Van Seggelen over Ajax: 'Hoe haal je het in je hoofd?'

StijnDoornhof, 08-04-2020 om 16:00, 6067 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Theo van Seggelen, oud-profvoetballer en jarenlang vakbondsleider van spelersvakbond FIFPro vindt dat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt tijdens de coronacrisis. Dit vertelt Van Seggelen in gesprek met Voetbal International.

Iedereen doet alsof de gezondheid vooropstaat, maar de meeste voetbalclubs handelen vooral uit eigen belang aldus Van Seggelen. 'Dan snap je echt totaal niet wat hier aan de hand is, dan leef je in een droomwereld.' De oud-prof ziet dit ook bij Ajax gebeuren. 'Hoe haal je het in je hoofd om te zeggen: Wij spelen gewoon niet meer...? En wat dan als de onderste laag wél wil doorspelen? Dat maakt Ajax niets uit, want zij bepalen het zelf wel. De rest zoekt het maar uit. Nou, dat schiet lekker op.'

Datzelfde geldt voor AZ en PSV. 'Alsof je alleen op de wereld bent. Zelfs clubs onderin die zo kortzichtig zijn dat ze denken dat ze met deze stand niet degraderen en ook wel willen stoppen. Alsof dat er nu ook maar een beetje toe doet.'

Van Seggelen ziet het somber in. 'Ik ben geen zwartkijker, nooit geweest, maar nu zie ik geen enkel lichtpuntje. We hebben met z’n allen een giga-probleem en moeten zij aan zij staan. Dit is een angstwekkende situatie. Niet het moment om te denken: Wij staan bovenaan op doelsaldo en dus geloven we het wel. Juist nu moeten de gelederen worden gesloten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robert66
Weer een reden om direct te stoppen Ajax, laat ze allemaal maar het lazarus krijgen. Alleen het geld van Ajax is goed voor de clubs blijkbaar, daarna gaat de haat weer verder richting Ajax
1 0
GdlT
Volgens de media: ”Als AJAX met iets naar buitenkomt dan is het voor eigen gewin. Zegt iemand anders ongeveer hetzelfde, dan is het voor de veiligheid en gezondheid van de bevolking”
0 0
GdlT
Volgens de media: ”Als AJAX met iets naar buitenkomt dan is het voor eigen gewin. Zegt iemand anders ongeveer hetzelfde, dan is het voor de veiligheid en gezondheid van de bevolking”
1 0
OuweDibbes
Ach ja Theo van Seggelen. Moest en zou het Bosman arrest als eerst in Nederland doorvoeren. Heeft Ajax genoeg geld gekost, het beste elftal ter wereld liep gratis de deur uit. En transfers van 6 miljoen gulden zouden het maximum worden. Wat een farce deze kerel.
0 0
brullie
Benieuwd wat allen zeggen die vinden dat de competitie afgemaakt moet worden en er worden dure spelers doodziek. Of als meneertje van Seggelen het zelf krijgt?....
1 0
Kingoffdatoilet
Hoe halen al die mensen het in hun hoofd om de competitie in de zomer af te willen maken? Dan is er geen enkele voorbereiding voor volgend seizoen meer mogelijk en de spelers kunnen geen vakantie krijgen. Ajax denkt verstandig en de rest is gewoon dom aan het ouwehoeren
2 0
PierreHeno
Wanneer Ajax het statement zou maken af te zien van de titel en de CL plek ....dan zal iedereen snel akkoord gaan met het stoppen van de klompetitie seizoen 2019-2020. Dan wèl solidariteit....solidariteit om te voorkomen dat Ajax de CL plek opeist. Wat een bekrompen klein landje zijn we hier toch. Je allerbeste en meest succesvolle club zo te kijk zetten .
0 0
PierreHeno
Theo geeft blijk geen enkel besef te hebben over de door deze coronacris ontstane situatie en blijft in zijn voetballogica wereldje hangen. Hij speculeert er lustig op los en worxt daarin niet gehinderd door enige algemene kennis van zaken. Tja....en dan krijg je dus dit soort uitspraken...totaal niet serieus te nemen.
1 0
Van Reenen
Gelukkig zijn er naast John Jorritsma, burgermeester van Eindhoven en toekomstig burgemeester van Amsterdam, nog meer burgemeesters in Nederland met gezond verstand. In hun stad wordt niet meer gevoetbald en dat zit leeghoofd van s(t)eggelen ook dwars. Droeftoeter.
1 0
OpaVerteld
Heeft Levchenko, gesteund door z'n voorganger van Seggelen, namens de VVCS al richting clubs aangegeven open te staan de hoogte van de spelerssalarissen aan te passen in deze situatie van stilstand? Uiteraard alles in de het kader van solidariteit....
Wat zegt u, meneer van Seggelen...?
"'Hoe haal je het in je hoofd?????".......
1 0
PierreHeno
Raak!
1 0
Aeter
Weer zo'n zeiksnor die even zijn moment of fame wil pakken door Ajax te bashen want dat is hip.
1 0
AlexIbarra
Nou, Theo heeft ook zijn Segje weer gedaan hoor...
0 0
ARUCAMBA
O, wat zijn we toch solidair op dit moment, hoe solidair waren we toen het over kunstgras ging
0 0
WillyBrokamp
"Vuilnisman, mag deze zak ook nog mee ? "
2 0
Raoul14
De volgende dwaas die zijn zegje mag doen! Over een paar maanden blijkt dat Overmars gewoon goed had gezien dat dit een kansloos verhaal is. Al die mensen die tegen beter weten in hopen op van alles. Wordt wakker zou ik zeggen.
1 0
TontoKarnaggel
Ik ben er denk ik uit, Ajax moet gewoon bekend maken dat ze absoluut door willen met de competitie, liefst zo snel mogelijk.(over een week of 2?) Gewoon melden dat we de veiligheidsrisico's op de koop toe nemen en na het weekend ook alvast in groepsverband gaan trainen en vervolgens andere clubs oproepen dit ook de doen. Gezien de reacties op het willen stoppen verwacht ik nu dus juichende kritieken en dankbaarheid voor deze onbaatzuchtige geste van ons.
1 0
Juichtoon
Next. Ajax zou weg moeten uit de NLse competitie. Ben helemaal klaar met onze vaderlandse voetbal vrienden.
2 0
FreddyAX
Dus deze man heeft niet meegekregen dat Overmars die voorwaarde(Ajax automatisch winnaar) ook helemaal niet gesteld heeft maar terecht vindt dat de competitie in het belang van de volksgezondheid beëindigt moet worden?

