Planting: 'Ziyech verdient late heiligverklaring'

ThijsZwagerman, 31-05-2020 om 16:50, 4830 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sam Planting heeft in Het Parool zijn waardering voor Hakim Ziyech onder woorden gebracht. Volgens Planting is Ziyech ‘de mooiste Ajax-speler in járen tijd’ en zal er na vier seizoenen in dienst van Ajax louter positief over de Marokkaanse spelmaker worden gedacht.

‘Ons rest over een paar maanden, zodra er weer gevoetbald wordt, alleen nog maar de herinnering aan de grootsheid, genialiteit en onverschrokkenheid van een sterspeler die eerst geen sterspeler was. Want dat is het fijne aan het geheugen, en het soms wat makkelijke aan nostalgie: een herinnering is geen film, een herinnering is een foto. Naarmate de tijd verstrijkt, zal Ziyech steeds meer één beeld worden, één gevoel opwekken’, schrijft Planting.

De sportjournalist concludeert dat Ziyech pas onder huidige Ajax-trainer Erik ten Hag definitief iedereen overtuigde van zijn kwaliteiten. ‘Zijn complexe eerste seizoenen in Amsterdam, waar hij een groot deel van de achterban en de opiniemakers pas in zijn periode onder Erik ten Hag – zijn derde Ajaxtrainer – definitief overtuigd kreeg, zullen gaandeweg vergeten worden. Dé herinnering aan Ziyech als Ajacied die uiteindelijk zal beklijven, het ene beeld dat er ooit als definitief oordeel op hem zal worden geplakt, zal ongetwijfeld schitterend zijn. Welk mooi beeld dat dan is, maakt niet uit. Ziyech verdient de late heiligverklaring.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ziyech vond ik onder Bosz al overtuigen. Maar ja, dat was EL. Dan is voor iedereen natuurlijk een vraag of hij dat ook op CL-niveau kan. Denk wel dat die vraag inmiddels beantwoord is. En het mooie is dat hij ons dit seizoen droeg in de CL. Vorig seizoen waren daar Frenkie en De Ligt nog bij. Dit seizoen was Ziyech nog beter met echte wereldgoals ook. Ben heel benieuwd hoe het hem bij Chelsea vergaat. Voor mij ben je pas echt een grote als je dit niveau jaren kunt vasthouden. Ik ga er vanuit dat hij dat kan en dan zit dit artikel in het Parool voor mij niet ver van de waarheid af. Maar alleen de komende jaren zullen het gaan uitwijzen. Ik wens Ziyech alle succes en laten we hopen hem op zn 33ste nog terug te zien. En daarna graag ook in de jeugdopleiding.
0 0
Koningtoto
Ik heb genoten van Ziyech, op zeker en ik ben er op recht verdrietig om dat hij zijn laatste wedstrijd in ons mooie shirt heeft gespeeld. Maar zijn beginperiode zorgt er bij mij voor dat een heel klein gedeelte van mijn sympathie voor hem blijvend beschadigd is. Natuurlijk had zijn manier van doen zijn charme en maakt hem dat echt, maar als je bij Ajax gaat ballen, weet je dat je bij het meest kritische publiek van Nederland gaat voetballen. Dat had hij echt anders moeten doen. Daarom gaat een heiligverklaring mij te ver. Heilig zijn voor mij Cruijff, Litmanen, Petterson.
1 0