Knipping ziet Ajax niet als 'Sinterklaas': 'Wordt overdreven'

JesseTH, 02-06-2020 om 19:45, 7138 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Tom Knipping valt de financiële bijdrage die Ajax vanwege de coronacrisis levert aan de rest van de Eredivisie wel mee. De Amsterdammers betalen meer aan het noodfonds dan de andere clubs, maar gezien hun positie is dat volgens Knipping niet meer dan normaal.

'Het wordt nu overdreven, alsof Ajax een enorme Sinterklaas is', aldus de verslaggever bij Voetbal International. 'Het enige waarvan we nog niet wisten, het nieuwe geld, is een deel van de groepsfase Champions League. Dat vind ik niet meer dan normaal. Er is maar 75 procent van het seizoen gespeeld.'

'Ajax is de club met het geld en die de Champions League-deelname min of meer in de schoot geworpen heeft gekregen', legt Knipping uit. 'Ik vind het logisch dat iedereen kijkt naar wat Ajax gaat doen. Het grootste deel van het fonds komt van Ajax, iets van twintig procent van wat ze in de groepsfase van de Champions League verdienen.'

Vervolgens zullen ook de andere drie topclubs van Nederland - PSV, Feyenoord en AZ - een bijdrage leveren. 'Zij vieren storten iets in een fonds, de KNVB en de ING leent een klein bedrag. Voor het restant van het bedrag gaan ze naar de overheid.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ainami
Ik snap sommige zogenaamde supporters hier niet. 75% is gespeeld en we hebben 2 keer van AZ verloren maar ze staan nog steeds niet boven ons. Aan de andere kant, hadden wij 2 keer van hun gewonnen was er nu geeneens een discussie. We krijgen waar we recht op hebben. De beste wordt altijd gehaat dus als deze je neusje telkens moet afvegen door de Nederlandse eer hoog te houden dan kan je als jezelf respecterend mens daar niet heel trots op zijn.
0 0
Ferd
Knipping, de enige die geld in de schoot geworpen krijgt is AZ. Die mogen VCL spelen omdat Ajax zoveel Europese punten bij elkaar sprokkelt.
1 -1
Joseph
Wat zal die meneer Knipping het zwaar hebben met het besef dat er maar 1 club is die er toe doet in Nederland en dat die club nu ook nog de redder is van dat zielige zooitje eredivisieclubs.
0 -1
Freddy Al
Als we de begrotingen van PSV, Feyenoord en AZ optellen dan kun je je afvragen of het bedrag wat Ajax doneert juist niet te veel is.
Knipping is een man die gewoon helemaal niets met Ajax heeft en in zijn commentaar altijd een negatief puntje zal opzoeken om commentaar te geven, lekker laten gaan die man.
0 -1
Leprechaun
CL in de schoot geworpen gekregen...

We hebben het HELE fucking seizoen aan kop gestaan.
4 -1
Woodenshoe1
Och wat zijn we allemaal kleinzerig... Hij heeft hier gewoon 100% gelijk, die bijdrage is niet meer dan normaal!
0 -6
Ferd
Hij heeft geen gelijk. Dat jij als klompenboer de kant van PSV kiest verbaast me overigens niet.

