Endt ziet nieuwe smaakmaker in 'professor' Eiting

BadembaBarrie, 15-07-2020 om 11:15, 11277 views, DAZN, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als David Endt één speler moet aanwijzen die volgend seizoen zijn stempel gaat drukken op het spel van Ajax, dan is het Carel Eiting. In gesprek met DAZN op de website van Voetbalzone vertelt Endt dat hij verwacht dat de middenvelder van Ajax ertussenuit zal springen. 

Eiting begon aan de start van het seizoen 2018/19 nog regelmatig in de basis onder Erik ten Hag, maar blessures gooiden roet in het eten. Nu de middenvelder daarvan bevrijd is, verwacht Endt dat Eiting zich zal laten zien. 'Hij is natuurlijk een intelligente voetballer, hij heeft een gouden linkerbeen en hij kan een bal verplaatsen over dertig, veertig, vijftig meter met speels gemak.'

Van zijn teamgenoten krijgt Eiting liefkozend de bijnaam 'professor', vanwege zijn intelligentie buiten het voetbalveld, maar ook zeker daarop, zo ziet ook Endt. 'Hij ziet het en dat is het belangrijkste. Hij heeft de hersenen en de ogen om het spel te herkennen, om daar iets mee te doen en op die manier invloedrijk te zijn op het spel van Ajax.'

Volgens Endt heeft Eiting dan ook alles in huis om volgend seizoen zijn kans te pakken. 'Het zou mij zeer verbazen wanneer Carel Eiting niet die extra stap gaat maken. Wanneer hij de kansen krijgt, bevrijd van de zorgen van een blessure en vrij in zijn hoofd, dan gaat het een vaste plek opleveren in Ajax 1.'

Denk jij dat Milik de laatste doelpuntenmaker is bij Bologna - Napoli? Zet in en krijg 5,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Ik heb Eiting een aantal wedstrijden echt verschrikkelijk goed zien spelen en als hij dat niveau structureler kan halen dan komt hij zeker in de basis. Hopelijk blijft hij blessurevrij
0 0
kampioenenjood
Er is nog veel twijfel rond Eiting bij de fans. Of je nou wel of geen toekomst in hem ziet, ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat hij het dit seizoen MOET gaan laten zien. Hij wordt dit seizoen 23 en tegen die leeftijd staan de meeste Ajax talenten er al. Het nog eens 2-3 jaar aankijken heeft geen zin.
0 0
de-Ajacied
David zal wel een vriend van de AFC familie van Eiting zijn. In elk geval is zijn mening niet op feitelijke prestaties gebaseerd
0 0
nummer14
David moet lekker van de drank afblijven. Carel gaat het never nooit redden bij Ajax als vaste basisspeler. Daar is hij gewoon te traag en te zwak voor.
1 -2
Hagmag
alle respect voor David Endt, maar Carel is en blijft een grijze muis, die Ajax-1 niet verder zal kunnen helpen. Wij zoeken roze en rode muizen.
0 -2
EKS
Wie is wij? Hopelijk spreek je alleen namens jezelf....
0 0
Ar
Ik heb ook hoopvolle verwachtingen van Eitingh.
Samen met Timber zou dat wel eens het ideale duo voor Schuurs, Blind kunnen zijn.
Timber kan zich in de achterste linie laten vallen en achterin overnemen als Schuurs of Blind gaat, Eitingh moet het hebben van spelinzicht, positionering en zijn passing. Complementair aan elkaar, meer dan Gravenbergch/Ekkelenkamp met Eitingh.
0 -2
3sterrenAjax1
helemaal eens. tenminste als je 6e wil worden. of bedoel je ideale duo voor jong ajax??
2 -1
bdsngsfs
Stel je voor dat Ajax weer zou verrassen in de CL nadat ze in Europa net dachten Ajax te kunnen afschrijven nu ze de tent hebben leeggekocht...

