'Als Ajax vertrek Van de Beek niet kan opvangen, is dat wel gek'

BartVeenstra, 06-07-2020 om 15:10, 11433 views, NPO Radio 1 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met de huidige selectie kan Ajax in het komende seizoen opnieuw meedoen om de titel, maar wil de club ook in de Champions League succes hebben, zal er nog wel een vervanger voor Hakim Ziyech aangetrokken moeten worden. Daarnaast moeten er ook vervangers komen voor spelers die mogelijk nog vertrekken, zoals Donny van de Beek. Dat stelt men maandag in de NOS Voetbalpodcast.

Een speler aantrekken die Ziyech moet opvolgen, wordt moeilijk, zo stelt commentator Jeroen Grueter. 'Dan moet je de portemonnee trekken', zegt hij. 'En Jahanbakhsh is niet het niveau dat Ajax nastreeft.' Jeroen Elshoff, eveneens commentator, zegt dat Ajax vooralsnog in onzekerheid leeft. 'Ze weten nog niet of ze de Champions League ingaan. Misschien moeten ze nog voorronde spelen. Niet kwalificeren scheelt de club veertig miljoen euro aan inkomsten.'

Met André Onana, Nicolás Tagliafico en Van de Beek beschikt Ajax over drie spelers die op de nominatie staan een transfer te maken. Het vertrek van Van de Beek moet op te vangen zijn, zo vindt Elshoff. 'Als ze dat niet kunnen opvangen, is dat wel gek. Het vertrek van Van de Beek zit er al zo lang aan te komen. Dan is het raar als er niet een hele goede vervanger voor komt.'

De commentators zien dat er in Alkmaar spelers rondlopen die voor Ajax interessant zijn. Zo denkt Grueter dat linksback Owen Wijndal het meest interessant is voor Ajax. Ook Myron Boadu wordt genoemd. 'Maar de ambities van Boadu liggen wel elders', beweert Elshoff. 'De Champions League kan mogelijk een verschil maken, maar hij wil graag naar Engeland of Spanje.' Jan Roelfs op zijn beurt denkt dat het niet uitmaakt of Ajax bij AZ of elders winkelt. 'Het bedrag dat ze van AZ horen betalen ze waarschijnlijk ook voor spelers van die kwaliteiten over de grens.'

Denk jij dat Werder na 10 minuten op voorsprong staat tegen Heidenheim? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Huntelaar020
Deels off: wie zien jullie volgend seizoenen als tittelconcurent?

Az,feyenoord,psv ?
0 0
ajaxxcied4life
Whataboutism

Als, als, als

Als van de Beek niet vertrekt dan hoeft er ook nog geen vervanger klaar te staan. Maar als Ekkelenkamp onverhoopt een spurt in zijn ontwikkeling doormaakt, dan is er ineens wel een vervanger.
0 0
ajaxxcied4life
Whataboutism

Als, als, als

Als van de Beek niet vertrekt dan hoeft er ook nog geen vervanger klaat
0 0
ajaxxcied4life
Whataboutism

Als, als, als
0 0
ajaxxcied4life
Whataboutism
0 0
ProfessorX
Of dat Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff er verstand van heeft man man man wat een gezeik .

Tip van de week volg ook eens de jeugd als je het over van de Beek hebt .
0 0
OdjePils
Midtsjø is de enige waar we wat aan hebben!
0 -1
Henkjanklaas
eens en de linksback , die andere twee hebben geen mentaliteit genoeg voor het harde bestaan binnen de CL.
0 -1
Stamhoofd
Ik zou inderdaad met Tadic op 10 spelen, dan hebben we Promes, Neres, Anthony, Lang, Labyad en Sontje Hansen op de flanken. Voor Spits heb je Traoré, Huntelaar, Danilo en Brobbey.

Op 10 heb je dan Ekkelenkamp, Unuvar en zelfs Marin als back-up. Marin past op 10 beter dan op 6.