Het aloude gezegde is ;"Hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten"als je dit van kracht verklaart op al die schoppers die het gegeven argument weglachen en het vervangen door het welbekende onderbuikgevoel zijn we waar we zijn moeten.

Ik zie ook voor Ajax eigenlijk alleen maar nadelen door deze situatie,inderdaad zou ook AZ( maar dat geldt theoretisch ook voor Emmen) nog kampioen kunnen worden dat zal betekenen dat er geen kampioen aangewezen zal worden en men mogelijk naar de ranglijst over de laatste jaren gaat kijken voor de Europese tickets.

Je leest en hoort echter van alle kanten dat er kennelijk iets verzonnen moet worden waardoor Ajax het (nummer 1) niet wordt, ik trek daaruit de conclusie dat er inderdaad geen sprake is van saamhorigheid en solidariteit.

Deze discussie zal ook nog gevoerd gaan worden, ik ben benieuwd naar de uitkomst.
Ronduit schandalig in dit opzicht was de houding van Dhr. van Gaal maar ook Knipping, Kieft ,v.Hooijdonk en andere coryfeeën lieten zich niet onbetuigd.
Laten we zeggen dat je je vrienden in moeilijke tijden leert kennen.
1 0
Welja
Lees die tweede alinea nou eens goed. Hou begint met een betoog over het belang van gezondheid en eindigt er ermee dat de enige club die zich over het voetbal heen zet en aan de gezondheid denkt weg als egoïstische voetballers die alleen aan het voetbal en zichzelf denken. Zou zo'n man drie seconden hebben nagedacht over wat hij zegt.
3 0
AFCAMM
Over een andere club had hij zich niet zo geuit. We kunnen het heel simpel omdraaien; De clubs die willen doorspelen -en dus sowieso niet met de gezondheid bezig zijn- zouden zich ook kunnen schikken aan wat de rest zegt. Dat (stoppen) is sowieso de veiligste optie. Meneer hier doet alsof dat erg is, omdat Ajax één van de clubs is die daar tegen zijn.
3 0
Wereld
Ik snap ook niet waarom hier nog discussie over is
De bovenste clubs willen stoppen
De onderste clubs willen stoppen
Er mogen zelfs 2 clubs promoveren

