?
0 0
Ajax27
Die podcast... daar zit me ook een stelletje bij elkaar. Wat een treurig niveau.
De spitspositie... laten ze voor de podcast maar gewoon even Tadic en Promes weg?

Dan heb je Huntelaar (36), Tadic (31), Promes (28), Traore (19), Brobbey (18) en Hansen (18). Lijkt me een perfecte balans tussen ervaring en jeugd. Al zou ik ervoor kiezen om 1 van de 3 talenten een jaar te stallen bij een andere eredivisie club.
0 0
Jos1983
Wat een niveautje inderdaad.. hoe zet ik iets negatief neer over AJAX. Kudus is niet gehaald als spits en de heren vinden van wel...
Als hij 60 potjes voor hun speelt is hij niet meer te halen voor AJAX, prima deal weer, kan natuurlijk altijd een Sana’tje worden, maar als je niet gokt win je ook nooit!
0 0
waayop
Precies! Het is toch treurig dat deze kletsmajoors als analist gevraagd worden, niet serieus te nemen.
0 0
RuffRhythim
Heb echt zelden zoveel dom ongefundeerd gelul in een artikel bij elkaar zien staan.
1 0
ProfessorX
Ik adviseer Snoeks , om gewoon zich er niet mee te bemoeien , want van dom gezwets zit niemand te wachten , of je ben dik bevriend met AS .
1 0
Lazell
1 ding vraag ik me af. Posten ze hier nou de meest achterlijke dingen van die hele podcast, of is het de hele podcast dit niveau?
0 0
Jos1983
Luister die van maandag voor de gein is terug.. meneertje Vermeulen zit er ook dan weet je het al wel
0 0
Babayaka
Ik zou ff afwachten met kudos te geven aan kudus, Marin is was ook zon topper.
en rits, en boilessen, en fischer, gabrich en vele vele vele anderen.
0 -1
ram
Jezus wat een nagatieve kijk op zaken. Waarom noem je niet die 100 topaankopen die de afgelopen 20 jaar zijn gedaan, als je toch bezig bent?
2 0
jutter
Voormalig restauranthouder dus, sorry Heinz!
0 0
mgtow
Bij de NOS zitten ze echt rare snoepjes te slikken met al die rare meninkjes de laatste tijd.
2 0
Libero
Valt op hè?
0 0
jutter
Die Snoeks is momenteel min of meer afgeserveerd ala voetbal/anker door de NOS, door de luisteraars/kijkers mateloos te irriteren met zijn oeverloos gelul en slechte commentaar. Ziet er tegenwoordig nogal patserig uit, terwijl deze bijna plaatsgenoot van mij vroeger een vrij vlotte jongen was. Werd overigens bij die NOS geintroduceerd door ene Theo Reitsma, u weet wel van 'dat is een goed stel', een andere bijna plaatsgenoot, wat overigens een nogal emotieloos verslaggever was in zijn 'prime'. M.a.w., uit de regio IJmond komt doorgaans niet veel soeps, Veltman o.a ook., maar ook de voor mij heel bekende restauranthouder uit Driehuis Heinz Stuy, een goede keeper in de gloriedagen van Ajax die af en toe zijn vingers verbrandde aan een croquet, moet daar zelf overigens hartelijk om moet lachen, maar één die wel een aantal hele grote prijzen heeft gewonnen!
4 0
Hagmag
Het creme de la creme geeft zijn mening.
0 0
DeMeervanweleer
Slap gelul feitelijk ook nog onjuist, van slecht ingevoerde luie analisten/commentatoren die om zichzelf bestaansrecht te geven maar wat roepen.
4 0
GrandMasterFlex
Die gasten snappen er helemaal niks van, want als Ajax langer wacht dan gaat Kudus mooi naar een Duitse, Engelse of Franse club te spelen. Het feit dat je als Ajax zijnde dit talent kunt kapen is uiterst positief.
2 0
Hans Kraay Jr.
Er staat echt te veel onzin in dit artikel om serieus op te reageren.
2 0
Schip
Ik geef het ook op.
1 0
ajax2004
Gelukkig wil iedere top spits niets liever dan op 27 jarige leeftijd in ed spelen
1 0
Jeugd
Het idee is op zich niet gek maar het is een ouderwets idee. De heren stammen nog uit de tijd dat van Basten al ruim in de 20 was voordat hij naar Italie vertrok. Als je nog een jaar wacht is die jongen weg.
