Driessen over plan KNVB: 'Heidens karwei'

FinnDekker, 08-04-2020 om 19:55, 2939 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen heeft andermaal uitgelegd dat een hervatting van de competitie vooral veel problemen gaat opleveren. Toch is de KNVB van plan om de competitie alsnog uit te spelen in de zomer, als de overheid het toelaat in verband met het coronavirus. Voor de camera van De Telegraaf uit Driessen zijn onvrede.

Een van de grootste zorgen zijn de aflopende contracten in de Eredivisie. 'Die moeten dan verlengd worden, maar wie gaat dat betalen? Er moet overeenstemming zijn met de clubs onderling en de speler. Dat is een heidens karwei om voor elkaar te krijgen. Dan ga je tegen het arbeidsrecht in en dat staat altijd nog boven het verenigingsrecht', aldus de verslaggever.

'En zo zullen er nog wel tien à twintig vragen op iedereen afkomen op het moment dat dit doorgaat', vervolgt Driessen. De KNVB moet maling hebben aan de wensen en mogelijke sancties van de UEFA, vindt hij. 'Het is een heilloze weg en het is de weg van het geld. Ik denk dat het geld niet datgene is waar we ons het meeste zorgen over moeten maken op dit moment.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Dit is een politieke uitspraak c.q. intensie, dit om de televisiegelden van FOX veilig te stellen voor de clubs.
Laat iedereen nu ophouden over uitspelen van de competitie.
Voor 1 juni de training hervatten is VERBODEN in NL.
Wedstrijden spelen zonder publiek ? Daar gaan de burgemeesters voor liggen.
Ga je pijlen richten op het nieuwe seizoen en denk daarbij dat er nog geen CV vaccin is en... dat het CV virus nog niet weg is .
KNVB en BVO's dit zou wel eens het scenario kunnen worden bij aanvang competitie.
0 0