Ajax staat bovenaan, en krijgt dus NIETS in de schoot geworpen. Ajax heeft er zelf voor gezorgd dat er directe plaatsing voor de CL mogelijk is en dat de nummer 2 VCL mag spelen.
0 0
TontoKarnaggel
Ja, misschien, en dus? Als jij een tientje geeft aan een collectant dan verwacht jij ook geen bedankje? Dan vind jij het doodnormaal als de collectant "nou, is dat alles? Denk maar niet dat je zo bijzonder bent, zo speciaal is dit tientje niet" tegen je zegt?
7 0
Woodenshoe1
Daar gaat het niet om, we spelen vanaf de winterstop als een drol en stonden op het punt plek 1 uit handen te geven. Dat zal iedereen hier wel keihard ontkennen, maar het stopzetten van de competitie kwam ons wel verdomd goed uit. De terug komende geblesseerden hadden ons echt niet meteen weer flitsend laten spelen, en het programma van Ajax was nog best pittig in de hopeloze vorm waar we in verkeerden. En ja we hebben de afgelopen jaren als enige gepresteerd in Europa, maar als je geen kampioen was geworden had je daarom ook niet het CL ticket gekregen. Dus ja dan krijg je het CL ticket al dan niet terecht in de schoot geworpen. En is de bijdrage van 3 miljoen evenredig aan de bijdrage van de andere 3 clubs.
0 -3
TontoKarnaggel
Blessures, vorm, en weet ik wat allemaal nog meer is toch volkomen irrelevant als je op het moment van stoppen bovenaan staat? Ja, we hebben een tikkie geluk gehad maar dat geluk hebben we wel zelf afgedwongen door op dat moment bovenaan te staan.
2 -1
Woodenshoe1
Geluk ja dat we nog net aan op basis van doelsaldo boven aan stonden. De CL verdien je op basis van een heel seizoen, dat is nu niet het geval. En het kwam ons toevallig erg gelegen. Ik ben er hartstikke blij mee hoor, maar het is toch volstrekt normaal dat je dan iets meer bijdraagt aan dat steunfonds? Ik snap gewoon niet dat daar zo spastisch over gereageerd wordt hier.
0 -3
Frank1978
Iets doet mij vermoeden dat jij helemaal niet zo blij bent met de eerste plek voor Ajax.
2 -1
Woodenshoe1
Omdat ik niet zo kinderachtig reageer als de meesten hier?
0 0
Frank1978
Omdat ik je werkelijk nog nooit op een positief woord over Ajax heb kunnen betrappen, ook nu weer niet.
0 0
Woodenshoe1
Ik ben het gewoon roerend eens met dit stuk. Die 3 miljoen is een schijntje van wat Ajax binnen harkt in de CL. Prima toch?
0 0
Frank1978
Ajax doneert meer dan AZ, Feyenoord en Psv bij elkaar. Toch klinken er alleen maar weer negatieve geluiden vanuit de diverse media. Maar goed, als jij het daarmee eens bent. Verder doet het er helemaal niet zoveel toe dat Ajax veel meer geld heeft, dat hebben we zelf verdiend met goed beleid en goede prestaties. Als we het nu inderdaad allemaal cadeau hadden gekregen, hadden die journalisten een punt. Nu zou een beetje dankbaarheid best op zijn plek zijn. Ook Ajax lijdt onder de coronacrisis namelijk.
0 0
Woodenshoe1
Ajax krijgt een startpremie van 15,25 miljoen. Az, PSV en Feyenoord 2,92 miljoen. Dus Ajax betaalt 19,7% en de rest 17,1% van hun startpremie. Dat is toch alleszins fair? En daarmee is Ajax echt geen Sinterklaas van de Eredivisie zoals Knipping stelt.
0 0
Frank1978
Reken anders eens even uit welk percentage van de begroting deze clubs doneren. Daarnaast vraag ik mij een beetje af door WIE de bijdrage van Ajax zo overdreven wordt. Lijkt me niet dat Overmars zelf gezegd heeft voor Sinterklaas te willen spelen? Mij gaat het erom dat in heel veel media altijd weer ergens een negatieve draai aan gegeven wordt als het om Ajax gaat. Dit terwijl Ajax gigantisch veel heeft betekend voor het vaderlandse voetbal.
0 0
TontoKarnaggel
Ik ben ook voorstander van de bijdrage en vind dat ook vrij normaal om te doen. Ik reageer alleen op de zure reacties van de media, altijd maar weer het negatieve opzoeken als het om Ajax gaat. Krijg bijna het idee dat we ons moeten gaan excuseren voor de bijdrage.
2 0
JariHeijden
Ik verbaas me daar ook over. Ik vind de bijdrage van Ajax als verreweg de rijkste club van Nederland zeker terecht. Maar het is wel raar dat men daar nog ondankbaar over doet. Men hoeft ook niet Ajax op de knietjes te bedanken, maar deze reacties kloppen ook niet. Nu is het allemaal via via. Geen enkele club spreekt zich er direct over uit. Ik had het wel zo sympathiek gevonden als er gewoon werd gezegd dat het fijn is dat Ajax deze grotere bijdrage levert. Ook al is het terecht, het had niet gehoeven.