Wat dan nog wel nodig is, is een goeie 6. Gravenberch en Eiting is niet genoeg..
0 0
Ozymandias
Er is maar één speler van AZ waarvan ik denk dat hij goed genoeg zou zijn voor Ajax en dat is Koopmeiners. Ik heb altijd geschreven dat ik denk dat Eiting nog meer potentieel heeft maar Koopmeiners heeft zich (door de blessures van Eiting) veel beter kunnen ontwikkelen. Mochten zowel Tagliafico en Vd Beek vertrekken dan zou ik me het kunnen voorstellen als Ajax probeert om Koopmeiners aan te trekken (zeker omdat hij zowel als linkercentrale verdediger als linkercentrale middenvelder kan spelen). Er is maar één speler van AZ waarvan ik denk dat hij goed genoeg zou zijn voor Ajax en dat is Koopmeiners.

Ik heb altijd geschreven dat ik denk dat Eiting nog meer potentieel heeft maar Koopmeiners heeft zich (door de blessures van Eiting) veel beter kunnen ontwikkelen. Mochten zowel Tagliafico en Vd Beek vertrekken dan zou ik me het kunnen voorstellen als Ajax probeert om Koopmeiners (zeker omdat hij zowel als linkercentrale verdediger als linkercentrale middenvelder kan spelen) en Veerman aan te trekken. Voeg daar Vd Beek aantoe en er staat een goed middenveld met veel potentieel. Wanneer Vd Beek vertrekt kan Gravenberch aan dat middenveld worden toegevoegd.
0 0
GvanAchteren
Ik denk dat er best een goede vervanger voor de rechtse 6 positie aangertrokken zal worden als Donny vertrekt. De talenten kunnen dan als backup fungeren. Ik maak me eigenlijk de meeste zorgen om Daley Blind. Mogen we zomaar ervan uitgaan dat hij weer de stabiele superieure factor zal zijn als voor zijn ziekte. Ik hoop het heel erg, maar stel dat dat niet zo is. Dan hebben we alleen Martinez nog als alternatief en die hebben we op meerdere posities nodig.
0 0
Ajax27
De NOS podcast met als presentator Arno Vermeulen en aan tafel Jan Roelofs, Jeroen Elshof en Jeroen Grueter... man man man. Is er echt zo weinig nieuws.
1 0
MosesD
Van de Beek was vooral erg goed als 10, dicht in de buurt van Tadic. Als hij vertrekt hebben genoeg spelers uit de opleiding die zijn plek kunnen invullen: Promes, Lang, Jensen, Ekkelenkamp, Giovanni en ook Tadic zou er kunnen spelen. Voor Unavar komt e.e.a. te vroeg. Wat we nodig hebben is een creatieve controleur. Het vertrek van Schöne en de Jong is eigenlijk nooit echt adequaat opgevangen. Imo hoeft Ajax maar 1 aankoop te doen: Pröpper. Geweldige speler en belangrijk, een echte Ajax speler. Nu Botman vertrokken is, moet je wel kijken wie de back up is voor Blind. Ja, Martinez kan dat, maar dat is vermoedelijk onze nieuwe linksback. Vertrekt Onana, dan zou ik gewoon Scherpen een kans geven. Ook Onana was in Jong niet altijd even overtuigend, maar kijk eens hoe het hem vergaan is.
0 0
Gajes
Zou toch kijken of je zowel Propper als Ihattaren kan halen bij vertrek vdBeek. Dan hou je nog 1 positie over voor Eiting of Gravenberch. Marin zou ik weer verkopen, past niet bij Ajax
0 0
Illegaal
Eiting is niveau Emmen
0 -2
Kingoffdatoilet
Ondanks dat Emmen gewoon een prima ploeg is kan eiting wel een wat hoger niveau aan hoor. Deed het prima in de vcl. Hij zou bij PSV en Feyenoord ook gewoon in de basis staan.
0 0
PetrosQ
Ajax heeft met Marin en Alvarez twee spelers aangetrokken voor de RCM positie en daarnaast een heel scala aan jonge middenvelders - Gravenberch, Mazraoui, Eiting, Ekkelenkamp - die daar kunnen spelen.

