Jansen legt uit: 'Eerste transfer zet toon'

ThijsZwagerman, 29-04-2020 om 21:50, 8442 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen zal de eerste grote transfer van komende zomer bepalend zijn voor de nieuwe prijzen die op de transfermarkt als ‘marktconform’ zullen gaan gelden. Jansen legt uit hoe dat mechanisme in zijn werk gaat.

De zaakwaarnemer vertelt in gesprek met Voetbal International dat er een marker nodig zal zijn om de transfermarkt weer op gang te brengen. ‘Oftewel de eerste transfer van een aansprekende speler in een topcompetitie. Die zet de toon. Dat is het bedrag waar iedereen vanaf dat moment omheen gaat rekenen. Zolang die marker er nog niet is, zal iedereen naar elkaar blijven loeren.’

Door de uitbraak van het coronavirus lopen alle voetbalclubs ter wereld veel geld mis. Er zijn hierdoor vooralsnog maar weinig clubs die het aandurven om forse transfersommen op tafel te leggen om voetballers te contracteren. Ook Ajax heeft al aangegeven voorlopig geen inkomende transfers te zullen doen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
Voor Ajax kan mbt de selectie voor het komende seizoen nog wel eens goed uitpakken... In de normale situatie waren wij Nico, Onana, vd Beek en misschien wel Neres, Veltman, Dest kwijt geraakt.
Dan had daar natuurlijk wel hele mooie bedragen tegenover gestaan en was de crisis financieel wel prima te overzien... echter had je dan wel verlies van kwaliteit gehad.
Nu kan het best eens zijn dat de minimaal gewenste bedragen voor onze spelers uitblijven en dus hooguit 1 a 2 spelers verkocht worden... nadeel financieel komt er natuurlijk minder binnen. Voordeel.. de selectie blijft aardig op niveau en kansen om verder te komen in de CL, want daar zal dan het geld voor de compensatie van de crisis verdiend moeten worden.. en dan maar hopen dat de markt zich een beetje hersteld om zodoende de spelers weer in waarde te laten stijgen
0 0
oudzuid2
zolang de onzekerheid rondom Corona blijft zie ik niks gebeuren. wie weet voetbal je dit hele kalenderjaar niet meer?
1 0
Web
Ik zal er niet van opkijken dat het maar bij een paar transfers blijft
Het is een erg onzekere tijd
Worden de competities wel uit gespeeld?
Wanneer kan er weer publiek bij?
En hoeveel publiek, direct een vol stadion?
Wat gebeurt er als er gespeeld word en iemand krijgt het virus?
Men is bang, of houd er eigelijk rekening mee dat het virus in het najaar weer de kop opsteekt?
1 0
markk
Newcastle United koopt Onana voor 150 miljoen hoppa.
2 0
AlexIbarra
Ik dacht beginnen met Neymar voor 250 maar dit kan natuurlijk ook.. ;)
0 0
mgtow
Ajax koopt Ihatarren voor een kratje Corona
3 0