Maar ja, in de voetballerij wordt bijna alles zo hijgerig bekeken. Of het is waardeloos, of het is superfantastisch. Altijd grote woorden, nooit eens genuanceerd. Irritant.
0 0
TontoKarnaggel
Keihard geraakt worden door de coronacrisis en dan alsnog 6 miljoen doneren aan clubs die jouw het licht in de ogen niet gunnen, en dat dan afgedaan zien worden als " nou, dat mag ook wel"

Bovenaan eindigen in de afgesloten competitie, sowieso van de laatste 60 weken er 58 bovenaan staan, 80 % van de europese punten bij elkaar voetballen, en dan te horen krijgen dat je de CL gratis en voor niks " in de schoot geworpen" hebt gekregen.

Ziehier de dankbaarheid van het nederlandse voetbalwereldje.

Directie van Ajax, kunnn we alstje, alstje, alstjeblieft zo snel mogelijk weg uit deze competitie/ dit land?
7 -1
Frank1978
Amen... Ik schreef het hier al eerder, deze houding t.o.v. Ajax is ronduit schaamteloos.
0 0
Robeerke
Je denkt dat Femke Halsema by far de grootste idioot van Nederland is, krijgt ze gewoon nog concurrentie ook.
5 -4
Ferd
Ja, van jou. Kansloos om Halsema er bij haar haren bij te slepen. Slaat echt nergens op. En nee, ik ben geen Halsema fan, ik ben geen Groen Links stemmer.
0 0
mgtow
Tom Verknipping.
2 -1
JSF
Die Knipping moet nodig eens even geschoren worden. Wát een slecht, arrogant en afgunstig verhaal zeg.
4 -1
Bennyben
Dit is eigenlijk precies de reden waarom je geen stuiver had moeten geven, je doet het toch nooit goed.

Ik ga er overigens ook vanuit dat de heer knipping al 20 procent van zijn salaris heeft ingeleverd, dat lijkt me namelijk in deze tijden niet meer dan normaal.
1 0
JesperOlsen74
Aanvulling: ik hoop dat die super league doorgaat en Ajax mag anticiperen, weg uit deze calimero competitie. Eens kijken wat die hele Eredivisie nog voorstelt: niks, noppes, nada. Dan kunnen ze terecht gaan huilen dat ze de grootste en meest waardevolle club van de competitie hebben verjaagd met hun kinderlijke jaloezie.
Zonder Ajax geen sponsoren, zonder sponsoren geen geld en zonder geld geen competitie. Kunnen ze alles opdoeken. Over wie moet van Hooidonk, Borst, Kan Joost dan gaan janken?
8 -1
Ajax27
Ik hoop het niet. Daar zullen we vrijwel altijd onderaan bungelen en sporadisch een keer in de subtop belanden. Met een beetje pech vlieg je er binnen een oaar seizoenen uit en dan mag je de komende 10 jaar in de 2e Europese divisie uitkomen.
0 0
mgtow
Helemaal geweldig!
2 0
JesperOlsen74
Moet ik nu boos worden of juist lachen om dit onbenullig stukje?
De pure afgunst druipt er werkelijk vanaf bij al die “objectieve” mensen uit de voetbalwereld. Echt onbegrijpelijk.
Makkelijk lullen altijd als het gaat over andermans geld en jij zelf als persoon niets hoeft af te dragen.
Wat zou dit onbenulletje zelf aan salaris ingeleverd? Hij zal toch ook iets meer verdienen dan een heleboel mensen dIe door deze crisis zijn geraakt

De CL in de schoot geworpen? Ze hebben er zelf voor gevoetbald. Zeker afgelopen jaren Europees een karrenvracht aan punten bij elkaar gespeeld, dus zelf verdient. Daarnaast is dit seizoen iedereen op 0 begonnen en had iedereen een kans om nu bovenaan te staan. Ajax staat bovenaan en daar hebben ze zelf dus voor gevochten.

