'In Amsterdam kennen ze Botman beter dan wie dan ook'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 13:35, 8958 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalcommentator Arno Vermeulen denkt dat men bij Ajax toch niet geheel overtuigd was van de kwaliteiten van Sven Botman. De verdediger vertrekt naar het Franse Lille OSC en levert Ajax zo'n acht tot negen miljoen euro op.

Nog niet zo lang geleden verlengde Botman zijn contract bij Ajax en sloeg directeur voetbalzaken Marc Overmars een eerste bod van Lille OSC af. Een terugkeer van Jan Vertonghen was geen optie, omdat men plannen zou hebben met Botman. Uiteindelijk wordt hij nu toch verkocht. 'In Amsterdam kennen ze hem beter dan wie dan ook', zegt Vermeulen op de site van de NOS. 'Daar heeft hij de hele jeugdopleiding rondgelopen. Dus daar moeten toch mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat hij het niet zal halen als speler van Ajax 1.'

Als het aan Vermeulen had gelegen, had Botman eerst een tussenstap bij bijvoorbeeld AZ gemaakt. 'Ik had hem graag nog één of twee jaar in Nederland willen zien spelen om daarna de stap naar het buitenland te maken. De fouten die hij maakte in de laatste wedstrijden bij Heerenveen, die zal hij zich daar niet kunnen permitteren. Dus het is de vraag hoe hij daarmee om zal gaan en zich terug kan knokken na een tegenslag.'

Denk jij dat Leverkusen de bekerfinale wint van Bayern München? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Afgelopen seizoen Dani de Wit verkocht voor een habbekrats. Nu de 1:93 lange linksbenige centrale verdediger van 20 jaar die de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen. Het kan dat deze jongens niet goed genoeg zijn. Het is me een raadzel waarom veel meer geld wordt neergeteld voor jongens als Magallan, Alvarez, Martinez en Marin. Die jongens zijn allemaal minder dan onze talenten.
0 -1
Ozymandias
Ten eerste, dat ze spelers die niet goed genoeg zijn (De Wit en Botman) hebben verkocht staat geheel los van het feit dat ze andere spelers hebben gekocht die ook niet goed genoeg waren. Ten tweede, wordt zet je Martínez in dat lijstje? Hij heeft in zijn eerste seizoen direct een enorme waarde voor Ajax gehad. Welke talenten heeft Ajax voor zijn posities die beter dan hem zijn?
0 0
PierreHeno
Nogmaals Ozzy: wie wordt nu de 1m93 kopsterke stand in voor Blind? We hebben geen lengte ...en Martinez op lcv is in de CL geen optie. Botman is wel erg makkelijk weggedaan zonder deugdelijke vervanger. Op rcv hebben we ook al weinig tot geen CL waardige spelers....dus gaan we meedoen voor de KO fase of alleen maar meedoen?
0 0
31xAjax
Geen idee Pierre, maar Botman zou dat ook niet zijn geweest. Al beweer ik niet dat hij geen 1.93 is.....
0 0
iammike
Hopelijk Micky van de Ven
0 0
wladimir
Het zegt dat we te weinig krijgen voor zelf opgeleide spelers en te veel betalen voor spelers die we zelf ook kunnen opleiden. Dat is waar het beleid van Overmars voor staat. Natuurlijk zijn er met Sanchez, Neres, Tagliafico en Milik absolute parels.

Martinez is gehaald als opvolger van Tagliafico. In de kwalificatie voor de Champions League is hij LCV gaan spelen. Met meer geluk dan wijsheid heeft Ajax zich afgelopen seizoen voor dat toernooi gekwalificeerd. Daarna is Martinez op het middenveld gaan spelen. Wat hij goed deed is de bal aan Ziyech geven.

Ik vind het geen topper. Als Tagliafico niet vertrekt heeft hij aankomend seizoen denk ik geen basisplaats. Valencia en Chelsea uit waren geweldige wedstrijden in de CL. Thuis tegen Utrecht met Labyad in de basis was de fijnste wedstrijd in de Arena. Met veel geluk hebben we de meest waardevolle CL ticket.

Ik zie liever Veltman als RCV dan Alvarez, Botman als LCV dan Martinez, liever Dani de Wit of Carel Eiting op het middenveld dan Marin. Zo had ik meer vertrouwen in Zeefuik dan in Orejuela of Kristensen. Meer vertrouwen in Denswil dan in Viergever.
0 -1
PierreHeno
Ben benieuwd welke CL-waardige linkspoot wij als stand-in voor Blind zullen aantrekken.
0 0
wladimir
Ik wil die Gravenberch daar eens zien spelen. Hij heeft lengte en kan wel voetballen.
0 -1
Stone020island
Gravenberch centraal.. maar dan begrijp je er wel echt helemaal niks van. Misschien neres als linksback uitproberen? Of Veltman in de spits?
0 0
AlexLitmanen10
Martinez?
Maar we hebben met schuurs, Alvarez en (ik hoop) Veltman enkele rechtsbenige opties. Je kunt best incidenteel met 2 rechtspoten in het centrum spelen
0 0
Duif63
Tsja, in Amsterdam zijn er ook mensen die het zien zitten in Alvarez, Bande, Magallan, Marin en Pierie dus daar zou ik niet blind op vertrouwen.
5 -2
altijdwelwat
En helaas allemaal terecht .....
1 -1
Raoul14
Het moet pijn blijven doen dat Ajax zijn 'reserves' verkoopt tegen bedragen waar anderen alleen van kunnen dromen.
8 0
MrPink
Heerlijk! En daarom haten ze ons.
2 0
insectenverdelg
Reserves? Jeugdspelers zonder minuten in het eerste.:)
3 0
Vierendertigste
Haha, zo doorzichtig, Arnootje
Wel naar AZ, maar niet goed genoeg voor Ajax1
1 -1
mgtow
Wat deed Arno op de tribune op die ene winderige dag?
0 -1
Redrum
Geen idee wat hij precies deed, maar het dak ging er af.
3 -1