Als Ajax toch een vervanger haalt, moeten ze ook gelijk de jeugdopleiding en het scoutingsapparaat aanpakken, want dat kan echt niet.

Tevens kan je gelijk gedag zeggen tegen bovengenoemde jongens en nog een aantal jeugdspelers die ook verwachten geen kans te krijgen en hun contract nog moeten verlengen.
1 -4
Web
Wat een gezwam
Net als ze niet wisten dat Ziyech ook weg ging.
Was het maar zo gemakkelijk, een op een inruilen
1 0
DeMeervanweleer
Ik denk niet dat Donny nu al gaat, redenen zijn dat de absolute top, dat wat hij ambieert vaak alleen echt voor de 100% top gaat, Donny is goed , maar nog lang geen Ziyech of Frenkie. Daarbij is hij een all-round middenvelder en die veelzijdigheid is ook zijn zwakte; niet een eenduidig profiel, dus lastiger in te passen of makkelijk voor erbij, niet als basis. Daarbij heeft de coronacrisis bijna alle clubs tot een noodzakelijk voorzichtiger beleid gedwongen, de bomen groeien niet meer tot in de hemel.
2 0
DT10
Ajax zonder Donny:

Promes - Traoré - Neres
————- Tadic ————
— Martinez —- Eiting —-
Nico ——————— Dest
—— Blind - Schuurs ——
———— Onana ————

Stekelenburg, Alvarez, Nous, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang, Antony, Huntelaar
3 -11
PetrosQ
Met Martinez, Eiting en Tadic heb je niet bepaald een dynamisch middenveld. Ik zie liever Gravenberch of Nous zich daar ontwikkelen.
1 -3
Professor
Met Martinez en Eiting heb je niet bepaald een dynamisch middenveld en dan druk je je nog heel erg voorzichtig uit
1 -1
MosesD
Twee linkspoten als controleurs. Bijzonder.
1 -1
Joseph
Alvarez alleen is te licht, er moet nog minimaal 1 centrale verdediger bij (op de bank) en Tadic zie ik het niet belopen in de Europese wedstrijden op het middenveld. Niemand in deze selectie heeft het niveau voor deze positie, ook daar zal bij een vertrek van Donny een aankoop voor gedaan moeten worden.
1 -2
PetrosQ
Je hebt Jurriën Timber naast Schuurs en Alvarez. Wellicht heeft geen van allen het gewenste niveau, maar wel over een aantal jaar. Ajax heeft in zijn succesjaren nooit op alle posities alleen maar topspelers gehad. Er zitten ook altijd talenten tussen die nog moeten groeien en spelers die gewoon goed mee kunnen komen maar niet bij de Europese (sub)top terecht komen.
1 -1
DT10
Het zou inderdaad verstandig zijn om een middevelder voor de basis een een stand in voor Blind te halen.
0 0
LeslyDeSa
Geen Eiting.
2 -5
DT10
Wie dan wel?
0 0
Ajax4life16
Eiting met Mazraoui en Gravenbergh laten uitvechten. Laat het maar zien.
0 -1
Bramble1988
Euh, ze weten nog niet of ze de CL ingaan? Het is toch allemaal allang bevestigd door de KNVB? Waarom praten sommigen alsof de kans zo aanwezig is dat men dat misloopt?
0 0
Lazell
Het is hoogstwaarschijnlijk, maar niet zeker. De winnaar van de CL krijgt een CL ticket. Als die winnaar zich ook heeft geplaatst in de competitie, is er 1 ticket over. Dat schuift dan door naar Ajax. Als de CL winnaar zich niet heeft geplaatst in eigen land, moet Ajax voorronde spelen.
1 0
3sterrenAjax1
er zijn nog meerdere scenarios mogelijk dat we niet directe plaatsing cl hebben:
1. cl winnaar plaatst zich niet via de competitie voor cl.
2. cl wordt niet uitgespeeld (bv. door nieuwe hevige corona uitbraak).
3. uefa doet n brainfart en geeft az opeens de plek obv onderling resultaat.