Die vent en vele met hem zijn niet meer serieus te nemen. De haat/afgunst zit diep, maar onze liefde voor Ajax gaat nog dieper.
5 0
WZAWZDB14
CL-deelname in de schoot geworpen?! Dankzij ajax mag NL überhaupt meespelen in de CL
3 -1
Hollister
Dus bijna 6 miljoen van 15 miljoen is 20%..misschien moet meneertje Knipping even terug naar school.. dat noemt zich een journalist
3 0
AlexIbarra
Ajax is in de laatste 10 edities van de Eredivisie, 10 keer bij de eerste twee geëindigd.
Ajax heeft zich de laatste 2x met een moeilijkere kwalificatie, 2x geplaatst voor de CL.
Ajax staat aan het eind van de gestaakte competitie bovenaan.
Ajax stond halverwege de toen nog normaal verlopende competitie bovenaan.
Ajax is regerend landskampioen, aangezien de bond dit seizoen niet wil meetellen.
Ajax is Europees de hoogste geklasseerde club van NL.

Wie kan me uitleggen waarom mensen nu ineens doen alsof UEFA-startgelden een extraatje van de KNVB zijn, dat met iedereen gedeeld moet worden?
Uitgezonderd het staafincident en het Nouri-jaar hebben we geloof ik de afgelopen halve eeuw elk jaar Europees gespeeld, en dus premies ontvangen.
9 0
bollejan1
Tom Knipping heeft een bovenmodaal salaris en hiervoor presteert hij ver onder de maat. Je zou haast kunnen zeggen dat hij het in zijn schoot geworpen krijgt. Zorgmedewerkers verdienen maar modaal en leveren hiervoor wel topprestaties.
Tijd om vrijwillig wat in te leveren Tom, dat is toch niet meer dan normaal?
6 0
Benleiden
Jezus, wat is het bedrijf VI afgegleden zeg.
6 0
Amp
Hahaha ja hier was t wachten op. Weet inmiddels niet meer wie ik enger vind: knipping, driessen, vermeulen of v hooijdonk... Deze gasten worden pas positief als ajax failliet wordt verklaard
4 0
JariJari
Had die miljoenen dan aan je jeugdspelers gegeven die niet bij willen tekenen.
Ben ik ook niet voor maar veel liever dan het aan de andere NL clubs doneren.
5 0
JariJari
Zie? Niemand is je dankbaar en iedereen rekent zich Ajax' geld al in de broekzak.

Je had geen cent moeten geven. Fucking hyena's.
Ik zal je vertellen dat andere ploegen in Europa zo slim zijn hun geld niet over de andere clubs te gaan verdelen. Alleen in NL natuurlijk weer wel. Ajax is gek.
7 0
Redrum
Je kan praktisch alles wat kneus Knipping zegt heel simpel onderuit halen, maar waarom zou je eigenlijk? Totaal nutteloos om je energie en tijd aan dit soort dwazen te verspillen.
7 0
Koekepeer
Amen
1 0
Bky
He de "we hebben de afgelopen 2 weken belachelijke kritiek gehad op Overmars dus we gaan nu niet opeens zeggen dat hij iets goeds gedaan heeft" methode.
3 0
Frank1978
Ajax is helemaal niets verplicht, meneer Knipping, dat ze bij al die clubs die ons altijd zo haten maar blij zijn dat er überhaupt geld uit Amsterdam hun kant op komt. Heel naar mannetje vind ik deze Tom. En de bewering dat we CL voetbal in de schoot krijgen geworpen is gewoon treurig, maar VI is er ook niet bepaald vooruit op gegaan de afgelopen jaren. Oh ja en het geld dat Ajax heeft, heeft Ajax helemaal zelf verdiend. Staat meneer Knipping ook vrijwillig een deel van zijn inkomen af aan minderbedeelden?
5 -1
Simpelishetmoeilijkst
Verreweg het beste commentaar hierop! Gefeliciteerd.
0 -1