'Weinig topkwaliteit op het middenveld van Ajax'

JesseTH, 05-07-2020 om 23:00, 17986 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Vincent Schildkamp en Kees Kwakman geloven dat Ajax in kwaliteit moet investeren in het controlerende blok op het middenveld. Kijkend naar het aantal spelers dat er uit de voeten kan, komt de club niets te kort, maar de echte topkwaliteit is er volgens de heren afwezig.

'Als je kijkt naar het lijstje middenvelders, dan zit daar heel veel talent, maar weinig is nu topkwaliteit', oordeelt Schildkamp aan tafel bij Voetbalpraat. 'Met Gravenberch heeft Ajax daar talent, Eiting is een twijfelgeval en ze hebben heel veel spelers die er kunnen spelen, maar van wie het niet de favoriete positie is.'

Bij AZ, de grootste titelconcurrent tijdens het afgelopen seizoen, ziet Schildkamp wel een dergelijke speler lopen: Fredrik Midtsjø. 'Ik hoorde van de week dat Midtsjo verlengt bij AZ, terwijl ik dacht dat hij minimaal naar het rechter rijtje van de Premier League zou gaan. Dat vind ik echt een kwaliteitsspeler.'

Kwakman is het volledig eens met zijn collega aan tafel, alleen ziet hij wel dat de lijst met middenvelders momenteel erg lang is bij Ajax. Of er ruimte is voor een nieuwe aankoop, is daarom maar de vraag. 'Misschien moeten ze er eerst eens eentje moeten lozen. Je kunt niet met twaalf middenvelders gaan spelen', aldus Kwakman.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Ze hebben gelijk.
0 -1
debarbaar
Nou ja laat het woord top maar gewoon weg hoor. Ekkelenkamp, Eiting, Labyad en Marin zouden niet opvallen bij Zwolle. Er zit geen enkel idee achter de selectie van die lui. En ik zou ook direct Pierie, Maglklan en Schuurs maar op de transferlijst zetten. Ze hebben allemaal kansen gehad de eerste drie zelfs een aantal seizoenen en het is niet gelukt. Een beetje harder zijn mag best. Ga je geluk maar uitproberen bij Sparta , AZ of Utrecht.
1 0
AFCA-B93
Labyad deed het alleraardigst dit seizoen in die paar potjes die hij speelde voor z’n blessure. Die kan je er voor de breedte prima bij hebben.
0 0
de-Ajacied
Met het vertrek van Ziyech, die afgelopen jaar een tijdje uitblink op het middenveld, het waarschijnlijke vertrek van Donny en het naar achteren halen van Martinez hebben we geen enkele topmiddenvelder meer over.
Midtsjo, Pröpper en Klaassen lijken haalbaar en versterkingen
0 0
Ozymandias
Ik word moe van de hype rondom bepaalde spelers van AZ. Het zijn zeker goede spelers voor AZ maar zet ze bij Ajax samen met negen teamgenoten en de elf spelers van de tegenstander op de helft van de tegenstanders en ze zullen geen schim meer van de spelers zijn die ze nu bij AZ zijn. Niet is zo makkelijk voor spelers met een redelijk groot voetballen vermogen om in een aanvallend team te spelen waar tegenstanders relatief aanvallend tegen durven te spelen. Dwing ze in de kleine ruimte te spelen en ze zullen het veel zwaarder hebben.
0 0
geDaante
Ik had wel heel veel liever Midtsjo gehad dan Alvarez, die op het middenveld kwam te spelen ;), ook liever dan Marin.

Maar veel liever nog gewoon Eiting op 6.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als Marin bij AZ zou spelen hij het niet minder zou doen dan Midtsjö. Zoals Marin bij Standard hetzelfde niveau haalde als Midtsjö bij AZ.
0 0
geDaante
Precies, al kan je die kunde in de kleine ruimte wel enigszins bepalen, maar dan moet je heel nauwgezet zo'n speler volgen, en goed opletten op die momenten waarop die speler eens in de heel kleine ruimte komt te spelen. Of hij dan snel genoeg de oplossing ziet, en het liefst een creatieve. En of hij ook de techniek en balgevoel heeft dat snel genoeg uit te voeren. Als dat veelal het geval is, kan het weleens goed zitten met de handelingssnelheid. Ik heb individuele spelers van AZ niet op die manier gevolgd, en nauwelijks live-wedstrijden gezien, dus ik heb geen idee.

