'Overmars zorgde er in zijn eentje voor dat we niet meer voetballen'

BartVeenstra, 29-05-2020 om 15:55, 15982 views, NPO Radio 1 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Journalist Erik Dijkstra heeft flinke kritiek geuit aan het adres van Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars. In gesprek met Frank Evenblij op NPO Radio 1 uit hij zijn mening over het feit dat er in Nederland niet meer wordt gevoetbald.

'We zijn het lulletje van Europa en dan weet jij wel wat ik bedoel', begint Evenblij, waarna Dijkstra zijn mening geeft. 'Dan heb je het over voetbal. Als je naar de kaart van Europa kijkt, vind ik het fucking pijnlijk, weet je dat? Zo'n beetje overal wordt straks weer gevoetbald, behalve in Nederland, België en Frankrijk. Wat een armoe dat wij bij die drie landen horen.'

Waar in Duitsland de bal al twee weken geleden weer ging rollen, begint men in Italië, Engeland en Spanje in juni weer. In Nederland werd echter een maand geleden de stekker al uit het seizoen getrokken. 'Ja, mede dankzij Marc Overmars', zegt Dijkstra. 'Hij was de eerste die toen al begon te roepen van "we moeten helemaal niet voetballen". Ruim voor zijn beurt begon hij al te schreeuwen en daarmee heeft hij andere mensen opgefokt. Hij creëerde een sfeer...Marc Overmars heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat wij niet meer voetballen dit jaar (seizoen, red.).'

Dat AZ achter de rug van Ajax en de KNVB om probeerde alsnog het beste Europese ticket te vergaren, gaat er niet in bij Dijkstra. 'Dat vind ik eigenlijk echt niet kunnen, weet je dat?', zegt hij. 'Ik ben een groot aanhanger van "alles mag", maar dit gaat wel ver, hoor.'

