VI: 'Engelse topclub blijft 15-jarige jeugdspelers kopen'

ThijsZwagerman, 03-06-2020 om 17:50, 10911 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Voetbal International is het een slechte zaak dat jeugdspelers binnenkort mogelijk al op vijftienjarige leeftijd een contract kunnen tekenen. Recent spraken het KNVB-bestuur, het bestuur amateurvoetbal en het bestuur betaald voetbal over het eerder in laten gaan van contracten voor jeugdspelers.

Op de volgende vergadering zal een voorstel worden gedaan dat het mogelijk moet maken om jeugdspelers al op vijftienjarige leeftijd een contract te laten tekenen. ‘Het was een wens van BVO’s om talenten eenvoudiger uit de handen van buitenlandse grootmachten te houden’, schrijft Voetbal International. Het medium gelooft zelf echter niet in deze gedachtegang. ‘Als een Engelse topclub daadwerkelijk een jeugdspeler van Ajax, Feyenoord of PSV wil overnemen, koopt het ook een veredeld koelkastcontractje van een vijftienjarige moeiteloos af.’

Daarnaast zullen spelers - wanneer zij op jongere leeftijd een contract mogen tekenen - ook eerder door zaakwaarnemers worden benaderd. ‘Nu mogen spelers op de leeftijd van vijftien jaar en zes maanden worden benaderd, dat wordt in de nabije toekomst veertien en zes maanden. Want als iemand een contract kan ondertekenen, moet hij wel worden bijgestaan.’

Een zaakwaarnemer, die zelf anoniem wenst te blijven, stelt dat veel zaakwaarnemers Nederlandse voetbaltalenten graag op jonge leeftijd naar het buitenland willen brengen vanwege het geld. Met name vanwege dat motief, vindt Voetbal International het kwalijk dat jonge spelers door de aanstaande wetswijziging nog eerder door zaakwaarnemers benaderd zullen worden.

‘Als een zestienjarige jongen uit Nederland naar Engeland gaat, dan krijgt de zaakwaarnemer een fee van ongeveer driehonderdduizend euro. Dit wordt dan in twee, drie jaar uitbetaald. Meestal in twee jaar, want als hij goed genoeg is tekent een speler als hij achttien is een nieuw contract’, vertelt de anonieme zaakwaarnemer. ‘In Nederland verdien je per jaar nul euro aan een speler van zestien jaar, in Engeland 150 duizend euro’, vervolgt de belangenbehartiger. ‘Ik ken vier, vijf bureaus die per jaar acht tot tien spelers wegbrengen naar de verschillende Europese topcompetities. Tel uit je winst.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ik zou deze teksten maar eens naar alle ouders sturen
0 0
PierreHeno
Hele Europese voetbal moet nodig op de schop. De zucht naar geld overwoekert de sport en al die randfiguren en spelersmakelaars zijn de dood in de pot van het voetbal. Uiteindelijk zal de wal het schip wel keren en komt hdt hele betaalde voetbal.in een zware recessie. Pas daarna zal de sport weer komen bovendrijven...ontdaan van al die goudzoekers die allemaal veel geld willen graaien over de hoofden van voetbaltalenten.
0 0
ajax2004
Gewoon mensenhandel
0 -1
Ozymandias
Nee, dit is geen mensenhandel. Wanneer we spreken over "het verkopen van een speler" betekent dat niet dat een persoon daadwerkelijk wordt verkocht. In feite verkoopt de club niet de speler maar het recht om deze speler te contracteren. De speler heeft zelf de keuze of hij het aangeboden contract accepteert.
0 0
bollejan1
In Belgie bewijzen ze toch al dat dit werkt.
0 0
debarbaar
Leuk verhaal maar als de Brexit eenmaal is doorgevoerd kan er helemaal beenspeler van onder de 18 worden aangetrokken door Engelse clubs.
0 0
Ferd
Leuk verhaal maar dat klopt voor geen meter. Engeland kan altijd een uitzondering maken voor sporters, en ik zie ze dat gewoon invoeren onder druk van de FA. En daar kan de EU niets tegen doen.
0 -1
Ozymandias
Wat debarbaar schrijft klopt wel degelijk. Een uitzondering die het Verenigde Koninkrijk zou maken zou geen enkele invloed hebben op de regels van de FIFA.

