'Ekkelenkamp zou ik het allerliefste hebben'

GinoHaverkamp, 07-07-2020 om 18:25, 10893 views, VoetbalTijd |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zaakwaarnemer René Wagelaar acht het voor Jürgen Ekkelenkamp verstandig om deze zomer de tijdelijke overstap te maken naar FC Twente. De club uit Enschede is haastig op zoek naar spelers, terwijl Wagelaar niet verwacht dat Ekkelenkamp vaak in actie gaat komen bij Ajax de komende jaargang.

Wagelaar, een bekende zaakwaarnemer binnen Twentse kringen met veel spelers van de Overijsselse club onder zijn hoede, ziet de Ajacied in ieder geval graag komen. 'Ekkelenkamp zou ik het allerliefste hebben', laat hij blijken bij VoetbalTijd. 'Het zou fantastisch zijn voor Twente als ze die kunnen halen. Brama en Roemeratoe er dan achter.'

Het zou niet alleen voor FC Twente fantastisch zijn, zo stelt Wagelaar, maar ook voor Ekkelenkamp zelf. De middenvelder heeft geen basisplaats bij Ajax en moet het doorgaans doen met luttele speelminuten in slotfases van menig Ajax-duel. Voor de rest speelt hij zijn potjes vooral op De Toekomst bij Jong Ajax. Volgens Wagelaar moet de twintigjarige Ajacied ook in het seizoen 2020/21 rekening houden met weinig Amsterdamse minuten. 'Dat is moeilijk', zegt hij over een eventuele doorbraak van Ekkelenkamp.

De concurrentie is namelijk hevig. 'Edson Álvarez wil daar ook voor z'n kans gaan. Het is daar zo druk. Ik denk niet dat hij dit seizoen Ajax 1 haalt. Ik zou het fantastisch vinden als hij een jaartje naar Twente gaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Het zou zo maar kunnen dat heel jong Ajax uitwaaiert in de eredivisie.
Ajax heeft pakweg 25 jonge spelers die bij iedere eredivisieclub niet zouden misstaan.
0 0
kampioenenjood
Prima! Ekkelenkamp kunnen we wel een jaartje missen. Bij Twente zou hij op het middenveld toch een beetje de grote man moeten zijn. Als hij het een jaar kan laten zien bij Twente kan hij daarna weer mooi aansluiten bij Ajax. Het lijkt me een beter alternatief dan de helft van de speeltijd banken bij Ajax.
1 0
Kingoffdatoilet
Denk dat ze bij ekkelenkamp ook nog wel kans maken
0 0
OuweDibbes
Mooie stap voor Ekkelenkamp, laat hem maar voetbal minuten maken in de eredivisie. En Twente is een prima club. Hopelijk worden Kotarski, Danilo ook uitgeleend.
1 0
ram
Lijkt mij een prima plan.
14 -1
Schip
Idem. Die jongen moet vertrouwen krijgen en spelen. Alleen met speeltijd in de eredivisie kun je zien waar zijn plafond een beetje ligt.
9 0
Ozymandias
Inderdaad, ik vind persoonlijk dat Ekkelenkamp hier op AjaxShowtime behoorlijk wordt onderschat maar acht de kans toch klein dat hij bij Ajax zal slagen. Ik vond hem in het seizoen 2018/19 vooral indruk maken in de wedstrijden die hij als rechtercentrale middenvelder van Jong Ajax speelde. Hij speelde in die wedstrijden veel meer achter de bal dan we van hem gewend zijn en was (tot mijn verrassing) een versnellende factor in de opbouw. Door zijn goede spelinzicht wist hij voordat de bal bij hem kwam (bijna) altijd naar welke aanspeelpunt vooruit hij de bal zou spelen. Alleen heeft de drie jaar jongere Regeer die kwaliteit ook en koppelt die het aan een groter voetballend vermogen en een betere dynamiek.
12 -2
Schwalbino
HIj wordt onderschat omdat hij er raar uitziet. Klaassen wordt onderschat omdat hij raar beweegt. Lang gaat het niet redden omdat hij er niet uitziet en straattaal bezigt. Van Der Sar kan geen goede directeur zijn want hij heeft geen uitstraling. Blind dat was niks omdat hij saai en onopvallend is. Etc.

Veel fans beoordelen alleen naar het uiterlijk.
10 -3
Ferd
je vergeet Eiting, die ziet er uit als een olijk stripfiguur en wordt daar op afgerekend. Terwijl hij toch echt een meerwaarde kan zijn.