Welke reden hebben die middenmoot clubs om te gaan huilen?
Alleen Willem II heeft recht van spreken
1 0
Van Reenen
Zoals zo vaak al is gezegd is geld belangrijker dan gezobdheid van mensen. Te belachelijk voor woorden als er nog ruim 1400 mensen op IC's in Nederland en inmiddels bij onze buren in Duitsland, dat er mensen nog " durven" te spreken over het uirspelen van de competitie. O ja, wat zei Knudde van de knvb? Anders missen we 3 miljoen tv-geld van die vossen van Fox. Pffff een gigantisch bedrag. En daarnaast een behoorlijke bonus voor Knudde anders sluit je geen tv-contract voor 5 jaar met Fox, toch? Lekker kortzichtig, maar dat is wel toevertrouwd aan FC Knudde in Zeist.
0 0
Amp
Geld, verder komen ze niet
0 0
Joseph
Je hebt op een bepaald moment mensen met karakter nodig die begrijpen dat de wereld om meer draait dan het geld van de voetbalwereld.

Deze bobo leeft duidelijk in een bubbel, heel bijzonder hoe dit soort nietsnutten het voor elkaar krijgen in de media te komen.
2 0
ajaxminimax
Nog nooit van deze gek gehoord.. maar opnieuw iemand die geld boven gezondheid stelt. Ga maar gauw weer in het kontje van ceferin kruipen!
1 -1
de-Ajacied
“De oud prof-voetballer” was jarenlang speler van amateurclub Uvs en speelde uiteindelijk ook 3 jaar bij Telstar
Dus zeg nou niet dat je deze door de wol geverfde prof niet kent..
5 0
atalantanio
Jezelf opwerpen als moraalridder maar vervolgens wel karaktermoord plegen op iemand. Lekker niveau zeg.
6 0
JOHANisGOD
"Iedereen denkt alleen maar aan zichzelf."

En waar denkt de KNVB aan?
5 0
Hans Kraay Jr.
Begint met een F en eindigt op eyenoord?
0 0
Van Reenen
Het wordt langzamerhand wel heel erg vol in die nationale eikenboom. Het ene na het andere leeghoofd komt als eikel aan die boom te hangen en er hangen et al veel in. Zeker oom niet goed geluisterd naar het O.T.M. En RIVM. Vandaag heeft Diederik Nummers even uitgelegd dat er voorlopig helemaal niet gevoetbald kan worden. Dit had Rutte dinsdagavond eigenlijk moeten zeggen. Omdat hij het niet deed, wel in 25 talen dat iedereen thuis moet blijven behalve het Turks en Marrokaans, heeft Diederik dit maar even gedaan. Is er in ieder geval duidelijkheid voor die leeghoofden bij de KNVB en z,g. kenners in Nederland die Marc aanvielen. Ergens zit iemand in de media met een lijstje van 100 leeghoofden die allemaal zonodig gebeld moeten worden met negatief gelul over Ajax en Overmars. Als het positief is wordt het niet geplaatst, Zou dat mediamannetje bij het AD ( Achterlijke Dwazen) kunnen werken?
2 0
Rhythim
Lul met oortjes en snor uit de jaren 70...
4 -1
Web
Ja het gaat alleen maar om te voetballen
De gezondheid staat op het tweede plan
Ik ga voor gezondheid en GELUKKIG de mensen buiten het voetbal ook

Maar vrees niet, het gaat NIER door

Wat een paniek dan. Alleen maar omdat alle voetbal clubs, van groot tot klein op een vele te grote voet leven

Het voetbal word weer waar het voor bedoeld was
1 0
Van Reenen
Het is een illusie, maar terug naar De Meer zou ik ook wel willen.
0 -1
Frank1978
Goed, nu wil ik graag nog horen wat Bassie & Adriaan vinden van wat Overmars aan heeft gegeven en dan hebben we iedereen wel gehad, toch?
3 0
FreddyAX
Nee ,Lee Towers en Gerard Cox heb ik ook nog niet gehoord.
1 0
Marcw1972
Nou, ik heb Willem nog niet gehoord. Waar is die gebleven?
1 0
Spectre
Willem is old skool, ik mag toch hopen dat hij ook niet zit te wachten op voetbal
1 0
Vlieske
De enige die in deze hele situatie aan zichzelf denken zijn de uefa en de knvb
6 0
Hans Kraay Jr.
Wat lult die gast nou???

Er is nooit door Ajax gezegd wij spelen niet meer.

Mensen verzinnen echt allerlei onzin om Ajax maar te bashen. De ene nog triester dan de ander.