In dat geval verdient Overmars ieg een standbeeld.
0 0
Schip
Dat had vorig jaar moeten gebeuren. Je kunt echt geen buitencategorie als De Ligt en Frenkie opvangen. En Ziyech was dat vorig jaar ook.

Achterin is het bibberen en het middenveld staat gewoon nog niet. Ik vind het altijd wel bijzonder dat er maar een naam gedropt hoeft te worden of een aankoop hoeft te worden gedaan en Ajax wint opeens de CL.
0 0
bdsngsfs
Beter om positief te blijven, toch?

Als Ajax was gaan bibberen nadat Cruijff naar Barca was gegaan... (etc.)

Keep up the good work.
1 0
Van Reenen
Zo is dat half alfabet. De transfermarkt duurt tot 1 oktober als dat nodig blijkt te zijn voor Ajax. De oefenwedstrijden zullen veel duidelijk maken. Ik kan er nauwelijks op wachten. Nog een maandje geduld en dan weg en we het.
0 0
Schip
Handelingssnelheid, fysiek, controlerend vermogen, duelkracht. De vraag is welke groei hij op deze gebieden kan bereiken.
1 -1
De Stift
Eiting heeft de techniek, het inzicht en de intelligentie. Alleen: kan zijn lichaam het aan? Las ergens dat zijn knie nu al kapot is.

Overigens heb ik hoge verwachtingen van middenveld Eiting, Gravenberch en Van de Beek. En ook van een middenveld waar Kudus Eiting of Gravenberch vervangt.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Eiting speelde Frenkie in begin uit de basis he, hij kan echt goed ballen nu nog constant en zonder blessures!
2 -1
geDaante
Frenkie vond Eiting ook zijn ideale opvolger. Uiteraard wel in een wat andere rol.
2 -1
AnsB
Ik hoop dat hij gelijk heeft. De Carel Eiting op zijn best zie ik zeker als aanwinst (was het tegen Bayern uit dat hij zo goed was?).
Dat hij ook nadelen heeft hóeft geen probleem te zijn, mits dit gecompenseerd kan worden door zijn medespelers c.q. de organisatie en de tactische discipline in het elftal. En sowieso de 'ideale' afstemming op het middenveld. Als b.v. Martinez middenvelder blijft (ipv als linksback of CV), dan zie ik minder snel een rol voor Eiting erbij,

Ik ben erg benieuwd hoe TH het middenveldplaatje ziet. Lijkt me echt nog een puzzel, mede afhankelijk van wat de rol van Martinez wordt. Als hij idd een vertrek van Tagliafico moet gaan opvangen...? En uiteraard mede afhankelijk van wat Van de Beek gaat doen.
Op papier zijn er genoeg kandidaten, maar de juiste balans (en de juiste vorm van die kandidaten) is héél wat anders.
0 0
Jeugd
End is een aardige man maar niet echt serieus te nemen en objectief. Als Eiting, als Eiting dat....blah blah. De jongen heeft een zware knie blessure gehad, ik vrees dat heel blijven en keer op keer het uiterste geven niet voor hem is weggelegd. Als hij het een heel seizoen volhoud ga ik het pas geloven.
2 -3
bdsngsfs
Als Endt niet serieus genomen hoeft te worden zullen we jou maar serieus nemen.
0 0
Jojo49
V ind eiting in de omschakeling naar verdedigen niet zo sterk ,, thuis tegen AZ ook niet goed.
1 0
Ozymandias
Eiting is goed in het bij balverlies omschakelen vooruit maar slecht in het bij balverlies omschakelen achteruit.
1 -1
mistermiyagi
Juist, wel speelt hij in een rol om beide te beheersen.
Je speelt tenslotte niet alleen tegen Fortuna, Emmen, Sparta, RKC, Heracles, er moet ook europees succes bereikt worden.