De meesten zullen hun beeld echter baseren op algeheel presteren, in inderdaad wedstrijden die vrij open zijn.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, het is mogelijk om in te schatten of iemand goed is in de kleine ruimte maar vaak doen mensen alsof iemand die geweldig speelt voor een club als AZ ten minste goed zou zijn voor Ajax. Als ik bijvoorbeeld naar Strengs kijk dan betwijfel ik ten sterkste of hij wel goed genoeg zou zijn voor Ajax wanneer hij in de zeer kleine ruimte komt te spelen.
0 0
ProfessorX
Tadic kan prima op het middenveld spelen en hoef niet eens van 16 tot 16 meter lijn te rennen .
Ajax speelt altijd hoog druk voetbal dus achter Tafic nu het huidige koppel Martinez en vd Beek erachter dan is het prima
1 0
Adam24
Het ligt er echt aan wie er weggaan en wie waar gaan spelen. Als bv Tagliafico vertrekt en Martinez op LB gaat spelen dan zou ik wel een vervanger a la Martinez halen. Persoonlijk zou ik dan de situatie van Aston Villa in de gaten houden en Marvelous Nakamba halen, zeker bij een degradatie. Ik zou proberen Ekkelenkamp te verkopen, goede eredivisiespeler maar mist net de absolute kwaliteit voor Ajax en ik hoop op nog een jaar Vd Beek (ivm EK) en dan vooral Donny op 10! Hij moest daar plaatsmaken voor Ziyech maar in principe vind ik Van de Beek beter tot zijn recht komen op 10 dan op 8. Dan mist er nog een middenvelder die de opbouw voor zijn rekening neemt, dat zou Eiting kunnen zijn maar die laat het qua niveau niet altijd zien. Ik zou de aankoop van Veerman dan ook aanmoedigen, qua type speler is het exact wat je zoekt, of die het niveau aankan is de vraag maar relatief weinig risico. Dan kunnen Eiting, Gravenberch, Veerman en Marin uitmaken wie de derde middenvelder wordt en wie er op de bank komt. Keeper is mij 1 groot raadsel.

Dest - Schuurs - Blind - Tagliafico/Martinez
Veerman - Martinez/Nakamba
Vd Beek
Neres - Tadic - Promes

Reserves:
Alvarez
Timber
Marin
Anthony
Mazraoui
Lang
Eiting
Traore
Huntelaar
0 -1
PeterVKV
Met Alvarez of Eiting als meest verdedigende middenvelder (6) en Donny en Gravenberch als rechter- en linker aanvallende middenvelder heeft Ajax een uitstekend middenveld. Ook in de breedte daarachter veel opties waarvan er vast een aantal positief gaan verrassen. Ik zou niet gek opkijken als Taylor zich zomaar in de basis speelt. Toptalent. Mix tussen Frenkie en Donny. Als je weer gaat kopen gaat dat in ieder geval niet gebeuren.
1 -2
Jornnn
Eerst even wat ruimte maken in de selectie. Marin, Ekkelenkamp, Lang zo snel mogelijk onderbrengen bij andere clubs. Alvarez duidelijk maken dat hij verdediger is of een andere club moet zoeken.
0 0
PeterVKV
Denk dat de 6 positie de beste is voor Alvarez. De 8 positie voor Marin. Ze hebben nooit over langere periode kans gehad op deze posities.
0 0
diamanti
Alvarez heeft echt niks weg van een middenvelder zonder bal heeft hij echt geen idee wat hij aan het doen is en lopen spelers zo uit zijn rug. Tja en aan de bal is het ook heel matig.
0 0
Schip
Ik vind Alvarez echt te traag qua handelingssnelheid voor de 6 hoor. En te weinig spelversnellend.
0 0
DeMeervanweleer
Ziyech was eigenlijk een modern soort van spelmaker, ik denk dat de selectie heel goed zo`n type speler zou kunnen gebruiken. Controlerend zijn er genoeg opties.
0 0
BrandjeXL
Gezien alle verschillende meningen klopt het artikel dus als een bus.
1 0
DT10
Ik ben met ze eens dat er bij Ajax op het middenveld kealiteit ontbreekt, maar door Midtsjø een speler van topkwaliteit te noemen, ontkracht je je eigen statement. Aardige speler hoor, aar niet meer dan dat.
0 0
Jornnn
Geef het een naam. Een specialist op zijn positie. Geen nood verband zoals Alvarez. Of spelers die eigenlijk liever op een andere plek staat.
Ik denk niet dat hij hem echt een topspeler wilde noemen.
0 0
Superman
Koop Propper en Stengs, dan ben je uit de problemen. Geld zat.
1 -12
godlike
Hoe weet je dat je dan uit de problemen bent, heb je een glazen bol? Het is ALTIJD afwachten hoe een speler bij Ajax presteert. Daar komen namelijk meerdere factoren bij kijken die van invloed zijn.
0 0
DeWijsneus
Vind beiden niks en zal hoofdprijs kosten. Propper heeft in februari nog contract verlengd tot 2023. En AZ kennen we inmiddels wel. Buiten de prijs om zou ik ook deze spelers niet kopen.
5 -2
JCr14
Blind, Martinez En Gravenberch kunnen daar prima spelen.
Aangezien we veel in balbezit zijn. Lijkt me creativiteit veel belangrijker.
Ook omdat Donny waarschijnlijk nog vertrekt.

