Virologen niet achter plan KNVB: 'Kunt terug bij af zijn'

JesseTH, 07-04-2020 om 22:40, 6398 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Alexander Kekulé en Ab Osterhaus, beiden viroloog van beroep, verwachten niet dat het plan van de KNVB om de Eredivisie vanaf halverwege juni te hervatten, realistisch is. Het zou een nieuwe uitbraak kunnen starten en tevens zou het hervatten van het voetbal niet als vitaal gezien worden.

'Stel dat de huidige maatregelen teruggeschroefd kunnen worden, en je laat het toe dat de ArenA volloopt met 50.000 man', leidt Osterhaus zijn verhaal in De Telegraaf in. 'Als daar twintig mensen bij zitten die het virus hebben, dan heb je alweer een flinke uitbraak te pakken. En kun je zomaar weer terug bij af zijn.'

Voorlopig is het plan van de KNVB om het betaald voetbal vanaf midden juni weer te hervatten. In het weekend van 19, 20 en 21 juni wordt de Eredivisie in dat geval weer hervat, terwijl onder andere FC Utrecht - Ajax die week midweeks nog ingehaald moet worden. Eind juli moet de competitie tenslotte tot een eind komen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
mensen die werkeloos raken verliezen ook jaren van hun levensverwachting waar ligt de grens
2 -4
ajaxdordtt
Wat dacht je dat het stoppen met sporten en de toename van drankgebruik met de volksgezondheid gaat doen?
1 -4
Murtagh
zeker. Maar een andere mening wordt niet gewaardeerd. dan ben je meteen een idioot
0 -4
ajaxdordtt
Ah joh, trek je je toch niks van aan? Veel leden hier zijn oud of enorm links. Laat gaan.
0 -4
ram
Ik ben het de laatste tijd best vaak met je eens kerel. Maar links? Nee... deze site is ontzettend rechts.
1 -2
ajaxdordtt
Kan ook. Vrijheid van meningsuiting wordt hier in ieder geval niet als groot goed gezien, integendeel. Dat is inderdaad niet per se links.
0 0
Kuningast
Ik ben enorm rechts en 32 jaar en ik vind dat jij alleen maar onzin uitkraamt
4 0
ajaxdordtt
Zoals ik zei; oud.

Nee grap, maar dat mag ook gewoon. Leven in een vrij land.
1 -3
Murtagh
ab osterhuis die liet te juichen toen we een mexicaanse griep geval had zodat hij een paar miljoen vaccinaties kon verkopen aan de overheid. totaal ongeloofwaardig die man denkt alleen aan eigen belang. Dat de NPO heb steeds uitnodigt is het failliet van de npo
0 -3
BokkieBokstra
Het is toch ook niet de bedoeling met publiek uit te spelen?
0 0
Libero
Lijkt me toch ook niet. Sjoerd Mossou schreef ook al iets dat heel onlogisch op me overkwam: Zonder publiek spelen totdat het wel mogelijk is. Lijkt me toch heel oneerlijk als bv Utrecht thuis tegen Ajax zonder publiek speelt en er uit tegen een andere tegenstander wél publiek zit.
Nu zou dat best een leuk stukje karma zijn, maar dat moet je toch niet willen als KNVB. Of alles met publiek of alles zonder. Nog beter is natuurlijk gewoon kappen en iedereen rust en beterschap gunnen richting volgend seizoen.
0 -1
oudzuid2
drie weken van tevoren weer gaan trainen om wedstrijdfit te worden, dat zou betekenen dat die anderhalve meter regel eind mei al opgeheven zou zijn en de IC's weer op hun normale niveau. ik zie het niet zo snel gebeuren
1 0
ajaxdordtt
Als we nu onszelf levenslang thuis opsluiten, zijn we misschien onsterfelijk!
4 -13
RuffRhythim
Zou ik doen als ik jou was, de wereld zal je niet missen....
1 0
Web
Heb je de Duitse viroloog ook gelezen?
Wij moeten toch de weg van de Duitsers volgen?
3 0
ajaxdordtt
Nee.
Geen idee.
0 -2
Web
Zou je kunnen overwegen
Over doorslaan gesproken
1 0
ajaxdordtt
Wauw.
0 -1
PierreHeno
welnee....iedereen schijnt elkaar nu al na 3 weekjes saampjes binnenshuis af te willen maken en er wordt bovendien veel thuis geklust door mensen met 2 linkerhanden ..dus ook daar gaan flinke klappen vallen. 6 miljard minder mensen op deze aardkloot zou wel zo lekker zijn en héél wat minder gedoe. Op de markten in China liggen de volgende pandemieën al letterlijk 'panklaar'.
2 0
AFCA-B93
Je hoeft maar 1 speler of stafflid te hebben die bestmet is of een volledig team moet 2 weken in quarantaine..ga je dan weer 2 weken lopen schuiven?
5 0
MosesD
Volgend seizoen dus mogelijk een JCA die voor een derde is gevuld. Bizar idee......
0 0
Web
En misschien wel leeg?
0 0
TontoKarnaggel
Ach, wat weten virologen nou van zo'n virusje af,
In gudde we trust....
8 0
Hagmag
Ik heb al van alles over geld gelezen.
Niemand heeft om deze CV-shit gevraagd en velen van ons worden zelf of in de naaste omgeving keihard getroffen door het Corona Virus (CV).
Ook worden vele onder ons getroffen in hun portemonnee. Geen of minder omzet, werk, ontslag, bedrijf dat op omvallen staat en ga zo maar door.
Onze club heeft dit ook niet kunnen voorzien.
Wij Ajacieden moeten de club blijven steunen in goede en slechtere tijden.
Ik plaats hier het volgende statement:

1. Seizoenkaarthouders zien af van financiële compensatie doordat de laatste thuiswedstrijden niet meer of zonder publiek worden gespeeld.
2. Supporters die voor de laatste thuiswedstrijden, die niet meer of zonder publiek worden gespeeld, in het bezit zijn van "losse" kaarten krijgen hun geld terug gestort.

Ik ben benieuwd......
0 -3
Dennis129
Laat eerst die overbetaalde spelers maar eens een bepaald percentage salaris inleveren voor dat weken lang thuiszitten voordat je bij supporters geld gaat vragen.
2 0
Web
Ja dat gaat vanzelf wel gebeuren
De sport is heel erg met de neus op de feiten gedrukt. Het kon maar niet op
Waanzin spelers salarissen en transfers bedragen. De eerste beste tegenslag en de clubs zijn failliet
0 0
MPAjax
Beiden viroloog van beroep? Daar twijfel ik aan !
1 -2
Aspers73
Die Ab Osterhaus is iig nooit meer serieus te nemen en te vertrouwen.
0 -1
Oliveira
Ik snap niet dat mensen de hele tijd met al die korte termijn plannen bezig zijn. De KNVB, UEFA, FIFA en alle individuele clubs hebben geen verstand van zaken. Laat de mensen ( RIVM en soort gelijken) hun werk doen ZODAT we met z'n allen veilig weer de doorstart kunnen maken. Of we willen met z'n alle Amerika achteraan wat dreigt om te slaan in een ware ramp...… Ik vind voetbal leuk om te kijken, maar het moet niet te koste gaan van levens.
4 0
IboAFCA
Ja maar geld
4 -2
TontoKarnaggel
Niet zeuren mannen, de kans bestaat dat we Ajax van een titel af kunnen houden. Dat heeft nu even prioriteit....
5 0
Redrum
We hoeven alleen de inhaalwedstrijd te laten spelen, daarna kan de boel afgeblazen worden! Bas en Pol gaan Nederland redden jongens, komt allemaal goed.
2 0
stefanwillem
En dan gewoon 0-6 winnen in Utrecht
1 -1
roodwit007
Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni nog speelt
Voetbalwedstrijden als laatste

De bekende Duitse viroloog Alexander Kekulé acht het uitgesloten dat dit jaar nog wedstrijden voor publiek gespeeld zullen worden; en zijn Nederlandse collega Ab Osterhaus verwacht dat bij het terugschroeven van de maatregelen massabijeenkomsten als voetbalwedstrijden en popconcerten als laatste aan de beurt zullen zijn. KNVB het schoothondje van de monye makers omdat de rijkere clubs vast zitten aan hun tv gelden en deze niet wordt betaald nu ,voetbal zou wel eens heel anders er uit kunnen zien na dit jaar
1 0
mgtow
KNVB is heilig. Die roepen sesam open u en alles en iedereen gaat op de knietjes. Nou ja dat denken ze vooral zelf.
0 0