'Niet uitspelen Eredivisie een historische blunder'

ArthurV, 01-06-2020 om 18:00, 7597 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Arno Vermeulen is de beslissing van het kabinet om de competities stil te leggen tot september een enorme flater. Hierbij kan hij niet op bijval rekenen van zijn collega Jan Roelfs, die zich de beslissing van het kabinet destijds wel kon voorstellen.

Hoewel de keuze volgens Roelfs achteraf misschien te vroeg was, benadrukt de commentator dat er toen veel behoefte was aan duidelijkheid voor de clubs. 'Het virus heeft zich niet zo nadelig ontwikkeld als je naar de cijfers kijkt. Maar wat is er mooier voor Rutte om nu te kunnen zeggen dat hij destijds te voorbarig was en dat er op 1 augustus weer kan worden gevoetbald? Wees ook eerlijk en oprecht in het feit dat je te vroeg bent geweest als kabinet.'

Vermeulen haakt in: 'Ik vind het een historische blunder', klinkt het duidelijk. 'Er zijn ook sportieve wonden geslagen die niet nodig waren. Het is makkelijk te verkopen, maar bij Cambuur zullen ze jarenlang enorm veel merken van wat er gebeurd is. Dat is geen andere discussie, die competitie had uitgespeeld kunnen worden. AZ is zwaar gedupeerd omdat ze landskampioen konden worden en FC Utrecht had de beker kunnen winnen, dat zijn allemaal sportieve wonden.'

Jeroen Grueter is in de NOS Voetbalpodcast op zijn beurt van mening dat de keuze om de stekker uit de Eredivisie te trekken volkomen logisch was. 'Op dat moment was het geen gekke gedachte, omdat de impact van het virus gigantisch was. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.'

Denk jij dat 1. FC Köln stunt en wint van RB Leipzig? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Was zelf voor niet te snel beslissen en het aanzien in de tijd, er was geen reden om zo snel te beslissen. Nu het is gebeurd moet je er ook maar over ophouden. Dat ze in andere landen voetballen heeft maar 1 reden, het gaat om overleven. Kijk we uit naar sport maar alles is onhandig en gedoe.
0 0
Raoul14
AZ is zwaar benadeelt??? Ze stonden 2e en hadden misschien wel als 3e kunnen eindigen...
0 0
Mbaku
Waarom is alleen AZ zwaar gedupeerd omdat ze landskampioen konden worden ? Ajax is toch net zo hard- zo niet harder gedupeerd ? We stonden nota bene eerste. Wat een onzin weer!
1 0
Freddy Al
Vermeulen is bezig om achteraf alsnog gelijk te krijgen, dat is wat makkelijker vind hij.
Maar ook achteraf was er geen mogelijkheid geweest om de competitie door te spelen, de overheid heeft op verschillende niveau's aangegeven dat het niet kon en het kan vooralsnog nog steeds niet.
Laten we hopen dat we met de opgedane wijsheid goed omgaan en tendele weer terug kunnen naar normaal op korte termijn.
Arno moet zich niet aanmatigen verstand te hebben van Corona en de effecten daarvan, nog van het beheersen van grotere groepen mensen.

Hij heeft zich flink vergaloppeerd met zijn uitlatingen aan het adres van de burgemeester van Eindhoven in een babbel met zijn NOS sport, waarbij hij ruim blijk heeft gegeven van zijn kortzichtigheid.
Hij schijnt AZ fan te zijn en dat kan een rol gespeeld hebben maar dat hoeft niet perse te leiden tot holle roeptoeterij zonder kader en inhoud
0 0
Web
Was het niet kritiek op de IC Arno?
Arno denkt nog steeds dat alles draait om voetbal bij een epidemie?
Wat is het toch een vreselijke man, ik kan hem niet aan horen
1 0
Redrum
De arrogantie om nu al te denken conclusies te kunnen trekken is ronduit stuitend. Maar ja, het is Arno Vermeulen. Ik plaats hem qua narcisme/arrogantie in het rijtje Mart Smeets/Ivo Niehe/ Peter R. de Vries. Met het enige verschil dat die heren nog enigszins ergens goed in zijn en Arno Vermeulen precies niks kan en nog nooit op een zinnige uitspraak te betrappen is geweest.
0 0
Ajax4life16
Ik denk dat Rutte wel meer aan zijn hoofd heeft dan de sportieve aspraties van AZ en Utrecht, Arno.
1 0
Whazzza
Waarom gaat iedereen voorbij aan het feit dat AZ ook nog 3e had kunnen worden? Feyenoord was op dreef en had AZ, en zelfs ons, nog gewoon in kunnen halen.
1 0
Maarten79
'Geboorte Arno Vermeulen een historische blunder'
3 -2
PJSM
Nog steeds een goede beslissing.
1 -1
PJK54
Nu komt er uit de opnieuw gestarte competities het bericht dat het coronavirus daar heeft toegeslagen wat schrijft deze kneus dan?..... juist dat het de beste beslissing was!!! Ik hoop echt verlost te worden van deze wauwelaar die werkelijks niets toevoegt aan wat dan ook.
3 -3
Deepblue
Weet niet waar je het over hebt. In alle grote landen waar competitie is of wordt herstart is juist het aantal besmettingen sterk gedaald.
2 -3
PJK54
en wie zegt dat het zo blijft of gaan we nu roepen dat dat virus weg is??? ik geloof dat nl niet en denk steeds het kan toch weer de kop opsteken!!
Ik heb van de week naar het voetbal gekeken maar is niets aan veranderd is nog steeds hetzelfde buiten dat er geen publiek zit en je naar een bandje met geluiden luistert.
1 0
Joker
Zo lang ik nu het ziekenhuis in een uit kan lopen zonder maar door iets of iemand te worden aangesproken. Mag ik concluderen dat het besmetting risico heel maar dan ook heel veel kleiner is geworden..
En
Van alle plekken gaat er in Italië geracet worden.

