Kieft kritisch op burgemeester Eindhoven: 'Geef KNVB de tijd'

JesseTH, 10-04-2020 om 21:35, 3003 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft heeft vrijdag in zijn column in De Telegraaf stevige kritiek geuit aan het adres van John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven. Hij liet weten voorlopig geen toestemming te geven voor profvoetbal in de Brabantse stad, zelfs niet wanneer de KNVB besluit tot door voetballen.

'Oké, een keer iets roepen prima, maar waarom drie dagen achtereen?', vraagt Kieft zich af. 'De discussie wordt volop gevoerd of het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie moet worden uitgespeeld. Terwijl mijnheer Jorritsma weet hoe de hazen lopen, zorgt hij met zijn uitlatingen voor veel onrust, terwijl hij feitelijk voor zijn beurt spreekt.'

'De KNVB heeft officieel gezegd alles in het werk te stellen om met respect voor alle overheidsmaatregelen en de voorschriften van het RIVM de competitie te herstarten, maar tegelijkertijd heeft de bond nog geen enkel competitieduel vastgesteld. Is het zover, mag er gevoetbald worden, dan kan burgemeester Jorritsma altijd nog ingrijpen', stelt de oud-spits voor.

Op deze manier ziet Kieft de chaos enkel en alleen groter worden. 'Terwijl de oplossing zich vanzelf aandient op 21 april, als premier Mark Rutte de nieuwe landelijke richtlijnen voor na 1 juni bekendmaakt. Geef de KNVB tot die tijd om een beslissing te nemen die ze moet nemen, in plaats van met z’n allen voorbarig maar te roepen en schreeuwen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Kieft vind het gewoon niet leuk datAjax naar de CL mag
0 0
Cupmetgroteoren
Ben het altijd met Kieft eens, zo ook nu.
0 -1
Frank1978
Je hebt dus ook meer met Psv dan met Ajax. Fijn dat je dit eindelijk bekent.
0 0
Web
Ik heb Kieft normaal hoog zitten
Maar in deze crisis lult hij maar wat
Zou hij echt niet weten wat een taak van de Burgemeester is?
En dat hij voorzitter is van de veiligheid regio?
En wat is er wel niet op ze afgekomen in Brabant.
Lekker belangrijk in deze tijd om met 22 overbetaalde spelers tegen een bal te laten trappen
Prioriteit is niet bij sport, maar bij de gezondheid van de mensen, en stap voor de stap de economie weer opstappen, en dat zal nog moelijk zat zijn
1 0
Babayaka
De voetbal wereld leeft in zijn eigen wereld. Ver weg van onze wereld. Dat is met de corona dans wel duidelijk geworden.
0 0
Frank1978
Op de eerste zin na geheel met je eens.
0 0
AlexIbarra
Als er gevoetbald moet gaan worden zal het allemaal iets anders gaan dan normaal.

Waarschijnlijk zonder publiek, alle selecties afgezonderd ergens in Drenthe of zo, regelmatig iedereen testen en dan wedstrijden spelen op een goed amateurveld.
Daar hoef je dan geen 25 veiligheidsregios en 18 burgemeesters bij te betrekken.

Hoewel ik zelf voor uitspelen ben (als het kan), vraag ik me af of er op die manier een eerlijk einde aan de competitie komt. Thuisvoordeel vervalt, teams missen ritme, geblesseerde spelers zijn terug, sommige spelers zijn misschien vertrokken of mogen niet meer spelen.
De stand na 25 normale speelronden als eindstand gebruiken is op zich niet 'minder eerlijk' dan het seizoen beslissen onder dat soort bizarre omstandigheden.
0 0
Babayaka
Maar ze willen voetballen voor de stadion inkomsten, alleen welke dan want de stadions blijven leeg?
0 0
mgtow
Kieft begrijpt niet dat Jorritsma burgemeester en voorzitter is van de veiligheidsregio die het zwaarst getroffen is door corona en hij dus niet zit te wachten op een nieuwe piek. Hij wil dus absoluut geen voetbal. Als je dat niet begrijpt dan moet je misschien maar van overheidswege van de buis.
5 0
Juichtoon
Kieft kijkt eerst wat Ajax doet of wil en gaat daar dan dwars op staan.
3 0
Ajaxtao
Kieft zit ook zonder werk als er geen voetbal is,en dan vertellen dat Ajax alleen aan zichzelf denkt.
Hij heeft nog mazzel dat hij bij van der Gijp zn boekenclubje mocht anders had ie helemaal niks .
7 0
FreddyAX
Kieft kan het niet hebben dat deze burgemeester zich duidelijk uitlaat over zaken die inderdaad de verantwoording va een burgemeester zijn?
Ik denk dat het veel simpeler is;Kieft en Y.Mulder en meer leeghoofden worden keihard op hun plaats gezet met dit besluit.
Ik ben heel blij dat Kieft helemaal niets te vertellen heeft en dat geldt al die doordrammers en dat Jorritsma doet wat goed is.

Alleen idioten met een hele beperkte tunnelvisie kunnen het niet aan dat het seizoen 10 weken eerder gestopt is.
3 0
FSideMaluku
Ach zo moeilijk is het niet toch,Wim?

Als boksers gewoon 1,5 meter afstand houden, dan kunnen ze gewoon die match spelen.. Bepalen we daarna met een potje knikkeren wie de winnaar wordt...
1 0
stefanwillem
Kieft wil graag bij de knvb werken denk ik.
2 0
Van Reenen
Tja, Kieft is met stip omhoog geklommen in mijn nationale eikenboom. Gudde hangt bovenaan, maar Kieft hangt er inmiddels één tak onder. Wat een debiel met zij uitspraak, heeft zeker weer gesnoven. John Jorritsma moet het wel 3 dagen erover hebben, anders dringt de ernst van de situatie niet door in die leeghoofden waar Kieft toe behoort. Of kwam hij zijn boek nog effe promoten?
5 0
Drukwerk1968
Zo goedkoop om dat snuiven, uit zijn verleden, er bij blijven halen. Heb je niets beters?
0 0