Steun voor keuze De Ligt: 'Had geen betere stap kunnen maken'

BadembaBarrie, 10-07-2020 om 16:35, 4553 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt kent een wisselend debuutjaar bij Juventus. De oud-Ajacied speelde het overgrote deel van de wedstrijden, maar het niet altijd vlekkeloze optreden van De Ligt, kwam hem ook op de nodige kritiek te staan. Toch heeft de verdediger er goed aan gedaan voor Juventus te kiezen, zo stelt Michele Santoni, in gesprek met Voetbal International.

Santoni, tussen 2009 en 2014 als video-analist werkzaam bij Ajax, haalt met name trainer Maurizio Sarri aan als argument ter verdediging van de keuze van De Ligt. 'Als het gaat om details, is Sarri de koning', zo beweert Santoni, die dan ook van mening is dat De Ligt 'als verdediger geen betere stap had kunnen maken. Als je beter wilt leren verdedigen moet je in Italië zijn.'

Hiermee spreekt Santoni zich uit tegen de vele meningen die stellen dat De Ligt beter voor bijvoorbeeld FC Barcelona had kunnen kiezen. 'In Nederland wordt Barcelona nog altijd gezien als een walhalla, maar voor zijn (De Ligt red.) ontwikkeling is dit beter. Bij Barcelona had hij weer een-tegen-een moeten gaan verdedigen, dan was hij niet beter geworden. Nu leert hij een heel nieuwe manier van verdedigen en is hij een échte verdediger.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Een ander manier van verdedigen leren, maakt je nog geen betere verdediger. Je zou je mijns inziens op één speelstijl moeten richten en dat perfectioneren. Dan word je wel steeds een betere verdediger. Nu wordt hij in principe alleen maar veelzijdiger op het verdedigend vlak.
0 0
OuweDibbes
Hahaha maffe italiaan.. Leren ze maar beter op een huishoudboekje te letten, hoeven ze niet in Den Haag aan te kloppen voor 23.5 miljard euro. De ligt was al van wereldklasse die leert niks meer behalve ervaring door minuten te maken.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Dude dat is echt niet sportief van je
0 0
OuweDibbes
Sportief zijn de Italiaanse en spaanse europarlementariers die niks inleveren van hen niet markt conforme salaris. 23.5 miljard euro, kan je heel veel nederlandse banen redden. Dat noemen ze solidariteit.
0 0
Rujar
Italië blijft nog steeds een baggercompetitie.
0 0
bdsngsfs
Vorig jaar was De Ligt een geldwolf.
Nu wordt zijn kontje gelikt.
0 0
jutter
Over de Ligt hoeven we ons geen zorgen te maken. Had niet bepaald een florissant 1e jaar bij Juventus, maar dat had met zoveel voor de hand liggende factoren te maken. Nu hij meer gewend is aan dat soort zaken is hij niet meer weg te denken uit het basisteam daar. En gaat hij steeds meer de oudjes in het centrum de loef afsteken. E.e.a. ook top natuurlijk voor de stabiliteit van dat Ned. team dat i.t.t. vroeger nu 3 verdedigers van absolute wereldklasse heeft. Want ook die de Vrij ontwikkeld zich steeds meer als een echte topverdediger, zodat een blessure achterin bij de club van Koeman simpel op te lossen is/blijkt. Eigenlijk de omgekeerde wereld dus, want voorheen moest dat Ned. team het vooral hebben van zijn aanvallers en middenvelders. En is het momenteel met name aanvallend allemaal wat minder dan we doorgaans gewend waren.
0 0
OuweDibbes
De vrij is net als de ligt, die ontwikkeld niet zoveel meer, die was al onder Louis op het WK van wereldklasse.
0 0
Babayaka
De ligt is gewoon een absolute topper. Gelukkig gaat het nu goed.
0 0
Daniii
Is 1 tegen 1 verdedigen niet moeilijker dan in een groep?
1 0
Ajax4life16
Voor Blind is het bijvoorbeeld wel moeilijker
0 0
Ajax4life16
ligt eraan waar je sterke punten liggen. Bij de ligt was 1 tegen 1 duidelijk makkelijker
0 0
Dennis129
Als je beter wilt leren verdedigen moet je niet naar een club gaan die elk jaar kampioen wordt en je weinig hoeft te verdedigen.
0 -1
Ajax27
Misschien worden ze wel ieder jaar kampioen omdat ze zo'n ijzersterke verded8ging hebben staan en enorm veel aandacht hieraan besteden? Je leert alleen maar van de beste door dagelijks bij de beste te voetballen.
0 0