'Dus dan moet Jahanbakhsh voor Ajax kiezen'

BartVeenstra, 29-06-2020 om 15:35, 19196 views, NOS Studio Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De commentators van NOS Studio Sport zien Alireza Jahanbakhsh mogelijk bij Ajax spelen. De aanvaller van Brighton & Hove Albion staat in de belangstelling van de Amsterdammers, maar geniet ook interesse van PSV.

Jeroen Elshoff noemt Jahanbakhsh een impulsieve voetballer en zodoende kom je tactisch op een moeilijk punt. 'Bij Ajax moet je in de leer bij Ten Hag. Dat Ajax hem wil hebben, snap ik wel. Je koopt wel doelpunten. En inderdaad, bij PSV heb je nu Schmidt', doelt de commentator op het feit dat ook Schmidt - net als Erik ten Hag bij Ajax - erg hamert op de tactiek.

Commentator Jan Roelfs denkt dat Jahanbakhsh vooral aan zijn eigen carrière moet denken. De aanvaller speelde eerder bij AZ, speelde in de Premier League en is een belangrijke speler voor het nationale elftal van Iran. Roelfs denkt dat hij nu voor de Champions League moet kiezen. 'Dat is het podium. Dus dan moet hij voor Ajax kiezen.'

In de zomer van 2018 vertrok Jahanbakhsh voor negentien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. De Iraniër speelt niet veel in Engeland, maar toch zal er nog een flink prijskaartje om zijn nek hangen. Bedragen van vijftien of twintig miljoen euro worden genoemd. 'Dat gaan Ajax en PSV niet betalen voor Jahanbakhsh', verwacht Jeroen Grueter.

Denk jij dat De Ligt namens Juventus scoort tegen het Genoa van Schöne? Zet in en krijg 6 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Betaal liever de miljoenen voor david ipv deze man. EN houd op met natrappen via de media met teksten als wij hadden david toch niet nodig etc. Zo laag. Nee joh. wij hebben immer traore en huntelaar al!!. Overmars prestenteert zich met regelmaat als een hele slechte verliezer.
0 0
ArthurG
David wil per se naar de Bundesliga, die gaat echt niet naar de eredivisie komen.
0 0
DUDE92
Weet niet wat je bedoelt met natrappen via de media, maar David is helaas onhaalbaar denk ik. Zal 25-30 mil moeten kosten, en met de coronacrisis is dat voor Ajax gewoon te veel. Al zou het wel schitterend zijn, die gast gaat een absolute wereldtopper worden, ben ik van overtuigd. Canada gaat voor hun doen ongekend mooie jaren tegemoet met David en Davies.
0 0
ajaxrulesz
Betaal liever de miljoenen voor david ipv deze man. EN houd op met natrappen via de media met teksten als wij hadden david toch niet nodig etc. Zo laag. Nee joh. wij hebben immer traore en huntelaar al!!.
0 0
Bjorn
We hebben nooit meer wat gehoord over het loonoffer van de spelers. Ondertussen al wel weer 40.000 seizoenskaarten verlengd en afgezien van compensatie.
1 0
ProfessorX
Igor Gomes zou ik wel top vinden als ze die kunnen halen , verder heb je niet zoveel meer nodig , want vang je wel op met huidige jeugd .

Ik ga er vanuit dat niemand nog weg gaat en er kunnen van de basis nog 3 weg vanaf 1 juli .

Onana , vd Beek , Tagliafico en gaan deze drie dan is Gomes helemaal welkom en Crombrugge .
0 0
Ozymandias
Ik zie niet echt in wat Gomes aan Ajax toe zou voegen. Met Gravenberch hebben ze al een speler in huis die met zijn dribbels tegenstanders uit positie trekt en ik denk dat Gravenberch een véél groter talent is. Daarbij zal Gravenberch niet eerst aan de speelstijl van Ajax hoeven te wennen. Ik denk dat Ajax meer zou hebben aan Henrique (of Veerman) aangezien die de pass- en traptechniek en spelinzicht hebben om van achteruit het spel te verdelen.
0 0
ProfessorX
Gravenbergh speelt Jong Oranje met wat geluk , maar Gomes doet soms al mee met Brasil
0 -1
Ozymandias
In welke wedstrijd heeft Gomes dan met het nationale elftal van Brazilië meegespeeld? Gomes heeft niet eens een basisplaats bij Jong Brazilië. Hij heeft nog een lange weg te gaan naar het nationale elftal.