Onder druk en als we het balletje niet hebben (Liverpool, Barcelona, Bayern ect)

Wel speelde Eiting een van zijn beste wedstrijden tegen een Bayern.
0 0
Joseph
Het zal een zoektocht worden naar de ideale balans op het middenveld, maar het zou mij niks verbazen als Eiting boven komt drijven. Eiting kan met zijn geweldige passing iets van het gat dat Ziyech achter laat opvangen.

Ik denk dat als Donny blijft het samen met Gravenberch een mooi middenveld kan vormen. Natuurlijk wel met ondersteuning van Mazraoui en Martinez die meer dan Dest en Tagliafico (ik ga er dan vanuit dat hij vertrekt) op het middenveld een rol zullen spelen. Ten Hag zal die diepgaande backs dan los moeten laten.
1 0
Schwalbino
Een speler die een situatie eerder door heeft dan anderen en een bal exact daar kan neerleggen waar hij neergelegd moet worden. Zo iemand heeft gewoon meer tijd dan de anderen.
1 0
Minsc
Endt is niet goed snik.
1 -6
DKUnited
En toch zie ik het zitten in Eiting.

Hij ziet er qua uiterlijk uit als ideale schoonzoon en als te lieve jongen. Dan lijkt het net of hij niet geschikt is. Ik denk dat hij handelingssnelheid genoeg heeft en een zeer goede passer is. Hij heeft zelfs ook nog wat scorend vermogen. Vind het een heel intelligente speler. Onder druk krijgt hij het soms inderdaad moeilijk, maar welke speler niet dan?

Maar dit is mijn mening.
5 -2
AFCA.
Iedereen die maar roept dat hij te traag is en geen fysiek heeft. Punt 1: sinds wanneer moet Ajax zich focussen op fysiek sterke spelers en niet meer op technisch en voetballend sterke spelers? Daar hebben we altijd succes mee gehad. Zodra we de kant van Gudelj etc opgaan gaat het mis.
En punt 2: kijken jullie weleen naar bijvoorbeeld een Busquets? Die man is jaren de beste cvm van de werled geweest en die is helemaal niet vooruit te branden. Als het team gewoon goed staat is het helemaal geen probleem. In een 4231 komen de CVM's in een grote ruimte te spelen. In een 433 met de punt naar achter is dat veel minder. Met een goede aansluiting van de verdediging is Eiting een perfecte 6.
2 -2
Schwalbino
Nog zo'n voorbeeld: Pirlo die een sprintduel met een slak verloor terwijl hij met een voorsprong mocht starten maar toch wedstrijden dicteerde in de top van de Serie A.

En de sleutel is idd organisatie. Dat was ook de sleutel in het seizoen van de halve finale.
1 0
geDaante
Precies, Pirlo werd naar mijn idee ook terecht belangrijk gemaakt, het team om hem heen daarop afgesteld, zodat hij wat ruimte en tijd kreeg.
1 0
Amp
Leuke speler voor erbij, maar mist gewoon fysieke/athletische kwaliteiten om een goede vaste speler te worden voor een ajax dat moet doorgroeien. Heeft een prima techniek en trap en inzicht, maar gaat allemaal net te traag zodra het tempo omhoog moet en de afstanden groter worden. Of hij moet een type frenkie naast zich krijgen, zoals schone dat had en daardoor kon excelleren. Zie hem op termijn eigenlijk wel a la daley uiteindelijk op 4 terecht komen mits veel ervaring opgedaan.
1 -1
ram
Ik zie dat niet per se. Ik vind Eiting een prima speler maar eerder als back-up. Dan kan ie nog regelmatig spelen en belangrijk zijn maar ik denk niet dat ie compleet genoeg is om echt te slagen bij ons.

