Maduro: 'Højbjerg goede speler, veel power'

ThijsZwagerman, 08-07-2020 om 22:30, 5592 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hedwiges Maduro is onder de indruk van Pierre-Emile Højbjerg. De 24-jarige Deen staat in de belangstelling van Ajax en Maduro zou een transfer van Højbjerg een logische stap vinden. Volgens Maduro heeft Ajax momenteel geen speler in de selectie die vergelijkbaar is met Højbjerg. 

‘Ik vind het, van wat ik gezien heb, een goede speler’, opent Maduro bij Voetbalpraat. ‘Hij is heel dynamisch en heeft veel power. Het is een echte nummer 6, een box-to-box-speler. En dat hij aanvoerder is, zegt ook wel veel. Het is een leiderstype. Op dit moment heeft Ajax niet echt een speler zoals hij’, stelt de oud-Ajacied. 

Hoewel Maduro dus onder de indruk is van Højbjerg, houdt hij nog wel een slag om de arm. ‘Het is altijd de vraag of hij binnen de Ajax-speelstijl past, dat moet je ook altijd maar weer afwachten. Hij heeft wel een hele goede passing, maar Ajax is toch een ploeg die negen van de tien keer op de helft van de tegenstander speelt. Dan moet je voetballende oplossingen kunnen vinden.’ Naast Ajax hebben ook Tottenham Hotspur en Everton interesse in Højbjerg

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Wij zijn weer terug in het Jol tijdperk: we hebben meer KERELS nodig!

Volgens mij speelden we Real en bij vlagen Juve van het veld met een middenveld met fysieke lichtgewichten als Frenkie, Schone en Donny.

Dynamische controleurs passen niet in een systeem waarin de 6 als scharnier fungeert en slechts zeer gedoseerd diep kan gaan, maar wel in andere systemen. Zoals dat van Standard Luik waar Marin tot zijn recht kwam. En kennelijk dat van Southampton.
2 -3
de-Ajacied
Ik weet niet hoe jij gekeken hebt maar Frenkie en Donny waren en zijn echt geen lichtgewichten. Ze gaan als het nodig is elk duel aan met veel fysieke kracht
Ze vielen allen meer op door hun technische kwaliteiten
0 0
Illegaal
Ja je zegt het goed... maar Frenkie, een wereldspeler heb je niet meer.
Schone die vrije trappen erin legde en rust in het spel kon brengen heb je niet meer, en je hebt geen vervangers voor die 2 die net zo goed zijn... en je had de Ligt achterin als branding staan die heb je ook niet meer... je bent er dus in kwaliteit flink op achteruit gegaan.

Je hebt Juve niet alleen er opgelegd door het middenveld hoor, met de huidige verdediging zonder Ligt (en ook Frenkie als 6 die veel verdedigend werk opknapte) lukt je dat ook niet al had je de drie middenvelders nog wel bij ons spelen, je hebt ook een niet te trage en kopsterke CV nodig.

Met trage "kabouters" Veltman en Blind als CV tel je niet mee... dat is heel simpel dan ben je verdedigend veel te zwak en dat bleek ook afgelopen seizoen

Ik kan me toch de tijd met Poulssen herinneren toen we het heel goed deden en toen hadden we geen Frenkie en de Ligt spelen.

In het gouden Ajax, het beste Ajax ooit van de jaren 70 hadden we Neeskens als schoffelaar... ieder elftal heeft zo een speler nodig als Hojbjerg.
0 -1
Schip
Het feit dat je achterin geen De Ligt meer hebt, zegt niets maar dan ook niets over je middenveld.

Dat moet altijd bol staan van het voetballend vermogen. Ten eerste omdat je moet kunnen opbouwen, ook onder druk en ten tweede omdat je in kleine ruimtes moet kunnen spelen, ten derde omdat middenvelders als derde man in de combinatie moeten aansluiten bij de spits.

De denkfout die jij maakt is dat omdat Ajax met Neeskens speelde, je nu ook schoffelaars moet hebben. Ajax speelde ook met Wouters. Het verschil tussen een Poulsen, Enoh, Abubakari Yakubu etc en Neeskens / Davids / Wouters is dat de laatste categorie echte voetballes waren, die tactisch bovengemiddeld en zelfs wereldtop waren.

Poulsen deed het controlerend goed, maar bracht aanvallend weinig. We figureerden in de CL met 4 puntjes. En in de eredivisie had iedereen op 6 kunnen staan. Met Blind het jaar erna versloegen we Barca thuis. Een heel ander voetbal alweer.

