Jansen: 'Heb het gevoel dat het steeds iets vager wordt'

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 22:05, 12845 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen, Ajax-watcher namens Voetbal Internationaldenkt niet dat Pierre-Emile Højbjerg naar Amsterdam komt. De interesse in de Deen was concreet, maar inmiddels ook wat afgezwakt.

'Ik heb wel het gevoel dat het steeds iets vager wordt', zegt Jansen over de interesse van Ajax in Højbjerg. 'Het was wel concreet in de zin dat Ajax hem vaak heeft bekeken en enthousiast was.' 

Volgens Jansen past de Southampton-middenvelder in het plaatje dat Ajax, naast jonge talenten, ook graag wat meer ervaren krachten koopt om zodoende het niveau op te krikken voor de Champions League. 'Hij heeft 32 interlands gespeeld voor Denemarken en heeft jarenlange ervaring in de Bundesliga en Premier League. Dit is ook een stevige kracht die je binnen zou kunnen halen, een type verdedigende middenvelder waar Ajax een versterking kan gebruiken.'

De kans dat Højbjerg ook daadwerkelijk naar Amsterdam trekt, lijkt echter niet zo groot. Naast Ajax schijnen ook clubs als Everton, Manchester City en Tottenham Hotspur te lonken naar zijn diensten. 'Ik begrijp vanuit meerdere kanten dat zijn voorkeur uitgaat naar een langer verblijf in Engeland. Als je moet concurreren met deze clubs, dan weet je als Ajax dat het lastig wordt om hem te halen. Ajax vindt hem heel interessant, wil hem ook naar Amsterdam halen, maar ik heb niet het gevoel dat het snel gaat gebeuren.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
Freek Janssen, supermooie gast. Luister de zeer vermakelijke ‘Pantelic-podcast’!
0 0
Huntelaar020
Ja, ook mijn favoriete Podcast.
0 0
jutter
Die Jansen slaat er maar een slag in. Zijn 'lijntjes' bij Ajax zijn zeer beperkt, of helemaal niet aanwezig. Want er komt niet veel meer naar buiten vanuit Ajax. Daaom komt hij maar met allerlei aannames en van horen zeggen wat iedereen wel kan bedenken en kant noch wal raken. Kortman, iemand die het eigenlijk helemaal niet waard is om in die materie te zitten..Waardeloos figuur, een lachertje!
0 -6
Saanchez
Zijn werk als Ajax-watcher bestaat uit veel meer dan alleen wat transfergeruchten de wereld in helpen, dat begrijp je toch wel hoop ik? Hoezo is het nou meteen weer een waardeloos figuur? Jij laat niet bepaald een betere indruk achter hier, ben jij dan ook waardeloos?
2 0
AFCA-B93
Freek is fantastisch als het gaat om interviews met spelers, maar wat betreft transfers is hij wel echt koning open deuren in trappen en vertellen wat eigenlijk al 1 of 2 dagen bekend is.
0 0
bazza25
ik denk ook niet dat hij het kontlikkend en gluiperige vermogen van mike verweij heeft..
0 0
AFCA-B93
Daarvoor moet je wel echt bij de Telegraaf werken idd
0 0
Danos
Ook en Freek Janssen zegt zelf dat transfers voor hem niet het belangrijkste is en dat hij er ook niet zo goed in is.
Hoor hem ook vaak genoeg zeggen dat het een open deur is al is zijn schets van de denkwijze van Ajax wel weer vaak goed.

2 0
MPAjax
Denk dat als er zoveel grotere clubs interesse hebben dan het dan wel erg moeilijk zo niet onmogelijk gaat worden om hem over te halen
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Haha hoog trolgehalte, AFC AJAX is gigantische club
0 -2
Redrum
Freek Google Jansen heeft een voorgevoel dat het niets meer gaat worden met deze transfer. Godverdomme wat is deze man toch goed in zijn vak.
2 -3
Lazell
Heb toch wel veel liever dit. Je hebt ook de Driessens van deze wereld die roepen: "Is allang rond met PSG" en dan tekent hij plots bij Barca. Freek houdt zich bij de feiten, kan ik wel waarderen.

Zegt verder een aantal interessante dingen in het filmpje op VI die dan weer niet overgenomen worden. Dat de zaakwaarnemer van Tagliafico op pad is gebracht om een topclub te zoeken, prijskaartje 25 miljoen.
0 0
Ozymandias
Opvallend dat Jansen dit gevoel krijgt op de dag dat Sky Sports aangeeft dat Tottenham de concurrentie heeft gekregen van twee andere Engelse topclubs voor Höjbjerg.
0 0
Lazell
Staat toch ook in de tekst? Of wat bedoel je?
0 0
Ozymandias
Ik bedoelde dat ik denk dat het "gevoel" van Jansen niet gebasseerd is op inside informatie maar op dezelfde informatie die de kijkers van Sky Sports te horen kregen. Net zoals dat De Telegraaf en VI de afgelopen dagen steeds met informatie over Kudus kwamen een paar uur nadat betrouwbare Deense bladen met precies dezelfde informatie waren gekomen (zonder deze Deense bladen als hun bron te vermelden).
1 0
AFCAMM
Ik denk dat de ‘insider’ gewoon een stagiair is die de internationale media bijhoudt en dan aan de ‘watchers’ vertelt wat er gezegd wordt.
1 0