En liever geen pröpper of Klaassen maar een type Ihattaren of ik hoop op Unuvar dat hij door ontwikkeld
2 -4
Cruijffthebest
Dit roep ik hier al maanden, we hebben kwaliteit en creativiteit nodig voor het middenveld, zeker nu Ziyech weg is. Daar moet echt een hele goede voor gehaald worden.
8 0
Superman
Propper en Stengs!!
0 -7
Joseph
Ihattaren! Als we dan toch aan het roepen zijn..
1 0
AlexIbarra
VdBeek-Martinez-Tadic (10) is 3x topkwaliteit op het middenveld.
Zet je Tadic in de spits, Martinez LB en Donny op een eiland (Engeland) dan mis je topkwaliteit op het middenveld.

Ik zou het sowieso fijn vinden als Eiting, Marin en Mazraoui dit jaar beschikbaar zijn voor 10-15 fatsoenlijke wedstrijden als back up. Ieder had z'n eigen reden afgelopen seizoen en ik verwijt niemand iets, maar met 3 (potentiele) middenvelders die vrijwel niets bijdragen, komt er een hoop druk op de rest te staan. Zowel fysiek als mentaal.

Veltman, Blind, Ziyech, Neres en Promes hebben allemaal zeker 10 wedstrijden gemist, Tadic en Nico zaten tegen overbelasting aan. Dan is het lekker als Babel, Marin, Labyad, Eiting, Nous, Alvarez, etc. niet zelf allerlei blessures of issues hebben maar gewoon fatsoenlijk presteren zoals ze al vaak voor club of land hebben gedaan.

We misten vorig seizoen ook al ene F. de Jong op RCM maar toen we eenmaal door de CL-voorrondes waren ging het lekker, en konden we die ene zwakke positie goed opvangen.
3 maandjes vooruitspoelen en we zaten met een Gravenberch (17) die niet lekker in vorm is maar 2x pw basis moest staan, bij gebrek aan beter.

Als iedereen fit, gretig en in vorm is en weet wat hij moet doen, hoef je niet op elke positie topkwaliteit te hebben staan. Al is het altijd fijn. :)
Ik juich een topaankoop voor het middenveld zeker toe, ook omdat het vertrek van Ziyech in aanvallende zin al een ding wordt om aan te werken. En omdat je meer dan 11 spelers nodig hebt.

