Mulder: 'Samenscholing bij stadions? Mensen zijn niet helemaal gek'

BartVeenstra, 08-04-2020 om 15:30, 3877 views, Sporza |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Youri Mulder verwacht niet dat voetbalsupporters gaan samenscholen mocht er over twee maanden weer gevoetbald worden. De KNVB heeft nog altijd de hoop dat er binnenkort weer gevoetbald kan worden, maar burgemeesters verwachten dat er in dat geval - wanneer supporters het stadion niet in mogen - buiten het stadion afspreken om samen te kijken.

Dat het in Nederland ook goed mis kan gaan, werd in het eerste weekend na de lockdown bewezen. 'Toen gingen de mensen massaal naar het strand', zegt Mulder in gesprek met Sporza. 'Daarna zijn de richtlijnen netjes opgevolgd en is dat niet meer gebeurd. De mensen zijn niet helemaal gek: men zal niet samenscholen in de buurt van een stadion. Men beseft de ernst wel.'

Dat er nu bekeken wordt of er alsnog gevoetbald kan worden, snapt Mulder wel. 'Ook al is de kans klein: als de kans bestaat dat je toch nog kan spelen, waarom zou je die dan niet nemen? Dan kun je net zo goed nog een paar weken wachten om te beslissen. Dat argument snap ik ergens ook wel', aldus Mulder, die uitlegt dat voetbal mensen hoop kan geven. 'Als ze toch zouden spelen, dan doen de clubs dat niet om geld te verdienen. Maar misschien heb je dan wel iets om naar uit te kijken, een positief signaal. Ik snap dus wel dat het bestudeerd wordt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ook deze engnek snapt het niet; de gemiddelde supporter is niet de gemiddelde Nederlander en zal in de emotie van het moment wel iets anders acteren .
Mulder weet het beter dus? Als het hoofd van een veiligheidsregio aangeeft welke risico's dat mee kan nemen wil Mulder toch doordrukken?

Deze mensen moeten eigenlijk ook aangesproken worden op hun uitlatingen in de pers,dat recalcitrante gedoe is niet erg behulpzaam in deze tijd.
0 0
TontoKarnaggel
Als we bij een kampioenschap al niet bang hoeven te zijn dat er mensen bij elkaar komen dan kunnen we net zo goed alles al open gooien toch?
0 0
FSideMaluku
Hahahaha, ik werk zelf in een vitaal beroep en er wordt dan al nauwelijks rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Youri denkt serieus dat bij een wedstrijd van AJAX 55000 mensen dat dan wel gaan doen, met een rij tot het Waterlooplein als gevolg? Heel kort en simpel; denk het niet.
0 0
Amp
Had ie hier afgelopen weekend eens in zaandam moeten zijn. Zelfs de burgemeester moest weer een oproep doen om thuis te blijven en weg te gaan uit het recreatiegebied. Wat een lamlul
0 0
Web
Iedereen inclusief Mulder ziet zijn baan er aan gaan. En dat kan ik ook begrijpen
Maar zeg dit gewoon en draai er niet om een
1 0
Web
Mulder komt net kijken. Weet niet hoe een deel van de supporters in elkaar zit
Het kampioenswedstrijd kijk ik al naar uit. Hoe dom ben je
Burgemeester moeten wel gek zijn om dit toe te laten
Het word niet uitgespeeld
1 0
ram
Haha, Youri heeft blijkbaar geen idee hoe intelligent supporters zijn...
5 0
BokkieBokstra
Positief signaal, zo kijk ik er ook naar. Als er maar iets van het normale leven weer zijn gang neemt, ook al zal het zonder fans zijn. Het moet ergens beginnen daarom goed om het nog even open te houden.
0 -4
FreddyAX
Dom signaal wat bij opvolging een enorme schade gaat veroorzaken ,kappen die hap,als er zaken worden vrijgegeven zijn er heel andere prioriteiten.
1 0
Juichtoon
Blijft alleen maar in de lucht omdat Ajax bovenaan staat. En dat vinden ze allemaal heel erg vervelend.
0 0
Web
Als het fout gaat kunnen alle hardwerkende mensen de deuren weer sluiten
En waarom?
Omdat de voetbal MOET doorgaan, heeft niets met sportiviteit te maken, maar geld, omdat ze op een veel te grote voet leven
1 0
Web
Positief signaal?
Weet je wat positief en realistisch is, om er mee te kappen
Weet je wat er gaande is? Of volg je het niet

1 0
BokkieBokstra
Jawel ik zie wel wat er gaande is. Het is nog een maand te gaan om besluiten te nemen, zie het in ieder geval eerst even aan. Ik geloof inderdaad nooit dat er met fans gevoetbald kan worden maar ik zou het al heel mooi vinden als het er ook zonder fans gevoetbald kan worden. Ik zie ook een nieuwe competitie niet meer zomaar beginnen met volle stadions. Zoals alles waar mensen samenkomen.

Ik denk dat prima zie wat er gaande is, als het even tegenzit zijn we hier voorlopig nog niet af. Zal de de economie volledig ten gronde gaan, stort de NL: huizenmarkt in, kunnen burgers niet meer aan verplichtingen voldoen, gaan vervolgens onze banken omvallen en zullen we Italie op onze knieen vragen om eurobonds. Zo kijk ik er tegenaan. Realistisch zat.
0 0
Lazell
Je reageert net op het verkeerde bericht van Web. Samenscholing is gewoon een risico. je kan niet zeggen: ze zullen het waarschijnlijk niet doen. En als er iets voorzichtig opgestart moet worden, is het eerder iets anders dan voetbal.
0 0
rafael32
Youri komt ook niet op tv voor het geld, maar om de mensen iets te geven.
2 0
EuforischeRealist
"Als ze toch zouden spelen, dan doen de clubs dat niet om geld te verdienen"

Is het gezellig onder jouw steen Yoeri?
7 0
ajax2004
Meneer Mulder is nog steeds niet op de hoogte dat voetbal vandaag de dag alleen nog maar om geld draait en zo iemand wordt dan expert genoemd
4 0
Johan14Cruijff
In steden worden kleine groepjes beboet, waarom dan wel 22 spelers op het veld en technische staf langs de lijn, niet helemaal fair lijkt me. Voetbal is voor iedereen belangrijk maar nu zijn er andere prioriteiten en is voetbal bijzaak.
1 -1
WinstonBogarde
Ik word zo moe van dit soort opmerkingen... Je kunt zelf toch ook wel bedenken dat ALS er weer gevoetbalt gaat worden dat de corona maatregelen dan inmiddels niet meer van kracht zijn.. Zolang dat wel het geval is gaat de overheid absoluut geen toestemming voor geven..
2 -1
Red Devil
Ik hoop day Mulder gelijk krijgt maar met die harde kern groepen weet je het maar nooit.
We hebben allemaal gezien wat er buiten het stadion van PSG gebeurde een paar een maand geleden.
2 0
Deepblue
Verstandige woorden van Mulder.
1 -4
ram
Haha, ja?
0 0