lijkt allemaal niet erg waarschijnlijk maar 100% zeker dat we cl hebben is t nog niet.
0 0
Ar
Veltman, Schuurs achterin, Blind ervoor. Zelfde spel als toen Frenkie daar speelde. Dan staat er daar een stabiel en voetballend sterk centrum.
De rechtshalf is dan de vraagteken.
Type Schöne (Eitingh), die het niet moet hebben van snelheid, fysiek e.a. maar van positionering.
Of een type breker (Alvarez). Of een van de jonkies.
Laat de onderlinge competitie maar beginnen.
0 -2
Ar
Lekker ingevoerd zijn ze wel zeg.
Boadu is complete onzin als je beschikt over Tadic, Huntelaar, Traoré en Brobbey.
Een opvolger voor Ziyech komt er niet. Anthony is al gehaald, Marin, Labyad en Lang lopen ook nog rond, en daarnaast kunnen Tadic, Neres en Promes ook als 10 uit de voeten.
Dan tel ik al tien spelers voor de voorste vier linies, heb je ook nog Danilo, Hansen en Unuvar in Jong Ajax zitten, en moet je ook nog bedenken dat Donny de meeste wedstrijden op 10 gespeeld heeft.
Met Mazraoui, Alvarez/Schuurs, Eitingh, Gravenberch, Ekkelenkamp, heb je heel wat opties op rechtshalf (6). Dus daar iemand voor veel geld halen als Donny vertrekt, zou een streep zijn door heel wat spelers hun ontwikkeling. En de namen die ik heb gehoord (Henrigue, Veerman, Mitsjö, Gomes) zijn geen zekerheid dat ze beter zijn dan wat we hebben. Marin is ook voorbij gegaan door wat teenagers, dus vertrouwen hebben in onze jeugd lijkt me beter dan geld gaan besteden.
5 -2
cantharel
Wat schreeuwen ze allemaal weer voordat ze geslagen worden of is de wens de vader van de gedachte ?
0 0
Joseph
Ik denk dat de enige haalbare speler die op dit moment het vertrek van Donny en Ziyech zou kunnen opvangen, Ihattaren is. Die jongen moet je enthousiast kunnen krijgen voor de Champignons League en kwaliteitsspelers om hem heen.

Met Anthony heb je het gat dat Ziyech op rechtsbuiten achter laat opgelost, alleen heb je daarmee nog niet zijn rol als 10 opgevuld. Je zou met Donny op 10 kunnen spelen als hij niet vertrekt, maar als hij dat wel doet ben je al je aanvallende kwaliteit op het middenveld kwijt. Ik denk dat een middenveld met Gravenberch, Eiting en Ihattaren, met ondersteuning van Mazraoui en Martinez vanaf de back posities en Blind vanaf centraal achterin, een geweldig middenveld zou zijn!
0 -3
Ajax4life16
Gravenbergh Eiting en Ihattaren? Dus je wilt met een middenveld spelen zonder enige ervaring
1 0
Joseph
Ik zal inderdaad altijd kwaliteit en talent verkiezen boven ervaring, Siem de Jong, Labyad of Babel waren er bij mij nooit in gekomen.
0 0
altijdwelwat
Ik snap al dat geglij op Ihattaren niet zo , heeft meer mindere als goede wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen. En is in balbezit best leuk om naar te kijken, maar omschakelen zit niet in zijn systeem en gezien zijn zware bouw matige loopvermogen , en luie aard zie ik hem niet dezelfde energie kunnen leveren als Ziyech.
0 -2
ProfessorX
elke speler bij Ajax uit de jeugd is redelijk jong ingestapt en jongens met kwaliteit dan noem ik Jenssen , Taylor , Quinten Timber , Gravenbergh , Eiting , Lang en zelfs Ekkelenkamp ( vind hem veel van Litmanen hebben ) goed genoeg om uit te testen of het haalbaar is .