Maar eigenlijk kunnen we zo'n 7 spelers neerzetten op dat ene plekje naast of voor Donny en Martinez. De kans lijkt me klein dat er niet eentje een leuk niveau aantikt dit jaar.
3 -4
Liam
Ik denk ook dat Tadic op het middenveld moet gaan spelen. Hij kan ook prima op 6 spelen of als linkshalf. Heeft een fantastische pass in huis en overzicht. Ziet diepte. Daarbij is hij technisch superieur.
In die zin hoeft Ajax eigenlijk niets te halen want er komt goede jeugd aan ook. Taylor kan ook een kans krijgen bijvoorbeeld en een Unuvar is ook een middenvelder en geen linksbuiten.
Blind zou ik achterin houden.
0 0
diamanti
Uh wat zeg je nou? Tadic op 6?
0 0
Prethoofd123
Als alles en iedereen blijft, en die kans acht ik best aanwezig. Lijkt mij dat je met van de Beek en Martinez een goed blok hebt op het middenveld. Op 10 kan je wellicht met Anthony spelen, ken hem daar nog niet goed genoeg voor. Anders met Promes of Tadic op tien maar dan mis je wel de creativiteit van Ziyech alhoewel ik denk dat je die hoe dan ook gaat missen en dat je dat toch niet met een aankoop zomaar kan vervangen.
1 -2
Bjorn
Eiting is al zoveel keer gewogen. Slimme speler, mooi balgevoel.. maar verdedigend veel te matig, geen loopvermogen. Compenseert dat te weinig met tactisch altijd goed staan, wat Schone/Blind wel vaak hebben.
14 -3
PetrosQ
Eiting is nog nooit gewogen. Hij kwam in de loop van het tweede seizoenshelft er bij terwijl hij toen met weinig wedstrijdritme net uit een blessure kwam. Vervolgens moest hij het middenveld gaan regisseren. Dat heeft hij naar behoren gedaan. Hij kan alleen nog beter worden als hij nog fitter is.
0 0
DrFootball
Eens met Eiting speel je in de omschakeling altijd met 1 man minder. Je hebt op zijn positie een speler met snelheid nodig, omdat Ajax zo ver naar voren speelt. Kijk eens hoeveel belangrijke intercepties De Jong in het topseizoen heeft gedaan op basis van snelheid. Dat zie ik Eiting niet doen. Hij is een mooie speler voor een club waar hij als 10 het spel kan verdelen en waar andere middenvelders het verdedigende werk voor hem opknappen. Op 10 heeft Eiting ook niets te zoeken bij Ajax, omdat Donny ook ongelooflijk veel meter maakt.
2 0
Ozymandias
Waarom zou je Eiting met De Jong te vergelijken terwijl hij in bijna alles een type Schöne is? Hij heeft dezelfde geweldige pass- en traptechniek van Schöne, hetzelfde spelinzicht als Schöne en hetzelfde gebrek aan atletisch vermogen als Schöne. Waarom zou Schöne goed genoeg zijn voor een Ajax wat de halve finale van de Champions League haalt en de dubbel wint maar Eiting niet?

Eiting heeft bij het eerste (zo goed als) nooit op de positie kunnen spelen waar hij het beste tot zijn recht komt ('6') en toch heeft hij geweldige wedstrijden gespeeld (zoals afgelopen seizoen tegen PSV). Als Eiting een type De Jong naast hem krijgt die veel verdedigend werk voor hem opknapt (zoals De Jong voor Schöne deed) kan hij een vormgevende speler voor Ajax worden.

In het seizoen 2016/17 kon Eiting als 18/19 jarige speler gemakkelijk mee op het tempo van de 19/20 middenvelders Nouri, Vd Beek en De Jong. Het seizoen daarna (toen Nouri, Vd Beek en De Jong niet meer voor Jong Ajax speelde) was Eiting dé vormgever op het middenveld van Jong Ajax en was hij als '6' elke gemiddeld elke 99 minuten direct bij een doelpunt betrokken.

Daarna begon hij goed aan het seizoen 2018/19 met onder andere goede wedstrijden tegen Sturm Graz (in de voorrondes van de Chapions League) en een goede wedstrijd tegen AEK Athene (in de Champions League). Alleen tegen PSV speelde hij slecht maar dat gold toen voor letterlijk het gehele team doordat Ten Hag die wedstrijd een absurde opstelling had neergezet.

Eiting moet geheel fit zijn om goed genoeg te zijn voor een basisplaats (omdat zijn gebrek aan atletisch vermogen anders een te groot probleem is) en is sinds het begin van het seizoen 2018/19 niet geheel fit geweest. Wanneer hij weer geheel fit is zal hij veel aan spelen toekomen. Zeker zolang Ajax geen opbouwende middenvelder heeft die met zijn pass het spel kan verdelen.
2 -1
Liam
Je zegt het goed: naast De Jong zou Carel prima functioneren waarschijnlijk. Ik denk dat Lasse toch net even wat meer had dan Carel. Maar dat heeft ook met ervaring te maken en ritme.
2 0
Ozymandias
Schöne begreep (door zijn ervaring) perfecte wanneer hij even het tempo uit de wedstrijd moest halen door de bal wat langer bij zich te houden tot Ajax zich als team positioneel weer goed had neergezet. Dat is waarom ik hem vorig seizoen ongelofelijk belangrijk vond voor Ajax. Eiting vind ik opbouwend beter dan Schöne. Hij legt veel meer risico in zijn passing met een hoger percentage van passes vooruit, meer passes naar het laatste 1/3 van het veld en meer passes waarmee een speler diep wordt gestuurd maar heeft daardoor wel een hoger aantal passes die tot balverlies leden. Ik denk dat namate Eiting meer ervaring opdoet hij zal leren wanneer hij het risico uit zijn passing moet halen. Eiting is een talent met een enorme spelintelligentie en dat is voor Ajacieden misschien wel dé belangrijkste kwaliteit die een speler kan hebben.
3 -1
Liam
Alleen mag Carel niet niet weer geblesseerd raken want dan is het echt over. Helaas voor hem. Fit zijn is ook een kwaliteit immers. Hij moet nu spelen, spelen, spelen. Ervaring opdoen, wedstrijdhardheid ontwikkelen. En Ajax moet ervoor zorgen dat hij niet in zijn zwakte komt, dwz dat hij verdedigend moet omschakelen in een grote ruimte. Maar daar zou Schone ook door de mand vallen, Blind ook. Wie niet eigenlijk? Als je een grote ruimte moet verdedigen als middenvelder dan ben je in feite altijd kansloos, ook al ben je net even sneller dan de ander. Je moet goed staan als team.