Het is een geweldige passer en kan aardig wenden en keren. Maar dat is het wel zo'n beetje. Hij is te weinig fel, agressief, fit. Te weinig loopvermogen en te weinig scorend vermogen. Momenteel is hij in mijn ogen een iets mindere versie van Lasse. Hij kan uiteraard nog verbeteren en ik zou hem er zeker bijhouden. Maar nu in de basis; dat zie ik niet zo.
2 -1
geDaante
Je hebt voorin (flanken) en op 10 straks (Lang/Kudus?) veel dartelende spelers rondlopen die veel op intuïtie spelen, en zo'n Gravenberch die veel opkomt. Dan is het een ideale aanvulling om daarachter een intelligente, creatieve passer te hebben met veel rust, inzicht en overzicht aan de bal.
2 0
ram
Ja, eens. Maar je hebt dan ook behoefte aan iemand die een beetje fel is en een beetje gaten kan dichtlopen enzo. Dat kan Martinez wel, Eiting niet.
2 0
geDaante
Ik snap je punt, en dat heeft Martinez zeker als pré, maar belangrijker denk ik nog is vooral het aansluiten van de 6 en de verdediging.

Met Gravenberch die tijdens de aanval wat hoger op het veld zal staan, moet de 6 ook mee, en de verdediging ook, om de linies compact te houden. Afgelopen seizoen zag je veel dat het team heel vaak in tweeën viel, door de diepe Van de Beek en de verdedigend ingestelde Martinez en Alvarez.

Ik denk dus dat het vooral een kwestie is van spelers die durven mee op te komen, het kort te houden en dat ook in de gaten houden. En dan uiteraard collectief drukzetten. Onder Ten Hag werd er teveel naar achteren gelopen.
0 0
geDaante
Waaorm zou je als 6 scorend vermogen nodig hebben? Een 6 komt als het goed is nooit bij het doel van de tegenstander, zou ie wel extreem uit positie zijn. Wat hij wel kan, is geniale lobpassjes over de verdediging gooien, en andere creatieve passing. Dat is als 6 die soms wat opkomt veel belangrijker en waardevoller.

De hoofdtaken van een 6 zijn passing en wenden en keren, precies wat jij als zijn kwaliteiten noemt. Hij hoeft geen scorend vermogen te hebben, geen loopvermogen (waarom? is geen box-to-box, dat doet iemand als Gravenberch naast hem, waarop hij dan kan passen).

Toegegeven, hij mist explosiviteit, maar als hij dat had gehad had het echt en absolute topspeler kunnen worden. Nu nog steeds een erg goede speler, zeker voor Ajax. Explosiviteit is uiteindelijk geen vereiste, maar een pré. Het is jammer dat Ten Hag met een 10 speelt, om verschillende redenen, maar vooral ook omdat Eiting op 6 bij de punt naar achter vooral tot zij recht zou komen, daarin zou hij minder ruimte hoeven te belopen en te bewaken.
2 -1
ram
Ja, ik zeg dus ook niet dat ie niet van waarde kan zijn. Als passer met dat wenden en keren is het gewoon een prima Ajacied. Maar vooral tegen de (semi-) grote ploegen zie ik liever Martinez op '6' omdat hij completer is. Alleen qua passing is hij misschien een fractie minder. Verder is hij in alles vergelijkbaar of beter dan Carel.
0 0
geDaante
Ik denk dat je vooral de nadruk legt op het verdedigende, en dat mag. Ik leg zelf altijd de nadruk op het aanvallende, opbouwende en voetballende.

Ik vind Eiting naast beter passing hebben, ook meer spelintelligentie en in- en overzicht hebben (het hele veld overzien), en ook creatiever en wat handiger aan de bal. Als je die twee zou mixen, zou je de ideale speler hebben ;).
0 0
ram
Valt mee hoor. Ik denk ook altijd vrij aanvallend maar je moet het verdedigende ook niet vergeten.

En daarbij vind ik de speelstijl van Martinez op een manier wel aanvallender dan die van Eiting. Fel op de bal betekent dat wij de bal eerder terughebben en kunnen aanvallen. Maar uiteraard begrijp ik wat je bedoelt. Ik vind Martinez aan de bal (vooral in de eerste seizoenshelft) wel onderschat hoor. Hij is wel degelijk vrij creatief in zijn passing en hij is wel degelijk erg handig en wendbaar.

