Feyenoord-directeur: 'Wat krijgt Ajax nu nog voor Van de Beek?'

BartVeenstra, 11-05-2020 om 08:10, 12286 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ook bij Feyenoord zal men de gevolgen van de coronacrisis gaan voelen op de transfermarkt. Voor de coronacrisis stond Orkun Kökcü op het punt om in de zomer een transfer te maken, maar vanwege de crisis is het nog maar de vraag of dat gaat gebeuren. Feyenoord-directeur Mark Koevermans kijkt daarbij ook naar Amsterdam.

Rond Kökcü werd een bedrag van 25 miljoen euro genoemd, maar dat was vóór de coronacrisis. Door de crisis kan het zomaar zijn dat Feyenoord financieel in de problemen komt. Wat als er dan in de winter ineens een bod van zeven miljoen euro komt op Kökcü? 'Zeg jij het dan maar', zegt Koevermans. 'Het is lastig, hoor. Wat krijgt Ajax nu nog voor Donny van de Beek? Hetzelfde bedrag als zes maanden geleden? Ik weet het niet. En als we kijken naar de aankoop van spelers: moet je dan nu al spelers vastleggen terwijl straks door de crisis misschien de halve Braziliaanse en Argentijnse markt op zijn kop gaat en talentvolle spelers voor een schijntje zijn op te halen?'

Zaakwaarnemer Rob Jansen wil van het woord 'casino' niets weten. Dat woord viel onlangs bij een club in Nederland. 'Met dat soort begrippen heb ik niets', zegt Jansen. 'Het kan straks ook nog hartstikke druk worden op de transfermarkt, ik sluit het niet uit. Maar dat er iets is veranderd, is helder. Ik lees dat FC Barcelona veertig miljoen euro voor André Onana over heeft. Als het al allemaal klopt, ik lees het alleen en ben er niet bij betrokken. Maar kun je aan de ene kant spelers vragen miljoenen aan salaris in te leveren en vervolgens die bedragen een dag later neerleggen voor nieuwe spelers? Ik denk het niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Hij is drukker met Ajax dan zijn Feijenoord .
0 0
AlexIbarra
Waarom wil Feyenoord zo snel alweer van Kökcü af? Of wil hij zelf weg?
0 0
debarbaar
Köckü wil gewoon minimaal net zoveel betaald krijgen als die lilliputter die Stam aantrok. Dat is ook de reden dat Bryan Linssen het voorstel niet in overweging wilde nemen. Daarnaast moet die tennisser met een goed verhaal komen want als Commerciële man heeft hij gefaald, ze hebben niet eens een kledingsponsor die geld inbrengt behoudens een commissie per verkocht tenue en ze hebben nauwelijks een serieuze hoofdsponsor. Gudde heeft verdomd de kuip late versloffen met vogelstront op de stoelen en de pislucht komt je buiten al tegemoet. De spelerstunnel lijkt er op een Grieks jongetjes bordeel en de lichtmasten kunnen elke dag dienst weigeren. Dan moet je wat. Gene plan voor een renovatie, geen geld voor een nieuw stadion geen belasting dat betaald is dat je in mindering kunt brengen op toekomstige winsten. Ik denk dat Sparta er weleens beter voor zou kunnen staan dan Feyenoord.
1 0
AFCAPolarBear
Helemaal mee eens! Onder Koeman werd een soortgelijk beleid gevoerd bij Feyenoord als bij Ajax. Veel eigen jeugd (ook noodgedwongen), en die zouden aardige bedragen kunnen gaan opleveren. Maar meneer Van Bronckhorst kwam en die wilde met ervaring spelen. De kleine reserves die Feyenoord had gekregen door geen (dure) aankopen te doen verdampte met aantrekken van middelmatige spelers. De jeugd kwam niet meer aan spelen toe en werden voor schijntjes weggedaan. Ajax het goede voorbeeld gegeven de afgelopen jaren, door eerst veel kapitaal op te bouwen om vervolgens veel kapitaal te kunnen uitgeven, maar ook te houden
0 0
Ferd
Kokcu ker wil terecht een salarisverhoging. Hij zit nog op een jeugdcontract en vangt minder dan bankzitters.
0 0
Redrum
Ze hebben geld nodig en hij is samen met Berghuis de enige die wat op kan brengen.
0 0
mickey2602
1 zin valt me enorm op. Dat deze directeur leest dat Barcelona 40 miljoen over heeft voor Onana.
Ik weet niet waar hij dat heeft gelezen maar volgens mij is juist overal te lezen dat Barcelona juist geen 40 miljoen over heeft voor Onana,ze willen spelers ruilen of spelers erbij doen om maar niet aan dat bedrag te komen.
2 0
Bky
DOOR de coronacrisis KOMT Feyenoord in de financiele problemen?