Maar dat is altijd zo geweest. Dijks werd afgerekend omdat hij er nogal lomp uitziet. Terwijl gelijktijdig Tete werd opgehemeld omdat zijn stijl atletisch is. Voetballend deed Tete echter onder voor Dijks.
1 -1
MosesD
Ik vind Eiting (net als de Ligt) een hockeyer. Keurige jongen, die netjes spreekt en dingen goed kan verwoorden. Een uitzondering.
0 0
Minsc
Nee, Eiting wordt beoordeeld op z'n trage spel, vele balverlies, zwak omschakelen, niet kunnen koppen, enzovoort, niet op z'n uiterlijk.
1 0
Babangida83
Zie, dat is dus uiterlijk. Als je hem analyseert namelijk, dan zie je dat dit helemaal niet zo is. Snap waar je het van hebt, maar echt pure aanname en klinklare onzin.
0 0
EKS
Ik heb eerlijk gezegd ook Ziyech lange tijd maar een ielig, miezerig mannetje gevonden zonder enige persoonlijkheid op het veld. Dan moet zo iemand toch net iets meer laten zien inderdaad. In zijn geval is dat uiteindelijk goed gekomen. De voorbeelden doe jij noemt herken ik zelf niet. ik denk dat ook Veltman bij uitstek vaak afgebrand wordt om wat hij uitstraalt en niet om zijn voetbalkwaliteiten alleen.
2 0
Schip
Dat zijn ook weer van die aannames.

Als Ekkelenkamp een flitsende actie of dribbel had, zou het de goegemeente hier worst zijn of hij een arm miste of twee neuzen had. Litmanen had ook een raar loopje en opgetrokken schouders.

Het type speler wordt gewoon niet gewaardeerd, net als bij Klaassen en zeker in het begin - en bij sommigen nu nog - bij VdBeek. Je moet namelijk ook de waarde van iemand zonder bal beoordelen en dat gaat menigeen gewoon te ver.
3 -2
Schwalbino
In principe zijn we het eens. Je hebt goede voetballers en goede spelers. Een goede voetballer hoeft niet perse een goede speler te zijn en omgekeerd.

Voor veel Ajacieden moet het er mooi uitzien. Dat bedoelde ik met uiterlijk.
1 0
DrFootball
Eens. Ik zou eraan willen toevoegen dat Jurgen enorm veel scoort voor een middenvelder. Dat deed hij als verdediger in de jeugd al. Daarnaast heeft een goed gevoel voor de ruimte, dus kan ook als 10 uit de voeten.
2 0
Ar
Met 11 goals uit 17 wedstrijden heeft ie inderdaad een goed moyenne.
Er zijn spitsen die daar niet aan komen.
0 0
Ozymandias
Ik begrijp alleen niet helemaal waarom ze hem weg hebben gehaald uit de verdediging. Als hij als rechtercentrale middenvelder opbouwend redelijk goed is zal hij dat als rechtercentrale verdediger daarin alleen maar beter zijn. Dynamisch gezien is hij waarschijnlijk beter geschikt voor in de verdediging en met zijn lengte 1,88 meter hebben de mensen met een lengte fetish ook iets om blij over te zijn. Nu acht ik het te laat om hem weer centraal achterin te zetten doordat hij op die positie voorbij is gestreefd door Jurriën en Rensch.
2 -1
Kingoffdatoilet
Het is nooit te laat denk ik. Zou zich met zijn bagage gigantisch snel kunnen ontwikkelen. Maar ik denk dat hij het niet gaat redden bij Ajax. Zou prima verhuurd kunnen worden. Kan in principe overal op het middenveld goed uit de voeten. Daarna lekker verkopen.
0 0
Ozymandias
Het is voor Ekkelenkamp als voetballer niet te laat maar voor Ekkelenkamp als Ajacied wel. Als hij na één seizoen als middenvelder weer centraal achterin was gezet hadden ze Schuurs waarschijnlijk nooit gekocht en was hij nu misschien wel de speler geweest om Veltman te vervangen. Nu zijn meerdere centrale verdedigers (zoals Jurriën en Rensch) hem op die positie voorbij gestreefd en gezien hun talent zullen ze qua niveau waarschijnlijk alleen maar afstand van hem nemen.
0 0
Ar
Tegen Sparta was hij als spits de beste man van het veld en hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor de goals. Nogal een contrast met centrale verdediger.
Maar het is lekker een speler erbij te hebben die overal in het centrum kan spelen.
0 0
Babangida83
Is eigenlijk helemaal geen slecht idee om Ekkelenkamp naast Blind te zetten. Ik vind wel dat hij meer brengt dan Jurriën. Ekkelenkamp kan namelijk zo dat middenveld inlopen. En Rensch is goed, maar ook nog erg groen. Die zie ik het komende half jaar nog geen basisspeler zijn bij Ajax 1.
0 0
trodat4030
Standaard een CV die nog wat voetballend vermogen nodig had en dus een tijdje op het middenveld moest spelen. Scoorde prompt 19 goals in 10 wedstrijden (als ik het me goed herinner) als o17 speler in o19 en heeft nooit meer als CV gespeeld.
1 0
EersteAanname
Is hij verdedigd sterk genoeg om hem nog een kans te geven centraal achterin?
0 0