Knipping: 'Stappenplan is deels achterhaald'

FinnDekker, 07-07-2020 om 14:05, 4188 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Tom Knipping is het Deltaplan nu al achterhaald. De verslaggever van Voetbal International zag de overheid het noodfonds van 140 miljoen euro afwijzen en zag de omstandigheden in de samenleving en dus het voetbal flink veranderen. Een groot deel van de plannen van vorige maand kunnen zodoende de prullenbak in.

In eerste instantie dacht men dat het noodfonds doorgang zou vinden. 'Na de lof van minister Martin van Rijn, die bij de presentatie kenbaar maakte dat het er goed uitzag, leek er niets mis te kunnen gaan. Erna bleef het echter vier weken doodstil en vlak voor het zomerreces volgde een behoorlijke tik vanaf Het Binnenhof: geen financiële steun voor het betaalde voetbal. Zelfs geen lening.'

Ook de inhoud en de planning van het Deltaplan kennen veranderingen. 'Het zevenstappenplan dat werd ingeleverd om langzaam het voetbal weer op te starten en tot volle stadions te komen, is grotendeels achterhaald. Nu al zijn de clubs aanbeland bij stap zes (spelen met deels publiek). Deze week rondt de KNVB in samenspraak met onder anderen de burgemeesters de protocollen af en zeven stadions gaan fungeren als testlocaties bij oefenwedstrijden in augustus. Er liggen diverse aanbiedingen van softwareleveranciers, die methodes hebben ontwikkeld om stadions binnen de regelgeving zoveel mogelijk te vullen', aldus Knipping.

Ajax gaat geen gebruik maken van het Deltaplan. Susan Lenderink, de financieel directeur van de Amsterdammers, stelde dat Ajax de steun niet nodig heeft. Bovendien wil men niet dat de club beperkt wordt door regels als de Ajax de steun wel aanneemt.

Denk jij dat Juventus met 0-2 wint op bezoek bij AC Milan? Zet in en krijg 9,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeHardeWaarheid
Mooi dat Knipping er weer een positieve draai aan heeft gegeven..
1 0