Ik zie het liefst een middenveld met Martinez als voetballende sloper, Donny als loper en dan nog een aanvallende middenvelder met een steekpass en scorend vermogen (niet Eiting dus). Punt naar voren of achter boeit me weinig. Ik zie dan geen plek voor Eiting en Gravenberch in de basis maar zie hen allebei als 12e mannen.
0 0
ArthurG
Ik zou een middenveld met Eiting als 6 achter Gravenberch en Donny wel eens willen zien spelen. Maar ik denk dat Ajax aan het huidige systeem wil vasthouden. Daar zou Eiting ook in kunnen spelen op zich, maar dan moet er wel een hoop loopvermogen in de speler naast Eiting zitten. Een beetje zoals Frenkie het loopvermogen van Schöne compenseerde.
2 -1
ram
Ik denk dat dat simpelweg te weinig is.

In mijn ogen zijn Donny en Martinez momenteel de enige basiswaardige middenvelders. Eiting is niet constant genoeg en niet compleet genoeg en Gravenberch is ook te wisselvallig. Het was duidelijk te zien dat hij ontzettend moest wennen aan het tempo en de intensiteit. Dat heeft hij laatst ook toegegeven.

In mijn ogen moet je starten met Martinez en Donny met daarbij een creatieve topaankoop (als je uitgaat van het aanblijven van iedereen). Gravenberch, Eiting, Marin en Lang zijn prima back-ups voor de basismiddenvelders.
1 0
geDaante
Maar zo'n Gravenberch werd ook ineens voor de leeuwen gegooid. Is ook prima, en soms haakt een speler meteen aan, soms niet. Gravenberch had gewoon meer speeltijd moeten krijgen, sowieso moet jeugd meer ingebracht worden in de tweede helft bij een goede stand.

Speel je niet op dat niveau, of te weinig, haak je uiteraard ook niet snel aan.
0 0
ram
Ik neem het Ryan ook niet kwalijk hoor. Ik zie echt wel dat hij veel kwaliteit heeft maar ik zou niet met hem beginnen in de meeste wedstrijden. Ik zie hem dit jaar ook heel veel spelen als '12e man'. En dan kan ie het jaar daarop echt een basisplaats pakken. Volgens mij is dat voor hem de ideale weg.

Eigenlijk geldt dat in mijn ogen ook voor Eiting. Al denk ik dat bij hem de kans groter is dat ie na dit seizoen afhaakt. Ik denk wel dat Ajax bij hem nu denkt: het moet dit jaar gebeuren en anders moet ie weg.
0 0
geDaante
Precies, vandaar ook Gravenberch of die Kudus naast Eiting.

Het middenveld dat jij schetst, daar zou ik te weinig vernuft en creativiteit aan de bal in zien. In dat geval mag Donny van mij de stap maken, en Lang of die Kudus naast Gravenberch komen te spelen. Gravenberch kan namelijk ook een beetje in de Van de Beek rol spelen. Is beter aan de bal dan Donny, maar kan ook diepgang zonder bal hebben. Gravenberch speelt verder vaak op één tempo. Er mag dan wat explosiviteit bij, zeker omdat Eiting ook niet bepaald explosief is.
1 0
DKUnited
onana
dest - schuurs - blind - martinez
eiting
van de beek - kudus
antony/neres - tadic - promes

Zoiets, of andere suggesties?
2 -1
Minsc
Wat dacht je van een opstelling zonder Eiting? Eiting heeft al tig keer laten zien ongeschikt te zijn voor Ajax 1.
1 0
oxxer
100% mee eens , als het tempo en of de weerstand toenam was hij de eerste die door het ijs zakte. In de jeugd misschien potentie in Ajax 1 weinig tot helemaal niks.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ziet er goed uit, als iedereen blijft. Gewoon weer punt naar achteren, dan verzuipt de nummer 6 ook niet meer (zoals dit jaar gebeurde).

