'Misschien had voetbal wel voorrang moeten krijgen'

ArthurV, 25-05-2020 om 16:50, 3746 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jeroen Grueter vraagt zich af of de Nederlandse regering niet iets langer had moeten wachten met het besluit om het betaald voetbal tot 1 september stil te leggen. Dit omdat het voetbal in een aantal Europese landen weer langzaam op gang komt en de Bundesliga met succes is hervat.

'Dat begint wel steeds gekker te voelen. Je ziet live voetbal uit Duitsland en in Spanje gaan ze bijna beginnen', spreekt Grueter in de NOS Voetbalpodcast. 'In Nederland zijn de afstanden ook nog eens kleiner, dus zou het makkelijker te organiseren moeten zijn. Tegelijkertijd heb je te maken met de maatregelen van de regering. Dus de KNVB kan heel veel willen, maar het moment dat de regering ervoor gaat liggen, dan kun je geen competitie organiseren. Zo simpel is het uiteindelijk wel.'

'We hoeven wat dat betreft niet te wijzen naar de KNVB, maar we moeten ons afvragen: had dat niet anders gekund?', vervolgt Grueter. 'Voetbal is een hele belangrijke sport, ook maatschappelijk. Mensen hebben veel plezier als ze voetbal kijken en zijn erbij betrokken. Het leidt misschien ook wel af van de huidige zorgelijke situatie. Misschien zou dat juist iets geweest moeten zijn wat wel voorrang had moeten krijgen. Ook omdat het, ten opzichte van heel veel andere dingen die je wil organiseren, behoorlijk beheersbaar is. Ik vind het jammer dat er zo snel een streep door getrokken is.'

Jan Roelfs benadrukt dat op het moment van de keuze om het betaald voetbal stil te leggen, de relatie tussen de KNVB en de regering 'behoorlijk broos' was. 'Het interessante is dat een Franse collega van mij vertelde dat de Franse regering een hele slechte relatie heeft met het Franse voetbal. Die hebben niet geknokt voor het uitspelen van de Ligue 1, zo is het in Nederland ook gegaan.'

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ja dat zie je wel in Engeland... nog geen wedstrijden maar 1 team met verschillende positief geteste personen binnen de club. Het is in Duitsland ook gewoon wachten tot de eerste club een paar positief geteste personen heeft. Gewoon niet verantwoordelijk, meer is het niet.
0 0
Deepblue
Die zijn eerder besmet in de lokale supermarkt. Voetbal, zeker buiten, kan prima.
Er zullen best hier en daar nog wat gevallen bekend worden. Maar dit komt eerder juist doordat ze beginnen en daardoor continu worden getest dan dat dit komt omdat ze weer beginnen.
Totale angsthazerij om het onverantwoordelijk te noemen.
0 0
Schwalbino
Eerst maar s zien hoe het in die andere landen uitpakt.
1 0
AFCAMM
Het is helemaal niet gek dat Nederland langer wacht. Het is juist gek dat andere landen opnieuw beginnen, terwijl het nog lang niet achter de rug is. Maar ja, geld hè?
3 -2
BokkieBokstra
Gaat toch om geld? Dat is de reden dat er landen zijn waar de competitie wordt uitgespeeld. Gaat om overleven van clubs. Daarom was daar eensgezindheid om het uit te spelen. In NL gaat het niet om een enorm tv bedrag, in ieder geval voor Ajax niet, en dat wordt uitbetaald. Een reden om het uit te spelen was er al niet meer. Uitspelen zonder fans had alleen maar geld gekost.

Als iedereen had willen uitspelen en er was eenheid geweest dan had dat denk ik wel gekund. Die eenheid was er niet, de een wilde wel, de andere niet. Wat het beste uitkwam.

Ik kijk weer uit naar het wielrennen. Meer zin in dan voetbal, zeker het NL voetbal. Vond het een afgang hoe het gelopen is. KNVB en de clubs, allebei schuld.
2 0
Oeroeboeroe
ik heb liever dat er over een jaar wordt gezegd: "we hadden toch eerder kunnen beginnen", dan: "jammer dat ze te vroeg begonnen zijn"
6 -1
Deepblue
Ik heb liever dat ze gewoon verstandige beslissingen nemen in plaats van angstvallig in een hoekje gaan zitten en zonder onderbouwing roepen dat niks meer kan.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Had makkelijk gekund, want zag zondag hoe druk het was bij de Hornbach stond een file voor de deur, maar 22 spelers en wat personeel kunnen niet in een leeg stadion voetballen.
2 -5
GeleenAjax
Euhm...260 personen is laatst berekend: clubs, spelers, staf en media. Politie inzet zal ook nodig zijn. Er zullen er altijd zijn die naar het stadion komen.
2 0
markk
Rennen ze bij Hornbach ook met 30 km per uur door de winkel en springen ze boven op elkaar? Zo ja dan is Hornbach in de overtreding. Het moet nog maar blijken of het verantwoord is, er zijn nu al genoeg problemen in de Bundesliga.
2 -1
Babayaka
Tja de mensen zijn er beetje klaar mee vermoed ik.
Je kan niet bbqen, of weg, maar voetbal is geen probleem.
Het houd een keer op. Je zal zien dat er steeds meer zich er niet aan gaan houden.
Tis ook waanzin zo langzamerhand. In Japan zijn ze er doorheen geokomen zonder lockdown of sluiten van tenten en stoppen met leven.

Men heeft maar 1 doel hier, mensen bang maken, de angst regeert en iedereen dokt straks zijn verdubbelde zorgverzekering, en prijsverhogingen door een zogenoemde corona taks. Bij de kappers is het al normaal blijkt.
2 -4
Schwalbino
Allerlei nare dingen voorspellen zoals jij hier doet. Dat is mensen bang maken.
1 -3
GeleenAjax
Zoek eens een andere vrouw zou ik zeggen: je zit onder de plak...
Ik kan gewoon weg. Bbq'en? Ook al 3x gedaan sinds half maart. Dus iets doe je verkeerd.
2 -2
Deepblue
Dan moet voetbal in de buitenlucht zonder publiek ook geen probleem zijn.
0 0
Frank1978
Ik moet nog zien of de BL ook echt uitgespeeld gaat worden. Ik denk dat men in België, Nederland en Frankrijk een verstandig besluit genomen heeft. Er is nog zoveel onbekend over dit virus, niet verantwoord om dan zoveel risico te gaan nemen. Misschien moet Grueter eens een dagje meelopen op een ic waar nog steeds de nodige mensen met ernstige corona verschijnselen liggen.
2 -2
Ismael Urzaiz
Ik denk dat er meer mensen sterven door corona dan van een gebrek aan voetbal op de televisie.
6 -1
Deepblue
Ik denk ook dat er meer mensen sterven in het verkeer dan aan het gebrek aan een auto.
Je punt is?
0 0
Amp
Ik denk dat de aluhoedjes en g5-gekkies wat anders zullen beweren
3 -1
Sirius666
G5? Simpel links begrijpt het écht niet lol
0 0
mgtow
Ja ten koste van wat Jeroen?
1 -1
El Mas Mejor
Misschien wel, misschien ook niet. Kijk over een jaar nog maar eens wat de situatie op dat moment is en dan kan je een oordeel vellen. Misschien moet de Bundesliga alsnog afgekapt worden, of misschien liggen alle Duitse en Spaanse ploegen volgend jaar extreem snel uit Europa.
2 -1