Elia over Van der Wiel: 'Hij kon langer doorgaan'

GinoHaverkamp, 11-07-2020 om 16:45, 8880 views, VoetbalPrimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de ogen van Eljero Elia had oud-Ajacied Gregory van der Wiel nog wat langer door kunnen voetballen. De voormalig Oranje-international is 32, maar sinds vorig jaar al gestopt als voetballer.

Van der Wiel en Elia speelden samen bij het Nederlands Elftal en stonden beiden ook op het veld in de verloren WK-finale, zaterdag precies tien jaar geleden. In gesprek met VoetbalPrimeur stelt de oud-jeugdspeler van Ajax dat Van der Wiel de beste rechtsback is met wie hij samengespeeld heeft. Dat hij nu al gestopt is, vindt Elia dan ook zonde. 'Hij heeft het maximale uit zijn carrière gehaald, maar hij kon langer doorgaan', vindt hij. 'Hij heeft bij topclubs gespeeld, Ajax en PSG. Daarna heeft hij bepaalde keuzes gemaakt die niet goed voor hem hebben uitgepakt.'

De rechtsachter speelde van 2006 tot en met 2012 in het eerste van Ajax, vertrok toen naar Paris Saint-Germain en verruilde die club in 2016 voor Fenerbahçe. Die laatste stap vindt Elia nog altijd een onbegrijpelijke. 'Om zo vroeg in je carrière naar van PSG naar Fenerbahçe te gaan; je had van PSG makkelijk naar een stabiele topclub in Europa kunnen gaan. Waarom ga je dan naar Turkije toe, als je al op dat podium hebt gestaan?' Elia stelt zelfs dat Van der Wiel anno 2020 op Champions League-niveau had kunnen acteren.

'Onze deuren waren gelinkt'

Hoewel zowel Elia als Van der Wiel ongeveer even oud zijn en beiden in de Ajax-jeugd speelden, leerden ze elkaar pas kennen bij het Nederlands elftal. 'We zaten in de kamers naast elkaar. Onze deuren waren gelinkt, die konden we gewoon open zetten. Ik was altijd met hem bij het Nederlands elftal en ook buiten Oranje hebben we veel contact.'

Van der Wiels laatste werkgever was Toronto FC, waar hij tot januari 2019 bij onder contract stond. Daarna tekende hij niet meer bij een andere club, waarna hij in augustus 2019 bevestigde gestopt te zijn met voetballen. Een comeback zou er echter zomaar in kunnen zitten, zo bevestigde hij afgelopen juni. 'Ik zou niets liever willen dan weer bij Ajax spelen, ik zou het zelfs gratis doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jayq
Op basis van talent en leeftijd had hij nog wel in de top kunnen spelen. Ik denk dat zijn karakter niet echt in de voetballerij past.

Bij PSG en Fenerbahce is het voetbal te veel een moetje geworden en is hij het plezier verloren, met als gevolg dat hij nu gestopt is en merkt dat hij toch eigenlijk gewoon nog heel graag voor Ajax had willen spelen (omdat het hem daar wel plezier bracht).

Sinds Trabelsi tot nu, is Van der Wiel waarschijnlijk onze beste rechtsback geweest, op basis van talent, hij oogde namelijk wel altijd heel nonchalant.
1 0
AjaciedRK
Koekoek clowntje
0 0
Koningtoto
Elia, een van de domste mensen ooit gemeten.
1 -1
fc Barcelona_ke
Hij begon heel sterke jaren bij Ajax en daarna viel hij echt erg tegen! heel jammer. ik zag hem echt een potentie om topper worden!
3 0
Vianen
Als iemand zijn mening er nou helemaal niet toe doet, is het wel die van deze verschrikkelijke kwal.
4 -5
aka
Ja idd
2 0