Wat een engnek die Seggelen.
5 -1
Spectre
Ja Ajax hoe haal je het in je hoofd om aan stoppen te denken ten tijde van een wereldwijde epidimie die elke dag meer dan 100 levens eist.
5 -1
AjaxCitizen
"Iedereen doet alsof de gezondheid vooropstaat, maar de meeste voetbalclubs handelen vooral uit eigen belang aldus Van Seggelen. 'Dan snap je echt totaal niet wat hier aan de hand is, dan leef je in een droomwereld.'"

Meneer leeft zelf in een droomwereld. Er zijn op dit moment wel belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. Of heeft hij de afgelopen periode niks meegekregen over wat er aan de hand is? Gezondheid en veiligheid hoort voorop te staan en het enige waar je de voetbalbobo's over hoort is uitspelen van de competities want de centjes komen dan natuurlijk niet binnen in hun eigen zakken. Die Ceferin durft zelfs te chanteren als je nu al de stekker uit het seizoen haalt.
4 -1
Frank1978
Precies dit.
1 0
mgtow
Allejezus. Ga met pensioen ofzo joh en zeik lekker de hele fokking dat tegen je geraniums.
1 -3
Frank1978
Arme geraniums worden dat dan... ;-)
1 0
mgtow
Heel arm. :'(

(zo moe van de KNVB en aanverwante mafkezen, liet me even gaan sorry)
1 0
Frank1978
Herkenbaar.
0 0
Draufgänger
Of Ajax nou uit eigen belang handelt of de volksgezondheid voorop stelt, in beide gevallen lijkt mij stoppen de beste optie. Dat clubs door willen spelen is zeker geen eigen belang?
2 -1
OdjePils
Hou je bek Theo
1 -2
Redrum
Iemand als Theo kan inderdaad beter zijn mond houden. Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe de media mensen beïnvloed. Heel veel mensen kunnen niet zelfstandig nadenken en kunnen hun meningen alleen baseren op hetgeen de media ze voorschotelt. Theo is blijkbaar ook zo iemand. Die leest al de hele week dat Ajax handelt uit eigenbelang. Woest is hij nu op Ajax, woest!
2 -2
Redrum
Het loopt meneer van Seggelen (wie het ook moge zijn) dun door de broek door dit virus. Maar als een voetbalclub dan voorstelt om niet meer te gaan spelen vindt hij dat schandalig en is er alleen maar sprake van eigenbelang. Waar halen ze dit soort idioten toch elke keer vandaan joh?
3 -2
Van Reenen
Die verklaring waar ze die eikels elke keer vandaan halen, is niet zo moeilijk te verklaren. Er bestaat een lijstje van leeghoofden in Nederland waar behalve Gudde, Van Gaal, Kieft, Manders, Leeghoofdnoski, Jansma en nog een stuk of wat op staan. Daarop staat ook Steggelen, nietsnut van Telstar in de vorige eeuw, waarin hij is blijven hangen. Bereid je er maar op voor dat er nog meer leeghoofden geïnterviewd worden. Is het niet door het AD, dan is het wel door AS.
1 0
stefanwillem
Wie?
4 -3
BokkieBokstra
Theo van Seggelen, ooit een lepe middenvelder van Telstar.
1 0
Leprechaun
Wie?
4 -3
stefanwillem
Humor.
0 -4
Redrum
Ach god, de volgende simpele ziel die ook even wat te zeggen moet hebben over de situatie. Gaan ze ook nog mensen interviewen die wel logisch kunnen nadenken?
3 -1
AjaciedRK
Meneer van seggelen draait het om.

Maar goed. Zo zijn er al velen voor hem geweest op vi en ad.
4 0
ajaxxcied4life
Er zijn heel veel domme mensen op deze Aarde. En men schroomt zich er niet voor om vrijwillig aan te sluiten aan deze inmiddels zeer lange rij aan onbenullen.
4 -2
xstaniox
Als zelfs AZ, die hierdoor een waarschijnlijke directe plaatsing voor CL en 40 miljoen misloopt het met Ajax eens is wat het stoppen van de competitie betreft.
Hoe kan je het dan nog in je hoofd halen om Ajax van eigenbelang te beschuldigen?
2 -2
Sanalologo
Zo waarschijnlijk was het niet.
0 0
xstaniox
Ik bedoel dat als alle competities doorgaan, de directe plaatsing van de Nederlandse kampioen waarschijnlijk is.
Niet dat AZ die kampioen wordt.
0 0