Bij een vertrek van Vd Beek kun je op zijn positie Gravenberch of Marin zetten.
0 0
mistermiyagi
Prima talent, technisch voetballend van een hoog niveau.
Alleen is hij traag, verdedigend matig en fysiek staat hij er ook niet geweldig op.
Frenkie die in dezelfde rol speelde, was snel, verdedigend prima en fysiek stond hij zijn mannetje wel,

Ik zeg doorselecteren.
1 -4
VoorOnzePloeg
Dit slaat nergens op. Frenkie is een exceptioneel talent, die moet je niet met anderen vergelijken. Verder maakt snelheid niks uit, zoals Cruijff zei: ‘Als ik 2 stappen eerder weg ben, lijk ik sneller’. En Eiting is zeker slim genoeg om te weten wanneer je die 2 stappen moet zetten. En Frenkie een goed fysiek? Ik weet het niet hoor
0 -1
trodat4030
Alsof Frenkie de standaard is... Slap gelul van het hoogste niveau dit...
1 -2
Ozymandias
Waarom zou je Eiting aan De Jong vergelijken terwijl hij juist op een type Schöne lijkt?
1 0
geDaante
Precies, Eiting in de Schöne rol, Gravenberch of eventueel die Kudus enigszins in de Frenkie rol. Enigszins, omdat Frenkie niet valt te vervangen wat dat betreft.
0 -2
Ozymandias
Schöne had De Jong (die verdedigend gezien een enorme ruimte bespeelde) naast zich nodig om zijn gebrek aan atletisch vermogen op te vangen. Gravenberch kan die rol niet voor Eiting invullen en ik weet niet of Kudus dat wel kan (aangezien ik hem niet heb gezien spelen). Ajax werd recent aan een speler genaamd Yusuf gelinkt en dat schijnt een type Kanté (inclusief de hoge handelingssnelheid van Kanté) te zijn. Mocht zo'n speler naar Ajax komen dan zou Eiting volgens mij de ideale speler zijn om daarnaast te zetten.
0 -1
ArthurG
Zou een speler als Højbjerg niet het loopvermorgen hebben om Eiting daarin te compenseren?
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Höjbjerg dat zou kunnen maar de kans dat hij naar Ajax komt is nihil. Hij heeft de Premier League clubs voor het uitzoeken.
0 0
geDaante
Je streeft verder uiteraard altijd het ideale na, maar als je jongens als Eiting en Gravenberch in huis hebt, eigen jeugd, zie ik ook graag dat ze gewoon gebruikt worden. Dan maar iets minder ideaal en het zo goed mogelijk neerzetten en hen laten renderen.
0 0
Ozymandias
Ik zie ook graag dat Eiting en Gravenberch worden gebruikt maar ik denk dat ze concurrenten van elkaar zijn waarvan één komend seizoen (volgens mij) in de basis hoort te staan.
0 0
geDaante
Ik zie dat dus anders. Gravenberch vind ik echt een type die wat meer box-to-box speelt, relatief veel met de bal loopt en geregeld brengt, en Eiting echt een wat statischere, passende dirigent.
0 0
Ozymandias
Het probleem is dat ze beide zwak zijn als er bij balverliest naar achteren moet worden omgeschakeld en dus kunnen ze niet beide op één middenveld spelen. Daarom zie ik ze als concurrenten.
0 0
ram
Ik denk dat het wel kan tegen zwakkere ploegen of bij een redelijke ruime voorsprong. Eiting als voetballer voor de verdediging en Gravenberch als creatieve middenvelder voorin. Ik vind het dus geen concurrenten maar eerdere allebei back-ups voor de basisspelers.
0 0
geDaante
Begrijp je punt wel, maar een belangrijker punt is denk ik waarom je naar achteren zou moeten omschakelen. Naar vóren omschakelen bij balverlies, strak erop, aansluiten verdediging hoog.