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van Gomes die Ajax momenteel mist? Kan Ajax in plaats van Gomes niet beter een middenvelder halen die creatief is in zijn passing?

Gravenberch is vier jaar jonger en nu al een veel completere middenvelder dan Gomes. De speeltijd die Gomes nodig zou hebben om zich aan de speelstijl van Ajax aan te passen kan Ajax beter in de ontwikkeling van Gravenberch investeren.
0 0
Duif63
Niet doen svp Marc. Hebben we nog niet genoeg geleerd van aankopen in de categorie Bande, Magallan, Marin, Alvarez, Pirie, Labyad etc. Allemaal middelmaat of nog minder.
2 -2
trooop
Irritante ontwikkeling dat voetbalcommentatoren tegenwoordig perse aan de grote klok willen hangen dat ze er eigenlijk niet zoveel verstand van hebben. Hou het gewoon bij wedstrijden verslaan, dan valt het in elk geval niet zo op.
7 -2
waayop
Bij het wedstrijdcommentaar is het soms ook al doorbijten. Ik wil vermaakt worden door het voetbal, niet door de commentator.
0 0
S.Ajacied
Jahanbakhsh is een echte rechtsbuiten en laten we daar nou net Anthony voor hebben gehaald. Niet doen dus. Met onder andere Neres, Lang en Promes hebben we ook al opties voor die positie. Ik zou het zonde vinden van het geld, ondanks dat Jahanbakhsh zeker een versterking zou zijn.
5 -3
ajax1forever
en we hebben ook nog Labyad die daar kan spelen.
0 -2
Unuvar1980
Labyad zit nu al 2 jaar op de bank
1 0
Cruijffthebest
Niet nodig, we hebben creativiteit nodig op het middenveld ( nee, ozymandias....geen Lang ), dus een type Alvarado en een RCV, want wat we nu hebben is niet goed nodig en Veltman is nog de beste van dat hele stel.
6 -2
Ferd
"nee ozymandias ... geen lang". En dat van de knuppel die in IEDERE topic, zelfs over keepers, nog de naam Alvarado weet te noemen.

Nee crijffthebest ... geen Alvarado!
1 -2
Ozymandias
Alvarado kopen terwijl Ajax met Lang een minstens net zo'n goede aanvallende middenvelder (die ook op de flank kan spelen) in huis heeft zou puur en alleen kopen om te kopen zijn. Aan een aanvallende speler die gemiddeld bijna 500 minuten per assist/doelpunt nodig had heeft Ajax sowieso niet veel. Ajax heeft ook al meer dan genoeg rechtercentrale verdedigers met Veltman, Álvarez, Schuurs en Jurriën. Laat ze in godsnaam ophouden met elke seizoen extra centrale verdedigers te kopen zonder dat de reeds aanwezige spelers daadwerkelijk de kans hebben gekregen zich naar het gewenste niveau te ontwikkelen.
7 -4
Cruijffthebest
Ach, Tadic scoorde ook niet veel in Engeland, gaf ook niet veel assists, maar bij Ajax juist wel, dus waarom Alvarado dan niet?
Jij vind Lang minstens net zo goed, ik dus niet! Lang komt tekort voor het niveau wat Ajax nodig heeft, maar als hij straks laat zien dat het een klassebak is die Ajax echt beter maakt, ben ik de 1e die zijn vergissing toegeef, maar denk dat ik dat niet hoef te doen.
0 0
Ozymandias
Tadic kwam van een competitie met een hoger niveau. Alvarado speelt in een competitie met een (iets) lager niveau. Lang heeft een veel betere pass- en traptechniek en koppelt dat aan een beter overzicht.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Jahanbakhsh goed tot zijn recht zou komen op de rechtervleugel in een speelstijl waarbij in de derde fase van balbezit (het balbezit tegen de laatste 1/3 van het veld aan) de middenvelder in de rechterhalf-space binnendoor over hem heen zou gaan. Het afgelopen seizoen speelde Chelsea in die fase van balbezit regelmatig in zo'n 3-4-3 (3-4-2-1) formatie. City heeft onder Guardiola ook regelmatig zo gespeeld wanneer Sané en Sterling op de vleugels stonden. Sané hield op rechts dan het veld breed waarbij Silva in de linkerhalf-space over hem heen ging en Sterling in de rechterhalf-space kwam te spelen met Walker die op rechts het veld breed hield. Sané en Walker gingen dan alleen weer over Silva en Sterling heen wanneer deze spelers aan de bal kwamen.