Je zegt dat Carel een betere passing naar voren heeft, zeker in creatief opzicht. (dan Lasse). Daar ben ik het mee eens alleen moet je op zijn plek niet net als Ziyech gaan acteren en ook af en toe even het tempo laten zakken. Zoals idd Lasse deed. Maar dat is een proces, ervaring opdoen. Het is de eeuwenlange problematiek bij Ajax. Niet tenkoste van het resultaat spelers laten rijpen. Schone speelde op 22-jarige leeftijd bij NEC....ik bedoel maar. Pas boven zijn 30e werd hij een slimmere speler achter de bal.

Maar echt: Carel moet nu wel 100 wedstrijden minimaal fit blijven anders is zijn ontwikkeling definitief gestokt. Hoe vervelend ook.
1 0
Dennis129
Eiting is als je tegen laagvliegers uit het rechterrijtje speelt met 70% balbezit de beste speler die je kan hebben. Gaat het tempo omhoog En moet er ook verdedigt worden heb je niets meer aan hem. Sowieso alleen bruikbaar als 6 in een systeem met de punt naar achter, maar dat spelen we niet.
2 -1
Ozymandias
Voordat hij geblesseerd raakte begon hij geweldig aan het seizoen 2018/19 met onder andere twee goede wedstrijden tegen Sturm Graz in de voorrondes van de Champions League en een goede wedstrijd tegen AEK Athene. Na die periode is hij door (een) knieblessure(s) nog geen moment geheel fit en in vorm geweest maar tegen PSV liet hij zien dat hij nog steeds een hoog niveau kan halen. Hij heeft duidelijk een gebrek aan atletisch vermogen wat doordat hij nog niet geheel fit is geweest na zijn blessure(s) een nog groter probleem was. Bij veel spelers maakt het niet uit als ze niet geheel fit zijn maar als een speler al een gebrek aan atletisch vermogen is dat wel een groot probleem.

Ik denk dat als hij nu wel fit blijft en veel speeltijd krijgt hij tot een goede speler voor Ajax uit kan groeien. Spelers die een geweldige pass- en traptechniek koppelen aan een groot spelinzicht zijn zeldzaam. Het tactisch "atijd goed staan" waar jij het over hebt is iets wat spelers met een groot spelinzicht leren namate ze ervaring opdoen. Schöne en Blind stonden ook positioneel niet altijd goed toen ze de ervaring hadden die Eiting nu heeft. Ik denk alleen dat het voor Eiting nu vooral erg belangrijk is dat hij veel wedstrijden op een zo'n hoog mogelijk niveau speelt en dat hij daarom misschien moet worden verhuurt. Volgens mij zou hij direct een topspeler zou zijn voor elke andere club in de Eredivisie.
5 -7
TomAjaciedd
Hou is op met die Eiting. Genoeg kansen gehad, prima speler voor heerenveen ofzo niet meer.
8 -4
eros
Ik ga er vanuit dat vd Beek vertrekt.
Eiting en Ekelenkamp vind ik vooralsnog niet klaar de championsleague.
Alvarez en Marin vind ik niet voldoen.

Op LM heb je dan de enige echte topper, Martinez, die mogelijk bij een vertrek van Tagliafico naar LV verhuist.

Voor RM hebben we Gravenberch. Toch zie ik daar graag een topper komen. Propper of Klaasen?