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stibba020
Mij buikspieren doen pijn van het lachen. Wat een clown!
0 0
BokkieBokstra
Het is niet alleen Overmars maar de melding stoppen en wij hebben recht op de CL, het was die combinatie die het hem deed. Allemaal eigenbelang van de clubs, de reactie van het hele NL voetbal was een grote aanfluiting.
0 0
Van Reenen
Er moet mij nog iets van het hart. Al die leeghoofden, zoals o.a. Borst en Kieft, die Overmars aanwijzen omdat zij er behoefte aan hebben om onzin uit te kramen het volgende. HULDE aan Marc Overmars dat, zonder dat hij in de glazen bol heeft gekeken, de enige juiste beslissing heeft genomen op dat moment. Gezondheid is belangrijker dan voetbal en dat heeft Marc juist ingeschat. Bovendien, achteraf kijk je de koe in haar kont.
1 0
Bennyben
Ik ben het niet eens met wat az heeft gedaan, maar wat az heeft gedaan vind ik 1000 x netter als met doelbewust bierflesjes op mensen gooien.
0 0
MPAjax
dacht ook dat zo het probleem zou zijn opgelost en de politiek wilde dit ook dus ze moeten niet achteraf komen zeuren
0 0
OpNaarNummer4
Vind het nog steeds een prima besluit om te stoppen. Enige reden dat die andere competities weer gaan beginnen is voor het televisiegeld. Alle nederlandse clubs hebben dit al gehad, dus dan lijkt het me logisch dat je de kosten niet gaat maken en het risico niet gaat nemen. Ik denk dat enkel het belang van entertainment daar niet tegenop weegt.
2 0
Van Reenen
O9k weer zo'n lui uit het oosten die omhooggevallen is en z9nodig zijn nu ik moet opentrekken. Ga lekker bij ADO en RKC te biecht. Het begint er steeds meer op te lijken dat voetbal belangrijker is dan mensen die liggen te sterven op de ic's. Als je als leeghoofd dit zo bekijkt, begrijp ik het wel. Misschien kan eikel Dijkstra naast eikel Kievit gaan hangen.
1 0
Kingoffdatoilet
Overheid heeft evenementen verboden. Daar heeft Mark z'n opmerking weinig mee te maken gehad.
1 0
Gonzalez75
Haha jankerd die Dijkstra. Marc Overmars heeft er persoonlijk ervoor gezorgd dat jullie niet met die Tukkers weer terug naar de KKD terecht zijn gekomen. Als de competitie niet eas stopgezet dan waren ze nog in de problemen gekomen. Wie weet was de vrije val doorgezet bij Twente. Dus zeurdoos, ga lekker terug naar Twente land.
0 0
PierreHeno
Nederland , Frankrijk en Belgie zijn andets wel 3 toplanden in het Europese voetbal meneer Dijkstra. En iedereen kan zich journalist noemen....wat voor bagger er ook gepresenteerd wordt. Dijkstra is vooral goed in van die ' lekker lullen zit ook aan tafel' kwebbelprogramma's. Werkelijk niemand neemt hem.serieus.....en waarom zou je ook?!
2 0
goajaxgo
Ik heb zo'n hekel aan deze vent. Vreselijke eikel.
1 0
Jaridebeste
Ach gut, boehoe jank jank
0 0
Illegaal
Minister president Overmars...... wil u nu eindelijk eens stoppen met die coronaflauwekul die 1.5 m. gezeiks etc. etc.
Wij willen weer normaal leven, ook voetbal kijken met volle stadions en dat kan echt wel
0 -2
Meerkoet
Wat Erik Dijkstra de bierfles gooiende Twente dweeper zegt boeit echt niemand wat!
0 0
GotnohairWedontcare
Waarom is er zo’n schande om het rijtje van niet voetballende landen te staan? Er zijn ergere rijtjes om in voor te komen lijkt mij. De landen met de meeste slachtoffers naar ratio moeten zich achter de oren krabben en de landen die daarvan gewoon lekker willen gaan voetballen zouden zich kapot moeten schamen.
0 0
LangeTermijn
Het duurt nog een tijd voordat er een overzicht is van de hoeveelheid Corona-slachtoffers per land door de beslissing om vroegtijdig (voor de ontwikkeling van een vaccin) door te voetballen. Als dit overzicht er is gaan sommige mensen in de media precies het tegenovergestelde beweren van wat het zielige Popie Jopie figuur Dijkstra nu doet.
0 0
Illegaal
Laat je toch niet gek maken
... dit wordt zwaar overtrokken allemaal
0 0
GotnohairWedontcare
Fijn deze geruststelling. Ik begon me toch een beetje druk te maken. Laat me raden, dit is eigenlijk allemaal een links complot om illegalen binnen te trekken ten koste van hardwerkende Ariërs?
1 0
insectenverdelg
Iedereen moet is goed kijken wat er exact gebeurde. Er was geen enkel plan of idee van de KNVB. Toen kwam de uefa met beleid is doorspelen.

Zonder met de clubs ye overleggen te overleggen over de vervolgstappen en zonder plan dat gemaakt was, riep Gudde al we volgen de lijn Uefa. Pas toen kwam overmars er in. Overigens was dat nadat RKC en ADO al hadden geroepen dat ze niet wilde doorspelen. Maar dat vond iedereen volstrekt normaal. Misschien had Overmars niet moeten roepen. Maar ik wert zeker dat hij zo klaar was met de KNVB, dat hij de bom maar wil laten vallen.

De KNVB heeft dit overigens niet overgenomen. Die wilde nog steeds door. Alleen hebben ze in de weken erna nog steeds geen enkel plan van aanpak gemaakt en ingediend bij de regering ( zoals bijvoorbeeld de BL deed) . Logisch dus dat de regering geen tijd en energie in de tak betaald voetbal heeft gestopt en het hele betaald voetbal er heeft uitgegooid.

