'Wat moet Højbjerg toevoegen en wie moet ervoor wijken?'

BartVeenstra, 11-07-2020 om 11:30, 4731 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Andries Jonker is verbaasd over de interesse van Ajax in Southampton-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg. De trainer van Telstar, die in het verleden werkzaam was bij Bayern München als assistent-trainer van het eerste elftal en trainer van het tweede elftal, is van mening dat Højbjerg zijn belofte niet heeft kunnen inlossen.

'In mijn laatste jaar bij Bayern werden er flinke inspanningen verricht om hem te halen. Hij was het grote Scandinavische talent', zegt Jonker bij NH Sportcafé. 'Dat Ajax interesse toont, verbaast mij een beetje. Hij is niet meer het jonge talent en hij heeft zijn belofte van toen niet kunnen inlossen. Tot nu toe dan.'

Dat Højbjerg een succes kan worden bij Ajax is niet uitgesloten. Ook Dusan Tadić kwam over van de club uit het rechterrijtje van de Premier League. 'Het zou nog een keer kunnen dat het slaagt, maar ik heb veel vertrouwen in de generatie jeugdspelers bij Ajax. In Eiting, in Gravenberch. Je kunt Van de Beek best vervangen door Klaassen, maar ik weet niet wat Højbjerg moet toevoegen en wie daar dan voor moet wijken.'

Denk jij dat Sheffield United in eigen huis een verrassende zege gaat boeken op Chelsea? Zet in en krijg 5,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Bij Ajax RCV zetten.
0 0
Ar
Wat we met Hojberg moeten en wie er voor moet wijken is mij ook een raadsel. Met zijn komst kun je door heel wat spelers (hun ontwikkeling) een streep halen. En geef je feitelijk toe dat Alvarez en Marin dure miskopen zijn.
Klaassen gepromoot als opvolger van Donny snap ik niet. Donny was de natuurlijke opvolger van Davy en is in alles technisch verfijnder. Klaassen werd wel eens vergeleken met Bergkamp, maar Donny heeft daar veel meer van. Met Davy ervoor terug doe je een stap achteruit en investeer je in een speler waar weinig tot geen potentiële groei meer in zit. Ekkelenkamp is een vergelijkbaar type speler als Donny en Davy, dus je zou ook kunnen zeggen dat je de natuurlijke opvolger al in huis hebt.
0 -1
ram
De vergelijking Bergkamp-Klaassen is lachwekkend natuurlijk. Je kunt iedereen vergelijken hoor, daar niet van. Je kunt Van Peppen met Messi vergelijken. En dan kun je stellen dat Messi letterlijk 100x beter is. Dat geldt ook zo'n beetje voor de vergelijking Davy vs Bergkamp.

Ik zie overigens veel liever Hojbjerg dan Klaassen komen. Hojbjerg zou helemaal niemand in de weg lopen. Hij is velen malen beter dan wat we nu hebben lopen; uiteraard ook veel beter dan Ekkie.
0 0
M.Olsen
Opzich goede woorden, alleen snap ik dat Tadic bashen niet zo. Was een van dd meest dreigende spelers in de PL, en dat bij een degradatie club.


Ik denk dat de enige reden dat de top hem niet wilde was dat hij geen extraatje heeft. Hij is niet extreem sterk, snel of explosief.
0 0
Ozymandias
In de laatste seizoenen van Tadic bij Southampton was hij zeker niet één van de meest dreigende spelers in de Premier League. Hij was enorm wisselvallig en kreeg veel kritiek. Zijn productiviteit was ook zeer laag. In de laatste twee seizoenen heeft hij in 85 wedstrijden maar bij 22 doelpunten direct betrokken. In de meeste wedstrijden had hij ook buiten zijn gebrek aan productiviteit om geen impact op het verloop van de wedstrijd.
1 -1
M.Olsen
Hoe stond dat seizoen iets van 6e in de lijst van spelers die de meeste kansen creëerde, achter Hazard, De Bruyne, Eriksen etc.
0 0
Kingoffdatoilet
Ze waren in de UK ook massaal verrast dat hij bij Ajax wel presteerde in de CL
0 0
jutter
Er heerst een hoop twijfel over deze speler, het lijkt mij ook niet een speler die beter is dan de wat jongere gasten bij de club, van de Beek, Gravenberch o.a. Ja, hij brengt veel meer ervaring dan een Gravenberch, maar voetbaltechnisch gezien zal hij niet beter zijn. Dat geldt ook evt. voor Klaassen. Dat zijn weiliswaar goede spelers voor de ED, maar komen te kort voor het CL nivo. Zekerheid heb je zelden of nooit, maar vooralsnog lijkt mij een technisch sterke middenvelder uit de Braziliaanse competitie bijv. een pré. Maar of dat financieel haalbaar is is weer een ander verhaal, zeker in deze barre coronavirus tijden!. Ik denk dat Ajax wat dat betreft pas op de plaats maakt, verstandig met het oog op de toekomst. Maar sportief gezien mogelijk een stapje terug, maar dat geldt voor veel clubs, hier en over de grens. Ben benieuwd wat er nog op die transfermarkt gaat gebeuren en dan in het bijzonder hoe onze club zich daar gaat manifesteren natuurlijk, die is immers open tot 15/10, behoudens nieuwe ontwikkelingen wat dat virus betreft natuurlijk. Want dat kan mogelijk in het najaar weer fors de kop op steken.
1 -2