Op 10 zie ik heel graag Ihattaren komen ter vervanging van Ziyech. Ik vind het een vergelijkbare speler, uiteraard nog niet zover als Ziyech.
3 -2
Woodenshoe1
Alvarez is een (matige) CV, die heeft op het middenveld sowieso niets te zoeken.
2 0
Professor
Zou inderdaad niet gek zijn om een aantal middenvelders te verkopen cq te verhuren. Marin, Ekkelenkamp, Eiting, Lang en Alvarez komen daar volgens mij voor in aanmerking. Laten we hopen dat Giovanni het super oppakt dan hebben we iig een goede creatieve aanvallende middenvelder erbij. En dan hoeven we maar 1 creatieve controlerende middenvelder te kopen. Tel daar Gravenberch, Martinez en Van de Beek bij op en het is een compleet middenveld.
1 -2
Schip
Ihattaren. En anders een buitenlander.
3 -3
Superman
Nee, Propper en Stengs.
0 -7
Liam
Stengs speelt in een te laag tempo.
2 0
ELMagico
Wat een beest is dat meteen halen!
3 -2
ram
Eens. Eigenlijk zijn alleen Donny en Martinez basiswaardig. Ik vind Eiting, Gravenberch, Marin en Lang redelijke back-ups maar niet veel meer dan dat.

Eventueel kun je Tadic als '10' tellen. Dan heb je toch genoeg middenvelders waar je wel kampioen mee moet kunnen worden. Maar een creatieve middenvelder erbij is eigenlijk wel een must.
4 -2
Ozymandias
Eiting zou alleen als linkercentrale middenvelder in een systeem met een '10' kunnen spelen als er een speler als rechtercentrale middenvelder wordt aangetrokken die verdedigend een enorme ruimte kan bespelen wanneer Eiting naar voren in geschoven. Zoals vorig seizoen Schöne met De Jong zo'n speler naast zich had en het daardoor geen probleem was dat Schöne (als hij naar voren was gekomen) kwetsbaar was bij balverlies als er in de omschakeling niet direct vooruit druk kon worden gezet maar Ajax in de achteruit moest. Het is jammer dat Matusiwa niet een groter opbouwend vermogen heeft want dan was hij de perfecte speler geweest om naast Eiting te zetten.
2 -5
Marcus
Ik zie in Jurrien Timber een uitstekende nummer 6. Hij heeft het voetballend vermogen, de rust, techniek felheid en tempo om daar te spelen. Verdedigend ook een topper. Wat mij betreft mag Ten Hag hem voor de leeuwen gooien op die positie.

Heb veel beelden van die Henrique gezien die je vaak als optie aankaart, maar ik ben er niet kapot van. Lijkt heel erg op een speler die we al in huis hebben, Martinez.
2 0
Ozymandias
Ze hebben beide veel felheid in hun spel maar verder begrijp ik die vergelijking niet zo goed. De groote kracht van Henrique is zijn pass- en traptechniek en ik denk dat weinig mensen dat over Martínez zouden zeggen. Daarbij draait Henrique makkelijk weg als hij met een tegenstander in zijn rug de bal aan wordt gespeeld. Dat is niet iets wat ik Martínez vaak goed heb zien doen.

In Brazilië vergelijken ze hem qua type vooral met (de speler die hij opvolgde) Arthur en dat lijkt me een passende vergelijking. Ik heb Henrique een keer qua type met Xavi vergeleken en Xavi heeft Arthur qua type een keer met zichzelf vergeleken. Volgens oud huisgenoten van mij (die uit Porto Alegre komen en supporters van Gremio zijn) is Henrique nog populairder dan Arthur was doordat hij met zoveel felheid speelt.
2 -1
ÁlvaroRecoba
Een "passende vergelijking", toepasselijk.
1 -1
Toekomst1900
Echt volledig mee eens! De geluid om een aanvaller te halen, doen mij denken dat Neres nog lang niet fit is en Antony gewoon de tijd krijgt!

Ajax moet zeker nog een controlerende middenvelder halen. Laatst las ik Matheus van Gremio, zag er veelbelovend uit.
2 0
Minsc
En dan een foto van Eiting erbij, het doet pijn aan de ogen (ook bij Eiting zelf zo te zien).
3 0
DeWijsneus
Haha eens ja.
0 0
ajax1981
Wat een stomme foto inderdaad.
Alsof AS suggereert dat dit bij PSV wel zo zou zijn...
0 -1