vd Beek kan het beste gewoon nog 1 jaar Ajax blijven gezien de ellende in de wereld en het as EK voor een basis plaats te gaan en dat kan je bewijzen bij Ajax !
0 0
Ajaciedoss0412
Wijndal lijkt me dan nog wel een interessante optie, mits Tagliafico vertrekt. Maar namen als Boadu en Stengs zie ik ook regelmatig voorbij komen, alleen vraag ik me af waarop dat gebaseerd is.

Op beide posities is Ajax ruimschoots voorzien, en zie ik ze niet 20+ miljoen neerleggen voor een van die 2.

Wie me dan meer aanspreekt is Midtsjo, maar dat baseer ik dan alleen op de wedstrijd in de arena. Hij speelde zo’n verschrikkelijk goede wedstrijd. Al moet ik zeggen dat ik weinig wedstrijden van Az heb gezien en dus daar niet een echt oordeel over kan vellen.
0 0
ProfessorX
Boadu totaal niet nodig
5 0
Joseph
Tadic, Traore, Huntelaar en Brobbey is inderdaad meer dan genoeg kwaliteit in de spits.
0 0
Amp
Qua type en kwaliteit op zijn positie is donny het makkelijkst op te vangen van de spelers die op de nominatie staan te vertrekken. Toen hij er uit lag afgelopen seizoen werd hij niet extreem gemist, wat je bij die andere spelers wel had. Op 10 kunnen promes, neres en tadic prima uit de voeten. Op 6 zou een goede aankoop kunnen voor een heleboel minder geld dan dat we verwachten voor donny te krijgen. Als je er een jeugspeler neer zet kan je wel ff een stap terug verwachten, maar zie jongens als taylor, quiten timber of jensen daar best stappen maken mits er met geduld en beleid om wordt gegaan met deze jongens
0 0
Lazell
Ajax kan het vertrek van haar dragende spelers nooit direct opvangen, al weet je het een jaar van tevoren. Spelers van de kwaliteiten van vd Beek zijn namelijk 40 of meer mio waard, je hebt te maken met de ED, kunstgras en ze kunnen op andere plekken meer verdienen.

We moeten na vorige 2 jaren even een stapje terug doen qua kwaliteit met het vertrek van Ziyech, vd Beek, Tagliafico, Onana en Frenkie/De Ligt. Opnieuw talenten de kans geven en zo weer groeien naar een geweldige lichting.
2 0
Schip
Nou, dat stapje terug maakten we vorig jaar al, ondanks alle salarisverhogingen... Ik vind vorig jaar ook echt een dramatisch slecht jaar, ondanks CL kwalificatie.

Maar eens dat je weer moet gaan bouwen. En ik vind Donny in de CL belangrijker geweest dan Nico. Dus Elshof heeft makkelijk praten. Alsof het vertrek van Nico zich niet even lang aankondigt.

Voor mij zou de komst van Jan en Ihatteren ultiem zijn. Met Ihatteren laat je je ambitie zien, maar ook het soort voetbal dat je wilt gaan spelen. En met Jan kun je Blind weer naar 6 schuiven. Dat is de enige 6 met de ervaring en volwassenheid voor die positie in de huidige selectie, die ook nog goed kan opbouwen.

Je hebt dan weer ervaring en kwaliteit in alle linies, zonder veel aankopen. En de aankoop van Ihatteren, zal zichzelf als het goed is weer terugverdienen. Dan krijg je een middenveld met Blind als controleur, Ihattaren als aanvallende middenvelder en bijvoorbeeld Gravenberch, Taylor of Lang daar naast of gestaffeld.

