'Kudus doet me denken aan een jonge Clarence Seedorf'

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 19:50, 6636 views, VoetbalPrimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ekstra Bladet-journalist Gisle Thorsen is zeer te spreken over aanstaand Ajacied Mohammed Kudus. De Deense krant berichtte eind juni voor het eerst over de Amsterdamse interesse in de Ghanees. Thorsen denkt dat Ajax veel plezier gaat beleven aan Kudus.

Thorsen is van mening dat Kudus één van de grootste talenten is in het Deense voetbal. 'Ik sprak onlangs met een prominente speler van een topclub en hij zei dat Kudus het op één na grootste talent is waar hij in tien jaar Superligaen tegen heeft gespeeld', vertelt hij aan VoetbalPrimeur. Deze speler schatte enkel Emre Mor, nu actief voor Olympiacos, hoger in.

Kudus staat bekend als een goede dribbelaar, maar is volgens de journalist ook erg sterk en krachtig. 'Het is praktisch onmogelijk om hem van de bal te krijgen. Hij heeft een heel laag zwaartepunt en is zeer dynamisch', legt hij uit. 'Hij doet me denken aan een jonge Clarence Seedorf. Vroeger was hij een nummer tien, maar hij heeft dit seizoen ook als nummer acht en nummer negen gespeeld.'

Verbeterpunten

Met zijn negentien jaar zit Kudus nog lang niet aan zijn top. Dat is ook te merken aan zijn veldspel. 'Ik denk dat hij soms te lang blijft lopen met de bal, waardoor hij het tempo van het spel vertraagt', geeft Thorsen aan als verbeterpunt. 'Hij moet zijn handelingssnelheid verhogen en leren betere beslissingen te nemen, vooral wanneer hij moet passen.'

Beste positie

Kudus was het afgelopen seizoen vooral in de voorhoede te vinden bij FC Nordsjaelland, getuige ook zijn elf treffers in 25 competitieduels, maar Thorsen ziet de negentienjarige voetballer meer als een centrale middenvelder. 'Hij kan wel dribbelen, maar is geen vleugelspeler voor Ajax. Hij is goed in het centrum, waar hij zijn kracht en offensieve drang kan benutten.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bdsngsfs
Ik zou hem eerder met Babangida vergelijken.
0 0
ajax4perez
Dat je geen Wamberto zegt hahaha
0 0
bdsngsfs
Niet lullig bedoeld haha. Babangida is natuurlijk een andere speler, maar was ook snel, dribbelaar met een hard schot, niet supertechnisch (eerder rommelig in zijn spel wat ik ook meen te zien bij Kudus), maar wel met een heel goede positionering. En zat ook overal steeds met een teen tussen waardoor hij net de bal wist te behouden. Alle Kudos naar Kudus dus (beetje flauw)
0 0
mistermiyagi
Ik denk dat hij heel geschikt zal zijn als 10.

Een 9 Tadic die geen echte 9 is en een speler er om heen. (Kudus) mocht vdBeek vertrekken.

Ajax is zou verdedigend wel moeten spelen met 2 CM's (Gravenberch en een Martinez)

Dan moet Tagliafico niet vertrekken anders zal Martinez daar komen te spelen.
0 0
sdjt01
Op het enige filmpje dat ik tot nu toe van Kudus heb gezien doet hij me aan iedereen denken, behalve seedorf.
4 0
AFCAPolarBear
Dat ben ik met je eens! Moet ik wel eerlijk zeggen dat het spel van Seedorf me niet zo scherp meer op mijn netvliezen heb staan. Maar wat ik heb gezien (Welcome to Ajax van SVMM op YouTube) deed me gelijk denken aan Frenkie. Balvast en lijkt, voordat iemand hem de bal passt, precies te weten wat er om zich heen gebeurd en de oplossing al heeft. Maar vergelijkingen met Donny vind ik ook erg passend. Heeft goede loopacties naar voren en manoeuvreert zich vaak in scoringskansen, maar lijkt wel minder werklust te hebben dan Donny. Moet ik er wel bij zeggen, met alle respect naar de Deense competitie, of hij het bij Ajax ook kan laten zien. Ben sowieso erg enthousiast en zeer benieuwd naar zijn eerste wedstrijden bij Ajax!
0 0
Schip
Hij lijkt inderdaad een beetje op Dembele, want die was ook niet werelds in de eindpass. Dat heeft hem ook een plek bij de echte top gekost. VI constateerde ook al zoiets bij Kudus. Maar hij is nog jong. Gravenberch moet daar ook nog stappen in maken.

Toch een aankoop die echt heel interessant kan worden.
3 0
Rob1706
Bent met je eens Schip dat hij qua stijl op Moussa Dembéle lijkt. Met nadruk op lijkt hoor. In de Deense competitie kan het nog wel maar in de Eredivisie zal het wat sneller moeten. Overigens altijd gevonden dat Mounir Elhamdoui zo sterk voor de dag kwam dat het kwam door Moussa Dembéle. Die had Ajax moeten kopen.
2 0
bdsngsfs
Alleen was Seedorf op zijn 19/20ste al een stuk verder.
Dus mss bedoeld de schrijver een jonge Seedorf van 15?
2 -1
MPAjax
die speelde op zn 18e net als de ligt al champions league
1 0
bdsngsfs
Exact.
Bovendien was Seedorf een strateeg, met rust in zijn spel.

Kudus heeft beslist kwaliteiten. Maar je moet hem op zijn eigen kwaliteiten beoordelen.
0 0
OpaVerteld
De vergelijking Kudus - Seedorf slaat helemaal nergens op.
Totaal andere dynamiek
6 0
Schip
Eens, Seedorf was daarbij juist een passende speler en geen loper. Ze zijn beiden fysiek ijzersterk, maar zo kan iedereen wel vergelijkingen maken.
2 0
RuffRhythim
Beter neemt ie dan geen pingels...
8 0
MPAjax
kijk maar naar een clip van hem, hij scoort penalties
0 0
wolterx
Haha, tot dusverre volgensmij een 100% score met zijn penalties ;)
2 0
RuffRhythim
Dan is het goed hehe :p
0 0