'Waarom zou het in Nederland niet kunnen?'

ArthurV, 01-06-2020 om 16:20, 3647 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

John van 't Schip heeft sterk het idee dat het betaald voetbal in Nederland te vroeg is stopgezet, zo geeft de bondscoach van Griekenland aan tegenover De Telegraaf. De komende weken worden namelijk een aantal Europese competities hervat, waaronder de Griekse Super League.

'In veel andere landen kan het ook en Nederland is niet bepaald een derdewereldland, dus waarom zou het daar niet kunnen?', vraagt Van 't Schip zich af. 'Het zijn zeer lastige beslissingen, laat ik dat vooropstellen. Maar als het gaat om het heropenen van scholen en dergelijke, kijken ze eerst goed naar hoe het in andere landen gaat.'

'Dat kun je ook zo doen bij sport', gaat Van 't Schip verder. 'Het was beter geweest om wat langer te wachten met het definitieve besluit. Maar goed, dat valt niet meer terug te draaien. Ik ben blij dat het in Griekenland wel weer gaat beginnen en kijk ernaar uit om de meeste internationals straks weer live aan het werk te zien.'

'Wil het reizen zo veel mogelijk vermijden'

Hoewel de bal in Griekenland weer gaat rollen, is het nog onzeker of Van 't Schip de wedstrijden in het stadion mag kijken. 'Dat verzoek gaan we wel indienen. Volgende week zondag kijk ik eerst op tv naar PAOK tegen Olympiakos en daarna hoop ik naar het stadion te kunnen voor AEK Athene tegen Panathinaikos. Ik blijf wel voornamelijk in Athene, omdat ik het reizen zo veel mogelijk wil vermijden in deze tijd. En hier worden toch heel veel relevante wedstrijden gespeeld.'

Denk jij dat 1. FC Köln stunt en wint van RB Leipzig? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-B93
Elke keer dat “kijk naar andere landen”.

Toen het paniek was in Italie met hun gehele lockdown schreeuwde heel het land hier ook om een lockdown, alleen omdat Italie het ook had.

Overheid besluit (achteraf goed gezien denk ik) om een intelligente lockdown te doen ipv een complete. Dus we hebben niet gekeken naar andere landen maar een eigen keuze gemaakt. Blijkt achteraf prima gezien de economie die nog deels draaiende was.

Nu moet alles ineens weer soepeler “want Duitsland en Spanje doen dat ook”. En nu ook weer met het voortzetten van de competitie.

Wat is dat voor gelul met het steeds moeten volgen van andere landen?
0 0
Dubbelvla
Achteraf, met alle kennis in pacht, is het inderdaad makkelijk praten. Feit blijft dat voetbal verboden is tot September en clubs, op het moment van besluit, schreeuwden om zekerheid.

Er is nu zekerheid, we werken aan een plan, en daarmee kunnen begrotingen worden gemaakt en gezondheid worden gegarandeerd. Van al die andere landen moet nog maar gezien worden hoe iedereen er straks bijloopt. Ja, dat kan gewoon goed gaan, maar die zekerheid heb je nu nog niet.

Nee wij zijn zeker geen derde wereldland, John, dat kun je mede zien aan dat alles financieel breed wordt gedragen en we gezondheid boven eigenbelang zetten.
0 0
Simon1
Ja natuurlijk, want voetbal houdt de wereld draaiende? Zo jammer dat sommige sectoren niet kunnen inzien en begrijpen dat ze van ondergeschikt belang zijn in tijden als deze.

Dat Femke Halsema een kardinale fout maakt door een demonstratie toe te laten / niet af te blazen, houdt niet in dat alles open kan. Integendeel, die domme actie kan zo opnieuw het coronavirus aanwakkeren! Leuk voor ze dat ze in Duitsland weer voetballen, maar dat land heeft ook niet jarenlang de zorg wegbezuinigd als Nederland deed. Daardoor waren ze beter in staat het coronavirus te lijf te gaan en dus ook weer sneller open.