Prima mix tussen Ajax talenten (Schuurs naast Vertonghen, Dest of Timber op rechts) en ervaring.
1 0
Laurel
Vorig jaar dramatisch.... ik heb fantastische wedstrijden gezien en we hebben wat pech gehad maar slecht was het zeer zeker niet. Weet niet wat je standaard is, hoe oud ben je? 12? We hebben jaren naar groeiend gras gekeken en kom jij aan dat het vorig jaar slecht was... nou dan komen er nog wat nare jaren aan voor je....

Blind niet op 6, kan niet meer. Ihadinges moeten we niet willen - gaat hem niet worden bij Ajax, wij kopen niet bij PSV en die jongen wil dat vast helemaal niet. Verder is enkel onze naam, stadion en clubkleur al 1 en al ambitie, daar hoeven we niemand voor te kopen.

En Jan hoeft niet meer, had ik eerder wel graag gezien maar inmiddels mag hij weg blijven - te weinig liefde getoond de laatste maanden en ook wij moeten weer verder.
1 0
Lazell
Ajax deed het een tijdje héél goed, maar ook een tijdje héél slecht. Denk dat het niet los gezien kan worden van de blessures en het lange seizoen en de internationale toernooi voor de niet geblesseerden.

Eens met Ihattaren. Met de uitspraken van Overmars en Vertonghen zelf lijkt het me ook een gesloten boek. Weet ook niet of hij het niveau nog heeft, ben bang van niet. Lijkt erop dat Blind op zijn plek blijft en imo maar goed ook. Is geweldig met het veld voor zich, maar als hij hoger op het veld in de af en toe kleine ruimte zich slim moet opendraaien en vrij moet spelen, slimme balletjes moet geven, etc. ben ik bang dat hij tekort komt. Vond hem op het middenveld niets speciaals, terwijl hij achterin echt een wapen heeft met zijn passing.

Denk dat het middenveld een zorgenkindje gaat worden komend seizoen. Eiting moet nog alles bewijzen en Gravenberch is nog vrij onvolwassen. Als die als basisspelers worden gezien en we alleen Donny vervangen en Marin/Alvarez als basiswaardige vervangers gaan beschouwen, kon het nog wel eens een zwaar seizoen worden.
1 -1
Professor
Eiting, Marin en Alvarez zijn absoluut geen basisspelers. Dan nog liever drie grote talenten uit de opleiding. Inderdaad Elting komt ook uit de opleiding maar heeft gewoon het niveau niet.
0 0
cantharel
Hoezo een dramatisch slecht jaar ? Halve finale CL en op een haar na de finale. Kampioen en door scheidsrechterlijke dwaling tegenChelsea naar de EL en door veel blessures daarin uitgeschakeld en daardoor in de eredivisie te veel punten laten liggen. Ik weet niet wat jij daar dramatisch in ziet.
1 -1
Schip
Ehm...ik heb het over dit seizoen natuurlijk...
0 0
cantharel
Dit seizoen was tot de wedstrijd tegen Chelsea ook niet verkeerd maar toen kwamen de blessures en begon de misere tegen Valencia en i.d.d. daarna werd het gewoon stukken minder maar tot Chelsea hadden we geen klagen.
0 0
Knalpot
Precies, een hoop mensen vergeten wat die naaipot wel niet voor invloed heeft gehad met de blessures daarna. Tot Chelsea uit scoorden we gemiddeld 4x per wedstrijd en liepen we gewoon op het schema om het doelpuntenrecord te verbreken. Ik durf bijna te stellen, zeker weten zul je het nooit maar als we niet door die arbitrale dwaling daar zo'n klap hadden gekregen (en ons daar al zo goed als zeker geplaatst hadden voor overwintering) dan hadden we ondanks de blessures wel gewoon W2 en AZ ook nog gepakt en hadden we na de winterstop ook nooit zover weggezakt als nu.
2 -1
FTS95
Dat maakt wel uit, want een Nederlandse speler met dezelfde kwaliteiten heeft wat mij betreft altijd de voorkeur
1 0