Natuurlijk lukt dat niet áltijd, maar als dat je uitgangspunt is, zal dat toch wel moeten kunnen? Eiting positioneert zich goed, Blind die dan aan moet sluiten ook.
0 0
ram
Juist als je (hoog) drukzet, heb je veel meer aan de felheid van Martinez.

Het is niet voor niets dat de Gegenpress van Liverpool zo geweldig werkt. Zij hebben alleen maar felle box-to-box lopers op het middenveld.
0 0
GrandMasterFlex
Hun spel lijkt op dit moment anders nergens op en daarom zoeken ze ook een type Tiago.
0 -1
ram
Ja... omdat ze al kampioen zijn. Dat is maar een tijdelijke inzinking natuurlijk. Maar ze kunnen best wat creativiteit gebruiken.

Maar waarom haal je dit aan? Het heeft helemaal niets te maken met waar we het over hebben.
0 0
Ozymandias
Zelfs clubs die perfect drukzetten moeten regelmatig in de achteruit en als je elke keer dat je in de achteruit moet kwetsbaar bent is dat een enorm probleem.
0 0
geDaante
Oké, maar de vraag is of zo'n Yusuf dan ook het voetballend vermogen heeft om aan de bal zelf een linie te doorbreken, a la Frenkie. Kanté is meer een type felle breker die ook wel kan voetballen toch? Maar die niet per se een linie in zijn eentje kan doorbreken?

Het klopt dat Frenkie veel verdedigend werk opknapte, maar dat heeft denk ik ook wel te maken met het toch niet ideaal als team staan in de omschakeling. Het mag compacter, linies meer aansluiten. Met iemand als Lang of die Kudus als 10, die veel de bal willen hebben en niet zo extreem diep gaan en staan als Van de Beek deed, kan je denk ik ook beter druk zetten, doordat je middenveld compacter blijft, minder een gat ontstaat tussen de 10 en 6/8. Frenkie moest namelijk geregeld achter iemand aan, terwijl een tegenstander eigenlijk die ruimte niet moet krijgen om het middenveld te doorkruisen.

Onder Ten Hag heb ik toch veel het drukzetten als collectief en dat compact, het vooruit verdedigen en het doordekken gemist.
0 0
Ozymandias
De voetballende kwaliteiten van Kanté worden enorm onderschat doordat iedereen het altijd over zijn geweldige verdedigende kwaliteiten heeft. Kanté werd door Sarri (iemand die voetbal speelt wat volgens de Ajax School) bij Chelsea niet voor als rechtshalf gebruikt. Kanté heeft een zeer hoge handelingssnelheid. In dat opzicht vind ik hem een type Anita maar dan met het kaliber van een wereldtopper. In mijn ogen hoort Kanté bij de beste drie middenvelders ter wereld (samen met Busquets en De Bruyne).

"Onder Ten Hag heb ik toch veel het drukzetten als collectief en dat compact, het vooruit verdedigen en het doordekken gemist."

Vorig seizoen en dit seizoen in de periode dat Ziyech, Vd Beek en Martínez samen op het middenveld speelde vond ik het drukzetten juist erg goed. Op de moderne manier waarop de passlijnen eruit worden gehaald (zoals Guardiola laat doen) in plaats van op de ouderwetse manier (van bijvoorbeeld Bosz) wat er spectaculairder uitziet maar veel kwetsbaarder is als het fout gaat. Alleen toen Blind geblesseerd raakte (en Martínez daardoor naar achteren verhuisde) raakte Ajax de aanjager van de verdediging (Blind) en de aanjager van het middenveld (Martínez) kwijt.
2 -1
geDaante
Oké, neem ik van je aan, heb hem zelf nooit echt zien spelen.

Ja precies, men trachtte wel die passlijnen eruit te halen, maar teveel achteruit lopend for my liking.
Ik houd daar niet van. En ik vond het ook niet goed werken, Ajax is heel lang verdedigend heel kwetsbaar geweest.

