'Langzamerhand is de maatschappij er klaar mee'

BartVeenstra, 10-04-2020 om 07:25, 7167 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De persconferentie van premier Mark Rutte - waarbij hij zinspeelde op een anderhalve-meter-samenleving voor langere tijd - moet voor KNVB-directeur Eric Gudde het zoveelste signaal zijn om een einde te maken aan de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Dat schrijft Valentijn Driessen vrijdag in zijn column in De Telegraaf.

Driesen ziet dat heel het land in rep en roer is, maar dat de KNVB nog niet wijkt van haar plan: 'De maatschappelijke onrust door het coronavirus, duizenden doden met een veelvoud van patiënten op de intensive care, een ontwrichte samenleving, verregaande overheidsmaatregelen, stakeholders Ajax, PSV, AZ en fans die de noodklok luiden, burgemeesters die bij voorbaat wedstrijden verbieden, maar de KNVB waant zich onaantastbaar, zet door en wil het seizoen sowieso beëindigen. Iets waar de meeste clubdirecteuren niet in geloven als je ze off the record vraagt of de competitie wordt uitgespeeld.'

Driessen noemt de KNVB en enkele clubs arrogant. Het argument dat de bedrijfstak betaald voetbal alleen te redden valt door het seizoen uit te spelen, slaat volgens Driessen nergens op. 'Het is financieel voordeliger om niet te spelen dan zonder publiek. De televisiegelden zijn gegarandeerd, omdat KNVB en clubs kunnen aantonen dat overmacht ze verplicht de stekker eruit te trekken. Die bepaling van overmacht was al van toepassing toen premier Rutte voetballen tot 1 juni verbood. Terwijl je in een anderhalve-meter-samenleving van het kabinet helemaal kansloos bent om een wedstrijd te spelen.'

Dat de KNVB de competities nu per se lijkt te willen afronden, werkt volgens Driessen nu alleen nog maar averechts. 'Langzamerhand is de maatschappij er klaar mee. En wie zich zo opstelt in tijden van crisis krijgt daarvoor later de rekening gepresenteerd', aldus Driessen, die vindt dat de KNVB en Gudde met Ruttes opmerkingen nu het vege lijf kunnen redden door de regie in eigen hand te nemen en een wijs besluit te nemen door het seizoen te stoppen. 'Ontsnap uit deze nachtmerrie, incasseer je nederlaag, ga aan de slag met de sportieve en financiële gevolgen en probeer gezond, coronaproof aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen op het moment dat het coronavirus dit toestaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ik zou als sponsor ermee stoppen. De voetbalwereld gedraagt zich ronduit schandalig, en dan vooral de zogenaamde bazen.
0 0
JOHANisGOD
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/burgemeester-jorritsma-nog-altijd-woedend-op-knvb-het-gaat-nu-om-opa-en-oma-op-een-balkonnetje~ab08efeb/
0 0
behangdelul
Is de schandpaal van Overmars al schoongemaakt?
0 0
Ginoajax1
Kijk nou die foto van die Gudde. Uitstraling van een loze ambtenaar. Weggestuurd uit 010. Nu de 'lijder' van dit enge zootje in Zeist. Schaam je man, geen beslissingen durven nemen met dat Haagse maatje van je. Nou dat doen de burgemeesters dan zelf wel. Ga eens een kijkje nemen in het hart van Brabant. In de ziekenhuizen waar een kompleet slagveld gaande is, Gudde en Manders, schaam je kapot. Loezers.
2 -1
Ajax68
WIJ allemaal zijn helemaal KLAAR met die LAFFE KNVB, die alleen maar áchter die UEFA en FIFA aanhollen, en ZELF niet in staat zijn om een realistische en broodnodige beslissing te DURVEN en KUNNEN nemen.
GEZONDHEID op nummer 1, en dan pas de Economie KNVB !
1 -4
Stuyvesant
Weer last van het syndroom van capslock?
1 0
Robbie en de Kock
Hahaha!
0 0
3sterren
Pure stemmingmakerij. Volgens mij wordt er door iedere bestuurder, van welke nationaliteit dan ook, gecommuniceerd met een heleboel woorden, maar ook met het zeer belangrijke bijzinnetje: ”mits de veiligheid het toelaat”. En juist dat ene zinnetje wordt vaak bewust of onbewust weggelaten door het journaille.
Citeer juist, of citeer niet ...
2 -3
nahfahlaar
Hoezo stemmingmakerij? Dat ene zinnetje pleuren ze er gewoon voor de show bij. Is het jou echt nog niet duidelijk dat wat betreft de KNVB geld de absolute prioriteit heeft boven de algemene gezondheid van NL? Ze zitten gewoon te wachten tot Rutte zegt dat het echt verboden is om in juni/juli te voetballen. Dat heeft toch niks meer met voetbal te maken? Daarnaast gaat die 1,5 m nog wel duren totdat er een vaccin is, dus ...
1 -1
3sterren
Voor de show?
Hoe kom je er op?
Geld speelt altijd een grote rol, in iedere bedrijfstak, in ieder land, maar heeft absoluut geen prioriteit boven gezondheid. Dat heeft nog niemand ooit gecommuniceerd. Nergens ter wereld. Dat waanidee zit in jouw hoofd genesteld en hoe het daar komt kan ik alleen maar naar raden.
En natuurlijk wachten de bobo’s tot het laatste moment met het nemen van een beslissing omtrent het wel of niet uitspelen van de diverse competities.
Alle bobo’s op aarde mogen wensen dat de competities doorgang zullen vinden, maar als het sein niet op veilig zal worden gegeven, dan zullen ook zij zich moeten neerleggen bij dat gegeven.
”Dat ene zinnetje pleuren ze er gewoon voor de show bij” dat is wat ik noem een schoolvoorbeeld van stemmingmakerij ...
0 -1
nahfahlaar
Haha ok was misschien wat ongenuanceerd. Ik bedoel alleen dat als de voetballers, het voetbal in het algemeen en de gezondheid van NL de absolute prioriteit van de KNVB heeft, ze niet zo'n houding aannemen en zo afwachtend handelen. Maar daar ben jij het nog niet mee eens? Daarnaast heeft geld helaas zeker wel eens de prioriteit boven gezondheid. Laten we het bijvoorbeeld maar niet over Groningen hebben. En natuurlijk logisch dat ze daar niet over communiceren.
0 0
3sterren
Ach, dat kan ik mij goed voorstellen. In principe nemen zij een afwachtende houding aan, omdat ze waarschijnlijk hopen dat de hevigheid van het virus zal afnemen, naarmate de temperatuur zal gaan stijgen. Niet heel gek gedacht, volgens mij.
Persoonlijk ben ik voor stoppen van alle competities. Alleen heb ik het niet voor het zeggen en de bobo’s gelukkig ook niet.
Gelukkig schijnt er een deskundige organisatie te bestaan die daar uitspraak over zal gaan doen. Wanneer? Dat mag Joost weten ...
0 0
mgtow
Tja als je aan Feyenoord al niet normaal leiding kan geven dan wordt het bij de KNVB natuurlijk al helemaal niks.
6 -2
JOHANisGOD
Zelfs UFC 249 op een onbewoond eiland gaat niet door.