In de rol die Sané had hoeft de buitenspeler niet geweldig in de kleine ruimte te zijn (waarmee ik niet wil zeggen dat Sané niet goed in de kleine ruimte is). Daarom denk ik dat zo'n rol op het lijf van Jahanbakhsh geschreven is. Ik denk dat Jahanbakhsh alleen in beeld zal komen als Promes of Neres vertrekt en ik denk dat beide spelers nog (minstens) een seizoen bij Ajax zullen blijven. Mocht één van die twee toch vertrekken dan zou Jahanbakhsh laag op mijn lijstje van mogelijke vervangers staan. Ik schreef toen hij in de zomer van 2018 bij Ajax in beeld was al dat ik hem niet naar Ajax wilde zien gaan en toen had hij net een fantastisch seizoen achter de rug maar mocht hij toch naar Ajax komen dan denk ik dat hij in de rol die ik beschreef wel een bepaalde waarde kan hebben.
3 -7
waayop
Mogen spelers in de Corona tijd ook over elkaar heen gaan in de half-space :)?
0 0
Bobbaasje
Tadic, Neres, Antony en Promes voor de basis, en Jantje voor de breedte halen. Prima. Dan Lang verhuren en Labyad van de hand doen.
2 -6
Ferd
spelers voor de breedte halen is volstrekt tegen plan Cruijff in. Niet doen dus.
0 0
krachtpatser66
Als dat de prijs is voor een speler die op de bank zit, zeg ik: Next.
3 0
ram
Waarom geloven mensen dit gerucht?

Ik snap het echt niet. We hebben met Neres en Antony twee topspelers op rechts. En dan zou deze hele dure en niet supergoede gast er nog bijkomen? Een speler die niet eens heel goed past in ons type voetbal?
9 -2
ghouleseddik
Zaakwaarnemer speler lekt zelfverzonnen interesse van Ajax naar media --> in Eindhoven komt op scoutingpsv@gmail.com een Google Alert ingesteld op "Ajax interesse" binnen --> zaakwaarnemer heeft in PSV nieuwe werkgever voor speler gevonden.
12 0
ram
Zo zou het best wel eens EXACT zijn gegaan. Ik mail zo ff dat Real Madrid interesse heeft in Ard van Peppen. Ik durf te wedden dat ze hem gelijk naar PSV halen voor 10 miljoen.

Maar serieus: dit kan inderdaad heel goed een zaakwaarnemer zijn die dit soort dingen naar buiten brengt. Ik geloof totaal niet in interesse van Ajax. Interesse van PSV vind ik geloofwaardiger. Die kunnen daar best wat gebruiken en daar past ie qua stijl ook beter.
1 0
Ferd
PSV kijkt niet naar Real Madrid, die kijken alleen maar naar Ajax.
1 -1
BillSplate
Ik ga stuk om je opmerking. Lol
4 0
Ajaxmax
Ik om jouw naam, hahaha
2 0
Bobbaasje
Lang en Labyad komen te kort, denk daar eens aan.

Daarnaast heeft Ajax een brede selectie nodig om mee te blijven doen om de landstitel en ver komen in de Champions League.
6 -3
ram
Zo... inderdaad zeg! Nu je hebt gezegd "denk daar eens aan", vind ik het inderdaad wel heel logisch dat Marc hem wil hebben.
2 0
Soccerskins
Omdat het van de Telegraaf afkomt, maar volgens mij hebben die nog maar weinig bronnen binnen Ajax.
0 0
ram
Telegraaf is sowieso een half roddelblad. Maar ik vind dit echt een bizar gerucht.

Ik geloof totaal niet dat Overmars naar hem kijkt. Als ie voor 3 tot 5 miljoen ofzo op te pikken was: prima. Leuke back-up. Maar dit... onzin.
3 -1
fc Barcelona_ke
als hij op het bank wil, dan moet hij idd naar Ajax komen!
hij is wel goed, maar weet niet of hij Neres, Antony uit de basis halen? op het papier staat Neres gewoon een basisspeler, maar antony kan neres moeilijk maken!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Waarom in godsnaam, lekker daar laten.
3 -2
Weswess
Nee, gewoon nee.
3 -2
FWAjacied
Complimenten voor BartVeenstra dat het hem is gelukt om naar deze podcast te luisteren!
3 0