'Transfer naar Frankrijk impuls geweest die hij nodig had'

GinoHaverkamp, 01-06-2020 om 07:10, 10804 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zijn transfer naar OGC Nice is goed geweest voor Kasper Dolberg, zo stelt journalist Daniël Dwarswaard in het Algemeen Dagblad. De Deen zat bij Ajax op een dood spoor en leefde op in het Franse kustplaatsje.

Dolberg kende onder toenmalig trainer Peter Bosz een uitstekend debuutjaar in het seizoen 2016/17, maar in de jaren daarna haalde hij zelden zijn niveau, mede vanwege blessures aan onder meer de voet. Dwarswaard ziet een ogenschijnlijk gelukkigere spits in Nice. 'Dolberg, 22 nog altijd pas, juicht nét wat expressiever dan in zijn Ajax-tijd. Toen baarde hij bij fans en ploeggenoten vooral opzien door het onderkoelde. Een belangrijke goal in de Europa League? Dolberg keek en vierde alsof hij net zijn zoveelste doelpunt tijdens schoolvoetbal had gemaakt', schrijft hij.

In zijn eerste jaargang in dienst van OGC Nice is Dolberg goed geweest voor elf competitietreffers. Door fans werd hij recentelijk nog gekozen tot beste speler van het seizoen. Nu de Franse Ligue 1 is afgelopen, verblijft de Deense spits in zijn thuisland. 'Daar, bij zijn familie in Denemarken, zal hij tot de conclusie komen dat de transfer, Ajax kreeg nog 20 miljoen voor hem, naar Frankrijk de nieuwe impuls is geweest die hij nodig had', vervolgt Dwarswaard. 'Het plan is nu om nog een jaar bij OGC Nice te blijven, zoals dat al werd uitgestippeld toen Dolberg in Zuid-Frankrijk tekende. Meer goals moeten hem uiteindelijk alsnog naar de Europese top brengen, de plek waar hij als jonge Ajacied al aan gelinkt werd.'

Denk jij dat 1. FC Köln stunt en wint van RB Leipzig? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Iedereen hangt zijn prestaties op aan Bosz
Ik aan de individuele training met Bergkamp
Dennis is ook de man die bij Arsenal van Persie er door een gesleept heeft
0 0
VoorOnzePloeg
Is hij niks voor Leverkusen? Werkt hij weer onder Bosz, en ze hebben niet echt een geweldige spits. Daar speelt Havertz nu maar dat is geen echte spits, die komt veel beter uit de voeten op 10
0 0
Web
Bosz had de kans om hem binnen te halen, maar heeft er toch van af gezien
0 0
Amp
Havertz speelt er omdat de spitsen geblesseerd zijn.
0 0
Aeter
Ja, dus reden voor een aankoop. Zeker een club met de status als Leverkusen.
0 0
Ajacied33
Leuk voor Dolberg hoor, maar wat een opportunisme weer van deze Danswaard. Het zegt genoeg dat Dolberg een half jaartje goed gepresteerd heeft onder Bosz, daarna nooit meer iets van hem vernomen. Ik gun het hem van harte, maar ik zie hem niet bij een Europese topclub floreren of terechtkomen. We hebben het over Nice he, de pak m beet Willem2/Twente van Frankrijk..
0 -1
insectenverdelg
Hij heeft t bij Nice aardig gedaan. Maar ik twijfel echt of hij met dit huidige spel bij Ajax onbetwist de nr. 1 spits was geweest. Dolberg heeft zeker genialiteit in zijn spel zitten, alleen bij Ajax moet dat er vaker uit komen. Daar wordt meer van je verwacht.
0 -1
fanforeffer
ik heb zelf het idee dat hij niet in straatje paste van het harde ,egoïstische, hard werkende ,top presterende prof wereld bij Ajax.
1 0
Joseph
Ging anders prima onder Bosz.
2 0
Web
Half jaar toen was het onder Bosz ook op
Vreemd dat Bosz hem dan niet gehaald heeft
0 0
Amp
Frankrijk was niet wat hij nodig had, een ander speltype wel. Als je zijn goals ziet daar bij nice, komt het merendeel vanuit omschakelmomenten of samenspel met de zijkanten die een bal snel voorgeven op t moment dat kasper met snelheid richting doel loopt. Laatste twee seizoenen was t bij ons vooral snel positiespel met veel mensen op helft vd tegenstander waardoor hij weinig ruimte had om te bewegen, vooral met een van de beek op 10 die 99% van de tijd naast de spits loopt als de bal er nog niet is
2 0