'Onana kan nog wat van Stekelenburg leren'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 10:45, 7249 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gerard van der Lem denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Maarten Stekelenburg terug te halen naar Amsterdam. Met zijn ervaring zou de doelman veel kunnen toevoegen aan het huidige Ajax, zo vindt de oud assistent-trainer van de club in het NH Radio Sportcafé.

De doelman, tussen 2002 en 2011 actief voor Ajax 1, keert na een afwezigheid van negen jaar terug bij Ajax. Een goede zet volgens Van der Lem. 'Het is een geroutineerde keeper en hij is nog fit.' Hij vraagt zich alleen af hoe goed Stekelenburg nog is, aangezien hij de afgelopen seizoenen erg weinig heeft gespeeld bij Everton. Collega-analist en tevens ex-doelman Jan Jongbloed heeft er wel vertrouwen in. 'Keepen verleer je niet', meent hij. 'En je traint ook nog iedere dag', voegt Van der Lem er instemmend aan toe.

Of Stekelenburg is aangetrokken als eerste of twee doelman, weet Van der Lem niet. 'Misschien dat hij er vanuit gaat dat hij eerste doelman wordt, maar als Onana blijft kan hij dat vergeten. Het is natuurlijk ook niet zo makkelijk om een goede doelman aan te trekken.' De 67-jarige Amsterdammer wijst daarbij naar Kostas Lamprou en Bruno Varela, die de voorbije seizoenen fungeerden als stand-in voor Onana. 'Als ze erin kwamen, was het een catastrofe', zegt hij. 'En Onana kan nog wat van hem (Stekelenburg, red.) leren', voegt hij eraan toe.

'Dan is er niet echt een probleem'

Jongbloed, die het doel van Oranje verdedigde in de WK-finales van 1974 en 1978, denkt dat Stekelenburg wel als tweede doelman is aangetrokken en dat zelf ook weet. 'Met Stekelenburg hebben ze wel overlegd. Als hij daar oké mee is, dan is er niet echt een probleem', vindt de 79-jarige ex-prof. Hij ziet wel het nut van de ervaren sluitpost in. 'Onana kan ook geblesseerd raken en dan moet je als stand-in een goede, geroutineerde doelverdediger hebben.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
smokum
Steek kan Onana uitleggen hoe je jointjes draait, maar voor de rest lijkt het me niet dat Onana iets van hem kan opsteken
0 0
JariHeijden
Alle VdLem zegt dat Onana nog wat van Stekelenburg kan leren, dan is het ook wel leuk om te zeggen op welk gebied. Zo is het een beetje een holle tekst.

Ik ben blij dat Stekelenburg terugkomt (als tweede keeper), maar wat Onana precies zou kunnen leren van Stekelenburg, is mij een raadsel.
0 0
Simon1
Welke club(s) hij bijvoorbeeld niet moet kiezen.
0 0
mistermiyagi
Waarom nu pas?

Hij heeft 5 wedstrijden gekeept in 3 jaar tijd..
Cillessen als 1ste keeper of een groot talent ik heb jaren en jaren geroepen om Rajkovic, inmiddels is hij al naar Frankrijk verhuist.

Weet niet goed hoe hij het daar doet, is eerste doelman en nog maar 24.
1 -2
michel76
Omdat jij al jaren om Rajkovic roept moet Ajax hem ook gewoon halen. Beetje naïef of niet.
1 -1
Ferd
Leren hoe je jarenlang op de bank zit? Daar is onana te goed voor
2 -3
Dolberg25
Onana is nu al beter als dat Stekelenburg ooit was.
6 -5
Santiago
Dat betekent niet dat hij niet bepaalde dingen van hem kan leren.
5 -2
wendoo9
Een hele goeie keeper of speler moet alle facetten van het spelletje beheersen voordat je hem tot god kan bekronen. Onana is een hele goeie keeper,maar heeft ook zwakheden in zijn spel zitten en daar kan Maarten hem zeker goed mee helpen als hij zou blijven.
5 -1
Gerbrand
Welke?
1 -1
michel76
als je deze vraag stelt kijk jij dus nooit naar Ajax.
0 -1
chrisjuhhh
O.a. rust in het spel , ook het slechte van te vroeg vertrekken , of dacht jij dat spelers niet met elkaar praten tijdens trainingen of in de rust ?

Stekelenburg heeft zat meegemaakt en ook daar kan je enorm veel van leren .

etc etc etc etc er is zoveel meer dan een mening op internet.
1 -1
BillSplate
Misschien. Maar steek staat er juist bekend om dat hij z'n zwakheden nooit verbeterd heeft. Hij is lang, maar ballen vanaf de zijkant blijft lastig voor hem.
2 -1
brullie
En zo zijn er wel meer Steek is echt niet beter dan Onana! Als Steek echt zo goed was dan had hij wel ergens op hoog niveau gekeept en komt hij niet transfer vrij terug. Heel veel blessures en heeft zijn beste tijd gehad.
0 0
Adam24
Als Onana naar Barca gaat kan hij van Stekelenburg leren hoe het is om op de bank te zitten. Onana is de beste keeper sinds Edwin en misschien nog wel iets beter zelfs (bij Ajax dan).
2 -4
Ajax27
De waanzin wordt steeds groter en groter hier... Onana beter dan vd Sar? Bitch oké
3 0
wendoo9
Nu ga je wel te ver 24, De rust wat Edwin had als keeper, heeft Onana totaal
niet. Vaak onnodig de bal gewoon de tribune in jagen of de bal verkeerd in spelen in de de opbouw. Onana is zeker goeie keeper maar niet doorslaan.
2 0
BillSplate
Sar speelde ook met betere spelers om zich heen.
1 0
Bky
Zeker, het belangrijkste natuurlijk; hoe 1 liter bier atten in 10 seconden.
4 -3
Mark03
Kan nog van pas komen bij de huldiging
0 0