Maar dit verhaal vertellen is natuurlijk iets lastiger dan wat populistisch l roeptoeteren dan wat Dijkstra hier doet. Dit scoor5 veel beter.
2 0
Juichtoon
Plan was van PSV, Ajax en AZ.
1 0
Freddy Al
Overmars had als eerste het lef en de visie om zich uit te spreken, als de rest van Nederland daar een andere opvatting over had gehad dan was het ook anders gelopen.
Rare opvatting dat Overmars zich niet zou mogen uitspreken en dat andere belanghebbers geen andere keuze hadden dan zich hierbij aan te sluiten, niet alleen feitelijk onjuist maar ook gericht op het oproepen van valse emoties.
1 0
Leprechaun
Heb ik iets gemist? Is Overmars premier van Nederland?
8 0
Rho1980
Haha idd. Men vergeet daarnaast dat NL de uitzondering is dat voetbal onder evenementen valt. Wat anders is bij bijvoorbeeld in Duitsland of de zgn andere topcompetities.
Lekker dom schreeuwen doet Dijkstra.
0 0
insectenverdelg
zou een hoop opknappen
1 0
Joseph
Is dit de Dijkstra die bierflesjes gooit naar de zwakkeren in de samenleving?

Deze vent is af, wat doet zijn mening nog in de media?
5 0
RaynoFischer
Overmars kan roepen wat ie wilt, alleen heeft het ook maar te doen met de beslissingen van de KNVB en de regerin....
Meeste clubs waren het nog met hem eens ook, maar achteraf is makkelijk wijzen
3 0
godlike
Er zijn maar weinig Journalisten die ik kan waarderen op de lange termijn
2 0
DS
Ik had Dijkstra en Evenblij toch iets hoger ingeschat.
De enige die het afgefloten is Mark Rutten.
2 0
Bky
Uit bronnen heb ik gehoord dat Overmars ook zorgde voor 9/11, de moord op Kennedy, de verkiezing van Trump en het neerhalen van MH-17.
4 0
Frank1978
Topje van de ijsberg. Hij schijnt nog veel meer op zijn kerfstok te hebben... ;-)
1 0
RusselWestbrook
Fijn om te weten dat er verder niemand in Nederland is die zelf nadenkt. Overmars roept wat en we gaan er allemaal achteraan.

Behalve deze Dijkstra dan. Die prikt daar doorheen.
6 0
TontoKarnaggel
AS, kunnen we niet een IQ grens instellen hier? Dat figuren met een IQ onder de laten we zeggen 60 ofzo, hier geen podium meer krijgen?
Ben wel een beetje klaar met de meningkjes van dijkstra en consorten...
2 0
Deepblue
Een censuur of het wegzetten van meningen waar je het niet mee eens bent...daarmee geef je tegenwoordig blijk van een hoog IQ?
0 -3
TontoKarnaggel
Anders ga je een forumpostje lekker superserieus nemen....
1 0
FTS95
Dijkstra is de grootste pannenkoek in de sportjournalistiek...Ik ben het alleen best wel een beetje met hem eens. Niet zozeer dat het Overmars zijn schuld is, maar wel dat we veel te snel de stekker uit het seizoen hebben gehaald. Er had makkelijk weer gebald kunnen worden..
2 -4
Redrum
Zeker, maar er is niemand binnen de voetballerij die je dat kan verwijten. De regering heeft namelijk besloten dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden.
4 0
f.m.d.
Dat was voor sportscholen ook besloten en die kunnen nu ook 2 maanden eerder beginnen. Met een goede lobby was veel mogelijk geweest, maar dan moet wel als 1 geheel naar buiten treden en daarin heeft het nederlandse voetbal gefaald.
1 -1
appeltje
Voetbal is daarentegen een contact sport. Ik vind het nog steeds redelijk bizar dat om te zien dat op het voetbalveld van alles mag wat daar buiten niet mag, hartstikke veel onnodig contact.
1 -1
AFCAMM
Ach nee toch, arme meid. Wordt er nog steeds niet gevoetbald, terwijl er in de hele wereld nog steeds mensen doodgaan aan dat stomme virus. Jeetje, wat naar, schat. Wat moet dat zwaar zijn voor je, als je helemaal niks anders hebt dan voetbal en ligt te janken dat we hier nog niet opnieuw beginnen.

