'Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter'

BartVeenstra, 29-06-2020 om 10:55, 14729 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Columnist Henk Spaan zou graag zien dat Ajax Tim Krul terughaalt naar Nederland, zo schrijft de journalist in zijn column in Het Parool. De goalie, die eerder al op huurbasis onder contract stond bij Ajax, zou een mogelijke opvolger kunnen zijn van de wellicht vertrekkende André Onana.

Afgelopen zaterdag speelde Krul met Norwich City in de FA Cup tegen Manchester United. Ondanks de 1-2 nederlaag is er lof voor de goalie. 'Afgaande op één wedstrijd, de kwartfinale in de FA Cup van zaterdag tegen Manchester United, heeft Ajax met Stekelenburg de verkeerde oud-international gekocht. Krul keepte de sterren van de hemel.'

Lange tijd leken Norwich City en Manchester United op penalty's af te stevenen, mede dankzij geweldig keeperswerk van Krul, zo zag Spaan. 'In de laatste minuten van de normale speeltijd stopte hij schoten van Pogba en een schuiver in de verre hoek van Greenwood. In de verlenging deed hij op de naar beneden gericht kopbal van Maguire op de doellijn een onvervalste Banks 1970. Allemachtig, wat keepte die Krul een magnifieke wedstrijd.'

Mogelijk vertrekt Onana bij Ajax en in de buitenlandse media schrijft men al over een keeperscarrousel tussen Ajax, Chelsea en Valencia. 'Voor een keeper is hij (Krul, red.) jong, 32, zijn beste jaren liggen voor hem en als Norwich degradeert, wat ze zeker doen, kan hij nooit veel kosten. Onana naar Chelsea, Kepa naar Valencia en Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter.'

Denk jij dat Crystal Palace met 1-0 wint van Burnley? Zet in en krijg 5,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Krul is allang afgetest
1 0
Superjan
Jajaja, en dan moet hij een sprint van 15 meter trekken en voor hij goed en wel onderweg is, hangt de bal al in het netje.
0 -1
Ajax27
Welke keeper moet er regelmatig een sprint van 15 meter maken? Waar heb je het over man gast....
1 0
vdhaas
Krul, Cillessen, Stekelenburg... Alsof de scouting gebaseerd is op oude programmaboekjes.

Deze keepers zijn alledrie geschikt als reserve wat mij betreft. Keepers die niet meteen rare dingen gaan doen als ze ineens een of twee wedstrijden moeten spelen, zoals dat de laatste jaren wel eens het geval is geweest.
2 0
Damgimarson
Daniel Bentley is een ideale vervanger voor Onana. Hij is nu keeper van Bristol City.
0 0
JariHeijden
Krul is een uitstekende keeper die een heel goed seizoen draait. Maar hij is geen Ajax keeper. Zijn meevoetballende kwaliteiten laten zwaar te wensen over. Cillessen is sowieso beter. Is een completere keeper. Krul mag van mij mee naar het EK. Ik vind Krul beter dan een Zoet, maar Cillessen is veel meer een Ajax keeper.
2 0
Ajax114
Maar Cillessen is dramatisch met penalty's.
1 0
TurboUrby
Krul is een typische degradatie keeper. Blijft op zn lijn, lekker opportunistisch alles weg stompen. Zodra hij van zn lijn moet komen, zn voeten moet gebruiken of de ruimte achter zn verdedigers moet bespelen blijft er niks over. Zonder druk, in een volle 16 ballen wegmeppen terwijl je er wekelijks 4 om de oren krijgt zonder kritiek is wat anders dan bij Ajax onder de lat staan. Deze man verloor gewoon de concurrentiestrijd van een 18 jarige Onana en Diederik fucking Boer.
4 0
je
Stekelenburg die gaat naar Lucky Ajax.
2 -1
trodat4030
Einde carriere Krul dus. Als Spaan positief over je is, is het einde nabij..
2 -3
ajax1forever
Spaan heeft het dit keer bij het rechte end. Cillissen is nog slechter dan Krul.
2 -5
fanforeffer
Dat hebben we gezien toen hij bij Ajax speelde ! Spaan praat altijd onzin,nu ook weer .
2 -4
ajax1forever
Hij was geblesseerd, toen kreeg Onana de kans, is lang geleden ,ik weet het..
1 0
bdsngsfs
Wordt Ajax een bejaardentehuis voor oude voetballers? Move on.
2 0
migilo
Misschien kunnen we ze allebei nemen, Krul voor de penalties.
4 0
EWJM
We kunnen discussieren over wie er van de twee beter is, maar lijkt me een beetje zinloos want Krul is toch sowieso niet geschikt voor het spel van Ajax?
1 0
MPAjax
mensen die naar henk spaan luisteren :D
0 0
Meerkoet
Aldus de mening van Henk Spaan, een verschraalde oud programma maker.
Als hij zich nog journalist of Ajax watcher mag noemen, dan mogen de overige 50.000 in de arena dat ook.
0 -3
waayop
Spaan is anders veel op de Toekomst. Heb je hem daar nog nooit gezien?
2 0
trodat4030
Dat valt reuze mee. Eens in de 5-6 weken komt ie n uurtje buurten en laat hij zich van alles influisteren door 1 van de medewerkers die bij de jeugd actief is. Geen idee wat die vent precies doet, een assistent of een fysio of whatever. Henk laat zich graag bewieroken als een jeugdwatcher, maar dat is ie helemaal niet. Zelden kijkt ie 1 wedstrijd helemaal uit.
0 0
ProfessorX
Cillissen komt helemaal niet naar Ajax !
0 -1
Soccerskins
Momenteel is Krul beter ja. Kan volgend seizoen weer anders zijn.
0 -1
DS
Krul en Cillessen vind ik een beetje om het even.
Cillessen is op de lijn en voetballend iets beter.
Krul is bij hoge ballen en pingels beter, en is groter / betere uitstraling wat bij een keeper belangrijk is.
1 0
VoorAltijdNummer14
Klein verschil in een goede lijnkeeper zijn bij een degradatiekandidaat en een voetballende keeper bij een ploeg die met veel ruimte achter de verdediging speelt @Henkie
3 0