Van der Lem: 'Ajax-stijl staat op zijn harde schijf'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 12:35, 6866 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De heren van het NH Radio Sportcafé vinden Davy Klaassen een goede optie voor Ajax. De analisten stellen dat de Nederlander de Ajax-cultuur, en dus ook de speelwijze, goed kent en daardoor weinig tot geen moeite zal hebben om op niveau te komen.

Rinus Israël ziet een eventuele terugkeer van Klaassen in ieder geval wel zitten. 'Ik denk dat dat wel een goede keuze is. Hij heeft het goed gedaan bij Ajax.' Gerard van der Lem, in de jaren negentig assistent van Louis van Gaal bij Ajax, sluit zich daarbij aan. Mocht Donny van de Beek in Amsterdam blijven, dan ziet hij in Klaassen de ideale stand-in. Ook los daarvan zou de middenvelder een welkome toevoeging zijn. 'Hij is bekend met de speelstijl en hoeft niet, zoals de buitenlanders, te acclimatiseren. De Ajax-stijl staat op zijn harde schijf en hij scoorde ook vaak.'

Voor Ajax zou het goed uit kunnen komen als Werder Bremen zaterdagmiddag degradeert uit de Bundesliga. Klaassen zou namelijk te duur zijn voor een club op het tweede Duitse niveau. Volgens presentator Leo Driessen moet de 27-jarige middenvelder zo'n dertien miljoen euro kosten. 'Daar valt over te praten', reageert Van der Lem. Hij sluit niet uit dat een transfersom nog enkele miljoenen lager kan uitvallen in het voordeel van Ajax.

Denk jij dat Klaassen namens Werder Bremen scoort tegen FC Köln? Zet in en krijg 2,85 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
En zo word Klaassen richting Ajax gesproken door ... Nederland
1 -1
Adam24
Als hij vandaag degradeert (en dus goedkoop is) en wil vechten voor een basisplaats dan zou ik het toch doen. Weinig te verliezen, contract van twee jaar met een optie tot een derde. Geen gek salaris bieden.
0 -3
036AFCA97
Ga nog liever met Gravenberch een heel seizoen in de basis spelen dan met Klaassen.
9 -2
Dit is mijn club
Waarom dat gedram om Klaassen terug naar Ajax te praten. Is in alles een stap terug in vergelijking met een Van de Beek.
9 -1
Adam24
In alles, behalve één ding; goals maken.
1 -3
Bky
Behalve dan dat zeker het seizoen 18/19 ons heeft laten zien dat een middenvelder specifiek gericht op scoren echt totaal irrelevant is.
0 0
trodat4030
Ik snap er echt geen hol van. Het lijkt er echt op dat Klaassen maar 1 enkele optie heeft als Bremen degradeert. Ik hoop dan maar dat ze erin blijven, want we hebben totaal geen behoefte aan Klaassen imo. Creativiteit hebben we nodig, zowel op het middenveld als in de scouting, als ze echt niet verder komen dan dit.
5 -1