Die club was op sterven na dood voordat de vleermuis die dit virus heeft veroorzaakt uberhaupt op deze wereld rondvloog.
2 0
OlympischStadionDeMeer
Hoef je ook te niet weten, want het gaat je geen ene reet aan.
2 0
Sterspeler
Het verschil is dat wij niet hoeven verkopen om ons hoofd boven water te houden. Van de Beek is straks allang blij dat die mag spelen. Alles lekker hier houden. Je gaat niet op het dieptepunt verkopen.

Dus houd hem lekker aan z'n contract. Heeft hij met z'n volle verstand getekend. Net als Onana en Tagliafico. Geen enkele club gaat de vraagprijs betalen. Dus lekker houden.
2 0
Hollister
gewoon nog even 2 maanden wachten... dan wordt heel veel duidelijk ... geduld is nu het toverwoord
0 0
HenryVakH1972
Jaloerse ventjes
6 0
Dolblij
Sinds wanneer hoort de transfersom van Donny tot het legitieme gedachtengoed van Dhr. Koevermans? Die tennisser moet zich lekker druk maken om de afwaardering van zijn eigen spelersgroep.
4 0
MrPink
Haha, altijd maar met Ajax bezig zijn.
5 0
Kuningast
Ajax Ajax Ajax Ajax dat is het enige waar ze in 010 aan denken
7 0
Red Devil
Ajax krijgt meer voor v d Beek dan dat die kakkerlakken ooit voor hun hele selectie zouden krijgen.
7 0
BokkieBokstra
Het was een voorbeeld wat genoemd werd en inderdaad je gaat geen 50 60 miljoen meer vangen voor van de Beek. Dus ook geen 25 voor Kokcu. Het is over met de pret voor het moment.
0 0
TontoKarnaggel
Grappig, er is een komma weggevallen in het artikel, nu lijkt het net alsof kokcu 25 miljoen waard was ipv 2,5 miljoen. Opletten voortaan AS....
13 0
Vierendertigste
Donny is net zoveel waard, als die hele F-kliek bij elkaar
5 0
Kingoffdatoilet
Kokcu was toch al niet meer dan 10 miljoen waard. Met zijn contract waarschijnlijk 7 miljoen. Nu dus niet meer dan 4.
1 0
Kingoffdatoilet
Hahaha. Nou waarschijnlijk laat Ajax hem gewoon niet gaan. Als ze Donny laten gaan zal Ajax van het bedrag wat ze krijgen heel Feyenoord kunnen kopen.
1 0
AjaxHoorn
Misschien moet die pisvinger gewoon over Feyenoord praten en zijn mond houden over Ajax.
3 0
MK77
Waarschijnlijk meer dan voor de hele selectie van al hun elftallen, het stadion, de koffiejuf en het totale inkomen van hun legioen
4 0
Leprechaun
Het grootste verschil tussen Ajax en Feyenoord is dat bij Ajax de nood tot het verkoop van spelers minder hoog is dan bij Feyenoord. Dat maakt dat we hogere bedragen kunnen vragen.
3 0
Sluk
Plus dat Ajax spelers simpelweg meer waard zijn doordat ze meer kwaliteit hebben.
4 0
Ferd
Hoppa, weer een Feyenoord bestuurder die zich druk maakt over Ajax.

Van der Beek alleen levert meer op dan heel Feyenoord samen. En dat dat jochie 25 miljoen waard zou zijn, tja.
4 -1
Lazell
Als Barca daadwerkelijk 40 mio gaat betalen voor een speler, zou ik als Barca speler per direct mijn 70% terug halen.
2 0
Sluk
Ja of het bestuur legt het uit als: doordat jij salaris inlevert kunnen we het team nog beter maken ondanks de crisis.
1 0
Kingoffdatoilet
Dan zou ik alsnog mijn salaris opeisen. Niet te rijmen met de salarismaatregel.
1 0
Bennyben
Jeetje het seizoen is nog niet begonnen of ze zijn alweer met Ajax bezig.
7 0
Sluk
Ik neem aan het dat inleveren van salaris onder voorwaarden gaat. Dus als het financieel straks goed gaat, dat de spelers die salaris in hebben geleverd hier weer voor gecompenseerd worden. Het is een kwestie van geven en nemen in deze situatie.
0 0
ajax2004
Het is niet zo dat als het weer een beetje normaler is die clubs meteen dubbele salarissen kunnen betalen
1 0