2 0
MPAjax
kan alleen maar zeggen, we zien het wel als het zover is
0 0
De Stift
Arno Vermeulen zegt weer eens iets heel doms. Welke ervaren topspeler stond er vorig jaar EN het jaar daarvoor met regelmaat in de spits?
1 0
Rockpotje
Ik kan werkelijk geen touw aan dit gezever vastknopen. Heeft AS expres alleen maar onzin uit deze podcast geciteerd, of is dit gewoon het niveau?
0 0
LeslyDeSa
Frank Snoeks is een bijzonder irritante man/commentator, die altijd grappig probeert te zijn maar het totaal niet is.
7 0
ajax_janneman
Hoe kan je nou een podcast maken en dan feitelijke onwaarheden verkondigen? Als je één blik werpt op transfermarkt (letterlijk 2 seconden werk), zie je dat Kudus dit seizoen alleen al 25 potten heeft gespeeld in het eerste. Daarnaast speelt Tadic letterlijk al 1,5 - 2 seizoenen spits, wat je had kunnen weten als je meer dan één potje Ajax hebt gezien afgelopen jaren. Wat een niveau...
6 0
Babayaka
Ten Hag is een ramp. afgelopen jaar ging het al bijna fout, en komend seizoen wordt het niks, als er tenminste gevoetbald gaat worden en de boel kan worden afgemaakt.
0 -12
Saanchez
Ja ja, je hebt een anti-boner voor Ten Hag om onverklaarbare redenen en bent zo overtuigd van jezelf dat je die bullshit maar blijft posten hier. Toen we de halve finale CL bereiken, beker wonnen en kampioen werden met weergaloos voetbal zat je vast mokkend op de bank? Spuw je gal lekker ergens anders
10 -2
Oeroeboeroe
Die neusmicrofoon heeft nog maar een klein duwtje nodig
0 0
MK77
Die heren hebben hun huiswerk niet gedaan dat is wel duidelijk. In de meeste scenario's zal Tadic in de spits staan.
Traore zal een beetje tweede keus zijn. Klaas Jan waarschijnlijk derde keuze samen met Promes afhankelijk van het type wedstrijd
3 0
Ozymandias
Waar heeft Snoeks het over?! Kudus heeft in totaal 57 officiële wedstrijden in het eerste van FC Nordsjaelland gespeeld. Vermeulen schijnt even te zijn vergeten dat Ajax ook Tadic heeft voor in de spits. Ongelofelijk wat een niveau weer...
10 0
cantharel
Is gewoon een AZer
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat je er nog serieus op reageert, ik had het na het lezen van dit artikel al opgegeven. Het is werkelijk waar een aaneenschakeling van nonsens die Snoeks en Vermeulen verkondigen.
0 0
Saanchez
Bovendien is hij volgens mij niet de duurste Ghanees geworden zo, alleen de duurste Ghanese tiener.
5 0
Ozymandias
Je hebt gelijk. Na een paar minuten googlen vond ik al dat in ieder geval Essien, Rahman, Ayew (twee keer), Gyan (twee keer), Asamoah, Muntari, Kevin-Prince Boateng (twee keer), Mensah en Emmanuel Boateng duurder waren dan de 9 miljoen euro die Ajax voor Kudus heeft betaald.
3 0
Saanchez
Precies, ik mag hopen dat niemand die Snoeks ooit nog serieus neemt in de toekomst.
4 0
afcasven1995
Wat lult Snoek nou? Kudus heeft gewoon 63 wedstrijden gespeeld voor Nordsjaelland, gewoon bijna 2 seizoenen.

Goede podcast hoor als ze de feiten niet eens goed hebben.
8 0
Ozymandias
Het waren 57 officiële wedstrijden in het eerste van FC Nordsjaelland en de andere zes waren bij de reserves. Snoeks zat er dus maar 39 wedstrijden naast. Ik denk dat Snoeks in de war is met de 18 wedstrijden die Kudus in de spits heeft gespeeld.
5 0
afcasven1995
Ohja ik zie het staat. 6 in Reserveliga. 57 wedstrijden in het eerste dus.
1 0