Wat een debiel is dit zeg... Janken omdat we ‘het lulletje’ zijn. Wat moet je dan sneu zijn.
4 -1
B.dykstra
Goed gedaan Marc
6 0
markk
Wat een sukkel die Erik. De overheid heeft laten zien weinig te geven over de mening van de KNVB, laat staan Ajax of Overmars. Ik vind het overigens nog steeds een goed besluit om het seizoen te stoppen maar tijd zal leren of dat ook werkelijk zo was. In Duitsland vind nu al allerlei soorten competitie vervalsing plaats. Stel je heb 2 clubs die aan elkaar gewaagd zijn; dat is vaak zo bij clubs die voor kwalificatie Europees voetbal spelen, en club A heeft al thuis gespeeld en moet nu nog uit tegen club B spelen. Club B heeft een paar spelers in quarantaine waardoor dit team niet het beste elftal kan opstellen met als resultaat dat Club B kansloos verliest terwijl Club B wellicht veel beter is.
4 -1
trodat4030
Overigens zijn dat simpelweg dingen waar je als club mee moet dealen. Wij speelden ook zonder Ziyech, Blind en Promes een paar potjes, ik zie het verschil niet tussen een blessure of quarantaine..
1 0
markk
Alleen komt dit nog bovenop eventuele blessures en zeg zou zelf: zonder al die blessures was Ajax allang verkozen tot kampioen. Hadden wij nu 10 punten los gestaan van AZ en was dit niet eens een discussie geweest.
0 0
trodat4030
Als club B zoveel beter is, hadden ze het verschil met club A allang gemaakt. Beetje onzin dus..
0 0
fanforeffer
Dit is ook een manier om op AS genoemd te worden. Moment of fame voor Erik.
3 0
Redrum
Je zou je bijna druk maken om zo'n artikel, maar dan zie je dat het bij Erik Dijkstra vandaan komt en dan kalmeer je direct weer. Dit simpele tukker kneusje valt niet serieus te nemen. Wat hij vindt of zegt is echt totaal niet relevant. Je gaat je toch ook niet druk maken als het buurjongetje van 3 zegt dat je shirt lelijk is?
5 0
Lazell
Zag hem wel vaker in DWDD of van die andere praatprogramma's. Waarom komt die gast op TV? Wat is zijn ding? Hij is niet slim, heeft geen expertise, hij zat daar gewoon wat snel en onduidelijk te praten... Een onbeduidende mening te hebben, zoals nu. Hij is ook niet grappig.

Hij heeft niks wat hem goed maakt en komt toch op tv en radio. Ik snap het serieus niet.
1 0
Frank1978
Dat laatste geldt tegenwoordig voor velen. Logisch gevolg van het feit dat er tegenwoordig zoveel zenders zijn die gevuld moeten worden, denk ik...
0 0
Ismael Urzaiz
Niet corona maar Marc Overmars zorgt ervoor dat we niet meer voetballen.
2 0
Redrum
Ik al die tijd maar denken dat de regering besloten heeft dat er tot 1 september niet meer gevoetbald mag worden, maar nu blijkt dat het gewoon Marc Overmars is die deze beslissing heeft genomen. Ik weet dat Ajax de grootste club van Nederland is, maar dat hij zoveel macht heeft was ik mij echt niet van bewust.
2 0
MrPink
Iets met een bierflesje, niet serieus te nemen deze zwakbegaafde.
5 0
Dubbelvla
Ah, daar gaan we weer.
0 0
Juichtoon
Erik Dijkstra is fan van die corrupte zooi uit Enschede. Heeft nu een rechtszaak lopen om Ajax van haar rechtmatige CLplek af te houden. Dit bebrilde uilskuiken weet heel goed dat het statement van AZ, PSV en Ajax kwam.
1 0
Multi
Ja meneer Dijkstra, Overmars is eigenlijk de baas in Nederland. Hij heeft meneer Rutten onder zijn duim! Verdorie ze zijn erachter gekomen.

Wat een stuk onbenul, dit artikeltje kan zo in de Story of Privé of wat dan ook.
5 0
Benleiden
Marc is ook een makkelijke naam. Eigenlijk doet hij dan net zoveel fout als Erik Dijkstra. Allebei handelen met de feiten die er dan liggen. Marc in de tijd dat er niet gevoetbald kon worden en Erik in de tijd dat er gevoetbald wordt in Duitsland. Lekker makkelijk kritiek plaatsen op deze manier.
2 0
Juichtoon
Marc deed niets verkeerd. Erik nu wel door de feiten anders weer te geven.
3 0