'Schwolow is zeker geen meevoetballende keeper'

JesseTH, 31-05-2020 om 18:20, 4242 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daniel Pinder, kenner en volger van het Duitse voetbal namens Get German Football News, ziet in Alexander Schwolow niet de ideale Ajax-keeper. De Duitser wordt aan Ajax gelinkt als vervanger van de mogelijk vertrekkende André Onana, maar volgens Pinder is hij nog niet op dat niveau.

'Onana is zeker een betere doelman dan Schwolow, in ieder geval op technisch vlak', vertelt de redacteur in gesprek met Voetbalzone. 'Schwolow lijkt in zijn manier van keepen veel meer op Oliver Kahn dan op Neuer. Het is zeker geen meevoetballende keeper die van achteruit de opbouw verzorgt. Desondanks heeft hij vaak geweldige reflexen en anticipeert hij meestal goed op afstandsschoten.'

Door een clausule in zijn contract zou Schwolow 'slechts' acht miljoen euro moeten kosten en dat is iets waardoor hij wél aantrekkelijk is voor een club als Ajax. Desondanks zal hij waarschijnlijk niet zomaar vertrekken. 'Hij is erg gelukkig met zijn leven in Freiburg. Mocht het echter zo zijn dat Ajax of Benfica, die deze week aan hem zijn gelinkt, concreet wordt, dan wordt het misschien lastig voor hem om een transfer te weigeren. Zeker als hij de garantie op een basisplaats krijgt. Het spelen van Europees voetbal is wellicht doorslaggevend in de keuze voor een nieuwe club.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
'Het is zeker geen meevoetballende keeper die van achteruit de opbouw verzorgt' -- dan gaat hij dus zeker niet naar Ajax. Volgende gerucht.
0 0
VoorOnzePloeg
Laten we in ieder geval een keeper kopen die ballen pakt, ipv kan meevoetballen.
1 -1
DS
Het is nog wel een stap hoor. Bij een laag geplaatste club veel ballen pakken is makkelijker, dan bij een hoog geplaatste club de paar ballen die je krijgt te pakken als het er echt toe doet.
Kijk niet verder dan naar Van Leer.
0 0
RusselWestbrook
Als ie niet mee kan voetballen, gewoon niet doen.

Onana ruilen voor ter Stegen.
0 0
Bky
Ga gewoon voor Scherpen.
1 -2
Ozymandias
In dat geval hoop ik dat Ajax probeert om Van Crombrugge te kopen. Hij is misschien geen puntenpakker maar hij is ook geen doelman die punten kost en is opbouwend goed.
1 0
trooop
Goed meevoetballende keepers zijn niet voor niets zeldzaam, de meesten zullen dat nooit echt leren. Kiezen voor een keeper die niet kan meevoetballen staat gelijk aan vaarwel zeggen tegen het Ajax-spel.
1 0
Koningtoto
Meevoetballen kan je leren. Ik ben een groot fan van Onana, als mens en als keeper, maar op afstandsschoten heeft hij niet heel vaak een antwoord. Ballen die hij moet hebben heeft hij vaak, maar niet vaak genoeg. Ballen die hij niet kan hebben pakt hij dan weer wel.

Meevoetballen is ook maar betrekkelijk. Hoe vaak is een bal van Onana geen balverlies?

Al met al, wil ik gewoon dat Onana blijft. Ik heb Menzo van dichtbij meegemaakt, Sar ook(F-side was dicht op de goal) maar Onana is een grotere persoonlijkheid dan die twee gecombineerd.
0 -4