Rule 19 (Protection of minors)
1: International transfers of players are only permitted if the player is over the age of 18.
2. The following three exceptions to this rule apply:
a) The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football.
b) The transfer takes place within the territory of the European Union (EU) or European Economic Area (EEA) and the player is aged between 16 and 18.
c) The player lives no further than 50km from a national border and the club with which the player wishes to be registered in the neighbouring association is also within 50km of that border. The maximum distance between the player’s domicile and the club’s headquarters shall be 100km. In such cases, the player must continue to live at home and the two associations concerned must give their explicit consent.
0 0
Amp
Zou me niet verbazen dat er dan andere trucs worden toegepast, zoals officieel banenaanbod voor ouders etc, waardoor men werkvergunningen aan kunnen vragen en zo de kids meenemen.
0 0
Ozymandias
Tja, als het een optie was zouden clubs dat nu ook wel hebben gedaan met spelers van buiten de EU. Barcelona en Chelsea hebben dat geprobeerd en beide zijn daar voor gestraft en alle talenten die ze zo hadden aangetrokken zijn vertrokken. Daarbij is het ook makkelijker gezegd dan gedaan. Ze zouden beide ouders een baan moeten aanbieden (aangezien als er maar één ouder een baan wordt aangeboden de Britse wetgeving het niet toelaat dat de parnter en kinderen van die persoon direct mee het land in mogen) en daarom is het moeilijk om dat voor de FIFA te verhullen.
0 0
ainami
Uiteindelijk maak je in 90% van de gevallen zo een carrière kapot...geld regeert. Wij kopen ook jonge gasten dus we zijn ook niet onschuldig. Het beste zou zijn dat je pas vanaf je 18e een contract mag tekenen en dat je opleidingsclub de eerste optie heeft. Maar aan de andere kant is er ook zoiets als vrije keuze. Of het de beste keuze is dat blijft de vraag maar het is je eigen keuze.
0 0
Mivado
Ajax koopt niet om het kopen. Bij Ajax krijgen ze tenminste kansen.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Dat valt ook wel mee hoor . Een jeugd selectie bestaat bijna uit 24 spelers . Als er 2 spelers een kans krijgen dan is dat veel !
0 0
echteajacied
Fijne jongens die zaakwaarnemers. Take the money and run.
0 0
insectenverdelg
Zeer kwalikke zaak dat spelers ten willen van de fee voor de zqakwaarnwmer naar het buitenland gebracht worden. En maar allemaal blijven beweren met droge ogen dat t de keus van de speler is.

Maar als we bijvoorbeeld Mino nemen gaan ze wel op hun 16e even een wedstrijdje bekijken in barcelona, Parijs, urijn of Londen. Vliegen erheen in een privéjet, en krijgen verhalen te horen over Zlatan en Pogba. Nou daar zijn heel veel spelers van 16 jaar wacht wel gevoelig voor. Om vervolgens re zeggen dat ze een mooie aanbieding ergens kunnen tekenen....
0 0
mgtow
Nog even en kinderen krijgen in de wieg al een zaalwaarnemer en een contract van 3 potjes Olvarit per dag.
0 0
insectenverdelg
ik ben al jaren voorstander om onze eigen spermabank op te richten...
1 0
Ozymandias
Wanneer Brexit volledig is afgerond zullen Engelse clubs geen spelers van onder de 18 jaar meer uit landen van buiten het Verenigde Koninkrijk mogen aantrekken volgens de regels van de FIFA.
2 -1
Sampaoli
Krijg je wel een probleem als jongens met 15 een contract tekenen en op hun 18e transfervrij zijn.
0 0
Ozymandias
Is dat een ander probleem dan dat clubs nu hebben als talenten op hun zestiende een contract tekenen en op hun achttiende transfervrij kunnen zijn als dat contract niet wordt verlengt? Het enige verschil is dat hun eerste contractsverlenging dan een verlening van een jeugdcontract is in plaats van de overstap naar een profcontract.
0 0
AlexIbarra
Oh, dat is goed nieuws.
Deze zomer nog ff extra goed opletten dan..
0 0
Ozymandias
Jammer genoeg waarschijnlijk volgende zomer ook nog.
0 0
afca1985
Daar vinden ze uiteindelijk wel weer wat op.
1 0
Ozymandias
Makkelijker gezegd dan gedaan. Als ze daar iets op kunnen vinden zouden ze dat nu ook hebben gedaan met spelers van buiten de EU. Barcelona heeft dat geprobeerd met spelers van buiten de EU (onder andere Onana) en is daar toen voor gestraft (en de spelers die ze hadden aangetrokken zijn allen vertrokken doordat ze niet mochten spelen).
2 0
Hollister
Gewoon hier het Belgische systeem hanteren.. met 15 jaar uitzonderlijke talenten vastleggen
3 -2