'Duels zonder overlap is commercieel ideaal'

FinnDekker, 21-05-2020 om 23:25, 3358 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens sportmarketeer Chris Woerts is het een goed idee om alle wedstrijden in de Eredivisie voortaan uit te smeren over het hele weekend, zonder overlap tussen wedstrijden. Het is iets waar België naar alle waarschijnlijkheid aan gaat beginnen. Als het aan Woerts ligt volgt de Eredivisie snel. De coronacrisis zou zich zelfs ideaal lenen voor het uittesten van een dergelijk programma.

'Voorlopig mogen er toch nog geen supporters naar de stadions komen', citeert het Algemeen Dagblad de kenner. 'Voetbalduels zonder overlap is commercieel ideaal. Je ziet altijd dat wanneer Ajax, PSV, Feyenoord of FC Twente speelt, dat de andere wedstrijd op dat tijdstip weinig kijkers trekt. Dus voor de kleinere clubs zou het erg goed zijn. Vooral de commerciële waarde zal er een boost van krijgen. Onder andere shirtsponsors zullen veel beter in beeld zijn.'

Maar of het ook makkelijk haalbaar is, betwijfelt Woerts. 'De weerstand van de burgemeester, leidinggevende van de politie en officier van justitie - oftewel: de lokale driehoek - zal groot zijn. En ook de supporters protesteren nu al als er een wedstrijd op maandagavond wordt gespeeld, laat staan als dat wekelijks is. Daarom zie ik dit niet snel in Nederland geïntrigeerd worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik snap zijn idee wel maar de wedstrijden zijn toch al aardig uitgesmeerd nu?

1 op vrijdag, zaterdag 18.45 en 20.45, zondag 12.15-14.30-16.45. 6 tijdstippen voor 9 potjes.
Wel wat overlap maar soms kan schakelen ook wel leuk zijn en het aantal mensen dat ECHT niet kan kiezen tussen live VVV-Heracles of Sparta-Groningen is ook niet zo heel groot.

Je kunt ook zaterdag 14.30 of 16.00 voetballen als er clubs zijn die dat willen. Of zondag 20.00.
Maar als je het wil verplichten zou ik toch eerst eens onderzoeken wat het oplevert.
0 0
JariJari
De televisiegelden zijn in NL een grap en dan hebben ze aanvullende eisen? Eerst maar de betalen met 10 vermenigvuldigen en dan praten we verder. Anders ben je wel een heel goedkope hoer voor de commercie.
0 0
Lazell
Hoe meer Fox verdient aan NL voetbal, hoe meer onderhandelingsruimte er is tijdens de contract deals.
0 0
Bky
Dat is prima, maar op één voorwaarde.

Ajax speelt altijd op zondag 14:30. Plan de rest er maar omheen.
1 0
DeKenner
Leuk dat ik geciteerd word in dit artikel.
1 0
DeKenner
Leuk dat ik geciteerd word in dit artikel.
0 0
Lazell
Pfoe, 12 uur ED voetbal in een weekend, 14 met pauzes. Ga er maar aan zitten.
0 0
insectenverdelg
Emmen - heracles. Om van te watertanden.
0 0
PierreHeno
Eh...voetbal gaat toch niet in de 1em 2em, en 3e plaats of shirtreclames goed in beeld komen? Eerst maar eens beginnen al die BVO's weg te saneren die financieel hun broek niet weten op te houden. 14-16 clubs in de kleredivisie is meer dan zat. Geen hond zit op potjes PEC-VVV te wachten wanneer die stadions toch al nooit meer dan halfvol te krijgen zijn ( behalve wanneer Ajax op bezoek komt). Blijkbaar zijn zelfs de locale supporters niet meer bereid om zich naar het stadion van hun cluppie te slepen.....nou wegsaneren dan en terug naar het semi-prof voetbal. Krijg je het eigen stadion niet elke thuiswedstrijd volledig gevuld ( zoals in Engeland bv wèl het geval is) dan heb je geen enkel bestaansrecht meer als BVO en moet je terug naar het amateurvoetbal. Niks mis mee.
3 -1
jewie3
Ik kijk een PEC Zwolle - VVV dus wel
1 -1
mgtow
Nou doe dat maar niet. Spelen wij telkens op de meest onchristelijke tijden natuurlijk. Blijft wel de knvb he.
0 0