Vechters zouden zelfs getest worden van te voren.

Iedere keer als ik die kop van Gudde zie, krijg ik kotsneigingen.
Alleen dat ordinaire Rotterdamse accent al.

Wat een ziek en dom persoon.
5 -1
Hagmag
Valentijn blijft maar drammen, hij moet toch iemand afbranden.
Slachtoffer is NU Grudde.
Dit zit in zijn aard wat een ongelofelijke "Paardenlul".
Sommigen hier snappen het ook niet.
Als de KNVB gaat zeggen: "We stoppen er mee".
Dan zegt FOX, die de TV rechten moet betalen: Dan betalen wij tot de uitbraak CV crisis en daarna niet meer. KNVB verspeelt hiermee het TVgeld voor de clubs.
Grudde doet het goed, volgt de lijn van de UEFA, kan niet anders.
Het wachten nu is op de beslssing van de burgemeesters: In mijn stad geen voetbal zonder publiek tijdens CV shit.
Of nieuwe maatregelen van het kabinet bijv: de maatregelen die nu gelden, gaan een maand langer duren tot 1 juli. Dus ook niet van te voren in training en geen voetbal zonder publiek.
Wat maakt die walgelijke Valentijn zich toch druk over de rug van een ander.
De competitie wordt niet meer hervat en nu zorgen dat FOX moet blijven betalen.
1 -18
Raoul14
Zonder hersens kom je nergens....
0 0
JOHANisGOD
Wie is Grudde?
0 0
Robbie en de Kock
Combi tussen Rutte en Gudde?
0 0
GeleenAjax
De enige die het hier niet snapt, ben je zelf. Net zoals wij ons geld gewoon af moeten tikken voor vakanties, sportscholen, kinderopvang, etcetera. Fox heeft ook gewoon een contract. Voor dit seizoen loopt dat contract tot eind mei. Net zoals wij moeten betalen om de maatschappij een beetje rechtop te houden, moet Fox dat ook. Niet meer betalen vanaf uitbraak is dus geen optie: dat heet overmacht.
8 0
Rujar
Gelul. Wat Gudde dan moet zeggen is dat door de huidige maatregelen er geen vervolg kan worden gegeven aan de competitie. Met alle goede bedoelingen en mogelijkheden is dat uiterlijk tot 1 juni
4 0
Dennis129
wat vooral heel storend is aan Gudde is dat hij het alleen maar heeft over de competitie uitspelen. Hele plannen worden eroverHet scenario uitspelen van de competitie gemaakt. Terwijl er op dit scenario minder dan 1% kans is.
Als er hem gevraagd wordt wat er dan gedaan wordt in het Andere scenario van niet uitspelen, waar meer dan 99% kans op is, bv met betrekking van Bv verdeling tickets, wel/ geen kampioen dan heeft hij geen idee.
Die Gudde heeft gewoon een gigantisch bord voor zijn kop en totaal incompetent.
8 0
blava
Gudde heeft maar een belang. Feyenoord zal en moet de bekerfinale spelen in volle kuip. de rest interesseert hem niet. Gudde moet alle clubs vertegenwoordigen niet alleen Feyenoord. Zijn optreden doet vermoeden dat hij zich nog steeds directeur van Feyenoord voelt.

Ook Fox zal hem onder druk zetten. Fox kent maar een belang. Kijkcijfers en reclame inkomsten. Het zou Fox sieren als zij ook blijk geven van solidariteit. Het zijn en blijven nietsontziende geldwolven.
8 -3
Vlieske
Volle kuip haha. Bekerfinale van 2021 kan niet eens in een volle kuip worden gespeeld.
3 0