'Stekelenburg één van beste Nederlandse keepers ooit'

ThijsZwagerman, 24-06-2020 om 22:55, 6383 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk vindt Maarten Stekelenburg één van de beste Nederlandse keepers ooit. Van Rijkswijk vindt de Ajax-terugkeer van Stekelenburg mooi en spreekt ook over de toekomst van een andere Ajax-doelman. 

Bij Voetbalpraat komt de commentator allereerst aan het woord over de overstap van Stekelenburg, die Everton deze zomer transfervrij verruilt voor Ajax. ‘Het is een schitterende stap, maar hij gaat waarschijnlijk weer niet heel veel keepen. Volgens mij vindt hij dat ook niet zo erg, maar het is wel heel jammer. Hij is één van de beste keepers die Nederland ooit heeft gehad, maar we hebben hem de afgelopen jaren veel te weinig in actie gezien. Dat vind ik jammer.’

Iemand die de afgelopen jaren ook weinig wedstrijden heeft gespeeld, is Benjamin van Leer. De doelman staat nog altijd onder contract bij Ajax, maar komt in Amsterdam niet in de plannen voor. Van Rijswijk hoopt dat Van Leer wordt opgepikt door een Eredivisie-club. ‘Van Leer kan bij een hoop Eredivisie-clubs een hele nuttige keeper zijn. Het is echt een hele goede keeper. Als ik bijvoorbeeld sc Heerenveen was, zou ik het zeker met hem aandurven als ze de kans krijgen om hem aan te trekken.’ 

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Stekelenburg is slecht in hoge ballen vangen slecht in 1 tegen 1 .
Een hele middel matige keeper.Eigenlijk had hij laatste man moeten worden of voorstopper hij kan redelijk meevoetballen ?
Mijn Ajax heeft 8 licht jaren droog gestaan ,dat betekent door deze drollenvanger 1 keer in de 9 jaar kampioen .
Dat is beneden Ajax niveau.
Als je geen keeper kenner bent reageer dan alsjeblieft niet mijn dank is groot.
Ik hoop echt dat hij niet vaak opgesteld wordt.
0 -1
Web
Overdrijven is ook een vak
Ik kan er zo 10 opschrijven die beter waren
Eddy PG
Piet Schrijvers
Jan van Beveren
Edwin vd Sar
Hans van Breukelen
Pim Doesburg
Tonny van Leeuwen
Oscar Moens
Edwin Metgod
Jan Jongbloed
0 -1
Amsterdam1900
Oscar Moens la ahaha
0 0
Lazell
Oscar Moens???
1 0
Web
Behoorlijke keeper hoor, technisch erg goed
Wel de minste in het lijstje vind ik
0 0
rodnet
8 goed....
0 0
Ajaxxxisdebeste
Sigaretje hier en daar maakt je geen topsporter
0 0
Stuyvesant
Volgens mij hadden wij een wereldtopper die ook regelmatig een sigaretje opstak... Ene Johan Cruijff.
0 0
Ozymandias
Stekelenburg is één seizoen een goede doelman geweest en zelfs toen durfte ik bij elke hoekschop nauwelijks te kijken omdat Stekelenburg dramatisch was bij hoge voorzetten vanaf de flanken. Het is eigenlijk ongelofelijk dat iemand van ongeveer 1,97 meter die over zijn reflexen en een zijn atletisch vermogen beschikt nooit tot de beste doelmannen van de wereld heeft behoord. Stekelenburg had jammer genoeg niet de mentaliteit die nodig is om een wereldtopper te worden. Hij was liever moe van het uitgaan dan moe van het trainen.
3 -5
Gerbrand
Helemaal mee eens!
0 0
Web
Hele normale keeper was het
Niets bijzonders
0 -2
Ferd
bizar he, dat mensen alleen dat ene goede seizoen herinneren. En dat als benchmark nemen voor zijn hele carrière. Een carrière vol bankzitten en grabbelen.
2 -2
MPAjax
mooi weer praters( het is mooi weer ) om zijn komst goed te praten maar je gaat met hem niet een europese titel pakken
1 -2
Ferd
De kans dat je met hem een titel pakt is al niet zo groot. Wie was de keeper in de 7 magere jaren? ...... juist
2 -1
bdsngsfs
Zeker een goede keeper. Maar hij heeft nog een hele hoop betere keepers voor zich. Onana, vd Sar, Menzo, Schrijvers, Graafland, etc etc.
0 0
insectenverdelg
Ook Cillessen.
3 -1
ajaxminimax
Stekelenburg had dat zeker in zich. Was een geweldige keeper toen hij Ajax verliet, alleen jammer genoeg heeft hij heel weinig gespeeld toen hij in het buitenland zat. En waar het aan ligt, ik heb geen idee. Alleen pech met blessures kan het niet zijn denk ik
4 0
Ferd
puur gebrek aan kwaliteit. Dat ene seizoen waarin hij top was is niet zijn normale niveau, dat was een uitschieter. In de jaren daarvoor was hij middelmaat, in de jaren daarna was hij middelmaat.

Een beetje zoals Nikos Machlas, middelmatige spits die 1 seizoen een uitschieter had. Net zoals Bjorn Vlemminx bij NEC, Afonso Alves bij Heerenveen, Vincent Jansen bij AZ en zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen.
4 -5