'Denk dat clubs vraagprijzen van voor de crisis blijven hanteren'

BartVeenstra, 05-06-2020 om 07:20, 3419 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zaakwaarnemer Guido Albers verwacht niet dat clubs straks - wanneer de transfermarkt geopend is - de vraagprijzen voor hun spelers in algemene zin gaan verlagen. Of dat in de praktijk ook zo zal zijn, zal moeten blijken.

'In algemene zin denk ik dat clubs bij de vraagprijzen blijven die ze hanteerden voordat corona uitbrak', zegt Albers, die zaakwaarnemer is van Donny van de Beek en Carel Eiting, in het Algemeen Dagblad. 'Als uitgangspunt. Waar het vervolgens in de praktijk op uitdraait, weet nog niemand. Je kunt denken: transfersommen zullen sowieso veel lager uitvallen, ook voor goede Nederlandse profs.'

Toch hoeft dat niet per se zo te zijn, zo denkt Albers. Hij verwijst daarbij naar een recent voorbeeld uit de praktijk. 'Maar deze week werd duidelijk dat Mauro Icardi toch nog steeds voor vijftig miljoen euro van Inter naar Paris Saint-Germain gaat. Wordt zo'n deal dan een richtsnoer? Ik ken ook zo al vijf spelers van wie de marktwaarde dertig procent lager is dan wat er nu op hen wordt geboden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Ik zou gewoon de originele vraagprijs hanteren, er is altijd wel een club in PSG/Manchester City of Newcastle die dat soort bedragen op kunnen hoesten. L
0 0
Joseph
In de top zal er weinig veranderen, die clubs hebben genoeg geld en als ze dat al niet hebben, lenen ze met het grootste gemak bijna 200 miljoen. Clubs daaronder zullen het wat moeilijker krijgen, dat zijn niet de clubs die spelers van Ajax kunnen kopen.
0 0
AFCAMM
Ik denk dat de prijzen voor goede spelers amper veranderen en dat we simpelweg minder transfers zullen zien.
0 0
Babayaka
Waarom zou een speler minder waard zijn geworden? dat de clubs minder geld hebben is hun probleem, zolang een club niet hoeft te verkopen blijft de prijs wat het was.
Je hoeft de prijs niet te drukken omdat barca het niet kan betalen.
0 0
Rujar
Als je de vraag omdraait naar waarom een spelers meer waard zou worden heb je ook een antwoord.
0 0
Ozymandias
De marktwaarde van een speler is het maximale bedrag wat de "kopende" club over hebben om die speler over te nemen. Als clubs minder geld te besteden hebben zal de marktwaarde van een speler dus logischerwijs ook lager zijn. Natuurlijk kan de "verkopende" club ervoor kiezen om een speler niet te verkopen voor zijn marktwaarde en een hoger bedrag te vragen maar je vraag was "waarom zou een speler minder waard zijn geworden" en het antwoord daarop is dus dat de marktwaarde van een speler altijd wordt bepaald door de "kopende" clubs. Het is dus ook onmogelijk om een speler voor boven zijn marktwaarde te verkopen.
0 0
Lazell
Omdat vraag ook bepalend is. Als niemand zijn ongewenste spelers kwijt kan, gaan er vanzelf een paar zakken qua prijs.
0 0
altijdwelwat
Hahahaha zou ik ook zeggen als je al een prijs afspraak hebt gemaakt met de club omtrent je speler. Albers heeft een probleem , want er is geen club in de Wereld die + 55 miljoen voor van de Beek gaat betalen.
0 0
wladimir
Van de Beek blijft nog een jaartje. Albers verdient ook als van de Beek nog een jaartje bijtekent. Niet zoveel als in Madrid natuurlijk. Dat was ook te mooi om waar te zijn.
0 0