Jansen: 'Transfersommen zullen veel lager uitvallen'

ThijsZwagerman, 15-04-2020 om 19:50, 2900 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Zaakwaarnemer Rob Jansen verwacht dat de transfersommen komende zomer fors lager zullen uitvallen. Door de uitbraak van het coronavirus denkt de belangenbehartiger niet dat clubs het ethisch gezien kunnen maken om grote bedragen neer te tellen voor versterkingen.

‘Ethisch is het onmogelijk dat clubs nog honderd miljoen neertellen voor een speler terwijl supporters van die clubs naar de gaarkeukens moeten voor eten. Supporters accepteren dat simpelweg niet meer. Dat zou ook krankzinnig zijn’, zegt Jansen tegen het Algemeen Dagblad.

Vervolgens legt de zaakwaarnemer uit wat de uitbraak van het coronavirus voor de transfermarkt betekent. ‘Salarissen zullen noodgedwongen worden aangepast, transfersommen en makelaarsbonussen zullen een flink stuk lager gaan uitvallen. Daar is niets mis mee.’

Jansen vertelt tot slot hoe een transfersom komende zomer volgens hem tot stand zal komen. ‘Er komen twee markers zoals wij dat noemen. Daar rekenen andere clubs hun transfers omheen. Ik geef een voorbeeld. Er gaat straks een speler van Ajax naar Atlético Madrid. Fictief verhaal hè, laat dat duidelijk zijn. Die speler vertegenwoordigde eerder een marktwaarde van vijftig miljoen, maar gaat nu voor circa 20 miljoen. Zo gaan andere clubs ook rekenen’, aldus de zaakwaarnemer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Maar dat betekent niet dat poenclubs misbruik menen te moeten gaan maken van deze crisis door lagere transferbedragen te gaan betalen.
0 0
Kingoffdatoilet
Wat een onzin. De ethiek was er toch al niet bij clubs die 100 miljoen voor een speler betalen.
0 0
markk
Ajax heeft nu het perfecte excuus om niet mee te werken met een eventuele transfer en spelers te pushen om contracten te verlengen. Ik zie daardoor Onana, Van de Beek, Tagliafico en Dest allemaal nog wel een extra seizoen blijven. Dan ziet het volgende seizoen er ineens een stuk optimistischer uit dan een paar maanden geleden. Aan de andere kant zullen er ook hele goede spelers zijn in met name Zuid Amerika die verkocht moeten worden om de club te redden, een buiten kansje om een nieuwe Tagliafico of Sanchez binnen te hengelen.
0 0
Hollister
Dan kan je ze beter nog een jaartje verlengen... schat in dat de markt zich sneller hersteld dan dat ze nu het verlies moet nemen van 60% als ik het vb van Rob Jansen moet geloven.. je gaat toch bv vd Beek niet verkopen voor 25 miljoen of Nico voor 18? Slaat nergen s op.. Ajax hoeft toch niet? En als dat zo is dan zou ik toch heel snel als Ajax zijnde Ihataren voor 16 miljoen ophalen
1 -1