Advies voor Kluivert: 'Denk dat hij daar wel zou passen'

GinoHaverkamp, 07-07-2020 om 17:15, 8217 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Justin Kluivert moet vooral niet naar Arsenal gaan, zo stelt journalist Bas van den Hoven in een video van Voetbal International. De oud-Ajacied werd de voorbije maanden met meerdere clubs in verband gebracht, maar lang niet elke optie is even geschikt in de ogen van de redacteur. Onder meer Everton en Sevilla FC worden besproken.

Bij Arsenal zou de 21-jarige vleugelaanvaller onderdeel kunnen worden van een ruildeal met Henrikh Mkhitaryan, die door AS Roma wordt gehuurd van de Londenaren en mogelijk definitief in Rome blijft. 'Het kan moeilijk zijn om dat te financiëren. Volgens Engelse en Italiaanse media ligt de vraagprijs voor Mkhitaryan rond de twintig miljoen. Wordt Kluivert betrokken bij de onderhandelingen, dan zou Arsenal iets moeten toeleggen', legt Van den Hoven uit.

Of Kluivert er echter goed aan doet om naar Arsenal te trekken, is nog maar de vraag. 'Het is wel een ploeg in opbouw en er zijn de nodige transfers nodig.' De concurrentie op de flanken is echter hevig met Pierre-Emerick Aubameyang, die daar geregeld speelt, miljoenenaankoop Nicolas Pépé en de dit seizoen doorgebroken Gabriel Martinelli. 'Wil je naar Arsenal en de komende twee jaar oogsten, dan is dat niet de club waar je moet zijn. Voor de langere termijn lijkt Arsenal een interessante optie. Maar laten we eerlijk zijn: Kluivert is daar niet zeker van een basisplaats.'

Everton

'Ik zie deze combinatie wel zitten', zegt Van den Hoven gelijk. 'Hier heb je ook meer uitzicht op speeltijd en de selectie kan ook wel een impuls gebruiken.' Dat laatste vormt echter ook een gevaar, daar waar de selectie van de club uit Liverpool in zijn ogen niet goed in balans is. De club van manager Carlo Ancelotti heeft de voorbije seizoenen veel geld uitgegeven voor versterkingen, maar dat leidde niet tot betere resultaten.

Toch zou de filosofie van de Italiaanse succescoach wel passen bij Kluivert, zo denkt Van den Hoven. 'Ancelotti is een trainer die wel liever met drie aanvallers speelt. Richarlison zal dan weer linksbuiten kunnen worden of eventueel vanaf rechts spelen, zodat die van flanken kan wisselen met Kluivert.' Volgens hem is de oud-aanvaller van Ajax gebaat bij een dergelijke speelstijl. 'Hij is best veelzijdig, ook bij Ajax was dat al zo, en natuurlijk snel en technisch. Everton is op zoek naar rendement en Kluivert heeft zich natuurlijk goed ontwikkeld bij Roma, maar als je naar zijn cijfers kijkt valt het wel wat tegen. Doen, mits Ancelotti met drie spitsen gaat spelen.'

Sevilla FC

Tot slot denkt Van den Hoven dat Sevilla FC eventueel de beste optie is voor Kluivert. Het voetbal in Spanje past het best bij de tweevoudig Oranje-international, zo denkt hij. 'Ik denk dat hij daar als dribbelaar wel zou passen met zijn speelstijl. Je komt vaak aan de bal. Sevilla is ook een aanvallende ploeg met Loptegui als trainer.' Als voorbeeld haalt hij de ontwikkeling van vleugelaanvaller Lucas Ocampos aan, die opleeft in Sevilla. 'Dat zegt ook wel iets over de speelwijze van Sevilla. Daar wordt heel aanvallend gevoetbald met veel spelmakers en veel creativiteit. Dat moet voor Kluivert heel aantrekkelijk zijn.'

Daarnaast lijkt de Nederlander een streepje voor te hebben met Monchi, de technisch directeur is aldaar en eerder werkzaam was in Rome. In de zomer van 2018 nam AS Roma Kluivert over van Kluivert en dat was volgens Van den Hoven vooral op voorspraak van Monchi, die gecharmeerd is van de aanvaller. 'Daarnaast is de linksbuitenpositie wel een probleem daar, dus daar liggen kansen. De vraag bij alle clubs is: gaat het rendement omhoog?'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Dacht dat AS Roma Kluivert had overgenomen van Ajax. Maar al die tijd speelde Kluivert dus al voor de BV Kluivert.

Now the monkey comes out of the sleeve.
0 0
OuweDibbes
Kluivert ligt op Schema, tweede jaar raakt Roma voorzichtig teleurgesteld en probeert via Riaola Kluivert weer in de markt te zetten.
0 0
Bensco
Kluivert moet niet dom doen en gewoon bij Roma blijven. Hij is nog nauwelijks van waarde gebleken voor Roma en dan denkt die er nu al weer aan om in een zwaardere competitie te spelen. Hij gaat dezelfde domme fout maken als dat hij bij ons ook heeft gedaan. Te vroeg vertrekken.
0 0
Ozymandias
Waarom denken zoveel voetbaljournalisten toch dat ze voetbalanalisten zijn?
1 -1
Benleiden
Wat denk je van mensen op een forum? Die denken ook allemaal dat ze een wereldtrainer zijn en/of het voetbal uitgevonden hebben door interessant te doen over looplijnen, tactieken etc.
1 0
Hans Kraay Jr.
Verschil is wel dat de journalist ervoor betaald krijgt en wij niet.
0 0
Ferd
en dan met interessante termen als inverted wingback gooien. Dat soort figuren.
0 0
DT10
Bas van den Hoven moeten we serieus nemen omdat....?
1 -2
totaalvoetbal7173
Sorry, ik zou het echt niet weten.
0 -1