'De vraag of Ajax diep in de buidel wil tasten'

FinnDekker, 08-04-2020 om 18:30, 5589 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Voetbal International heeft men berekend wat Ajax kwijt zou kunnen zijn als het initiatief van AZ wordt doorgevoerd. De oproep tot solidariteit van de topclubs richting de kleinere clubs zou de Amsterdammers veel geld kosten. 'De grote vraag is vooral of Ajax en PSV bereid zijn diep in de buidel te tasten', aldus Simon Zwartkruis.

'Uit de jongste jaarcijfers van Ajax werd al wel duidelijk dat de landskampioen in de Champions League in de eerste seizoenshelft 45 miljoen euro heeft opgehaald. In dit geval zou het dus gaan om een Amsterdamse bijdrage van 11,25 miljoen in het fonds. Plus een beetje: vijftien procent van de inkomsten uit één ronde Europa League, begin dit jaar tegen Getafe', valt te lezen. 

'Het solidariteitsfonds waarvoor AZ pleit, is gericht op het betaald voetbal. De verdeling van het geld over de clubs zou dus bij de Eredivisie CV komen te liggen. Mits er ooit consensus over het plan zal komen', schrijft Zwartkruis, die benieuwd is of het de clubs lukt. 'De voorbije weken hebben andermaal bewezen hoe lastig het is alle clubs op één lijn te krijgen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Als iedereen gewoon normaal gedaan had, dan was Ajax heus wel bereid geweest een beetje bij te springen. Overmars gaf bij zijn statement al aan dat Ajax zelf een noodfonds wilde oprichten (of in ieder geval wilde storten in een fonds). Maar als ik alle totaal ongefundeerde beschuldigingen en krankzinnige ideeën lees, dan zou ik Ajax zijnde geen stuiver meer weggeven. Ajax heeft zijn vermogen zelf opgebouwd zonder hulp van anderen. Ze zijn aan helemaal niemand in Nederland iets verplicht.
1 0
Jan Doedel
Ik haat je, ik haat je al m'n hele leven lang!
Ik haat je, ik haat je tot op het bot.

Maar nu heb ik je nodig want er zit geen geld meer in de pot.

Kunnen we niet tijdelijk vriendjes zijn totdat dit is opgelost? In ieder geval vriendjes zijn tot er weer wordt getost?

Dat ik altijd zo"n hekel aan je had is 1 groot misverstand.
Kom vriend Ajax help ons zielige clubje nou ff uit de brand!

Grappig Ajax is de meest gehate club van NL tot de anderen ze nodig zijn.......
Mijn reactie zou zijn: geen ene rooie cent naar de haters! Los t lekker zelf op!
1 0
Ajax34
Legt de top 5 even hetzelfde bedrag in?
0 0
Ajaxtao
Helemaal ni€t$ UIT Amsterdam!!!
2 0
aka
:)
1 0
aka
Belachelijk, heel Nederland was blij dat Ajax eruit lag en dat we biet verder gingen en nu willen ze wel t geld.
0 0
dennisindoor
misschien niet zo slecht dat we straks in een competitie met 16 clubs spelen...
2 0
PJK54
Als Marc zegt niet de ED niet meer te willen uitspelen vallen bijna alle clubs over hem heen maar als Ajax het eigen geld in een potje moet stoppen, naar het idee van AZ, staan ze plotseling vooraan met hun hand op!!! Ik denk niet dat Ajax dit idiote plan wil steunen daar er maar één club de dupe is en dat is ....... juist Ajax en clubs die een zooitje van hun huishouding hebben gemaakt vinden het prachtig natuurlijk die worden door dat geld "gered".
0 0
brullie
Dat die kaasdragers bedelen om geld zegt genoeg. Er zijn zoveel clubs afhankelijk van inkomsten van thuis wedstrijden en kaart verkoop überhaupt dat zij de clubs die willen stoppen niet zullen steunen. Ook dit geldt voor die dokwerkers en vandaar dat ze Gudde steunen.
0 -1
Hagmag
Geldpakhuis goed afsluiten.
1 -1
JariJari
Ik mag toch hopen dat dat geen serieuze vraag is.

Om de goodwill hoeven we het ook niet te doen want die gaan we nevernooit krijgen. Gewoon op de centjes gaan zitten Netto en Edwin!
2 -1
Lories
De wedstrijd van het jaar !
Elke club wil winnen van Ajax en daarna verliezen ze in de competitie van de kleinere clubs.
Iedereen wil de hoofdprijs van Ajax
Als jullie nou het geld eens bij elkaar doen wat jullie teveel hebben gekregen van Ajax ( of beter gezegd Ajax MOEST betalen voor een speler van jullie )
Iedereen gunt het Feyenoord, AZ
Nou dan ga daar je geld halen
2 -1
de-Ajacied
Belachelijk plan. AZ wil mooie sier maken door het geld van Ajax uit te geven.ajax financiert nu al al die kleine clubjes door de nivellering van de televisiegelden
2 -1
OpaVerteld
Solidariteit?
Zijn de spelers salarissen al gekort zoals bij andere EU clubs / competities...?
Zelfde vraag voor Ajax spelers.
Eerst eigen straatje schoon houden. Als dat niet lukt, mag je om hulp vragen.
1 -1
cantharel
Overal is de haat tegen Ajax te horen, waar ze ook spelen en nu zoveel geld aan dat gajes geven is volkomen onlogisch.Laat ze allemaal de tyfus krijgen.
4 -1
Bapinho
Waarom is het Ajax taak om de hele eredivisie te redden? Hier heb je nou dus de KNVB/ uefa of fifa voor. Waarom je letterlijk niemand hoort over een bijdrage van de KNVB maar wel iedereen die vindt dat Ajax rond de 10-20 miljoen moet inleggen is mij echt een raadsel
6 -1
AjaxDaniel
Alle Duitse topclubs gezamenlijk betalen in totaal 20 miljoen. En in Nederland verwachten ze even dat Ajax in het meest gunstige geval, die hele 20 miljoen voor haar eigen rekening neemt?

Knettergek zijn ze bij AZ.
8 -1
Babayaka
Zie je wel sinterklaas en zwartepiet bestaan wel.
Als dit door zou gaan.
1 -1
Bjorn
Als we gaan uitspelen nergens aan meewerken. Er zijn nu belangrijkere dingen dan voetbal. Collectief stoppen.
3 0
Cruijffthebest
Opzouten met dat solidariteitsfonds, elke club moet zelf een buffer hebben om tegenslag op te vangen en niet bij Ajax aankloppen om ze te helpen omdat ze er zelf een zooitje van hebben gemaakt.
12 0
Rujar
Hoezo we gaan nu de competitie toch uitspelen?
3 0