Ik doe niks heb niks met corona pas me aan als ik zie dat mensen dat behoefte aan hebben.

Eerst reageert de halve wereld op elk kuchje en werd ik voor gek uitgemaakt dat ik zo luchtigdeed . Die zelfde gasten die me dat verweten lopen nu vooraan in het park.

Nuance dat mis ik.

Ik krijg zo een millennium gevoel .
1 0
RusselWestbrook
Die laatste zin. Prachtig.

Want weet je waarom er met het millennium niks mis ging? Omdat er allemaal maatregelen genomen werden om te voorkomen dat het allemaal mis ging, zoals het aanpassen van het geheugen in computers.

Weet je waarom het nu uiteindelijk wel meevalt met corona? Omdat we allemaal maatregelen genomen hadden en hebben.

Je hebt vast ook wel iets te zeggen over het gat in de ozonlaag.
0 0
Web
Is gewoon niet waar
Ik ging voor controle en moest alleen, en werd gecontroleerd
0 0
PJK54
Hier in en uit lopen is uitgesloten je wordt goed gecontroleerd dus blijven ze voorzichtig en wie weet wat dat is de vraag natuurlijk.

Ik neem absoluut geen risico ik heb COPD dus blijf heel alert en binnen in vertrouwde omgeving hoe moeilijk ook.
0 0
Libero
Welk ziekenhuis was dat? Ik mocht een week geleden echt niet met mijn hoogbejaarde vader mee naar binnen.
0 0
Vierendertigste
Demagoog Vermeulen
1 -1
OdjePils
Geboorte Vermeulen historische blunder!
6 -2
PierreHeno
De 'mening' van Arno Vermeulen is tot op heden nog nooit een geëvolueerde gedachte geweest....hij zegt wat...en daar heb je dan ook alles mee gehad. Heeft verder weinig met sportjournalistiek van doen. Vrij onschuldig ook allemaal....hij doet er verder weing kwaad mee en vult zijn programmatijd als een allesvuller.
2 0
Ansjo
Arno Vermeulen zegt altijd wat anderen niet zeggen puur om een andere mening te hebben. Tis niet eens zijn mening maar dan steek je er dus bovenuit.
1 0
Amp
Wel mooi te zien dat mensen die nauwelijks enige verantwoordelijkheid dragen, altijd maar weer de grootste bek opzetten als het niet in het eigen straatje past of als ze geen kennis van zaken hebben. Dit soort vermeulen-figuren loprn straks het hardst te janken als de boel weer de verkeerde kant op gaat. Heeft ie overigens ook al wat geroepen over die walgelijke actie van zijn clubje az? Of probeert ie met dit kulverhaal die actie alvast een beetje recht te lullen...?
3 0
Jariiii
Wat is het achteraf toch heerlijk makkelijk praten. Laat ik speciaal voor Vermeulen nog maar een keer de kont van de koe van stal halen.
Nú kun je misschien zeggen dat definitief stilleggen niet had gehoeven, maar toen de beslissing werd genomen was het simpelweg het wijste wat er gedaan kon worden. Duidelijkheid scheppen, en vooral: geen risico's meer nemen met de kans op verspreiding van een onbekend maar wel besmettelijk virus.

