Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kist: 'Dan is dat niet zo chique'

FinnDekker, 26-05-2020 om 13:25, 5160 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kees Kist is verbaasd dat 'zijn' AZ op een slinkse wijze probeert de koppositie af te pakken van Ajax. De nummer twee vindt dat het meer recht heeft op een direct Champions League-ticket, vanwege de onderlinge duels die AZ beide won. Het clubicoon van de Alkmaarders baalt dat men door deze poging schade aan het imago oploopt. 

'De directie heeft, zeker in deze vervelende coronaperiode, veel contact met de KNVB en Ajax. Als die dan via de UEFA moeten vernemen dat AZ de eerste plaats van Ajax aanvecht, dan is dat niet zo chique', stelt Kist in gesprek met De Telegraaf. 'Nu zie je de termen als Calimero en provincieclub voorbijkomen. Daar baal ik van, want de club heeft op eigen kracht en mede dankzij het fantastische voetbal van de jonge selectie een geweldig imago opgebouwd. Dat mag niet verloren gaan.'

Sjaak Swart noemt de poging van AZ 'kansloos' en 'niet stijlvol'. 'AZ weet dat het om doelsaldo gaat. Dan hadden ze maar meer moeten scoren. Laat ze nou blij zijn dat ze tweede zijn geworden, waardoor ze ook Champions League (voorronde, red.) mogen spelen. Bij Ajax was iedereen weer fit, dus wij waren op zeker kampioen geworden.'

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dit vind ik nou mooi aan die ex-AZ spelers en Kees Kist. Die zeggen gewoon waar het op staat. De directie van AZ heeft een foutje gemaakt. Prima, en nu weer door.
0 0
Schip
Kist zegt zoals het is. Ze hadden een prima imago en gedragen zich echt als een stel NSB-ers. Als je vindt dat je recht hebt op de nr 1 positie, waarom hebben ze dan niet aan het begin van het seizoen aangegeven dat doelsaldo niet beslissend mag zijn? Of bij de oprichting van de club? Of hij deelname aan de eredivisie?

Nooit iets van onbegrip gehoord. Toen Ajax de titel op een goaltje of twee verloor: nooit iets van commentaar uit Alkmaar.

Alleen als ze er zelf slachtoffer van worden, piepen ze opeens. En niet met open vizier de strijd aangaan, maar stiekempjes. Een rattenstreek en echt niets anders of minder.
1 0
Frank1978
Wat ik me altijd af heb gevraagd, is Kees een zoon van Simon Kistemaker?
2 0
Joseph
Doet me een beetje aan Twente denken, die kregen het ook hoog in de bol na een goed seizoen. AZ is geen topclub en zal daar ook nooit komen zo lang ze Europees niks laten zien.
2 0
Freddy Al
Kist heeft gelijk , Eenhoorn is een hele zure Calimero,achterbaks vervelend zeurpietje die lekker op zijn bek gaat.
1 0
AFCAMM
Klasse reactie van Kist. En Sjakie ook weer lekker in stijl. Gelukkig zijn sommige dingen nog heel normaal.
1 0
Raoul14
Kijk Sjaak neemt alle illusies weg :-)
2 0
VoorAltijdNummer14
Hahaha Sjakie weer zoals we hem kennen. Toffe kerel wel die Kist!
4 0
voorkennis
Ja hahaha mooi Die Sjakie altijd weer
3 0
Freddy
Haha, die reactie van Sjaak Swart, typisch hem weer.
5 0