Maar laten we vooral iedereen vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven, kunnen andere weer lekker op een veldje tegen een balletje aan trappen. Lekker belangrijk.
1 0
Amp
Waarom dan wel zo weinig mogelijk reizen john...?
2 0
debarbaar
Ach na vandaag weten we dat we van de burgmeester en van de politiecommissaris gewoon met een volle arena mogen spelen. Als ik naar de dam kijk en de verklaring van de politie en burgemeester is de enige kwalificatie "dat de mensen het ongelofelijk belangrijk vinden". Probleem opgelost.
5 -2
NotForSale
Als wij samen komen krijgen we van Femke het waterkanon en paarden over ons heen.
4 -2
Ajaxxxisdebeste
Koe in de kont kijken... lekker makkelijk
2 -2
PierreHeno
Zolang ik er niet naar hoef te kijken vind ik allemaal prima. En ik hoef er gelukkig niet naar te kijken. Geef mij maar een lekkere pot als VVV- Willem 2 of PEC- Vitesse.....daar blijf ik voor thuis...lekker op de bank en genieten maar. Laten we vooral de klompetitie gaan hervatten hier. Het aantal zelfmoorden zal meteen significant gaan stijgen omdat men door de coronacrisis even vergeten was dat de crisis in ons betaald voetbal ook nog lang niet voorbij is wat het spelniveau betreft.
1 0
Ismael Urzaiz
Vooralsnog weten we ook niet of het wél kan in die landen. Dat moet ook maar achteraf uit statistieken blijken.
4 -1
AFCAMM
Er zijn meer mensen die roepen dat we naar die andere competities moeten kijken, maar inderdaad.. laten we het eerst maar afwachten.
Ik heb liever dat we achteraf zeggen dat we onnodig lang hebben gewacht, dan dat we zeggen dat we te vroeg verder zijn gegaan..
4 -1
OdjePils
Dat is een van de weinige slimme opmerkingen die ik hier gelezen heb...en dat ligt niet aan mij :)
2 0
Deepblue
Met risicomijdend accountantgedrag kom je inderdaad nergens.
2 -4
PierreHeno
Je bedoelt te zeggen dat het verstandiger is wanneer er 1 schaap over de dam gaat de anderen dan vanzelf wel volgen? Zoiets als de meeste stemmen gelden?...maar wie mogen er stemmen....dat is veel belangrijker....
0 -1
Joseph
Het snel stopzetten heeft er voor gezorgd dat clubs snel hun geld kregen van FOX, in andere competities zouden ze dat geld niet krijgen. Daarnaast denk ik dat het voor voor de gezondheid van de spelers ook beter is, er zit anders wel erg weinig rust in, zeker met het EK in 2021.
2 0
PierreHeno
Prima zo. Voetbal is gewoon even wat minder belangrijk. Alleen maar goed voor de sport. Al die achterlijke transferbedragen en gigantische salarissen.....en zoiets als bv de gezondheidszorg moet dan maar voor een koopje worden geregeld allemaal? Voerballers zeuren al wanneer ze 2 wedstrijden in een week moeten spelen.....wel wat anders dan nachtdiensten en shifts van 12-16 uur tegen een jaarsalaris waar voetballers datzelfde bedrag als weeksalaris lachend weg zouden wuiven. Nee...dat hele betaalde voetbal moet flink op de schop en dit is er een prima moment voor.
0 0
Drukwerk1968
Makkelijk praten John. Het stoppen gaf duidelijkheid. Achteraf gelijk halen is makkelijk.
2 -1
Joker
Commentaar geven op een plausibel punt is ook heel makkelijk.

Laten we nu beslissen volgend seizoen ook niet voetballen... . Is dat ook gelijk duidelijk....

H
0 -3
Simon1
Commentaar geven vanachter je computer, mobiel op tablet is ook heel makkelijk. Jij bent zeker een beleidsbepaler met een glazen bol... Zo ja, koop dan even een paar loten. Trakteer dan heel ajaxshowtime, dan zie ik in mijn glazen bol dat jij je populairder maakt. ;-)
0 0
Drukwerk1968
Dat slaat echt helemaal nergens op. Heel Europa had te maken met corona, de cijfers liepen op en op. Niemand wist hoe lang het ging duren. Wijsneus
1 0