En nu we het toch over corona en de verspreiding daarvan hebben: wát een schandalige vertoning op de Dam vandaag. Dat je hier gaat demonstreren vanwege een voorval in Amerika en vervolgens een niet bestaande link naar de totaal andere situatie in Nederland legt, vooruit, daar leven we maar mee. Maar dat je in deze tijd zoveel mensen zonder ze een strobreed in de weg te leggen op een kluitje laat staan 'omdat het demonstratierecht in Amsterdam zo belangrijk is' (en de gezondheid van de bevolking dus kennelijk niet), is een verbijsterende gotspe.
4 -4
Ajacied33
Je hebt een punt, maar ik hoor je niet over de taferelen in Utrecht iets zeggen? Honderden mensen (supporters incl Sneijdertje) die afscheid namen voor de Galgenwaard van een die hard Utrecht fan. Politiek valt allemaal over de "Dam" nu, heb nog niemand iets horen roepen over Utrecht. Ik zie het verschil tussen de Dam en Utrecht niet...
4 -3
NotForSale
Ook de bijeenkomst in Utrecht had verboden moeten worden al moet gezegd dat ze in Utrecht toch beduidend meer afstand hielden door een soort erehaag te maken.
2 0
Jariiii
Ik had geen idee maar snap je punt ook niet. Ik had alleen iets over de Dam mogen zeggen als ik ook een opmerking over Utrecht had gemaakt?
0 -1
Ajacied33
Je mag zeggen wat je wilt van mij, vind het alleen frappant dat er met 2 maten wordt gemeten.
2 -2
Deepblue
Dat wordt er toch overal? Beroepsdemonstranten staan te jammeren om iets 6500 km ver weg, maar zijn stil wanneer een joods restaurant continu wordt vernield. Het is allemaal zo hypocriet als wat.
Dat schijnt het 'nieuwe normaal' te zijn.
3 -3
Deepblue
Te idioot voor woorden inderdaad.
2 -2
JSF
Iets met een koe en een kont....
0 0
WZAWZDB14
zeg dat maar recht in het gezicht van al het ziekenhuispersoneel

Hypocriet
2 -1
MrPink
Is die Halsema al pleite? Duizenden mensen op de dam en zij staat er zelf nog vrolijk tussen, bizar. Stukje verderop moet de horeca zich aan de 1,5 meter houden.
5 -4
ajaxminimax
En nu moet je haar horen bij op1... Hoe kan een hoofdstad zo'n burgemeester hebben? Femke moet heel snel opdonderen
3 -5
Web
Ik heb mij dood geërgerd aan dat mevrouwtje die 10 keer het zelfde vraagt
Alsema is niet mijn burgemeester
Maar zoals zij het gisteren uitlegde heeft ze best wel een punt
0 0
afcsja
Ja bizar hè!

Ze zegt eerst dat ze zich al dagen zorgen maakt over de aantallen, en vervolgens gaat ze de mist in en had het niet zien aankomen.

Iets met opzouten!!
2 -6
Web
Daar heeft ze zich zorgen om gemaakt ( super eerlijk dat ze dit zegt )
Maar de politie heeft aan gegeven dat ze Niet grote groepen verwachten
Wel zeggen wat ze gezegd heeft.

Bizar opmerking van jou
Luisteren
0 0
Boer Gijs
Is zij nu de slechtste burgermeester die Amsterdam ooit gehad heeft of waren er nog erger?
2 -4
AjaciedRK
Ik ben blij dat vermeulen niet mijn commentator is...
0 0
blava
Achteraf weet iedereen het beter. Er kan ook nog een tweede golf komen.

Beter in Augustus beginnen met publiek. Demonstreren mag blijkbaar wel. Lijkt Engeland wel met Dommie Cummings. Halsema, Halsema wat een beleid!
1 -4
AlexIbarra
Tenzij ik iets gemist heb, mag er momenteel nog steeds alleen op 1,5 meter worden getraind, en maakt NL zijn borst nat voor hoe het virus zich gaat ontwikkelen nu langzaam de scholen, treinen en terrassen weer voller worden.
Een test aanvragen is per vandaag mogelijk maar alleen wanneer je symptomen hebt.

Waarom doen deze wijsgeren dan alsof er gewoon gevoetbald kan worden in de KKD?
Ik was altijd voor uitspelen en zou het nu ook absoluut niet erg vinden om lekker een wedstrijdje van Ajax te kijken. Maar de overheid maakt geen uitzondering voor het voetbal en de KNVB heeft niet de slagkracht en de ambitie om iets te bedenken waarmee ze de beperkingen vd overheid omzeilen. Voor de Eredivisie al niet, laat staan de KKD.

