Been: 'Vijf miljoen meer waard met Ajax achter je naam'

JesseTH, 06-07-2020 om 08:00, 11540 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mario Been kijkt verbaasd op van de grote transfersom die Ajax hoogstwaarschijnlijk gaat ontvangen voor Sven Botman. De Amsterdammers kunnen naar verluidt acht tot negen miljoen euro krijgen van Lille OSC en dat heeft volgens Been met de naam van Ajax te maken.

'Dat is iets unieks. Als de naam Ajax achter je naam staat, ben je ineens vijf miljoen euro meer waard', oordeelt hij in de uitzending van Voetbalpraat op FOX Sports. 'Het is toch ongelooflijk. Ajax vindt hem niet goed genoeg om hem zelf te houden. Als je hem zelf niet kunt gebruiken, is dat heel veel geld.'

Ondanks het hoge bedrag dat Ajax ontvangt, sluit Been niet uit dat de club in de toekomst nog meer had kunnen krijgen. 'Het kan ook zo zijn dat hij zich nog verder zou kunnen ontwikkelen bij Ajax en dan is hij over twee jaar misschien wel twintig of dertig miljoen euro waard.'

Vincent Schildkamp, commentator bij de zender, gelooft niet dat Botman het niveau van Ajax zou aantikken. 'Botman is best wel een getalenteerde verdediger, maar ik vond het niet zo heel bijzonder. Met het ambitieniveau dat ze iedere keer weer uitspreken, denk ik niet dat hij dit seizoen de linker centrale verdediger van Ajax zou worden. En ook niet over twee jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Botman heeft 10 jaar of zo in onze jeugd gespeeld.

Enerzijds kun je zeggen dat hij bij ons voetballend niet uitblinkt maar voor wie al besloten heeft dat hij een flinke boomstronk centraal achterin zoekt, is Botman ws een van de beter voetballende opties op het lijstje.
Die puur door het opdoen van ervaring nog behoorlijk wat beter (dus meer waard) kan worden, coachbaar is en een stabiele persoonlijkheid lijkt te hebben.
0 0
Redrum
Het verschil is groot ja. Bij Feyenoord halen ze dit soort bedragen alleen voor spelers die jarenlang een dragende kracht in het eerste zijn geweest.
0 0
PierreHeno
....maar voorlopig hebben we zelf geen serieuze stand-in voor Blind ... dus ook geen betere dan Botman. We hebben daar niks voor op de bank dat EL niveau ook maar enigszins aan kan...laat staan CL poulefase niveau.
2 0
JariHeijden
Martinez is de stand in voor Blind. Dan moet je dus iemand anders op de positie van Martinez laten spelen, maar op het middenveld hebben we veel meer opties.
0 0
Joseph
Als Blind op 6 gaat spelen, wat me gezien het zwakke middenveld niet overbodig zou lijken, kan geschakeld worden naar Vertonghen.
0 -2
Adam24
Je gaat niet je beste speler uit zijn favoriete positie halen.
2 0
Rood Gevaar
Ik vind nog steeds dat het beste seizoen van Blind was voordat hij naar ManU ging en bij ons op 6 speelde
0 0
AFCA-B93
Dat seizoen had hij de weerstand helemaal niet die hij dit en vorig seizoen in de CL heeft gehad. Blind was vorig seizoen praktisch foutloos en goud waard in de opbouw. Dat niveau heeft hij onder De Boer nooit gehaald.
3 0
Joseph
Op de arbeidsmarkt maak je met een goede opleiding ook meer kans op die baan en als je van een goed bedrijf komt is dat niet anders.

Botman zou direct in de basis staan bij Feyenoord om maar een beeld te schetsen van het kwaliteitsverschil tussen die 2 clubs.
1 0
MH1988
Leuk hoor dat mensen hier Robin van Persie en Stefan de Vrij noemen.. Feyenoord verkocht RvP in 2004.. Dat is bijna 20 jaar geleden! Stefan de Vrij vertrok in 2014. Dat zijn dan 2 succesvol vertrokken spelers in 20 jaar tijd?
In die tijd dat RvP vertrok had Ajax, Sneijder, vd Vaart, Zlaten, Maxwell, Hunt etc.
Los nog van de lichting Vertongen, Alderweireld, Suarez, Blind en Eriksen die succesvol werden en nu Matthijs, Frankie, Hakim etc. Het is volkomen logisch dat je bij Ajax veel meer betaald voor spelers! Veel grotere kans op succes, ze kunnen gewoon beter voetballen. Ik ben nog een legio aan succesvolle spelers vergeten waarschijnlijk. Niet piepen dus, als je bij Ajax koopt dan krijg je daar wat voor, dus dan betaal je daar ook wat voor.
2 0
Raoul14
Ajax is een A-merk, de rest niet.
2 -1
MrPink
Heerlijk die jaloezie. De naam feyenoord kennen ze niet overal he
2 0
Bensco
We moeten wel even 1 ding uit de wereld helpen. Botman is niet vertrokken omdat hij niet goed genoeg is, Botman vertrok omdat vijfde concurrentiestrijd niet aandurfde. Dat zijn 2 totaal verschillende dingen in mijn ogen. Ajax had vertrouwen in hem en hebben in maart nog zijn contract verlengd, dat hij zelf te weinig perspectief zag heeft weinig met Ajax te maken. Dan vind ik 9 miljoen eigenlijk best wel een redelijke prijs.
0 -1
wladimir
Is dat zo of komt Vertonghen?
0 0
Kokakola
Zuur.
0 0
DT10
Mario heeft zeker een punt.. Ter vergelijking:

Vilhena (1 van Feyenoords grootste talenten van de afgelopen 20 jaar), vertrok na 258 wedstrijden voor Feyenoord1 en 15 interlands voor 9 miljoen naar Krasnodar.
2 -1
JariHeijden
Hij heeft ook zeker een punt. En dat is mooi, toch?
De naam Ajax is een grote naam. Veel groter dan de naam Feyenoord of PSV. Dat heeft Ajax waargemaakt en daar profiteert Ajax van.

Ik vind het prachtig!
0 0
Joseph
Zegt dus vooral veel over het gebrek aan kwaliteit bij hun talenten..
0 0
Web
Hij heeft inderdaad wel degelijk een punt
1 -1
niels1992
Te lang bij Feyenoord blijven hangen brengt je waarde alleen maar omlaag.
3 0
Kingoffdatoilet
Daar moet je eigenlijk al voor je debuut weg
3 0
JordanAFCA
Zie bijvoorbeeld Zirkzee hahaha
0 -1
Libero
Er staat niet alleen Ajax achter zijn naam, er ging ook jaren Ajax-opleiding aan vooraf. Zelfs een speler die niet de potentie voor Ajax 1 leek te hebben sloot vrij makkelijk aan bij het niveau van Heerenveen. Maar dat zien we voor het gemak even over het hoofd.
1 0
Kingoffdatoilet
Hij was vorig jaar de beste verdediger bij Heerenveen. Stak zelfs iets boven het Heerenveen niveau uit.
1 0
Koekepeer
Voor Lille is het natuurlijk fantastisch dat ze in de financiële positie zijn dat ze een reserve van Ajax kunnen halen.
2 0
ajaxrulesz
Het is niet enkel positiviteit. Bij spelersaankopen ondervind je er ook de nadelen van. Want er is begrijperlijkerwijs ook geen enkele club meer die haar beste talenten en spelers voor een appel en ei naar Ajax laat gaan, en begrijpelijk. Ajax perst iedere club uit die zich meld maar dat krijgen ook terug want je ziet hoe moeilijk het is voor Ajax om een echt groot talent te halen. we lezen jaarlijks de geruchten van de Reiniers en Nehuens perezzen en we zien ieder jaar wie er uiteindelijk komen de alvarezzen en de marins.
0 0
jutter
Dat is zeker waar. Ik zie het nu ook niet in die Botman zitten. Was bij Jong en later bij Heerenveen toch bepaald geen openbaring. Maar wie weet, wat niet is kan nog komen natuurlijk. Op het oog toch prettig een dergelijk bedrag te mogen incasseren in een tijd dat er weinig tot geen inkomsten zijn, veel op geld moet interen. Mar met de verkoop van Ziyech en nu dus Botman is er wel weer een fors bedrag bijgekomen, al zal pas later duidelijk worden in hoeverre dat de gemiste inkomsten door dat virus zal compenseren, mede mogelijk afhankelijk ook m.b.t. in en uitgaande transfers natuurlijk.
0 0
Saanchez
Als Botman zich toch sterk verder ontwikkeld daar in Frankrijk en nog een toptransfer maakt daarna, gaat Ajax er nog meer op verdienen want Ajax zou ook een doorverkooppercentage hebben afgesproken. Absoluut klasse onderhandeld door Marc! Nu nog Magallan lozen
1 0
noppenkoning
Mario 0-10 Been
3 0
Ajaxxxisdebeste
Hoe kan je in één stuk je twee keer tegenspreken, ohja Mario Been kan dat... om er vervolgens ook nog voor betaald te krijgen
2 0
MankeNelis
Zoals JR altijd zei: "You are damn right miss Elly"
0 0
Schip
Haha ;) Of zoals Rhett tegen Scarlett zei:

Dearly my frank, I don't damn a give.
1 0
mgtow
10-0
1 0
Bky
Hihi, de afgunst druipt er bij elk woord af.
5 0
Schip
Waarom, we roepen hier op AS toch hetzelfde? En die Ajax bonus zit ook op inkomende transfers.
1 -2