Dit geluid 'we hebben spelers nodig als' hoor je altijd van dezelfden. En hoorde je ook voordat Zimling kwam. Nee, je hebt zulke spelers niet nodig. Je hebt spelers als Anita, Blind, Schone nodig, die voetballende oplossingen zien en eenvoudig maar altijd diep en niet breed spelen.

Dat kan deze kerel niet gezien zijn cijfers op voorwaartse passing. Hij kan als een beer duelleren en lopen en heeft een aardig schot.

Leuk. Heb je gezien wat De Roon toevoegt naast Frenkie? Had je liever De Roon gehad tegen Real dan Schone?
0 0
AFCA.
Een echte nummer 6, een box to box speler. Wat een onzin joh. Ik ben het helemaal met van der Vaart eens.
2 -1
ram
"Het is een nummer 6, een echte box-to-box speler"... Als een analyst dat zegt, weet je dat je hem niet serieus hoeft te nemen.
4 -1
Ozymandias
Tja, tegenwoordig wordt er over een dubbele '6' gesproken terwijl het hele klassieke concept van een '6' nou juist is dat er maar één van is achter twee halven. Net zoals er maar één '10' is.
1 -5
ram
Zelfs een dubbele 6 is niet/zelden box-to-box.
3 0
Ozymandias
Een linker- of rechtercentrale middenvelder hoort wel degelijk het loopvermogen te hebben om box-to-box te spelen (zoals De Jong). Zoals in het verleden spelers als Davids en Seedorf regelmatig over de '10' heen gingen. Het spel wordt een stuk voorspelbaarder als ze dat niet kunnen. Dat was iets wat ik bij Schöne miste.
0 0
ram
Ja, dat snap ik. Maar niet iedere speler in de dubbele '6' is per se een box-to-box speler natuurlijk. Ik vind dat ook niet nodig. Ik miste dat ook niet in Lasse omdat anderen met meer loopvermogen om hem heen stonden.

Je hebt ook spelers op '10' die regelmatig box-to-box gaan maar dat zijn ook niet per se box-to-box spelers. In mijn ogen zijn dat bepaalde types die veel lopen en zowel aanvallend als verdedigend vrijwel continue iets bijdragen.

Maar nu ik dit zo schrijf, merk ik ook dat het allemaal nogal fluide is. Frenkie kun je inderdaad wel degelijk zien als box-to-box omdat hij verdedigend wel degelijk erg inzakt en levert, maar ook aanvallend natuurlijk de andere box haalt. Toch vind ik dat niet per se een box-to-box type. Dan denk ik meer aan Klaassen, of Donny, of inderdaad Hojbjerg. Maar ik vind Hojbjerg niet echt een typische '6'. Eerder een '8'.

Maar goed... Ingewikkeld. En wat maakt het uit. Als je op je middenveld maar voldoende voetbal hebt, voldoende loopvermogen en wat verdedigend vermogen, haha.
0 0
3sterrenAjax1
ozy. als jij zou moeten kiezen tussen mattheus henrique of hojberg als controlerende middenvelder, ook gezien de middenvelders die we al hebben, wie zou dan jouw voorkeur hebben? mij lijkt mattheus henrique net iets lichtvoetiger (wat me een pre lijkt) alleen hojberg heeft zich al bewezen in het europese voetbal en lijkt me meer een leiderstype. ben benieuwd wat jij vindt!
2 -2
Ozymandias
Henrique, zonder twijfel. Die jongen heeft het potentieel om een vaste basisspeler bij een club in de top van Europa te worden.
1 0
3sterrenAjax1
thanks. lijkt dus redelijk onhaalbaar.
0 0
Illegaal
Ja dat is een bruikbare speler die Ajax goed kan gebruiken.
2 -4
fc Barcelona_ke
gelukkig is Maduro wel positief over hem. vd Vaart neppe Ajacied! hij is net als sneijder voor andere favoriete Eredivisieclub AZ!
1 -10
AFCAMM
Ja man. Die Van der Vaart is een neppe Ajacied. Hij kan zichzelf beter Barcelona van der Vaart gaan noemen.
2 -1
Drukwerk1968
Van der vaart is in zijn kleine teen meer Ajacied dan jij in je hele lijf
4 -1
Illegaal
Daarom zei hij dat HSV zijn club is.
0 -3
TomAjaciedd
Ik snap dat je uit spanje komt maar praat ajb niet zulke onzin
3 0
Ar
Een naald in een hooiberg
0 -4