Beste wat ze nu kunnen doen is ervoor zorgen dat het nieuwe seizoen op tijd kan beginnen (dus 1 augustus en niet 1 september). Maar dat zullen ze ws pas half juli bedenken.
2 0
Schwalbino
Die tweede golf komt. Niemand kan goed inschatten of die meer of minder erg is. We gaan het zien. Dat achteraf lullen wat nu gedaan wordt begint op gezeur te lijken.
0 -1
Amsterdam1900
Daar hebben hem weer Arno Ver-kk-meulen. Weet zijn woorden altijd zo te spinnen dat Ajax wordt bevoordeeld. Wellicht een bittere reactie maar deze man heeft het echt verbruitk door jaren lang onzin uit te kramen. Ajax is net zo veel gedupeerd als AZ dat wij geen landskampioen zijn, als het niet meer is. CL-ticket is afgedwongen op de westrijden die wel zijn gespeeld en niet anders.
0 -2
NotForSale
Dat kk gedoe hoort hier niet thuis man. Verlaag je aub niet tot het niveau van de kakkies.
8 0
ram
Eens. Maar nu je het zegt... Je komt dat woord op deze site letterlijk nooit (!) tegen. Hele vette constatering eigenlijk. Goed bezig guys (behalve jij, Amsterdam1900)!
1 0
Frederiksperwer
Indeed, heel kinderachtig. https://youtu.be/WK8SEajjFrI. Niet echt anti toch?
Wel slappe tekst van Vermeulen, buiten kijf.
0 0
Naoro
Alles en idereen die met voetbal te maken heeft in April: We willen duidelijkheid!
Alles en idereen die met voetbal te maken heeft in Juni: Rutte was veel te snel!
0 0
JohnnyD
Het is toch niet voor te stellen dat van al die miljoenen zaadjes die een orgasme geeft, hij nou net die ene is geweest die als eerste aankwam. Dat was pas een historische blunder. Hoe dat is gekomen, zullen we nooit achter komen, maar kan nooit de bedoeling zijn geweest van moeder natuur.
3 0
off
Arno verveelt zich. Az had ook 3e kunnen worden dus zijn zwaar bevoordeeld.
2 0
Kuningast
Zei Vermeulen dat ook toen ze de beslissing namen?
1 0
DarkChild
Arno Vermeulen als chef voetbal vind ik persoonlijk een grotere historische blunder.
4 0
TomAjaciedd
Weet iemand of t nog mogelijk is om alsnog te starten?
0 0
mickey2602
Aangezien ons kabinet zich richt op de beslissingen in andere landen zal het me niets verbazen als de datum van 1 september wel vervroegd gaat worden.
Maar de clubs hebben zich nu ingesteld op 1 september,bijv met de voorbereiding,dus denk ik niet dat het begin van de competitie nu ineens ook vervroegd zal worden.
0 0
Bjorn
Nee, want 1 september staat nog steeds voor evenementen. En dat blijft.

Ook als er een uitzondering voor topsport komt, gaan ze niet meer opstarten.
0 -1
Deepblue
Alles kan, maar praktisch lijkt het mij onhaalbaar wanneer niet iedereen dat wil
0 0
Joseph
Achteraf praten is zo makkelijk, past prima bij het niveau van dit zielige excuus van een journalist.

Nederland kon eenvoudig aan het TV geld komen met het stopzetten van de competitie, dat hadden ze in Duitsland en Engeland ook gedaan, als dat kon.
2 0
DT10
Op het moment dat de gevolgen van het virus het hoogtepunt bereikte, was het bij de KNVB een grote puinhoop en zat bijna niemand op dezelfde lijn. Als er op dat moment leiderschap was getoond en de KNVB de regering een fatsoenlijk plan had voorgesteld, had het seizoen misschien afgemaakt kunnen worden.

Het grote verschil echter, met andere competities, is dat Fox alle TV-rechten voor de restant van het Erdedivisie seizoen betaald heeft. In Spanje, Duitsland en Engeland krijgen ze dat geld pas, wanneer er ook daadwerkelijk gespeeld word. De druk in die landen om het seizoen af te maken, was daardoor veel hoger.

Ik denk dan ook, dat Vermeuelen, net als 90% procent van de andere journalisten, analisten en columnisten, het simpelweg niet kan verkroppen dat Ajax die directe CL plaats toegewezen heeft gekregen.
3 0
Bapinho
En weer geen woord over dat Ajax gedupeerd is doordat we nu een titel minder hebben, lachwekkend dit
4 -1
Ismael Urzaiz
De volgende Nostradamus dient zich aan.
0 0
ajaxminimax
De witte chinees geeft ook weer een teken tot leven... en het is direct weer onzin. Jan Roelfs zegt het goed. Achteraf misschien te vroeg. Maar duidelijkheid was belangrijk voor de clubs. En over AZ ben ik helemaal klaar. Ja het klopt dat ze nog mee deden voor de landstitel, maar ze konden ook 3e of 4e worden, dan hadden ze sowieso geen cl. En ik had alle vertrouwen gehad in de 35e titel van ons aller Ajax., na die wedstrijd in Heerenveen zei ik ook: Let maar op deze zege had Ajax even nodig voor vertrouwen en het zal nu weer steeds beter gaan lopen. Ben sowieso klaar met dit gezeik, achteraf lullen is altijd al makkelijker geweest
5 0
Bjorn
Prima beslissing in alle opzichten.
7 0