Een middenweg tussen Bosz en Ten hag zou wellicht ideaal zijn.
0 0
ram
Eens dat Kante ook voetballend erg goed is. Maar hij is nu wel weer van de halfpositie gehaald omdat het toch niet echt werkte. Toch iets te weinig voetballend vermogen en iets te weinig dreiging richting de goal.

Maar ik zou, ondanks dat, Kante ook zeker bij de top-5 middenvelders zetten.
0 0
Ozymandias
Hij is door Lampard van de rechtshalf positie weggehaald maar die heeft dan ook niet het tactische inzicht wat Sarri heeft. Persoonlijk vind ik Sarri samen met Guardiola en Klopp de beste tactische hoofdtrainer. Sarri is ook de hoofdtrainer wiens stijl mij het meest doet denken aan de manier waarop Cruijff in zijn latere jaren (lang nadat hij zelf was gestopt als hoofdtrainer) wilde dat Ajax en Oranje zouden spelen. Met een diepliggende spelverdeler (Cruijff wilde dat Sneijder bij Oranje op '6' werd gezet) en een aanjager als links- of rechtshalf (Cruijff wilde dat Nigel de Jong bij Oranje op rechtshalf werd gezet).
0 0
ram
Hmm, ik vind Sarri niet zo geweldig meer. Bij Napoli top. Daarna bij Chelsea zwak en nu ook bij Juve lukt het allemaal niet echt. Hij kan een team goed neerzetten maar kan zich niet goed aanpassen of innoveren. Ik denk dat zijn carrière wel voorbij is.

Lampard doet het bij Chelsea (ook tactisch) heel goed. Ik ben benieuwd hoe hij Kante gaat gebruiken want hij heeft hem al heel lang niet meer tot zijn beschikking.

En laten we zeggen dat Cruijff ook niet altijd gelijk had. Sneijder op '6' had best gekund hoor. Daar had ie best goed kunnen spelen maar ideaal was het zeker niet. Sneijder dichtbij de goal van de tegenstander was veel gevaarlijker. En Nigel op '8'... tsja... vind ik ook niet ideaal. Zelfde met Kante.
0 0
Ozymandias
Bij Juventus lukt het hem nog niet omdat hij bezig is met het totaal hervormen van hun speelstijl. Dat duurt wel een paar jaar voordat zoiets lukt. Chelsea speelde tactisch met regelmaat geweldig voetbal maar had zowel achterin als voorin veel te weinig kwaliteit om met de top van de Premier League mee te doen.
0 0
ram
Hmm.. dat hervormen moet ik nog zien hoor. Een paar jaar is ook wel erg extreem als je kijkt hoe ze nu spelen; dat schiet niet op.

En bij Chelsea was het ook te weinig, vind ik.
0 0
EersteAanname
Sympathieke jongen, geweldig linkerbeen en inderdaad een hoop spelintelligentie. Gun het hem van harte. Maar denk wel dat hij een stap zal moeten maken in zijn handelingssnelheid.
2 0
AjaciedRK
Iedereen ziet het, en toch heb ik nog steeds mijn twijfels bij deze jongen.

Ik hoop het niet, want ik gun het hem van harte, maar ik denk dat hij het niet gaat redden.
5 0
Dennis129
Ik denk dat hij het ook niet gaat redden wegens zijn zwakke fysiek en gebrek aan snelheid. Daarnaast heeft hij zijn rechterbeen alleen om op te lopen.
Als 6 in een systeem met de punt naar achteren waar hij puur controlerend speelt wellicht bruikbaar maar in het huidige systeem komt hij al een stuk minder uit de verf.
1 0
geDaante
Dat zal niet aan zijn kwaliteiten liggen, maar meer aan het wel of niet vertrouwen krijgen, wel of niet fit blijven, wel of niet goed gebruikt/ingepast worden.
2 -3